Berdych vyhrál 50. zápas v sezoně, Rosol v Šanghaji vypadl

9. 10. 2013, 12:39
Aktuality 159
Tomáš Berdych překonal bolest zad z Pekingu a ve svém prvním utkání na turnaji v Šanghaji porazil ve dvou setech Španěla Feliciana Lópeze. Nejlepší český tenista díky dnešní výhře dosáhl potřetí za sebou 50 výher v sezoně, a pokud postoupí do finále, definitivně si zajistí postup na letošní Turnaj mistrů.
Tomáš Berdych

Osmadvacetiletý Tomáš Berdych v sobotu vzdal v Pekingu kvůli zranění zad semifinále s Rafaelem Nadalem už v prvním setu, ale během tří dnů odpočinku se dal do pořádku. V úvodu dnešního zápasu proti Felicianu Lópezovi sice musel bojovat o podání a sám v následujících minutách promarnil tři brejkboly, ale litovat toho nemusel. Ve zkrácené hře si totiž s přehledem pohlídal všechny servisy a set vyhrál i díky 21 nevynuceným chybám svého soupeře 7-6.

O osudu druhé sady bylo rozhodnuto hned v prvním gamu, kdy se Berdych konečně dočkal brejku. Na něj López nedokázal zareagovat, naopak za stavu 3-1 pro českého hráče ještě jednou ztratil podání a krátce nato i celý zápas.

"Nemůžu říct, že záda jsou stoprocentní, ale rozhodl jsem se, že jsem schopen hrát na úrovni a půjdu to na kurt zkusit. Vypadá to, že to bylo správné rozhodnutí. Nic mě neomezovalo a cítil jsem se dobře," řekl serveru ATP Berdych, který dnes srovnal vzájemnou bilanci s Lópezem na 4:4. "První set byl vyrovnaný, byl o jednom dvou míčích a musel jsem být hodně trpělivý. Feli hraje takticky, hodně čopů a těžko se s ním člověk dostane do rytmu," uvedl.

O čtvrtfinále si Berdych zahraje se svým oblíbeným soupeřem Nicolásem Almagrem, s nímž má bilanci 9:3 a kterého porazil v posledních čtyřech zápasech.

Minimálně 50 zápasů v sezoně vyhrál Berdych potřetí v kariéře. Letos má zatím bilanci 50:19 a z tohoto pohledu je třetím nejlepším hráčem roku. Více zápasů vyhráli jen Španěl Rafael Nadal (65) a Srb Novak Djokovič (58). Berdychovým rekordem je loňských 61 vítězství.

O osmifinále dnes v Šanghaji bojoval také Lukáš Rosol, ten ale nestačil na Davida Ferrera. Český tenista sice zápas s favorizovaným Španělem zahájil rychlým brejkem, ale Ferrer okamžitě zareagoval a díky dalšímu brejku v osmé hře set otočil. V následující sadě pak po další ztrátě podání musel Rosol za stavu 3-5 odvracet dva mečboly; to se mu povedlo, ovšem Ferrer se hned v příští hře dostal ke třetímu a ten už proměnil.

Nadal s Djokovičem se na výhry nenadřeli
Hladký vstup do turnaje má za sebou nejvýše nasazený Novak Djokovič, který za obhajobou vykročil hladkým vítězstvím nad Marcelem Granollersem. Djokovič, kterého Nadal tento týden sesadil z tenisového trůnu, porazil Španěla na US Open se dvěma 'kanáry', a dnes si Granollers nevedl o moc lépe. Od stavu 2-3 v úvodním setu už neuhrál ani game a za necelou hodinu a čtvrt prohrál 2-6 0-6.

Rafael Nadal"Ještě mi zbývá odehrát několik turnajů, včetně tohoto, kde se pokusím dojít co nejdál. Budu mít šanci být znovu světovou jedničkou, jenže to nezáleží jen na mně, ale taky na Nadalovi," okomentoval změnu na vrcholu světového žebříčku Djokovič. "Teď si chci vybudovat sebedůvěru, hrát agresivněji a hrát tak, jak umím," dodal.

Spokojený se svým prvním zápasem na turnaji mohl být také Rafael Nadal, který za hodinu porazil nebezpečného Ukrajince Alexandra Dolgopolova hladce 6-3 6-2. "Odehrál jsem, myslím, dobrý zápas," řekl Nadal stránkám ATP. "Nad Dolgopolovem jsem takhle vyhrál proto, že se mi spousta věcí dařila. Podání fungovalo výborně, to jsem minulý týden říct nemohl."

Ve dvou setech dnes zvítězil i Roger Federer, byť měl se svým prvním soupeřem víc práce, než měli Nadal s Djokovičem. Ital Andreas Seppi se díky brejku za stavu 2-2 dostal jako první do vedení, Švýcar si ale vzal servis rychle zpět a první sadu ještě otočil. Druhý set už měl Federer pod kontrolou; při svém podání Seppiho k ničemu nepustil a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-4 6-3.

Šesté výhry ze šesti vzájemných zápasů se dnes dočkal šestý nasazený Juan-Martín del Potro v duelu s Philippem Kohlschreiberem. Tentokrát se ale Argentinec na výhru pořádně nadřel. Německý tenista si připsal 22 es a 50 vítězných úderů a nevzdal se ani tehdy, když po vyhraném prvním setu ten další ztratil a ve třetím dějství prohrával už 3-5. Del Potro si v důležitý moment neudržel podání a zápas tak dospěl do tie-breaku, který pátý hráč světa vyhrál 7-4.

"Bylo to pro mě hodně náročné," řekl po utkání Del Potro, který se následně odhlásil ze čtyřhry. "Moc jsem nemohl běhat. Hodně mi pomohl servis, protože jsem zahrál hodně es a nemusel tak moc běhat. V tie-breaku jsem měl štěstí, protože udělal pár chyb. Vyhrál jsem opravdu těžký zápas," uvedl Argentinec.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 6.211.445 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (4-ČR) - F. López (Šp.) 7:6 (7:5), 6:2, Ferrer (3-Šp.) - Rosol (ČR) 6:3, 6:4, Djokovič (1-Srb.) - Granollers (Šp.) 6:2, 6:0, Nadal (2-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:3, 6:2, Federer (5-Švýc.) - Seppi (It.) 6:4, 6:3, Del Potro (6-Arg.) - Kohlschreiber (Něm.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), Tsonga (7-Fr.) - Andújar (Šp.) 6:3, 6:2, Wawrinka (8-Švýc.) - Anderson (JAR) 6:4, 3:6, 7:6 (8:6), Haas (11-Něm.) - Brands (Něm.) 6:4, 6:4, Nišikori (12-Jap.) - Melzer (Rak.) 6:4, 3:6, 6:1, Berlocq (Arg.) - Isner (14-USA) 6:4, 7:6 (7:4), Almagro (15-Šp.) - Chardy (Fr.) 6:3, 6:4, Fognini (It.) - Robredo (16-Šp.) 7:6 (7:3), 2:1 skreč, Monfils (Fr.) - Pospisil (Kan.) 7:5, 7:6 (7:4), Mayer (Něm.) - Paire (Fr.) 7:6 (7:1), 7:5.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

159
Přidat komentář
MarcelPersch
Vamos Rafa ! Chudák Carlos, celý 2. set hrál dobře a ke konci se sesypal .
Reagovat
MarcelPersch
Skoda tech nevyuzitych BB :(
Reagovat
spaniel
No Rafan zatim ve velkém stylu, da se na to dívat.
Reagovat
Mayo
nechcem to zakríknuť ale zataiľ hrá RAfa až nejako nečakane dobre z BH :O
Reagovat
smazaný uživatel
On ten BH nemá až tak zlý, hlavne krížny znesie prísnejšie kritéria. Problémom je BH longline, ten je vyslovene udržiavacký, bez patričnej razancie, bez všetkého. Ale dnes hrá dobre, ukazuje sa, že keď hrá hráč zápas, ktorý od samého začiatku vie, že vyhrá, tak si viac dovolí, viac riskuje, a aj nám sa to viac páči.
Reagovat
Mayo
hrá pekne útočne...ale už najbližší súper bude ťažkosť...taký Wawroš hlavne
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinku má Rafa celkom rád, horší bude Raonic. Dnes pravdepodobne Kanaďan vyhrá a má veľkú motiváciu bodovať, keďže hrá o turnaj majstrov. Pri zhode šťastných okolností si viem kľudne predstaviť aj Raonicov postup cez Rafu.
Reagovat
Sonja
Podle čeho soudíš, že Miloš pravděpodobně vyhraje?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka mi príde z formy a naopak Milos vo forme a posobí motivovane každý zápas...
Reagovat
Sonja
Hmm, vypadá to, že horší forma Stana je furt lepší než unavený Miloš:-)
Reagovat
Sonja
I když spíš by se patřilo říct, že je to hodně vyrovnané. V TB měl trochu víc štěstí Stan.
Reagovat
Mayo
fantastiko Rafa
Reagovat
Mayo
Berlocq je chlap sťa hora
Reagovat
Sonja
co teď Carlos předvedl...
Byl úplně mimo kurt a jednoručákem ještě dokázal odehrát vítězný prohoz.
Reagovat
Mayo
ponížil ho riadne
Reagovat
smazaný uživatel
To sú tie jednoručáky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, jednorucaky :)
Reagovat
Reti64
Gratuluju Nolemu k postupu, ale jeho dnešní výkon na příjmu nebyl moc dobrý. Možná to bylo ovlivněné včerejším zraněním, ani pohyb totiž nebyl nejlepší. Fabio naštěstí hodně pomáhal.
Reagovat
Sonja
Souhlasím... akorát si nemyslím, že by šlo o to, že by ho noha ještě bolela, spíš tam byl trochu psychický problém.
No zítra to snad bude lepší:-)
Reagovat
tommr
zejména na příjmu byl úplně nemohoucí. Bylo ale vidět, že má nějaký zdravotní problémy - ke konci se tam už jen ploužil jako mátoha. Snad se dá do příštího turnaje do pořádku ... :(
Reagovat
carolyn
si ho porazil!!! Půl roku nehraješ nic, ale ted to za to stálo :-)

A Berdych opět, nejen že si popovídal s rozhodčím, ale musel prudit i děti kůli ručníku :-/
njn Berdycha mají všude rádi....
Reagovat
PetaM
Když neumí dělat svou práci, tak co. Když si školáci neudělají domácí úkol, prudí učitelé, když si neuděláte v práci svou práci, prudí nadřízený, popř. zaměstnavatel. A tohle je to samé.
Reagovat
tommr
myslím si, že Al Magora mají taky všichni moc rádi ... :)
Reagovat
carolyn
Mohl si sednout, ručník by mu donesli, on stál,čekal a prudil pak vzal ručník a flákl s ním na sedačku, tak proč, když ho nepoužil? Když by si sednul, vyšlo by to nastejno. NAvíc to neudělal jednou, ale skoro pokaždé
Reagovat
Mayo
tak to je Berdych arogantný darmo :D výborne Almi
Reagovat
carolyn
tommr - vím že ne, mě to nevadí, za mě ho mám radši než berdycha, tak proto mám radost, ostatní neřeším, každý má radši jiného to je jas :-*
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že Almagro niekedy vyhrá GS.

Ak sa takto radoval po postupe do QF tisícky, tak sa máme na čo tešiť.
Reagovat
spaniel
To bylo spis tím, ze ti dva se fakt nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
A možno aj nepriaznivou H2H bilanciou.

Napriek tomu to bolo dosť prehnané a mám pocit, že to bolo smiešne aj Berdychovi. Pousmial sa.
Reagovat
PetaM
Komu by to směšné nepřišlo ....
Reagovat
carolyn
Spíše to bylo tím, co psal Nico na Twitu.
Dlouho mu nevycházelo nic, ted první turnaj kde něco po dlouhé době konečně uhrál, navíc porazil Berdycha se kterým nemá dobrou bilanci.
Murcia periodico se o něm taky nevyjádřili v nejlepším světle :-/ až hodně nehezky
takže proto taková radost
Reagovat
smazaný uživatel
Co se to tam stalo? Ja koukam a Berdych ma Medical timeout a komentator mluvi o Tomasovi jako o podvodnikovi......
Reagovat
smazaný uživatel
Tak komentator asi nevi ze na minulem turnaji musel odstoupit kvuli zraneni zad. Zase ho to chytlo, tak si nechaval namasirovat zada
Reagovat
smazaný uživatel
no ja myslela, ze se tam neco stalo predtim s rozhodcim...o tech zadech mluvil, tak to asi vi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pak nevi, proc by mu rikal ze je podvodnik
Reagovat
Mayo
už nech ide El Matador
Reagovat
Mayo
ja umieram z toho Fogniniho :D aspoň je sranda
Reagovat
Sonja
To je zas jednou sranda zápas:-D Dva temperamentní jižané, šlehající raketama o zem...a mezi nima chudák Lahyani:-D
Reagovat
Sonja
Nole dneska teda dost zlé...hodně mu toho nevychází. Ještěže ho Fogna (zatím) tolik netrestá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie gestá Fabia voči umpirovi, to je na facku. Za dobrotu na žobrotu, on mi povolí uzdu, nech je to väčšia šou pre diváka a on si dovolí toto?..Psycho..Okamžite malo prísť varovanie a potrestať fiftínom.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to prišlo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Za něco takového by měla možná být diskvalifikace. Ve fotbale by za podobný projev po napomentutí od rozhodčího klidně dostal červenou a ničemu by se nemohl divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Človek by to nikdy nepovedal, ale Fabiova hrá má svoje čaro, dokonca i na tvrdých povrchoch. Škoda, že záblesky geniality striedajú pravidelné 2-3minútové výpadky.
Reagovat
Reti64
Tak teď už konečně Nole, který je o pouhé dva dny starší, než Fabio.
IDEMO!!!
Reagovat
VlS
Neprovokuj chlape zase nějakou nesmyslnou diskusi s P3K a spol. Prostě s výborně hrajícím Gaelem prohrál, není ani první, ani poslední.
Myslím, že teď bude Roger sledovat bedlivě výkony Stana a Miloška a má trochu kliku, že nutně jeden druhého musí vyřadit. Jinak by se z hlediska TM dostal vážně na seznam ohrožených druhů.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, veľakrát si drobné uštipnutie neodpustím, ale nemám pocit, že by bol môj posledný príspevok tejto kategórie. Gaela mám rád, ale chcel som si pozrieť súboj Rogera s Novakom.
Reagovat
Vojtaakk
Já bych řekl, že letos nemá Roger na TM co pohledávat a to říkám jako jeho velký fanoušek. Stan by si to letos zasloužil mnohem víc!
Reagovat
dadaft
Tak málo mám krve a ještě mi teče
z úst.
Až bude růst
nade mnou tráva, až budu hnít,
kdo na moje místo,
kdo zdvihne můj štít?

V dým zahalen šanghajských pecí jsem stál,
noc zřela mi z očí, plam z nozdry mi vál,
nech zářilo slunce, nech večer se šeřil,
já semknutou brvou jsem vrahy ty měřil:
ty bohaté tenisty, ty grofy ze ATP,
já škaredý player, jak vyskočil z top10.
Nech diadem jednomu na skráni svítil,
každý z nich upjatý pohled můj cítil,
mou zaťatou pěst, můj vzdor,
hněv horníka ze Švajcu a z hor.

Tak málo mám krve a ještě mi teče
z úst.
Až bude růst
nade mnou tráva, až budu hnít,
kdo místo mne na stáž,
kdo zdvihne můj štít?
Reagovat
gigin
Metaxa? ;))
Reagovat
dadaft
Petr Bezruč.
(alkohol konzumuji tak jednou dvakrát do roka)
Reagovat
gigin
Jen prckuju, klid. Poznám, když si pinklý :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes mal Federer dobrého súpera, ale pre tenistu akým bol alebo sa snaží opäť byť, to nemôže byť ospravedlnenie. Každým zápasom človek čaká, kedy sa jeho hra zlepší, kedy konečne dokáže vyhrať 3-4 zápasy za sebou aj s hráčmi TOP 30 a stále nič. A nie je to už otázka týždňov, ale mesiacov. On proste nie je schopný udržať loptičku v hre, má 32 rokov, no na kurte sa správa zbrklo jak nejaký mladý bažant a to hlavne v krízových momentoch.

Táto sezóna je jednou veľkou katastrofou, bude určite rozumné pokúsiť sa o reparát v roku 2014, no ak sa ďalší rok ponesie v rovnakom duchu, tak naozaj úprimne dúfam, už len pre dobro jeho verných fanúšikov, že sezóna 2015 nenastane.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužiaľ taka je pravda
Reagovat
Stan_Borowitz
Popsal jsi to celkem přesně. Cítím to podobně. Otázka je, zda má za tohoto rozpoložení pro Federera vůbec smysl, aby jezdil do Londýna. Jestli by neměl zbytek sezóny vypustit a odpočinout si.

Třeba odjet objímat stromy na Vysočinu, to prý pomáhá najít zpět ztracenou vnitřní rovnováhu. Náš pan prezident by mu mohl ukázat, které jsou nejlepší...
Reagovat
gigin
Nejlepší sů trnkové stromy.
Reagovat
Vojtaakk
Souhlas... 6e se Rogerovi nedaří úderově atd. by se dalo pochopit, ale on má myšlení 18letého bažanta, je neskutečně naivní, z 10 nahraných míčů zahraje 8 na soupeře... Tuhle sezonu by mel ted hned ukončit a začít tvrdě makat na tu příští
Reagovat
steve79
Tak bohužel zase porážka. Krize Fedexe nekončí a já jako věrný fanoušek už přestávám věřit ve zlepšení. Podle mě by měl zkusit najít nového trenéra. Je to jedna porážka za druhou. O turnaji mistrů rozhodne Paříž, ale podle mě se tam Roger nedostane nebo jenom díky tomu, že Murray nebude startovat.
Reagovat
smazaný uživatel
sem z toho smutnej :(
Reagovat
smazaný uživatel
najhoršie natom je že tííí superi ktorí ho porážaju nehraju alebo nemusia hrať nic moc a aj tak Federera porazia

Je vidno, že v pohybe a vo veku problem neni problem je v hlave take zbytočne chyby neveri si pri uderoch inokedy to zabijal teraz to len prehodi a superi si nanho veria to je podstatne
Reagovat
steve79
To já taky. Hodně mě to mrzí. Když si vzpomenu,jak jsem mu vždy fandil když hrál o titul.
Reagovat
kada.tom
Gaeli, nádherně!!! Gratulace :-)

A Federer si teď může hrát tu marketingovou čtyřhu :-DDD

a rychle šup z desítky :-)
Reagovat
spaniel
Roger je génius. Když hraje dobře, dělá radost nám a když špatně, dělá radost idi0tům jako jsi ty. Je to prostě frajer.
Reagovat
kada.tom
klidně budu idi0t, nevadí mi to :-) ale máš pravdu, Federer mi dneska udělal s Ferrerem velikou radost :-) ještě aby Tomáš vyhrál a bude to paráda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils je jak gazela!! ten by tam lýtal i ze zlomenou nohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, co to tam Tomáš řeší? Jsem v knihovně a musím mít vypnutý zvuk :p
Reagovat
spaniel
Mofils se potí nejvíc z celé tour, kape to z něj jak ze sněhuláka v srpnu. Pamatuji před pár lety, že při změnách stran si jeho soupeř nechával vytírat kurt, byly tam louže. A teď si tam Roger pucuje podrážky. Nechutné.
Reagovat
gigin
Tvl, jako co má dělat....
Reagovat
spaniel
Skafandr, ponořit se do pudru, tahat za sebou stěrku, co já vím...
Reagovat
gigin
:DDD A to hrál s Rogerem, to sa ještě potil málo. Počkaj v QF ;))))
Reagovat
deLaFere
Monfils vypadá, že nemůže.
Reagovat
spaniel
Levák Bob má pěkné prodlevy před servisem, to Rafan je proti němu rychlík.
Reagovat
smazaný uživatel
Noooo pod Federer
Reagovat
kada.tom
haluzák švýcarskej ...
Reagovat
spaniel
Hehe, přímo do tvého hnusného ksichtu.
Reagovat
deLaFere
Gael nehraje v podstatě vůbec nic, pouze skvěle servíruje a soustředí se na to, aby nedělal nevynucené chyby. Roger má nevynucených chyb mraky, kde je ten jeho jednoruční backhand? Minimálně v tomhle záase to není o výkonnosti Rogera, že by ztrácel, je to jen v hlavě.Ty chyby jsou často až neuvěřitelné, např. přechází na síť po úderu doprostřed kurtu!!!
Reagovat
Sonja
Tak teď už Federer vypadá jako Federer.
Reagovat
Roger_Federer
ted jsem to chtel napsat
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ste to nezakríkli. Federer, ktorý vypadá ako Federer vyhráva zápasy, nie gemy.
Reagovat
Roger_Federer
Mám pocit, že ty si jediný který nevidí nebo nechce vidět..že Roger není prostě Roger:), celou tuto sezonu
Reagovat
smazaný uživatel
Mohol by si reagovať trošku k veci Dominik?
Reagovat
Roger_Federer
Nechapeš na tom neco?Snad každý soudný, nezaujatý:) vidí jak se trápí, kazí to co by dřive zahrál ze zavřenýma očima..již nekoliv měsícu
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to fakt nemáš v hlave v poriadku :)

Prečítaj si celé vlákno. Ty so Sonjou ste písali, že Roger je späť. Ja som písal, že Roger nie je späť, že brzdite krátkodobú eufóriu, lebo klasický Roger dokáže takto hrať zápasy, nielen gemy.

O tom, aká je Rogerova sezóna, aký je jeho celoročný prejav predsa vôbec nie je reč.
Reagovat
Roger_Federer
Ja v hlavě ty v zadku?
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím? :)
Reagovat
Sonja
Já komentovala jen těch pár gamů, samozřejmě...
Ale vypadá to, že Federer se zlepšuje, jak zápas postupuje. Jako by se jen potřeboval rozehrát...Gael naopak upadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti rozumiem.

Len Dominik píše, že Roger je opäť Roger a vzápätí napíše, že celú túto sezónu to nie je Roger. No nie je zlatý?
Reagovat
tommr
včera byl Tomášův zápas uvedenej až jako čtvrtej v pořadí na Grandstandu, ale pořadatelé ho posunuli před zápas Wawrinka-Raonic a tak Tomáš za chvíli začne hrát ... :)
Reagovat
kada.tom
Super, Ferrer by byl venku a Federer je na dobré cestě - dotáhni to, Gaeli!! :-)
Reagovat
Sonja
Gratulace Florianovi:-))
Reagovat
Sonja
I když zápas jsem neviděla a třeba byl fakt David tak špatný:-(
Reagovat
tommr
Ferrer nehrál moc dobře ani proti Rosolovi. Kdyby nebyl Lukáš takový dřevo tak ho moh klidně vyřadit už on ...
Je trochu paradox, že v době kdy se Ferrerovi zrovna moc nedaří se posune na třetí místo v žebříčku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer a Ferrer KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neda sa nato kukať
dajte si pauzu
Reagovat
kada.tom
Federer a Ferrer ven!!
Reagovat
steve79
Přišel o servis. To je asi konečná.
Reagovat
Roger_Federer
Roger je zajímavou ukázkou,jak se může během jednoho roku rozhodit hra někoho kdo byl 8 let jako stroj..
Reagovat
Sonja
Prý se hráči chodí na zápasy dívat proto, že v tom komplexu není moc co dělat a do centra to maj hoďku a půl jízdy:-D
Reagovat
steve79
Jak hraje Roger? Já to sleduju jen livesport. Zlepšil hru nebo pořád stejné?
Reagovat
Sonja
Na Rogerovi je vidět, že moc chce...servis mu celkem píše, občas se blejskne i pěkným úderem v mezihře, ale dohromady nic moc.
Reagovat
Sonja
Teda spíš než "pěknym" bych měla napsat "optimálním"- prostě úderem, který Roger v normální formě sázel jak nic.
Reagovat
Roger_Federer
co to ten Federer a Ferer předvádějí:)
Reagovat
Sonja
Oba jsou pěkně z formy... ještě to neznamená, že dnes prohrajou, ale nakročeno mají.
Reagovat
Pe3k
Ten zas hraje hrozně,.Koukal sem na highlights z včerejšího zápasu a byla to tragédie. Roger se furt bezhlavě tlačil na sít, furt se o něco snažil, ale furt mu to nešlo. Jeho hra pozbyla smyslu, razance, přesnosti což je vše o jeho sebedůvěře. Pokud dneska s Gaelem skončí, tak at na turnaj mistrů raději zapamene.
Reagovat
Sonja
A Gael si neodpustí exhibici, ani když podává na zisk setu:-))
Reagovat
tommr
jj ty jeho opičky už mu prohrály spoustu zápasů. Na dnešního Federera si to ale jak je vidět může dovolit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils brejk k dobru, nemusí nič znamenať, ale určite je hrozbou, spomeňme si na 1K Roland Garros s Berdychom.
Reagovat
smazaný uživatel
Koho tipujete za víťaza? Podľa mňa to bude dosť prestrelka a dúfam, že to Wawrinka dá.
Reagovat
Sonja
Tipnu si Miloše (snad mu tím nepřinesu smůlu:-D)...Stan není úplně OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Ťažko povedať, po US naozaj nie je vo svojej koži, Miloš je o niečo presvedčivejší.
Reagovat
tommr
já budu dneska naopak o trochu víc přát Raonicovi, aby se boj o TM ještě víc zdramatizoval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se stalo s Keiem? Koukal jsem ve škole na TB, pak byl ošetřován a druhý set jsem neviděl.
Reagovat
tommr
Nishikori začal dobře, hned v úvodu získal na Tsongu brejk, ale postupně uvadal až zvadnul úplně. Nishikori už delší dobu není zdravotně v pořádku a na jeho hře je to vidět ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je obyčejný zbabělec,s Nadalem to vzdá a vymlouvá se na záda a další turnaj hraje be zjevných potíží.On zase nechtěl další debakl,je to ubožák.
Reagovat
tommr
kdyby se Tomáš chtěl jenom vyhnout dalšímu debaklu tak moh vzdát už před zápasem a nemusel by vzdávat dobře rozehranej zápas, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud považuješ pro Tomáše za dobře rozehraný zápas 4:2 pro Nadala......
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby měl TM jistý jako Petra, tak ho záda budou bolet pořád...
Reagovat
tommr
kdyby měl Tomáš TM už jistej tak by si pochopitelně moh dovolit delší odpočinek. Protože ho ale jistej nemá tak musí jít na riziko a hrát i s bolavejma zádama. Zatím mu to vychází, dneska uvidíme jestli ty záda vydrží i další zátěž ...
Reagovat
VlS
má problémy se zády
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy Haas nenastoupil, záda nevydržela, DelPo je ve čttvrtfinále...
Reagovat
Sonja
Tak takhle jsem si tu Delpovu dnešní výhru nepředstavovala... Tommymu přeji brzké uzdravení.
No tak teď ještě Tomáš aby zvládnul Nica:-)
Reagovat
smazaný uživatel
určitě to bude hezký zápas, Nico hraje poslední dobou jako o život :-). Škoda toho blbýho času, zřejmě mě to uteče :-(
Reagovat
Sonja
Doufám, že zítra Tomáš i Delpo zvládnou své osmifinálové zápasy a konečně je po dlouhé době uvidíme proti sobě:-)))
Reagovat
Nola
dnes som sa dočítala v expres správach, že máme dve svetové jedničky :D , vyzerá to, že dnes zohrali celkom bezproblémové zápasy
Nole IDEMOOO
Reagovat
smazaný uživatel
No more tennis for me this year... won't come back till I'm 100 percent fit and ready to play..shame to be missing the 02 great tournament

Started my rehab today, I'll try get some good pictures to you guys as some amusing outfits going on...
Reagovat
Sonja
Gratulka Tomášovi, Milošovi a samozřejmě Nolemu. Ani jeden zápas jsem neměla možnost vidět, ale snad bude nějaký záznam na youtube.
Docela mě vyděsilo, že měl Nole zas něco s kotníkem:-((( Tak doufám, že už to je v pořádku a i zítra se bude moct v pohodě pohybovat...
Reagovat
Sonja
Ne s kotníkem, pardon.
Reagovat
Reti64
Aktuální kurzy:

J.M. Del Potro x T. Haas 1,541 - 2,70
J-W. Tsonga x K. Nishikori 1,575 - 2,60
R. Federer x G. Monfils 1,403 - 3,26
D. Ferrer x F. Mayer 1,313 - 3,87
N. Djokovic x F. Fognini 1,045 - 15,50
T. Berdych x N. Almagro 1,392 - 3,32
M. Raonič x S. Wawrinka 1,885 - 2,04
R. Nadal x C. Berlocq 1,03 - 19,50
Reagovat
gigin
Djokovic said the problem wasn't serious, without elaborating about where specifically he felt the pain.

"It was just an awkward movement," he said. "I was running and I made a quick movement that caused a sharp pain. It's all good now."
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem někde čet, že Andy M. potvrdí svoji (ne)účast na TM příští týden.
Reagovat
smazaný uživatel
http://espn.go.com/tennis/story/_/id/9786836/tennis-roger-federer-angelique-kerber-trying-make-year-end-championships

Onoa infarmace + rozbor šancí na TM + popis jak se dostal Nalba na TM v roce 2007
Reagovat
Fandina
Murry se neúčastní viz dnešní Tenisportal
EXPRES ZPRÁVY
11:43 Potvrzeno: Murray nebude hrát na Turnaji mistrů

Z letošního Turnaje mistrů se odhlásil jeden z tenistů, kteří se na závěrečný podnik sezony kvalifikovali. V londýnské O2 Areně bude letos chybět Andy Murray, který minulý měsíc podstoupil operaci zad. "Opravdu hodně mě mrzí, že letos nebudu hrát. Miluju zápasy před domácím publikem, je tam skvělá atmosféra. Udělám všechno pro to, abych se kvalifikoval příští rok," uvedl v dnešním prohlášení Murray.
Reagovat
Fandina
Oprava ... Murray
Reagovat
dadaft
sorry Novaku, sorry Rafo, sorry Andy.
dívat se na Rogera, to je poezie.
vy jste ušmudlaná próza.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak je Roger poézia, mám pocit, že posledné roky stráca rým.

Za to Rafa a Nole, to je román, ktorý nemá pár riadkov, je to rozsiahly príbeh, ktorý sa zamotáva každou novou stránkou ;)
Reagovat
lexikon
U Federera už je to epilog :)
Reagovat
Fandina
Ještě vloni byl světovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, že vloni, proto je to epilog.
Reagovat
smazaný uživatel
Rebríček je behom roka často skreslený, objektívny je až na konci roka. Rok 2012 zakončil na vedúcom poste Novak Djokovic.
Reagovat
Stan_Borowitz
Průběžný žebříček? No to snad ne... kde je podle tebe začátek a kde konec kružnice?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie nadarmo sa vedie štatisika o počtoch rokoch ukončených na poste číslo jedna, nielen o počte týždnoch..

Nole mal prvých sedem mesiacov roku 2011 celkom výnimočných, to proste v roku 2012 nešlo obhájiť..Po tomto období sa dostal Roger na prvé miesto, o ktoré na konci roku prisiel práve vtedy, keď sa obom škrtli body za vsetky turnaje v roku..Rebríček na konci roku má urcite vacsiu výpovednú hodnotu ba až smerodajnú..
Reagovat
spaniel
Tak nevim jestli si to mam uložit, az zas jednou budes snižovat důležitost teto statistiky...

Mimochodem, "o pocte tyzdnoch"?... Magyar?
Reagovat
smazaný uživatel
Ak nerozumieš, môžeme sa baviť anglicky :)

Zakončiť rok svetovou jednotkou je vždy viac, než ňou byť väčšinu roka. To predsa nie je nič nové.
Reagovat
spaniel
Když ti nejde slovenština, tak jak může být řešením angličtina?

"Nie nadarmo sa vedie štatisika o počtoch rokoch ukončených na poste číslo jedna, nielen o počte týždnoch.."

Mělo být samozřejmě o počte týždňov... Magyar
Reagovat
smazaný uživatel
Človek je tvor omylný, vrátane mňa.

Ty však namiesto toho, aby si sa vyjadril k téme riešiš hlúposti. Patríš k ľuďom, ktorý nemajú čo povedať a tak sú nútený ukazovať svoju malosť skrz detaily, slovíčka, skrz všetko možné len nie obsah. Je to o to smutnejšie, že patríš k tým starším, náprava je preto nepravdepodobná.
Reagovat
smazaný uživatel
A aby som ti dal šancu reagovať, v texte sú chybičky, určite ich nájdeš ;)
Reagovat
spaniel
Není na co reagovat, není v tom nic nejasné, o čem by bylo nutné polemizovat. Stát se světovou jedničkou je velký úspěch, zakončit rok rovněž a udržet to víc let po sobě je ještě těžší. To je fandové věčné dvojky o tom chtějí věčně polemizovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to má ryze symbolický význam, podobně jako třeba účetní rok. Lidi potřebují nějaká symbolická data, ale jejich volba je v podstatě arbitrární. Americký fiskální rok končí 30. září a zcela jistě to na americkou ekonomiku nulový vliv v porovnání s tím, kdyby končil 31. prosince.

Body se přičítají a odečítají průběžně, to o čem mluvíš ty, je ATP Race.
Reagovat
tommr
jsem rád, že to zranění zad nebylo nic vážnýho a Tomáš moh dneska nastoupit. Proti nebezpečnýmu Lopezovi si ved skvěle a po zásluze zvítězil ve dvou setech. Tak hladkej postup jsem upřímně řečeno nečekal ... :)
V příštím kole čeká Tomáše další nepříjemnej Španěl. S Almagrem má sice Tomáš mnohem lepší bilanci než s Lopezem, ale přesto čekám velmi vyrovnanej zápas, protože Almagro je ted docela ve formě. Hlavně aby Tomášovi vydržely ty záda ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ten zapas videl? Me ze Sanghaje nefunguje ani jeden stream
Reagovat
tommr
jj viděl. I když musím říct, že kvalita streamu byla dost špatná a množství reklam, který tam furt naskakujou je už skoro neúnosný ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
ty reklamy na streamech jsou strašný. Ale v Mozille je na to super aplikace Adblock, pak to jede úplně bez nich.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, adblock taky vřele doporučuju.
Reagovat
smazaný uživatel
No, některé streamy se nezobrazují, když máš adblock. A bude hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomovi (bohužel jsem neviděla, prý má už jistý TM, je to tak? Z článku na aktualne.cz)

DelPovi - výkon na hraně, ale prý hrál s horečkou :-( a z deblu odstoupili

Nolemu - neviděla jsem, ale podle čísel v suchým triku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikoz je potvrzeno ze TM nebude hrat Andy, tak by Tomas i Del Potro meli TM mit jiste
Reagovat
smazaný uživatel
jo tak vlatně, díky :-) Andymu brzký uzdravení, před několika dny jsem narazila na článek, že by se chtěl vrátit v exhibici na Barbadosu spolu s DelPem, Almagrem a Gasquetem
Reagovat
tommr
nejsem si stoprocentně jistej, ale myslím si že ještě existuje teoretická šance, že by Tomáš nemusel postoupit. Prakticky je to ale už víceméně vyloučený. Po odstoupení Murrayho a předčasným vypadnutí Gasqueta v Šanghaji už Toma nikdo nemůže z elitní osmičky vystrnadit. Sedm míst pro TM je jistejch a ve zbytku sezóny se bude bojovat už jen o to poslední postupový místo - šanci na něj mají ještě pořád 4 hráči - Wawrinka, Tsonga, Gasquet a Raonic ... :)
Reagovat
tommr
omlouvám se, ale chtěl jsem napsat, že po odstoupení Murrayho je šest míst pro TM jistejch a ve zbytku sezóny se bude bojovat už jen o ty poslední dvě postupový místa - šanci na ně mají ještě pořád 4 hráči - Wawrinka, Tsonga, Gasquet a Raonic ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
díky :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist