Berdych: Vyřazení mě mrzí, ale ještě mě čeká spousta turnajů

2. 9. 2010, 05:32
Aktuality 29
Tomáš Berdych po nečekaném vyřazení v prvním kole US Open neskrýval smutek. Po třísetové prohře s Francouzem Michaelem Llodrou se ale snažil hledět dopředu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Samozřejmě nejsem šťastný, že jsem vypadl v prvním kole," řekl Berdych na tiskové konferenci. "Ale třeba mi tohle pomůže získat energii na další turnaje. Svět se po téhle porážce nezhroutí. Musím to hodit za hlavu a snažit se pracovat dál," řekl tenista. 

Stále má Berdych šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů, i když cesta do Londýna bude mnohem těžší. Před sebou má dost možností získat i turnajový titul, který mu letos chybí. "Proč by to ještě na konci roku nemělo být dobré," řekl Berdych Radiožurnálu.
"Nedělal bych z toho tragédii, že se nepovede jeden turnaj. Mrzí každá prohra, ale řešit to, že je kvůli tomu celý rok zkažený, tak takhle nepřemýšlím," pronesl rodák z Valašského Meziříčí.

Čtyřiadvacetiletý hráč tvrdil, že se před zápasem cítil dobře a věřil si. Jenomže v utkání nenašel zbraň na Llodrův útočný tenis. "Nedostal jsem šanci hrát svůj tenis. Zaslouží si (Llodra) uznání. Výborně podával a perfektně hrál na síti," ocenil Berdych.
Krátce po utkání českého tenistu nenapadlo, co změnit, aby se utkání vyvíjelo podle jeho not. "Nevím, co jsem měl hrát jinak nebo lépe," pokrčil rameny. "Neměl jsem šanci se dostat do rytmu. On použil všechny své zbraně. To se stává a stane každému," řekl Berdych.

Llodra využil všechny možné zbraně
Během utkání se Llodra nechal v druhém setu ošetřovat za stavu 40:40 při svém servisu, když předtím odvrátil tři brejkboly. Berdych nejdříve nechtěl tento moment komentovat, ale pak se přece rozpovídal.

"Na jednu stranu je to k pousmání. V průběhu gamu si člověk vezme timeout, když si zablokuje záda, nemůže se zvednout a pak už ani nehraje. Neviděl jsem nic podobného, že by si došel sednout na deset minut a pak by to dohrál," řekl Berdych.

"Pro něj dobře. Zahrál to skvěle podle pravidel, které to v tenisu umožňují. Je potřeba využít všech zbraní, aby člověk vyhrál zápas. To mu nemůže nikdo vyčítat," dodal.

Přes vyřazení na US Open má letos Berdych za sebou nejlepší sezonu na grandslamech. V Austrálii sice vypadl v druhém kole, ale v Paříži došel do semifinále a ve Wimbledonu hrál na trávě o titul. "Tyhle dva grandslamy byly skvělé, na ty nezapomenu," přikývl tenista.

Nyní má Berdych čas na přesun do Evropy a přípravu na semifinále Davisova poháru, které český tým hraje od 17. září v Srbsku.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Srbové by nás porazili i kdyby se jim zranil Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj a taky kdyby se jim zranil Troicki s Tipsarevičem a hrál Krajinovič s Bozoljačem singla. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ne ty to asi nechápeš! Tipsarevič i Trocki by naše hráče snadno porazili.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopatou po tobě ty ucho jedno!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nerizumíš tenisu! Tipsarevič i trocki snadno pokoří Berdycha i štěpánka!
Reagovat
smazaný uživatel
lopata...problem je v tom ze se divas opravdu jen na zapasy cechu...hezky zes vyjmenoval nepovedene zapasy berdycha a ted se podivej na troickeho a tipsu jake vysledky uhrali oni
Reagovat
smazaný uživatel
přesto trvám na tom že Trocki porazí štěpánka kdykoliv se mu zachce. viz jejich nedávné dva zápasy... Tipsarevič je na stejné urovni jako trocki. A Berdych s takovými hráči kolem 30-40 místa pravidelně prohrává.
Reagovat
smazaný uživatel
a je to tady zase...prohrat obcas muze kazdy...obcas se to povede i federerovi nebo nadalovi...dulezitejsi ale je kolikrat vyhraje...berdych neni dokonaly prohrava s hure postavenymi tenisty nez je on a ted se zase podivej s kym prohraje troicki nebo tipsarevic...tipsarevic je trochu jinsi typ tenisty...jednou zahraje jako buh a podruhe predvede tuzku...troickeho jsem tak jak hral proti djokovicovi videl hrat poprve
Reagovat
smazaný uživatel
Na to kolikrát Berdych vyhraje ten dement lopata nekouká, on podle mě neví ani, že Tomáš hrál SF v Paříži a finále v Londýně. :)) Vážně by jsi se měl zaměřit na celý tenisový okruh ne jen na české hráče. Máš značné mezery, šmudlo.
Reagovat
smazaný uživatel
urážet když dojdou argumenty to je jediné co inferior umí. Je to od něj odporné.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze argumentu je vic nez dost ale pockejme nez to tva hlava pobere
Reagovat
smazaný uživatel
dobrá takže až vypadneme se srbama tak já se vám připomenu
! byl sem to já kdo měl pravdu! Já mám vždycky pravdu! věděl sem že llodra vyhraje! i přesto že byl na něj kurz 6!
Reagovat
smazaný uživatel
Na to tvé vychloubání ani nijak jinak než lehčí urážkou reagovat nejde. O tenise víš asi tolik jako já o lacích na nehty či háčkování. :)) Že se trefíš do výsledku zápasu jen proto, že Berdycha nemáš rád, není žádné umění. Ne, ty jsi nenapsal, že nepostoupíme přes Srby, ty jsi napsal, že je jisté, že Tomáš neporazí Djokoviče a Radek jistě prohraje s jedním z dua Troicki/Tipsa.
Reagovat
smazaný uživatel
Já že nemám Berdycha rád? si snad spadl z višně ne? A proč asi sleduju všechny jeho zápasy?
Reagovat
smazaný uživatel
A proč jsem tu neviděl od tebe jediný pochvalný příspěvek na Berdycha ale samé blbosti, skepticismus na jeho adresu? :))
Reagovat
smazaný uživatel
mýlíš se
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič - Štěpánek (Hájek) pravděpodobnost výhry 0%
Trocki(Tipsarevič) - Berdych pravděpodobnost výhry 50%
Debl pravděpodobnost výhry 45%
Djokovič - Berdych pravděpodobnost výhry 25%
Trocki (Tipsarevič) - Štepánek pravděpodobnost výhry 20%
Reagovat
smazaný uživatel
mozna bys mohl krome cechu sledovat taky zapasy srbu konkretne djokovice...mozna sis nevsiml ale jenom diky labilite troickeho postoupil do 2. kola...
Reagovat
smazaný uživatel
ten zápas ukázal jak je Trocki neuvěřitelně silný. TO samý Tipsarevič, který porazil jednoho z Favoritů US OPEN Roddicka!!
Reagovat
smazaný uživatel
:D :))
Reagovat
smazaný uživatel
ano a take ten zapas ukazal jak skvele je na tom djokovic ktery by berdycha porazil klidne i jednou rukou ze...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, stejně jako ve Wimbledonu. :)) Tam nedal Tomášovi šanci, Novak je ve skvělé formě a nemá problém s horšími hráči, natož Berdychem.
Reagovat
smazaný uživatel
wimbledon už je dávno pryč. od té doby Berdych prohrál s mallisem, baghdatisem a llodrou! A dolgoporova porazil jen tak tak.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě na olympiádě v aténech v roce 2004 jsem fandil Berdychovi proti Federerovi! tehdy si byl ještě miminko nemůžeš to pamatovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Llodra vyhrál protože je lepší. Troufám si tvrdit, že Berdych na Llodru prostě nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, nač dělat z jednoho většího překvapení nějakou Berdychovu zkázu či co. Zatracovat jej je nesmyslné a když o něm někdo řekne, že je namachrovaný, má nos nahoře, tak nevím co si o tomto názoru myslet. Možná tak působí, ale podle mě je dost při zemi stále. Protože on sám ví, že se nemůže řadit k té absolutní špičce. Působí na mě dojmem jako Davyděnko, takový nenápadný introvert. A má před sebou kupu velkých tenisových zápasů, první sezona, která opravdu za něco stojí, která ho proměnila, zdokonalila nemůže přinášet na každém velkém turnaji ovoce. Hala je také silné období Toma, tak uvidíme. ;) I velcí hráči končí a nikdo jim to nemůže zazlívat. Spíše je na něj vyvíjen přehnaný nátlak a i to mu mohlo na USO uškodit, videoblog, centrem mediálního dění atd... není na tohle zvyklý.
Reagovat
smazaný uživatel
vcelku souhlasím... Tomáš vypadl v prvním kole, je to velký zklamání, ale jede se dál... není první ani poslední hráč, kterému se něco podobného stane... ano, je 7. na světě, ale nemůže být každý týden v semifinále či finále velkýho turnaje... myslím, že se na něj teď vyvíjí obrovský tlak, jak už bylo řečeno.... je 7. na světě, čekají se od něj přeci jenom větší věci, media se mu víc věnují, než kdyby byl 15., udělal si teď jméno, proto je ten tlak tak velký a on se s ním musí vypořádat, musí se naučit žít s tím, že pokud udrží stávají žebříčkový postavení, tak bude považován za favorita různých turnajů... ale nutno říct, že Llodra hrál prostě famózně a zasloužil si vítězství... rozhodně bych nedělal žádnou vědu z toho, že vypadl v prvním kole, tím líp pro něj, vezme si z toho ponaučení, naučí se žít s tlakem a za rok nemá, co obhajovat, což je na jednu stranu taky super....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, z každé prohry si hráč vezme ponaučení a zlepší co mu nevycházelo. Právě to záleží i na povaze tenisty, Tom jak jsem psal je takový nenápadný introvert a na centrum dění není zvyklý, natož psychický nátlak očekávání. Uvidíme jak se bude prezentovat dále, nesmíme chtít hned po něm zázraky.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to, jak si za stavu 40:40 sel michael sednout, bylo´fakt blby, mozna, ze by berda ten gem vyhral, nicmene llodra byl celej zapas lepsi, takze by to asi nic neovlivnilo, jen me prekvapilo, jakej je to taktik.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist