Berdych zastavil i Djokoviče a je ve finále Wimbledonu!

2. 7. 2010, 16:28
Aktuality 111
WIMBLEDON MUŽI - Tomáš Berdych je poprvé v kariéře ve finále grandslamového turnaje! Čtyřiadvacetiletý český tenista v semifinále porazil ve třech setech 6-3 7-6 6-3 Srba Novaka Djokoviče a o titul ze slavného Wimbledonu si zahraje s předloňským vítězem Rafaelem Nadalem.
Tomáš Berdych

Legendy před zápasem odhadovaly, jak zápas dopadne. Trojnásobný vítěz Wimbledonu Boris Becker z Německa tvrdil, že Berdych vyhraje ve čtyřech setech, Brit Tim Henman zase očekával Djokovičův postup. Statistiky mluvily jasněji: Srb ve dvou zápasech na dva vítězné sety vyhrál pokaždé 2-0. 

První set dával za pravdu Beckerovi. Tomáš Berdych se výborně pohyboval, jeho údery létaly nízko a rychle, což dostávalo Novaka Djokoviče pod tlak. Do returnu se český hráč opřel v šesté hře a získal vedení 4-2. Při svém podání byl Berdych bezchybný a s úsměvem si došel pro první set.

Pátek ve Wimbledonu:

Nadal porazil Murrayho a s Berdychem si zahraje o druhý titul

Kristýna Plíšková si ve Wimbledonu zahraje finále juniorek!

Djokovič začal být aktivnější a zkoušel se vymanit z Berdychova tlaku. Oba hráči se snažili takticky využívat se střídavými úspěchy i Jestřábí oko. V čtvrté hře Berdych odvrátil svým smrtícím forhendem brejkbol a jeho kouč Tomáš Krupa zůstal v hráčské loži sedět s kamennou tváří.

Berdych si držel servis jednodušeji a vyhrával dlouhé výměny. Když získal Srbův servis na 6-5, zdálo se, že druhý set má "doma". Djokovič ale zabojoval, brejk získal zpět a hrál se tie-break. Jak se později ukázalo, byl to zlomový bod zápasu.

V úchvatné zkrácené hře vedl Berdych 3-0 a 6-2, ale ani jeden z prvních čtyř setbolů nevyužil. Při třetím čárový rozhodčí už ohlásil aut, ale Srb využil Jestřábí oko, které odhalilo míč na lajně, a hrálo se dál. Berdych nevyužil ani pátý setbol a sám odvrátil dva soupeřovy. Při šestém setbolu pomohl Berdychovi sám Djokovič dvojchybou.

"Djokovič si nejde pořádně pro údery a Berdych ho přehrává. Ale byl bych šokován, kdyby se Novak nezlepšil," prohlásil John McEnroe. A přesně jak řekl americký bouřlivák, tak se stalo.

Vizitka Tomáše Berdycha:
Datum a místo narození: 17. září 1985, Valašské Meziříčí
Výška a váha: 195 cm, 90 kg
Začátek profesionální kariéry: 2002
Aktuální postavení na žebříčku ATP: 13. místo
Nejvyšší postavení na žebříčku ATP: 9. místo (srpen/září 2007, duben 2008)
Největší úspěchy: finalista Wimbledonu (2010), semifinalista French Open (2010), vítěz pěti turnajů ATP ve dvouhře (Mnichov 2009, Tokio 2008, Halle 2007, Paříž 2005, Palermo 2004) a jednoho ve čtyřhře (Rotterdam 2008); čtvrtfinalista OH v Aténách (2004), čtvrtfinalista Wimbledonu (2007), finalista turnaje Masters v Miami (2010).
Trenér: Jaroslav Navrátil (2001-08), Tomáš Krupa (od konce sezony 2008).
Prize money (v dolarech): 6,036.979.
Ostatní:
- tenis hraje od pěti let; jako mladší žák odešel z Valašského Meziříčí do Prostějova;
- v roce 2003 vyhrál první challenger v kariéře v Budaörsu;
- na OH v Aténách způsobil senzaci, když jako 79. hráč světa vyřadil v druhém kole světovou jedničku Rogera Federera;
- v roce 2006 se poprvé probojoval do první světové desítky;
- je jednou z opor českého daviscupového výběru, loni i s jeho přispěním tým postoupil po 29 letech do finále, v němž podlehl Španělsku;
- 4x vítěz ankety Zlatý kanár (2005-08);
- žije v Monte Carlu;
- jeho přítelkyní je tenistka Lucie Šafářová.

Výborné podání drželo Berdycha v třetím setu na cestě do finále. Soupeře při svém podání skoro nepustil do hry a Djokovič se chvilkami zdál odevzdaný, ale brejkbol ve čtvrté hře jistě odvrátil. Srb nicméně svému protivníkovi znovu pomohl dvojchybou, dal dokonce dvě za sebou a Berdych vedl 5-3. Sebejistý český hráč se nezdržoval, při svém podání využil hned druhý mečbol.

Když Djokovič nevrátil jeho servis, Berdych se na vteřinu zastavil a vychutnával si slastný okamžik postupu do svého prvního grandslamového finále. V hledišti se objali jeho rodiče i trenéři a rozesmátý rodák z Valašského Meziříčí zamával publiku.

Wimbledonské finále, to je sen každého kluka
Berdych po utkání jen těžko hledal slova, jimiž by popsal své pocity. "Je to naprosto úžasné," prohlásil bezprostředně po vítězství. "Jít z centrkurtu, kde jsem znovu vyhrál - nad tak skvělým hráčem, jako je Novak Djokovič, a ve třech setech. Zatím to těžko popsat, ale je to opravdu úžasné," řekl. 

"Pro každého kluka, který chce být tenistou, dostat se do finále je jako sen. A když to dokážete ve Wimbledonu, je to nejlepší," podotkl Berdych. "Je to pro mě rozhodně největší turnaj."

Teď chce dělat totéž jako po čtvrtfinálovém vítězství nad Rogerem Federerem. "Chci si trochu užít pocit vítězství, možná do večera, a další den se začít připravovat na poslední zápas," řekl Berdych.

"Blahopřeji svému soupeři, protože byl dnes lepší. Hrál velký zápas a velký turnaj," řekl po utkání Djokovič. "Já jsem si dnes nezasloužil vyhrát. Jen jsem se bránil, a to asi nebyla nejlepší taktika," dodal. 

Podle Djokoviče má Berdych šanci získat wimbledonský titul. "Pokud bude hrát jako proti Rogeru Federerovi a proti mně, tak se ve finále může stát cokoli," řekl srbský tenista.

Čech ve finále Wimbledonu po 23 letech
Český tenis čeká na grandslamového vítěze dvouhry 12 let. Naposledy dokázal Petr Korda v roce 1998 vyhrát Australian Open.

Berdych je prvním českým finalistou Wimbledonu po 23 letech, před ním tak daleko došel Ivan Lendl, který ale na titul nedosáhl. Jedinými českými rodáky, kteří v All England Clubu vyhráli, jsou Jan Kodeš v roce 1973 a Jaroslav Drobný v roce 1954 pod vlajkou Egypta.

Berdych se ve finále s Rafaelem Nadalem, který porazil Andyho Murrayho a ve Wimbledonu vyhrál už 13. zápas v řadě.

Český tenista se současnou světovou jedničkou utkal desetkrát a připsal si tři výhry. Od té poslední však už v šesti zápasech nezískal ani set, včetně wimbledonského čtvrtfinále před třemi lety.

Případný Berdychův triumf ve Wimbledonu by byl stylový: porazil by Federera, Djokoviče a Nadala, tedy tři největší tenisová esa posledních let.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
páteční výsledky mužů (02. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Berdych (12-ČR) - Djokovič (Srb.) 6-3 7-6(9) 6-3
Nadal (2-Šp.) - Murray (4-Brit.) 6-4 7-6(6) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

111
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
raduz
Mně se jeví reálným poskočení Berdycha do top5.naopak si myslím,že z top5 vypadne federer.Já se fakt divím,proč toho nenechá.On nemá povahu na to snášet prohry na rozdíl třeba od samprase.Navíc je reálné,že se k němu i jeho věrní fans otočí zády.
Reagovat
smazaný uživatel
1.Nadal 9945 (pokud prohraje)
2.Djokovic 6905
3.Elegán 6885
4.Murray 5155
5.Soderling 4935
6.Davyděnko 4740
7.Berdych 4645 (pokud vyhraje Wim)
8.Del Potro 4350
..Roddick 3490
Reagovat
nando
Vzhledem k tomu, že Berdych do konce roku obhajuje necelých 700 bodů, přičemž tam jsou turnaje Masters Toronto, Cincinnati, pak US Open (tam obhajuje 90 bodů), další Masterska Shanghai a Paříž, tak Tomáš může získat i po W ještě opravdu hodně bodů. Třeba Murray obhajuje asi 2500, Davyděnko zhruba 4000, Soda 1900, Roddick necelých 800, chudák DelPo 4100, Tsonga 1400 a Verdasco 1300. Turnaj mistrů je pro Tomáše opravdu hodně blízko!
Reagovat
nando
Ještě teda k úplný špičce, Djoker obhajuje 4200, Fedex 3100 a Rafa 2400. Takže podle mě nahoru ještě můžou jít Berdych s Roddickem, kterej ale musí najít formu. Hodně těžká práce čeká na Djokera a Davyděnka, kteří obhajujou opravdu hodně bodů. Je mi líto Del Potra, který teď obhajuje skoro všechno, co má, to je fakt hrozný, jestli bude chybět až do konce sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
berdych bude 5..... pokud vyhraje wimbledon!!
Reagovat
nando
Už ani nevím kdo tu kdysi vynalezl tu příšernou anketu TUPEC DNE, ale dneska by to extrémně sedělo na Tomasinha!!! Co jsem tedy četl jeho dnešní komentáře, to je jeden závistivej komentář za druhým! Chápu, že Berďa holt některým lidem sympatický není, to beru. Ale na RG semi, vypadnul až po boji se Sodou, na W minimálně finále, cestou porazil(víceméně v klidu) Fedexe (č.2 ATP) a Djokera (č.3 ATP), hraje skvělej tenis, a tadyten zabedněnec není prostě schopnej přiznat, že Tomáš je špičkovej tenista a že to není náhoda! Místo toho ho tu jen pomlouvá a furt ho někde posílá v 1.kole ven. Hlavně, že tady stříká z Murrayho, kterej na W nic nepředved a mj. na RG dostal od Berdi nakládačku! Omlouvám se za ty sprostý výrazy, ale ten člověk je prostě tupej a nasral mě!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si zase přiděl hrdý titul "Vlastenec dne". Tomasinho dnes podle očekávání fandil Djokérovi a Magerka přiznala, že v QF fandila Rožérovi. Překvapuje to někoho?
Mají snad své největší oblíbence pustit k vodě, jakmile někdy narazí na čecháčka Berďu?
Rád bych věděl, kolik peněz Berdych posílá každým rokem domů na daních. Nepatří náhodou k těm vychcánkům, co daní v jiném daňově výhodnějším státě?
Reagovat
nando
Hele ty chytráku, přečti si pořádně ten můj příspěvek a pak na něj reaguj! Je tam napsaná věta: Chápu, že Berďa holt některým lidem sympatický není, to beru.
Ale jde o to, neshazovat jeho výkony, ptž kdyby takhle hrál Murray, tak jste z něj v sedmým nebi. Já třeba nesnáším Murrayho, ale až bude hrát dobře, tak to klidně přiznám. Jinak tvoje poslední dvě věty o tobě vypovídají dost, jsi přesně ten typ, kvůli kterým jsme známi jako závistivý národ! Vy dva prostě nesnesete pomyšlení, že Berďa hraje skvěle a my normální fanoušci tenisu z toho máme radost. A že někdo fandí RF, Rafovi nebo komukoli jinýmu mi nevadí, každýho svobodná volba. Ale normální člověk napíše, fandil jsem Djokerovi, ale Tomáš hrál dobře, gratuluju mu. Ale komentáře vás dvou jsou hloupý, ubohý a trapný!!! Toť můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagoval jsem pouze na tvůj výrok "...a taky doufám, že většina Čechů bude fandit tomu správnýmu hráči !!!". Takové vlastenecké kydy v diskuzích na webech totiž miluju.
Reagovat
a.magerova
No já například budu ve finále fandit Tomášovi (rodiště Valašské Meziříčí, bydliště Monte Carlo v Monaku, jo Radek Štěpánek tam bydlí taky) a znám i lidi co budou fandit Rafovi a chápu je, nevidím na tom nic zlého.
Reagovat
skott
Kdyz uz volit jakehosi ¨Tupce dne¨, tak bych navrhoval Broze.Tenhle clovek si ji zaslouzi snad permanentne - na dozivoti.Prileze jen aby rypal do lidi a jedine na co se zmuze jsou ty stokrat ohrane kecy o Cechrepu, satelitech apod. stale dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
jj na broze by to sedelo...ale tomasinho me vcera taky nastval ostatni co zrovna fandily Berdychovu souperi tak mu s klidem pogratulovali ale co psal tomasinho to me opravdu vytocilo...prej nepovedeny turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
Ta diskuze je tady od toho, abychom si vyměnili názory jako normální lidé!!!!!!!!! Nechápu věčné války mezi Federerovci a Nadalovci, které, jak už jsem si stačil všimnout, rozpoutává ten dement Barney!!!! Dokonce už jsem musel napsat adminovi, jelikož mi vyhrožoval přes soukromoii poštu!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
armstrongu ty chudáku, sám přilezls a chtěl ses vsadit, že Nadal nebude po Wimbledonu jedničkou a prohráls! Jen ukázals tvojí inteligenci vzhledem k faktu, že Nadal by zůstal No.1 i kdyby Wim vůbec nehrál a pak máš ještě tu drzost, vyhlašovat anketu tupec dne, když sám ji vyhráls na celé čáře! Takže zaplať 10 litrů za prohranou sázku!
Reagovat
steve79
Musím přiznat že Berdych hraje úžasně, právem je ve finále. Včera jsem ale viděl první dva sety Nadala a myslím, že to bude mít Berdych proti Nadalovi hodně těžký. Nadal hraje neuvěřitelně a i když jsem velkým fanouškem Fedexe tak musím přiznat že je momentálně právem na pozici jedna. Jsem zvědavej v jaký formě bude Roger po pauze, v druhé části sezony nemá obhajovat moc bodů je vítězství v Cincinati, jinak snad žádný vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej je rozdíl mezi vlastenectvím a fanděním jednomu konkrétnímu hráči,ty trumpeto? Pocit sounáležitosti s národem nebo jedním hráčem? Co je pravdivější? Základem obou pocitů je vlastní slabost,ten,kdo uzná sílu lepšího,uzná sílu pravdy.Nando je jí blíž než ty
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje 3:1. Za stavu 2:1 na sety si Nadal - jak je u něj zvykem - nesportovně nechá ošetřovat neexistující zranění, aby Berdycha vyvedl z rytmu. Na rozdíl od zápasu s tím němcem mu to ale tentokrát nebude nic platný. Tenis tentokrát rukou Tomáše Berdycha zvítězí.
Reagovat
smazaný uživatel
Po tak podrobném komentáři není již moc toho dodat. Kdo to viděl, si musel uživat, pokud samozřejmě fandil Tomovi. Nole hrál dost smutný zápas ta dvojchyba nakonec to dovršila.Prostě snad někdy příště proti někomu jinému. Tak Tome,dnes si užívej to štěstíčko a zítra již zase do toho a v neděli potřetí za sebou pokoř centrál. Fanoušci u obrazovek budou s Tebou..
Reagovat
nando
Já budu nervózní jak blázen !!! Už při zápase s Fedexem to bylo šílený, ale to finále to asi ještě předčí. Na finále se strašně moc těším a taky doufám, že většina Čechů bude fandit tomu správnýmu hráči !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Správně vlastenci, ukažte na diskuzích své opravdové vlastenectví jako jednou do roka ti tupí a ožralí čecháčkové v hospodách při hokeji.
Tenis tohoto desetiletí má dvě super hvězdy a Berdych mezi nima určitě není. Vamos numero uno!
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj, fandit za kazdou cenu tem nejlepsim..hvezdam.. Berdych do toho! :D
Reagovat
nando
No jo, ty seš druhej inteligent :-D Ale já to chápu, ono přiznat že Berdych hraje skvěle je asi hodně těžký viď ?
Reagovat
smazaný uživatel
Komentoval jsem snad někde jeho hru? Jistě, má teď skvělé období a navíc je z toho našeho skvělého Cechrepu. A proto mu musí všichni fandit?
Reagovat
nando
Ukaž jedinej můj koment, kde jsem napsal, že všichni musí fandit Berdychovi. Nikdy jsem to netvrdil a nikdy to tvrdit nebudu. Tak se konečně prober!
Reagovat
smazaný uživatel
Přátelé tento český hráč je obrovský borec. Nejen co se týče výsledků, kde v žebříčku ATC je aktuálně no12., ale také svým férovým chováním na hřišti. Velice dobře a příjemně sledovatelný tenis, který mě zajímá celou sezonu.
O to víc, když Tomáš má ambice se stát trvalou stálicí v top10. Ještě počkejme co bude hrát a jestli dojde na mé slova...
Reagovat
smazaný uživatel
Férové chování na hřišti? :O :D No nic, dneska končím, bo se tady dozvím mnoho zajímavostí.
Reagovat
nando
To se nedivím že končíš, pro tebe dneska nejhorší možný scénář. Berďa zahrál fantasticky a jede dál, Můrák si ani neškrtnul :-D
Reagovat
raduz
Nadal se po roce trápení vratil jednoznačně do své formy z roku 2008.a připočtuli k tomu labilniho murraye,sice děsně talentovaného,ale zaroven lempla Djokoviče,uplně zvadlého federera,soderlinga,kterej,když se mu nedaří všechno vyhází,letos absolutně slabého rodicka..no a zraněné delpa a kolju...no ukažte mi někoho,kdo Nafala může na Us open porazit.Mě nikdo nenapadá
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň, proč Nadal nikdy nebyl na US Open dále než v semi a proč ho nevyhrál i v roce 2008, když měl podobnou formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechme se překvapit. těch hráčů je celá řada včetně popř. Berdycha. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
US Open tu bude až za nějakou dobu. Někdo může chytnout formu, někdo může mít už přímo na turnaji výborný den (a Rafa průměrný).
Reagovat
nando
Jak tě může nenapadnout jméno Tomáš Berdych ??? Zítra favorizuju mírně Rafu, ale na US Open při současné formě by byl mírným favoritem Berďa.
Reagovat
raduz
berdych podle mě nadala neporazí,i když mu budu fandit.Nadal je tak psychicky odolnej,že se v podstatě nedá porazit.I za stavu 0 5 a 0 40 za stavu 0 2 na sety to nevypustí.Na antuce i trávě není k poražení,podobně jako v minulosti Borg.kdyby proti sobe stáli Berdych a Nadal ve finále na us open,věřil bych Berdychovi více.Myslím,že nadal letos urve i us open.Jeho forma je už na stejné urovni jako v roce 2008.navíc federer už půjde dolů uplně a Delpo s koljou,kteří na Nadala platěj se už letos z toho srabu nevyhrabou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude Rafa šetřit zdraví a nebude hrát moc turnají, má letos asi největší šanci vyhrát US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě v poražení určitě je, vždyť dnes rozhodlo pár míčů.Kdyby Murray vyhrál druhý set, bůhví, jak by se zápas pak vyvíjel. :-)

Ostatně, Borg byl na trávě taky k poražení -- však taky tuším třikrát vyhrál Wimbledon po tuhých pětisetových zápasech ve finále.
Reagovat
Frantz
Mateji,jsou jen 2 moznosti,bud tenisu nerozumis,nebo Nadala tolik nenavidis,ze si nedokazes pripustit fakta! Anebo oboji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám, že Nadal byl jednoznačně lepší při těch nejdůležitějších míčích. Jinak byl zápas veskrze vyrovnanej,. o čemž svědčí i poměr vyhraných míčůů tuším 97 ku 91 ve prospěch Nadala.

Pominu-li první set, kdy Murray hloupě prohrál své podání, v druhém setu byl byl Nadal několikrát (3 x?) zralej na to, aby jej Murray breaknul, ale v těch nejdůležitějších chvílích Murray neměl tens právnej drajv (i. e. snaha zahrát pořádně agresivní return po druhém servisu etc.).

Jediné, co zápas prokázal, bylo, že Murray zatím bohužel mentálně nemá na to, aby ve Wimbledonu Nadala porazil (i.e. dostatečně si nevěří).
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdej je k porazeni, jen se souper nesmi posrrat v dulezitejch momentech. Nadal ztratil sety s Haasem, s Pecnerem..ale tou svou vuli a mentalitou sampiona to vzdy urve.
Reagovat
smazaný uživatel
jenomze podle me nikdo nema na to aby nadala v dulezitych momentech porazil on to proste nepripusti
Reagovat
smazaný uživatel
Ten tvůj výrok se vztahuje na budoucnost, anebo tvrdíš, že Nadala na GS v minulosti nikdo neporazil / nepřehrál při důležitých míčíčch?

Připustí, nepřipustí. Nadal dal v tiebreaku dvojchybu, jíž daroval Murrayovi setbol. Osud toho setu pak nebyl tak docela v jeho rukou, protože Murray mohl pak klidně dát po X-té nereturnovatelné podání a set by měl v kapse bez ohledu na Nadalovu snahu / soustředění.

Přičemž ty mnohé dnešní důležité míče sice Nadal zahrál výtečně, ale nebylo to často tak, že by by při nich Murray byl bez šancí. Vezmi si ten gameball na 5:3 ve třetím setu, kdy Murray (když už šťastně trefil stranu, kam Nadal bude hrát prohoz), poslal ne zase až těžký volej (/jenž by patrně byl vítězný) do autu.

Prostě o zápasech rozhodujou často maličkosti.

Kdyby byl Nadal tak nezničitelnej, tak by Murrayovi nepoustil tak snadno své podání na začátku třetího setu, čímž jej opět dostal do zápasu.
Reagovat
Frantz
Rafo diky! Opet ukazal,ze kdyz ho nelimituje zraneni,je neporazitelny!!! Federera by zadupal do zeme :-)
Reagovat
Vojtiik
dneska by fakt znicil kazdeho v momentalni forme... famozni vykon, respekt :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska tedy Nadal rozhodně porazitelný byl, ale Murray nezahrál dostatečně dobře skoro všechny ty njedůležitější míče. V prvním setu zbytečná ztráta podání (prakticky darované na podnose), v druhým setu si držel snadno své podání a měl fůru šancí během Nadalových servisů, ale ty rozhodující míče se mu nezhrarál dostatečně aktivně, popř. je zmrvil atd. V tiebreaku při svém setbolu dá druhej servis slabej jak čajíček. Při gameballu za stavu 4:3 ve třetím setu při svém podání to mohl ukončit tím volejem (když se mu Nadal svým prohozem trefil na raketu), ale poslal to do autu.

Hlavní rozdíl je holt v tom, že Nadal má větší sebevědomí a na rozdíl od Murraye má mentalitu šampiona.

Jinak jsem tedy zvědav na finále Berdych -- Nadal, bylo by pěkné, kdyby do toho Berdych šel s takovou náladou, jako Petra kvitová na Serenu. Berdych má určitě hru na to, aby Nadalovi na trávě pořádně zatopil, ale bůhví, co s ním udělá první účast ve finále GS. Nicméně doufám, že to bude aspoň tak komepetivní zápas, jako letis ve ČF v Indianwells (dva sety, kt. trvaly přes dvě hodiny).
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude Berďa psychicky silný, pak to bude zajímavé. Jinak 3:0 Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. :-)

Jako říkám si, že už je na čase, aby Tomáš Nadala konečně opět porazil, ale bohužel mi připadá krajně nepravděpodobné, že by tu šňůru porážek protrhl právě ve finále Wimbledonu. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak jsem se dneska těšil na Wimbledon, tak se to nakonec proměnilo v noční můru. Z tak pěkně nalajnovaného semi nepostoupí ani jeden z mých oblíbenců. Už teď mohu konstatovat, že tenhle wimbledon se nepovedl. Roddick s Hewittem skončili v osmifinále, Djokovič s Murraym v semifinále, zatímco čeští fanoušci budou onanovat nad tím, jak skvěle se vede tenisu u nás(samozřejmě úžasně, jednoho hráče nemá jen tak někdo). Ve finále už budu asi přát Berdychovi no, i když ho nemám rád. Ale aby byl zase titul v rukou Španěla? Brr, děkuji, nechci. K tomu všemu zase vyhraje Williamska, Laura Robson podělala semi juniorky, Clijstersová podělal čtvrtfinále. Ach jo, taková radost panovala po středě, kdy vypadl Federer a postoupili Djokovič s Murraym. No nic, třeba se těšit na US Open, kde se snad titulu dočká někdo pořádný, hlavně Roddick nebo Murray.
Reagovat
Frantz
Tragede!
Reagovat
smazaný uživatel
Co konkrétně tě vede k téhle reakci? To, že nejsem fanda "czech repre", nebo, že se navážím do Nadala či Federera?
Reagovat
smazaný uživatel
A nezapomen na semifinalovou ucast nasi tenistky, na zapas Isnera a Mahuta, zadny prerusovani kvuli desti.

Prisernej Wimbledon !
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě "kaňky" v podobě zápasu Isnera s Mahutem a výborné počasí nespraví dojem z celého turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi fakt legracni :D..
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj názor ti brát nebudu. Pro mě to prostě nepovedený turnaj je a nespraví to nic. Všichni mí favoriti a skvělí travaři vypadli před finálem, navíc teˇbude všude Berdychománie, jak typické pro českou mentalitu.
Reagovat
smazaný uživatel
V Británii je již dlouho Murrayománie, jak typické pro britskou povahu. V Americe zase panuje Williamsománie, jak typické pro Americkou povahu. V SRN kdysi panovala Grafománie a Beckerománie --- jak příznačné pro německou povahu!!! :-)) Ivaniševičománii v Chorvatsko netřeba připomínat. Dánové jsou u vytržení z Wozniacké, ač původem Polka a hraje zatím tenis pochybné kvality.

Sorry, ale ta tvoje zatrpklost je fakt směšná. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas, sorry, ale tvoje vylevy jsou fakt krapet trapny..
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Čechy je typické, že fandí, když se daří, a nadávají/zatracují, když to nejde. Ale podobné mánie jsou všude na světě - Matěj to vystihl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvé přirovnání taky nejsou úplně ideální. Beru to tak, že před půl rokem nebo loni byl Berdych pro každého loser a teď je hrdina, příští turnaj prohraje první kolo a zas bude ta nula podleCechů. To třeba u Murrayho nehrozí. U Čechů, když se nedaří, tak to prohrál on/oni, ale když se vyhrává, takl najednou za to nmůže celý národ a všichni jsou najednou hrdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas, precti si nekdy diskuze na britsky tenisovych strankach, jak tam Murrayho hanej kdyz predcasne vypadne..tohle opravdu neni vysada jen Cechu.
Reagovat
skott
Tak tomasinho ma minimalne v jedne veci pravdu.A to ze kdyz si vzpomneu na nedavnou dobu a nejen na tenisportalu, tak lidi, co se o Berdychovi vyjadrovali kladne bylo minimum.A dneska tu krome tomasinha neni snad nikdo, kdo by si za svym nazorem stal.Pritom bych se vubec nedivil, kdybych se k tem starsim clankum vratil, ze to jsou ty stejny lidi, co Berdycha nazyvali precenovanym, labilem nebo ho rovnou urazeli.Ted je to same ¨super Tome¨, Top 5, jsi uzasnej, nadhera, mas na to¨ atd.:-))
Reagovat
nando
Souhlas, ale já se hrdě hlásím k té menšině, která se tu vždy stavěla na Berďovu stranu, protože je to můj oblíbenec. A nejen kvůli tomu že je Čech, třeba Štěpcovi nijak zvlášť nefandím. Jinak před RG jsem tu napsal, že to vidím na SF a byl jsem tu za magora. A třeba Tomasinho napsal po RG, co máme s tím Berdychem, stejně na dalším turnaji vypadne v 1.kole a bude po slávě. A jak reagoval po dalším skvělým úspěchu? Úplně stejně!
Reagovat
smazaný uživatel
je to krásný pocit a ještě nádhernější musí být pro Tomáše!!! obrovská gratulace!!! kdyby Tomáš vyhrál, tak by to bylo něco senzačního! dneska zahrál parádně, Djokovičovi nedal moc šancí, ale Novakovi se dneska také nedařilo, kdyby zahrál jak proti Hewittovi, byl by to ještě mnohem zajímavější zápas, dneska to nebylo jeho maximum... Tomáš hrál ale skoro bez chyb a vítězství si zasloužil... přál jsem postup oběma, žádnému jsem nefandil, ale když vyhrál Tomáš pocítil jsem něco krásného, co se snad ještě mnohonásobně zopakuje ve finále... hodně štěstí!!!
Reagovat
majjkaa
Tak toto je neuveritelne, super! :)
Reagovat
raduz
hm,pěkně čumím.Vůbec jsem to nečekal a myslel jsem si,že postup Berdycha byl dílem strašného výkonu federera.Dnes se ukázalo,že Jsem se mýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych zahral skvele!!! Obrovska gratulace. A verim ze muze vyhrat i finale s Nadalem, pokud bude hrat tak jako doposud. Ma vybornou formu a je tezko k zastaveni. Prejem hodne stesti a prvni dobry servis ve finale, at uz tam bude kdokoli!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši, super. Udělal sis obrovskou radost, ale také nám všem.
Jsi úžasný, ten úspěch ti nikdo nevezme!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek super, Tomáš až na pár výjimek velmi dobře servíroval a hrál celkem solidně, i když rozhodně nehrál svůj nejlepší tenis (a hrál i hůře než proti Federerovi, IMHO).

Obdivuhodné je obzvlášt to, že nakonec zvládnul ten tiebreak, neboť poté, co si nechal utéct tři setboly, jsem začal mít vážné obavy. Nejlepší míček zápasu byl ten tuším třetí setbol, kdy Tomáš do toho bušil a porháněl Djokoviče z rohu do rohu, ale jehp obrana byla fenomenální a nakonec byl schopen tím defenzivním lobem setbol odvrátit (OK, míček se hrál chybnému výroku rozhodčích znovu, ale Djoker jej znovu vyhrál).

Co se týče finále, pokud by postoupil Murray, skoro bych věříl, že by to Tomáš mohl vyhrát celé. Pokud Nadal, asi Tomáš holt prohraje, ale třeba nás překvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak zápas byl kvůli špatné hře Djokoviče (až na tiebreak) téměř nekoukatelný, tj. spíše velmi neatraktivní. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě záleží na tom, kdo vyhraje druhé semifinále. Všichni říkají, že to bude 3:0 pro Rafu, nicméně já si myslím, že by to neměl být tak jednoznačný zápas. Murray zatím ztratil jenom jeden nebo dva sety, takže doufám v pohledný tenis!
Reagovat
skott
Tak Djokovic je bidnej uz vic nez pul roku.Berdych hral ale priblizne na stejne urovni jako s Fedrerem, ma formu, hraje to svoje a zapas pak vypada podle toho, jak hraje souper.
Ja bych ale daval vetsi sance Berdovi pripadne s Nadalem.Myslim, ze Andy uz by si titul utect nenechal, kdyby do finale postoupil.Divaci a ta atmosfera by ho k tomu dotlacili.Uz ted je to na Wimbledonu zas ta spravna ¨Murraymanie¨.Lidi tam stanujou pres noc jen aby meli nejlepsi misto u velkoplosny obrazovky apod.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já myslím hlavně od základní čáry ... pořipadalo mi, že dělal víc "zbytečných" chyb než v zápase s Federerem.

Každopádně Murray zatím vypadá dobře, uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Co se týče případného finále s berdychem, považuji cca za 50 : 50, že jej bude nakpnutej, anebo že naopak ten ohromnej tlak a očekávání (všichni by jej považovali za jednoznačnýho favorita) nezvládne a podá ve finále stejně mdlý výkon jako proti Federerovi na Aus. Open.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tu!! Já tomu fakt věřil. Věděl jsem, že Djokoviče porazí, akorát jsem myslel, že to bude těžší. A Nadal Murray, to je podle mě 3 : 0... Ve finále bych to Tomášovi moc přál, ale nejsem moc optimista, ať už bude hrát s kýmkoliv. Každopádně hodně štěstí a děkuju za skvělé zakončení posledního pracovního dne před prodlouženým víkendem :-) GRATULUJI TOMÁŠI!!
Reagovat
smazaný uživatel
...Omlouvám se za můj pesimismus ohledně finále, byl bych rád, kdybych se mýlil.. Ale v případě Nadala si myslím, že to je prostě neporazitelný tenista a v případě Murryho, i když za normálních okolností bych měl za favorita Tomáše, je ve finále Wimbledonu brit... To bude moc motivace a moc podpory od publika... Takže nevim nevim, ale tak jako tak postoupí Nadal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
NEUVĚŘITELNÉ!!!!!!!!!KRÁSNÉ A 100% ZASLOUŽENÝ POSTUP DO FINÁLE WIMBLEDONU!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda. French Open: SF, Wimbledon F, a na US Open by mohl bejt titul at to jde pěkně po sobě :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vůbec by nevadilo, kdyby byl titul už ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
jj to by vubec nevadilo tedka už pevně věřim že budem mít zastupce na turnaji mistru a doufam že se tom udrží v top10 na hodně dlouho :))
Reagovat
smazaný uživatel
sample...taky si myslim:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba zahrát dobré výsledky na Masters v Montrealu a v Cincinnati a potom hurá na US Open! Potom by byla jeho účast na Turnaji mistrů definitivně potvrzena!
Reagovat
carolyn
Gratulace Tomášovi!!! Dal se dohromady a opravdu hraje neskutečně! Jen tak dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
obrovska gratulace tomovi, zaslouzene vyhral, trosku me zase nastval djokovic, pze tomovi k vyhre neskutecne pomohl...ale to nic nemeni na tom, ze tom byl skvelej a doufam, ze to doklepe az k titulu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
HRDINA
Reagovat
smazaný uživatel
Velké gratulace!!! Koukal jsem na to v práci skrz stream a neskutečné...! Rozhodt tiebreak druhý sady, na Djokovičovi bylo následně vidět, jak je odevzdanej. Paráda Tome...!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to neuvěřitelný pocit .. to s jakou jistotou Djokovice vymazal !!! ... Bál jsem se o druhý set, který měl vyhrát již 7:5 a kdyby prohrál v tiebreaku, kdo ví jak by to do sedla posadilo Djokovice, jenže tomík tohle nepřipustil a podáním si 2. set - pro mě rozhodující pojistil a pak už dokráčel do vysněného finále !!!!! GRATULUJU !!!!!!
Reagovat
Jose
Ať už druhý semi vyhraje kdokoliv, bude to obranář a proti těm Tomáš na Wimbledonu řádí. Tome, gratulace a GL!
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi říct kolik obranářů zatím potkal na Wimbledonu? :D
Reagovat
skott
tak to by me take zajimalo:-))
Reagovat
Jose
jistě, dva: Federera a Djokoviče. Pravda, Djokovič v útoku kousal, ale spíš se mohl spolehnout na svojí parádní defenzívu. A ani ta mu dneska nepomohla.
Reagovat
a.magerova
Ten Tomáš nám ty oblíbence drtí co?!

Tome velká gratulace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No než se sem nahrne banda fanatických vlastenců chci smeknotu klobouk před Berdychovým výkonem, i když z velké části mu to ulehčil dnes tragický Djokovič. Jak bývá na trávě zvykem, servis je obrovskou výhodou a dnes prakticky rozhodl. Užívejte si tedy opojné pocity, dalších dvacet let se zas do finále nikdo nepodívá. A titul půjde do ruk jednoho z dvojice Murray/Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
žvástáš nesmysly,jestli z někoho mluví opojné vlastenectví,z tebe pravý opak-nenávist,klidni hormon,protože dneska vyhrál naprosto jednoznačně Berdych,o poraženém se v každém případě dá říci,že hrál tragicky
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj komentář zní, jako kdyby si by doslova nasraný, že je tvůj favorit venku a Berdychovi titul nepřál! Můžeš mi říct, co tě k tomu vede?
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus to překousnout a pogratulovat vítězi, já mám Djoka taky celkem rád. Navíc, když vyřadil Berďa Rogera, byl jsem samozřejmě smutný, ale Berdychovi jsem to přál. Vím, že jsi to možná tak nezamýšlel, ale z toho tvého příspěvku úplně čpí zpěněná krev.
Reagovat
smazaný uživatel
Příspěvěk od zhrzeného dítěte :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Obdivuhodne trapnej komentar, rikas ze smeknes, pak vlastne napises ze vyhral nahodou a jen diky servisu, smeknuti neni nikde a jeste nejaky zvast o tom, ze uz se tam 20 let nikdo nepodiva.

a-la Barney.
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe mám rád. Objevíš se tady sice jednou za čas, ale tvoje komentáře jsou výstižné. Drtíš tady jak toho d.ebila Olfesse, tak dalšího nepřejícího spratka, Tomasinha.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď Tom má pravdu. Keby Berda nemal ten svoj servis, bol by to priemerný hráč. Ja budem fandiť Andymu. Nech to celé vyhrá.
Reagovat
smazaný uživatel
To se nedivim, když seš nepřející Slovák
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem alergický na kecy typu: "kdyby neměl servis, byl by v prde...". Servis je úder jako každý jiný, někdo má drtivý forhend, někdo má super pohyb a někdo využívá perfektního podání. Kde by byl třeba Gonza bez forhendu? Kde by byl Murray bez pohybu? K tenisu podaní patří. Mimo to, Tomášova hra přece není založená JEN na servisu!
Reagovat
smazaný uživatel
to váš Lacko je vyloženě průměrný hráč,Berdych je finalistou Wimbledonu 2010,co jsi ty zač,že si dovoluješ zpochybňovat takový výkon?kecy o servisu neservisu vyznívají uboze,zvlášt' od příslušníka Čechům vyloženě nepřející národnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je taky úchvatně trapný. Kdokoliv může zpochybňovat číkoliv výkon, od toho je to diskuze ty klaune.
Reagovat
smazaný uživatel
O žádné náhodě nikde nepíšu. Jen píšu, že mu to Djokovič usnadnil. Tím jsem měl na mysli, že Berdych nebyl tak skvělý jako proti Federerovi. Semkání jsem napsal, to snad nemusím rozvádět dalšími nesmyslnými větami. A že vyhrál jen díky srvisu? To snad někde píšu? Někdo s tvojí inteligencí by tu větu měl pochopit. Nikde nepíšu, že vyhtrál jen díky servisu, jen píšu, že servis rozhodl, což je trošku rozdíl. A pro ostatní, nesnažte se oporovat počty es.
Reagovat
smazaný uživatel
Lacko je mi totálne ukradnutý,nikdy som nesledovala jeho zápasy a ani nebudem. JA FANDIM DJOKOVICOVI!!! UZ TO KONECNE POCHOP!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle přesně to je.
Reagovat
smazaný uživatel
kde si tu nasiel prispevok od slovaka?pokial dobre citam tomasino pise po cesky....alebo Lacko zmenil obcianstvo?:)
Reagovat
smazaný uživatel
haha,takovejch klaunů jako ty,co žvástaj a kecaj o výkonech jiných je skutečně požehnaně,těch,co činí a mají výsledky je o poznání méně
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste, jako napriklad ty.
Reagovat
smazaný uživatel
aha...berem spat ;)sorry....kazdopadne Lacka ani podobne veci by som tu neplietol...:)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi mohl ten prvni prispevek rovnou zkopirovat;)
Reagovat
smazaný uživatel
já výkon uznám a tím to končí,pitvat se v tom je činnost mimořádně náročná nejen na čas,ale i na intelekt. jak se říká,mrhání schopností i času,ty se do toho dej,od toho tu jsi
Reagovat
smazaný uživatel
No to se nezlob ale Djokovič.. Perfektní hráč to pochopitelně je a jeho hra je dobrá a variabilní. Nicméně uznej -Tomáš Berdych je z Česka a také se tak chová. Není namyšlený, hraje fair play. Zkrátka tak, jak se sluší. Málokdo u nás bude fandit někomu jinému, kdo hraje proti němu. Takže třeba i u tebe se to časem změní a zjistíš že Tomáš je decentní a kvalitní hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Že je kvalitní a hrál dnes lépe nikde nepopírám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist