Berdych začne sezonu poprvé v Dauhá, pak ho čeká tradičně Kooyong

30. 11. 2013, 11:54
Aktuality 17
Tomáš Berdych vstoupí do sezony 2014 svým premiérovým startem na turnaji v katarském Dauhá, kde budou jeho konkurenty Nadal, Ferrer či Murray. Týden před Australian Open si pak česká jednička zahraje čtvrtý rok po sobě na exhibici v Kooyongu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Loni Tomáš Berdych začínal novou sezonu v indické Čennaí, tamní organizace turnaje ho ale neuspokojila a letos se tak rozhodl pro změnu. Světová sedmička vstoupí do roku 2014 v bohatém Kataru, kde se poprvé zúčastní štědře dotovaného podniku ATP World Tour 250 v Dauhá.

V milionové soutěži by měl být Berdych nasazenou čtyřkou. V Dauhá se má totiž představit také světová jdnička Rafael Nadal, jeho krajan David Ferrer a poprvé od US Open Brit Andy Murray, který se zotavuje po operaci zad.

Týden před Australian Open, které startuje 13. ledna, se osmadvacetiletý Berdych objeví čtvrtý rok po sobě na exhibici v Kooyongu. Loni na předměstí Melbourne obsadil 3. místo.

Letos by měl být Berdych v Kooyongu opět nasazenou jedničkou.Na AAMI Classic jsou přihlášeni Švýcar Stanislas Wawrinka, Francouz Richard Gasquet, Japonec Kei Kišikori, Grigor Dimitrov z Bulharska, Španěl Fernando Verdasco a domácí Lleyton Hewitt. Poslední místo pořadatelé ještě neobsadili.

Osm účastníků se v Kooyongu utká ve čtvrtfinále. Zatímco čtveřice vítězů postoupí do semifinále, v soutěži pokračuje i kvarteto poražených, kteří se utkají o 5. až 8. místo. Los soutěže proběhne 7. ledna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím,
Měl bych na vás prosbu. Potřeboval bych nějaké statistické údaje např. Rychlost es Sereny Williams na nějakém turnaji, nebo něco tomuto podobného. Existují tyto statistiky někde na netu ?? Kdyby někdo věděl prosím hoďte mi sem link. Díky
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby Tomáš zůstal někde zahrabaný :D:D

http://www.imagehosting.cz/?v=tomcxc.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-) nejhorsi je, kdyz se clovek zahrabe sam.. a tohle nevypada.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dala jsem to sem jako reakci na tvoje komentáře, se kterými naprosto souhlasím. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Dauhá bude našlapané pořádně. Pro mě je velkým překvapením, že Andy zvolil právě Dauhá, když mu příprava v Brisbane vycházela, nemusel pak cestovat a byl dlouho v Austrálii. Je ale pravdou, že i přes nepříliš dobré výkony tam dvakrát v řadě vyhrál titul a neměl tak jediného hráče z top 10 (alespoň myslím, kdyžtak mě opravte). Asi proto tedy volí Katar, aby se lépe rozehrál a měl před AO reálnější obraz toho, jak je na tom jeho hra.
Reagovat
darek.vrana
Já bych za tím hledal jen prachy:).
Reagovat
smazaný uživatel
Ty taky samozřejmě, ale nehrál tam 6 let už, to by tam hrál furt.
Reagovat
tommr
v Doha bude mít sice lepší podmínky než v Chennai, ale taky tam bude mnohem větší konkurence v čele s Nadalem. Na tak malým turnaji se počítá jen titul a tam kde hraje Nadal je pro Toma šance na titul prakticky nulová ...
Reagovat
safi1313
určitě co je pro něho nejlepší a určitě bude chtít za rok bojovat o nejlepší příčky... Tak proč nezačít další rok proti hráčům, se kterýma bude o ty nejlepší příčky celej rok hrát...
Reagovat
Lina
Jsem docela překvapená, že se Tom přihlásil na turnaj, který je tak silně obsazený, ale proč neotestovat formu, i když první turnaj zase moc neukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
nabizi se otazka, proc se tam asi prihlasili ostatni.. :-) Berda me nijak neprekvapil a myslim, ze udelal dobre. Chapu takovy start jako jasny signal, ze se nejlepsich neboji a nemini jen mluvit a stejne tak bude vniman ostatnimi. On se kazdy hrac dobre vsimne, kdo ceka na Godota, o tom nepochybujme.. Berdo, tak uz to PROLOM! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přijde, že vždycky, když se Tomáš přihlásí na turnaj s malou konkurencí, tak to má na háku a fláká to. Na turnajích s těma všema Nadalama a Djokovicama se víc snaží. Pak to nakonec dopadá, že kvůli tomu nevyhraje za celý rok ani jeden ATP turnaj..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že je dobře začít s největší konkurencí, dolů se dá jít vždy.. :) Takže držím Tomíkovi moc palce a doufám, že nová sezona mu přinese úspěchy :) Už aby se začlo !! :)
Reagovat
tommr
na jednu stranu je hezký, že se Tomáš nebojí, ale na druhou stranu to výrazně snižuje jeho šance na získání titulu. A získat nějakej titul už Tomáš nutně potřebuje, aby si aspon trochu pozved sebevědomí. Pokud se ale bude hlásit i na malejch turnajích pořád tam kde hrajou bud Djokovic nebo Nadal tak ho jen tak nezíská ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja nepopiram, ze urcita strategie ve vyberu turnaju za ucelem ziskani titulu neexistuje. Docela si i dovedu predstavit zvysene sebevedomi, kdyz se to povede. Ale Berda se vyjadril pro novou sezonu jasne - prvni petka, ctyrka.. GS.. ;-) i kdyz vzdycky zminuje, jak je to tezke, skoro nemozne a co ho ceka prace... Jenze moc casu nema, kdyz z neho bude hrdina malych turnaju, spadne mu stejne na velkych srdce zpatky do kalhot. Takhle se bude hezky otuzovat! Samozrejme s tim rizikem, ktere tu zminuje .. ehm.. pan blbec.. :-)) A zda se mi, ze klepnout Rafu ci Djokovice stejne bere momentalne Berdu vic nez vaza.. :-)
Reagovat
gedzitka
Loni Tomáš v rozhovoru říkal, že v Chennai mu dost nevyhovují podmínky (např. tady http://www.tennis bet.cz/chennai/z-rozhovoru-s-t-berdychem-1-2013 - je tam mezera navíc) a jestli vylítne v prvním nebo druhém zápase s nízko postaveným hráčem, protože se necítí dobře, nebo v lepších podmínkách s kvalitnějším soupeřem, tak to je skoro jedno. A na jeho místě bych určitě volila druhou variantu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist