Berdych: Zápas rozhodlo Fishovo podání

28. 6. 2011, 08:45
Aktuality 18
Podle Tomáše Berdycha bylo klíčovým důvodem jeho včerejší porážky s Američanem Mardym Fishem v osmifinále Wimbledonu soupeřovo podání, na které nedokázal najít protizbraň. Po utkání uznal, že jeho letošní sezóně něco chybí, ale věří, že ji zakončí v první světové desítce.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Výborně servíruje, pak si může dělat, co chce. Absolutně jsem nedokázal jeho servis přečíst, abych si mohl vytvořit nějaký tlak," řekl Berdych. Největší problémy mu dělal Američanův nízký nadhoz, při kterém nebyl s to Fishovo podání odhadnout. 

"On si svá podání vyhrával strašně snadno a pak veškerou energii věnoval na získání mého servisu," řekl Berdych. Podle něj šlo i o proměňování šancí. "Já ty svoje nevyužil a on ty svoje skoro stoprocentně, jako při mé dvojchybě ve zkrácené hře v prvním setu," řekl český tenista.

Tomáš BerdychNevyhovoval mu ani rytmus Fishovy hry. "Člověk musí dávat hodně pozor na to, co přijde. Mění hrozně hru. Několikrát udělá chybu, jako v prvním kole juniorů, a pak najednou přijde neuvěřitelná výměna. Je složité na to chytnout rytmus," komentoval šestý nasazený Berdych porážku se současnou americkou jedničkou a světovou devítkou.

'Letos je stále o co hrát'
"Hraje prostě takovouhle hru a přináší mu ovoce. Měl jsem použít něco, co by fungovalo. Zahrál to líp než já," uznal Berdych.
Loni se ve Wimbledonu dostal do finále, zatímco tentokrát opouští turnaj v osmifinále. "Odjíždím odtud s pocitem, že jsem vyhrál tři zápasy a přežil první týden. A že jsem určitě měl na to, abych uhrál víc," dodal.

Svou dosavadní sezonu považuje za solidní. "Ale určitě ji něco chybí, takže je důležité to nevzdávat," řekl Berdych, který se ještě letos nedostal na žádném turnaji do finále.

Podle něj by měl být druhý půl rok lepší než stejné období loni. "Jede se dál, velkých turnajů je tam ještě spousta, třeba bezbodový US Open," řekl v souvislosti s mezinárodním mistrovstvím USA, kde loni vypadl v prvním kole, takže zde nemusí obhajovat body a každý postup mu přinese bodový zisk.

"Doufám, že na konci roku budu mít co počítat a že toho bude dostatek, aby to stačilo na první desítku, možná na kousek víc," řekl Berdych, momentálně sedmý v pořadí ATP.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Víte, když jsem četl novinové titulky, jak Berďa válcuje soupeře apod., tak už to bylo nadnesené. Jelikož soupeři, se kterými hrál, nebyli(při vší úctě k nim) soupeři. Tam stačilo se s nimi dostat do výměny...takové hráče by měl porážet každý soupeř z TOP 10. Mně už se od začátku Tomova hra nelíbila. Především podání...nějakých 50% úspěšnost..co to je? Proti dobře returnujícím soupeřům by neměl šanci. Souhlasím s názorem, že nedokáže předvést dlouhodobější konstantní výkony. Ani psychika není 100% při důležitých výměnách...uvidíme, co bude dál. Ale tahle sezona je spíše zklamání. Buďme rádi za Kvitovou, kterou považuji za budoucí světovou jedničku...
Reagovat
VlS
Pánové (i dámy, jsou-li tu nějaké), nevím, ale Fishovi chodil servis neuvěřitelně a uvidíme, jestli mu vydrží i dál a co to udělá s Nadalem. Nejsem tenisový superexpert, ale mám tendenci se držet staré poučky, že proti esu není adekvátní obrany. A těch es ze strany Fishe bylo požehnaných. Vyčítat Tomovi, že nehraje na síti nebo že na ní hraje špatně je nepravda, podívejte se na statistiky a myslím, že v rámci top 10 rozhodně v tomto ohledu nezaostává, spíš naopak.
Fish hrál včera opravdu výtečně a vyhrál zaslouženě a líbí se mi, že to Tom uznává a nehledá nějaká pseudoobjektivní zdůvodnění. Asi není a asi už ani nikdy nebude absolutní super špička (tj. první trojka až pětka, dle konstelace hvězd), ale také se jí necítí být. Uvidíme zbytek sezóny, osmifinále na Wimblu rozhodně není žádný propadák.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo opět prokázal že prostě nemá na špičku jeho postavení je víceméně náhodne-ikdyž mu samozřejmě fandím nechápu ty novinové články jak Beda utočí na titul atd-ani nevým kdy naposled porazil někoho z top 10 a ani pravidelně neporaží top 20. . no škoda snad se dá do kupy a za rok třeba porazí někoho lepšího než hráče od 50 místa výš-:) PS:jen škoda že to bylo dáne už před zapasem(rozdíl ve hře-podání)
Reagovat
baggik
To je přesně ten rozdíl mezi Berdychem a těmi nejlepšími. Berdych jakmile proti němu hraje soupeř dobře tak prohraje. Druhej tejden na Wimbledonu už maj všichni co tam jsou dobrý podání, ale ti špičkoví hráči by si počkali na slabší chvilku Fishe a jednou mu podání vzali a nebo dovedli ty sety do tiebreaků. Tomáš ne. Kolikátej je to už letos zápas kdy se Berdych po zápase rozplýval jak hrál jeho soupeř fantasticky, no a co pokud by chtěl patřit do první světové pětky a někdy vyhrát grandslam musel by se v těchto zápasech vyžívat, hrát nejlepší tenis když je to potřeba a to on bohužel nikdy nedokáže. I tak je to výbornej tenista ale není šampion.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak.taky si
myslim,ze by tom mel vice
menit hru.zkracovat
krataskama atd..taky by
mel vice zapracovat na
prechodu na sit..vcera to
parkrat zkusil,ale nevyslo
to.souperi vi co od nej
cekat,pac hraje strasne
monotone,tak si jen
stoupnou na zak. caru a
vice mene to tam ubehaj.v
dnesni dobe jsou hraci
fyzicky temer totozni, a
vsak ty nejlepsi odlisuje
predvidavost,mysleni a
zmena rytmu hry kdy
souper ceka vice mene jen
to same.fish byl vcera
dokonale takticky
pripraven.servis chodil jak
nikdy a jen cekal az tom
udela chybu,ktera vzdy
musi prijit.zvlaste u
nej.rubat to cely zapas od
zakladni cary chce mit
presnost,psychyku a taky
kupu stesti..dal si myslim ze
tomuv servis uz nema taky
respekt jako driv.je
jednotvarny,zalozeny spis
jen na sile.kde je servis s
vysokym odskokem,s
brutalni rotaci nebo servis
na telo?ten sem od nej
nevidel ani jeden!kdyz
fish podaval,chudak tomas
nevedel kam si stoupnout a
uz vubec kam ho
umisti.neustale menil a tom
jen koukal..
Reagovat
smazaný uživatel
takhle nepiš
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním setu bylo období, kdy Fish několik her v řadě servíroval do stejného místa, resp. do středu dvorce. A stejně se Tomáš mnohokrát stačil po Fishově servisu jen natáhnout a nedostal se do výměny. Je sice pravda, že Fish tam včera posílal bomby, ale na Tomášovi bylo mnohokrát vidět, že jeho servis nepřečetl a mnohdy jej ani nezreturnoval ne proto, že by bylo Fishovo podání nechytatelné, ale proto, že jej Tomáš absolutně neuměl číst, ačkoliv bylo čitelné dost.
Reagovat
smazaný uživatel
zápas rozhodla jedna jediná věc tome. a to ta, že z dlouhodobého hlediska nejsi schopen podávat stbilní výborné výkony. sem tam se blýskne na lepší časy, ale je to jen vyjímečně. prostě stále chybí ten potřebný krok, bez toho kroku to bude stále 50:50 s hráči top 30 :-) chybí hra na síti, větší kreativnost při hře, nelze do toho jen tlouct od základní čáry ......
Reagovat
smazaný uživatel
nic noveho.Tomas jen zopakoval co vsichni videli a vime.tak snad to US OPEN prinese dosti bodu na ne top 10,ale top 8 at to klapne na turnaj mistru.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Berďovi fandím, ale se stávající hrou by si na turnaji mistrů akorát uřízl ostudu
Reagovat
smazaný uživatel
ostudu,neostudu-no a.neni stroj,stacilo by at se tam hlavne kvalifikuje
Reagovat
smazaný uživatel
turnaj mistrů je utopie.
Reagovat
smazaný uživatel
jako bedova nebo to myslis jako turnaj?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on by si na tom turnaji mistrů "uřázl ostudu" každý, kdo tam postoupí jako sedmý, osmý, ať již to bude Tomáš, Almagro, Fish, Gasquet, Tsonga, Wawrinka, Roddick nebo Monfils. Za předpokladu, že tam bude hrát zdravá "velká čtyřka" + Del Po, mohou porazit tak maximálně Ferrera, popř. Söderlinga. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pan Soderling nam taky nejak upad
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, mě se spíš jedná o ZPŮSOB jakým Berďa prohraje ...
Raději bych ho viděl rozmlátit raketu, vyházet 20 míčů a třeba dostat kanára, než ten jeho přiblblý úsměv .. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo Matějovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist