Berdych začne proti Polanskému, Záhlavová-Strýcová vyzve Watsonovou

24. 5. 2014, 14:15
Aktuality 2
Tomáš Berdych už zná svého prvního soupeře na Roland Garros. Utká se se z kvalifikace rozehraným pětadvacetiletým Kanaďanem Peterem Polanským, s nímý ještě nikdy nehrál. Na soupeřku z kvalifikace čekala také Barbora Záhlavová-Strýcová, která vyzve Britku Heather Watsonovou, jež před týdnem vyhrála turnaj ITF v Praze.
Tomáš Berdych

Loni Tomáš Berdych vypadl na French Open už v prvním kole po pětisetové bitvě s domácím Gaëlem Monfilsem, letos však na semifinalistu z roku 2010 čeká přijatelnější soupeř. Z pátečního losu se šestý hráč dozvěděl, že začne proti jednomu z kvalifikantů a dnes už zná i jeho jméno.

Osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se poprvé utká s o tři roky mladším Peterem Polanským, jenž je v žebříčku o 131 míst níž. Pětadvacetiletý Kanaďan v druhém kole kvalifikace vyřadil Čecha Jana Mertla a v hlavní části grandslamového turnaje se představí poprvé od US Open 2010.

Svou úvodní soupeřku už zná také Barbora Záhlavová-Strýcová, jež se střetne s Heather Watsonovou, kterou loni na podzim v Tokiu porazila ve dvou setech. Dvaadvacetiletá Britka však disponuje skvělou formou: minulý týden vyhrála bez ztráty setu turnaj ITF v pražské Stromovce, v jehož průběhu porazila mimo jiné nasazené Češky Kláru Koukalovou a Karolínu Plíškovou. Proti Záhlavové-Strýcové půjde se sérií osmi výher v zádech.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Roger_Federer
modelka..
Reagovat
smazaný uživatel
Když už máš ty kytky na tom tričku, tak doufám, že ti pokvete i štěstí v tenise, držím palec ať se dostaneš co nejdál :)
A Barče taky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist