Berdych zahájí sezonu proti Ferrerovi, pak může vyzvat Djokoviče

28. 11. 2012, 14:45
Aktuality 31
Tomáš Berdych začne novou sezonu proti stejnému soupeři, se kterým ukončil rok 2012. Koncem prosince na exhibici v Abú Dhabí se totiž ve čtvrtfinále utká se Španělem Davidem Ferrerem, s nímž prohrál ve finále Davis Cupu. A když vyhraje, vyzve Srba Djokoviče.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si ještě užívá posledních dnů na dovolené, už nyní však ví, proti komu si zahraje první zápas sezony 2013. Sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se totiž po dvou letech představí na hvězdně obsazené exhibici v Abú Dhabí, kde už pořadatelé oznámili rozpis soutěže. 

Berdych se ve čtvrtek 27. prosince utká ve čtvrtfinálovém duelu se Španělem Davidem Ferrerem, se kterým minulou neděli v posledním zápase sezony prohrál ve finále Davisova poháru hladce 0-3 na sety, I přes jeho porážku ale čeští tenisté zásluhou Radka Štěpánka 'salátovou mísu' přeci jen získali. 

Pokud český hráč světovou pětku Ferrera, s nímž má bilanci 3 výher a 6 porážek, porazí, vyzve v pátečním semifinále světovou jedničku a obhájce titulu Novaka Djokoviče. 

5. ročníku Mubadala World Tennis Championship v Abú Dhabí pro šest pozvaných hvězd se letos nezúčastní z Top 6 pouze Švýcar Roger Federer, místo kterého přijal pozvánku Janko Tipsarevič.

Srbský tenista se ve čtvrtfinále utká s olympijským šampionem a vítězem US Open Andym Murraym, který ve Spojených arabských emirátech triumfoval v premiérovém ročníku v roce 2009. Vítěz duelu by si o finále, které je na programu stejně jako souboj poražených semifinalistů o 3. místo v sobotu 29. prosince, měl zahrát s vítězem exhibice z let 2010 a 2011 Rafaelem Nadalem. Pro Španěla by to byl první zápas od porážky s Lukášem Rosolem na letošním Wimbledonu, po kterém léčí zraněné koleno.

Šestý hráč světa Berdych si v Abú Dhabí zahrál před dvěma lety, kdy porazil Kypřana Marcose Baghdatise, pak ale nestačil na Nadala a v boji o pomyslný bronz na Švéda Robina Söderlinga.

Ze Spojených arabských emirátů se už česká jednička přesune do Austrálie do Brisbane, kde Berdycha čeká od 30. prosince generálka na Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Noo tiez si myslim ze by bolo lepsie si spravit dlhsiu pauzu a vynechat taketo blbosti aj ked za velke peniaze.
Pre Rafu to je vyborne!!!
Cez vianočne prazdniny bude čo pozerať
Reagovat
smazaný uživatel
Abu Dhabi je exhibice a dobrý trénink v příjemném klimatu a za pěkné peníze. Pohoda a žádný ostrý turnaj. Na rozjezd výborný.
Reagovat
tommr
myslím si, že je úplně zbytečný začínat sezonu takhle brzo a ještě k tomu s exhibičním turnajem - at se pak na konci sezony Tomáš nediví, že mu docházejí síly ...

Jinak zajímavá je informace, že naostro začíná Tomáš v Brisbane. Pokud vím tak původně se mluvilo o tom, že začne v Chennai?
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych sa neprihlásil ani do Brisbane, ani do Chennai. A nakoľko nie je prihlásený ani do Dohy, či do Sydney alebo Aucklandu, vyzerá to tak, že sezónu 2013 začne priamo na Australian Open.
Reagovat
tommr
z vyjádření v článku se ale zdá, že jede do Brisbane?

Jinak jsem koukal, že na ofiko webu ATP ještě není ani rozpis turnajů na příští rok. Odkud teda čerpáš informace o tom kam je nebo není přihlášenej?
Reagovat
smazaný uživatel
Z oficiálnych entry listov, ktoré vychádzajú 6 týždňov pred začatím turnaja. Doteraz sú známe prihlasovacie listy pre tieto turnaje :
- Bribane, Doha, Chennai
- Sydney, Auckland

a ani v jednom z nich nefiguruje Berdych. Napr.Štepánek je v Bribane a Sydney. Sú to všetko oficiálne údaje, dajú sa dohľadať na internete, ak Berdych nepožiada o WC do nejakého z turnajov, nebude na nich hrať. A ja dúfam, že mu ju ani neudelia, pretože mal čas sa zahlásiť a neurobil to. Tak nech tam teda nehrá.
Reagovat
tommr
no tak to vypadá, že Tomáš opravdu začne až na AO stejně jako letos. Podle mýho je to tak trochu škoda, že dává přednost exhibicím před ostrejma přípravnejma turnajema, protože se tak zbytečně připravuje o možnost získat nějaký body do žebříčku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dival jsem se na oficialni stranky turnaje v Chennai a Tomas je tam uveden jako ucastnik.
Reagovat
tommr
máš pravdu - pokud se dá těm jejich oficiálním stránkám věřit tak by měl Tomáš letos hrát v Chennai. Ze silnějších hráčů jsou tam zatím kromě něj jen Tipsarevic, Cilic a Wawrinka. Z našich je tam vedle Tomáše přihlášenej ještě Honza Hájek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nie je tam prihlásený, čo by znamenalo, že hrať bude, len ak mu poskytnú divokú kartu.

Čo je čudné, lebo sa mohol zahlásiť na ten turnaj aj sám. Takto to je zbytočná WC pre hráča, čo nie je schopný prihlásiť sa načas.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš dát prosím odkaz, odkud bereš informaci, že není přihlášený? Docela by mne to zajímalo.
Reagovat
Fandina
rfever ty děláš, jako kdyby ti ten turnaj patřil, nech na nich, komu kdo dává WC. Je to jejich věc.
Reagovat
smazaný uživatel
a ty Fandina si ako vždy zaslepená, ďakujem
Reagovat
Fandina
rfever lepší být zaslepený než namyšlený jako ty ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, uznávam z mojich príspevkov tá namyslenosť priam srší :)) Nože daj ešte nieco na večer ..

Každopádne, aby som to upresnil. Neuznávam, keď sa hráč ktorý rankingovo spĺňa podmienky na účasť v turnaji neohlási svoju účasť načas, nefiguruje v oficiálnom entry liste a potom zničoho nič žiada o WC.

Tobôž, keď ide o hráča top 10 a hlavne prvý turnaj sezóny. Pochopím, keby sa to stalo zhodou okolností - napr. že by mal Tomášek zlú sériu zápasov na antuke a požiada o WC do Nice na poslednú chvíľu - 6 týždnov pred turnajom by určite nemohol očakávať, že stratí formu.

Ale takto, keď sa jedná o prvý turnaj v sezóne je to nefér aj voči domácim hráčom, ktorí dúfajú, že ich indická federácia ocení divokou kartou a potom si príde niekto, kto ten turnaj mohol hrať kľudne bez nej, no nie je schopný sa prihlásiť regulérne.

Možno je to zbytočný humbuk a Berdych nakoniec hrať v Chennai nebude. Ale ide tu o princíp, ktorý zaslepený fanúšik asi nepotrehne, namyslený šancu na postrehnutie má. Žmurk
Reagovat
Fandina
rfever bude dobře, když napíšeš, jak víš, že se nepřihlásil. Takhle se těžko spolu můžeme bavit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak, že nefiguruje v OFICIÁLNOM entry liste turnaja. Panebože, ako keby som to písal prvý raz. Máš štastie že mám dobrú náladu, tu je zoznam PRIHLÁSENÝCH hráčov do turnaja v Chennai :

Tipsarevic, Janko SRB 9
Cilic, Marin CRO 15
Wawrinka, Stanislas SUI 17
Paire, Benoit FRA 47
Haase, Robin NED 56
Soeda, Go JPN 58
Lu, Yen-Hsun TPE 60
Sijsling, Igor NED 69
Kuznetsov, Andrey RUS 79
Bautista-Agut, Roberto ESP 80
Rufin, Guillaume FRA 90
Kavcic, Blaz SLO 92
Cipolla, Flavio ITA 93
Donskoy, Evgeny RUS 96
Bedene, Aljaz SLO 98
Sousa, Joao POR 99
Roger-Vasselin, Edouard FRA 100
Stakhovsky, Sergiy UKR 101
Bachinger, Matthias GER 104
Hajek, Jan CZE 105
Sela, Dudi ISR 109

Je to fakt také ťažké skúsiť takú nenápadnú stránku menom Google ? Pozerám, že asi hej.
Reagovat
Fandina
rfever a jak víš, že tam bude hrát, že tak rozepisuješ o WC a i kdyby ji dostal, tak je to přece rozhodnutí pořadatelů a jejich volba ne tvoje starost ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tu som skončil, kde nič nie je, ani čert neberie, pre niektorých našťastie ...
Reagovat
Fandina
rfever tak to se spolu shodneme ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně toto jsem čekal. Dej sem odkaz, odkuď víš, že Berdych není na turnaj v Chennai přihlášený. Pouč nás neschopné. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslal som ti kompletný zoznam prihlásených hráčov. Skús si hodiť do googla "chennai 2013 atp entry list", poprípade slovíčko Chennai zameň za iný turnaj.

Potom aj niečo nájdeš, minimálne 3 stránky, kde sú entry listy publikované.

Ak by mal fakt "smolu", potom skús tento link. Viac slov k tomu fakt nemám čo povedať, ako sa hovorí múdremu napovedz, no hlúpemu ani do hlavy nenaleješ.

http://www.menstennisforums.com/showpost.php?p=12569973&postcount=1
Reagovat
Fandina
rfever upřímně jsi mě zklamal. Očekávala jsem větší důkazy ohledně tvého zasvědceného komentáře o WC a přihlašení se na turnaj. Takže nic no, ale ty tvé dovětky o hlouposti mě utvrdily, že asi nic konkrétnějšího nedodáš.
Reagovat
tommr
nic ve zlým, ale tím neustálým kličkováním ty tvoje tvrzení ztrácí na důvěryhodnosti. Proč nemůžeš jednoduše dát odkaz na stránku kde si vyčet, že se Berdych řádně nepřihlásil a dostal divokou kartu?

Na oficiálních stránkách o tom není ani slovo a jen si tam vychvalujou Berdychovu účast:

http://www.aircelchennaiopen.org/2013/news/view/strongest-field-ever-for-the-18th-aircel-chennai-open

myslím si, že kdyby Tomáš dostal WC tak jak se ty domníváš, tak by to tam určitě zmínili ...
Reagovat
Fandina
Už 15.11. psali na stránkách turnaje, že tam bude Tomáš hrát. A určitě byli s ním domluveni, jinak by to tam nedali, na svoje stránky. Rfever tady popisuje věci, které nemají vůbec logiku ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina, nechci mi povedať, že si až taká neschopná, ako sa zdá.

1. napísal som kompletný zoznam prihlásených hráčov
2. poskytol som návod ako sa k nemu dostať (cez google)
3. dokonca som tu dal aj konkrétny link

Ja nechápem, v čom to nemá logiku. Berdych avizoval že sa prihlási, ale neprihlásil sa. Z čoho je logické usudzovať, že bude žiadať o WC ak chce hrať.

Tu prichádzame na kameň úrazu, podľa mňa to je neschopnosť hráča prihlásiť sa načas.

Panebože, niektorí ľudia sú strašne hlúpi ....
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ešte raz a naposledy. Berdych tam prihlásený NIE JE. Ak tomu neveríte, ste neuveriteľne a obdivuhodne hlúpi, nakoľko som vám sem dal niekoľko spôsobov dohľadať si to.

Ale nebojte sa, ja počkám na pavúk turnaja a potom sa k tomu vrátim. Berdych v ňom buď nebude - alebo len s WC. Nebojte sa, ozvem sa vám 30.12., ak teda budem pri pc.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.aircelchennaiopen.org/2013/news/view/strongest-field-ever-for-the-18th-aircel-chennai-open
http://www.aircelchennaiopen.org/2013/players
snad Ti to asi už po 5té bude stačit
Reagovat
Fandina
Jestli se tam Tomáš přihlásil a kdy a jestli bude hrát, tak to je opravdu záležitostí těch organizátorů. Oni vědí, kdo se přihlásil a komu dají WC. Všechno ostatní je mimo mísu. Jak to je přesně ví ta osoba, která to má na starosti. Pokud jsi to ty, tak o tom mluv, jinak je to irelevantní ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
to rfever: Pro hlupáka každý hloupý. Ty opravdu nechápeš v čem jsem mimo mísu? Poradím Ti. Údaje opsané z nějakého tenisového fóra nejsou oficiální entry list. 30.12 přijď, uvidíme. Pokud máš pravdu, velice rád se Ti omluvím.
Reagovat
smazaný uživatel
TO NIE JE VYMYSLENÉ NA TOM FÓRE. To sú len prevzaté entry listy od ATP, ofiko stránka je icontent ATP player zone. Práve sa pozerám do oficiálneho ATP entry listu a Berdych tam nie je !

Vyzývam ťa (vás) na verejnú stávku.

Ak Berdych bude hrať Chennai/Brisbane BEZ divokej karty, zaplatím ti 100 Eur. Ak nie a bude ju mať, resp. nebude hrať vôbec - zaplatíš ty mne 100 Eur. Dohodnutí ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist