Berdych vítězí i na antuce, porazil Lopeze

12. 4. 2010, 14:21
Aktuality 12
Na světovém žebříčku už je patnáctý a posun směrem k top 10 oslavil snadným vítězstvím v Monte Carlu. Tomáš Berdych zvládl svůj první zápas antukové sezony, jako desátý nasazený porazil Španěla Feliciana Lopeze za hodinu a pět minut hravě 6-3 a 6-1.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Po přesunu z tvrdého povrchu, na němž se před týdnem v Miami dostal až do finále, na antuku se Tomáš Berdych rozjížděl pomaleji. Za větrného počasí ztratil hned první podání a s Felicianem Lopezem prohrával 0-2, Španěl se ale z vedení dlouho neradoval. Český tenista  získal dalších pět her a vývoj sady otočil.

Svou dominanci na kurtu potom potvrdil i ve druhém setu. Působil mnohem jistěji než jeho soupeř, který při Berdychově podání už neuhrál jediný bod. Rodák z Valašského Meziříčí naopak na příjmu trestal především druhý servis Lopeze, jenž přišel o servis třikrát a po 65 minutách Berdychovi podlehl 3-6 1-6.

Na turnaji v Monte Carlu startuje čtyřiadvacetiletý Berdych pošesté v kariéře, přičemž loni vypadl v prvním kole. Nejlépe se mu vedlo před třemi lety, kdy prohrál v semifinále s Rafaelem Nadalem.

Dalším soupeřem českého daviscupového reprezentanta bude Richard Gasquet, který dostal do turnaje divokou kartu. Francouz v 1. kole porazil kvalifikanta Daniela Gimena-Travera ze Španělska ve třech setech.

Berdych se s francouzským talentem utkal zatím dvakrát na rychlém povrchu a v době Gasquetovi největší slávy s ním neuhrál ani set. Za současných okolností však bude v Monaku favoritem český tenista.

Vstup do turnaje zvládly bez zaváhání také nasazení Španělé David Ferrer a Juan Carlos Ferrero

Ferrer si poradil s Australanem Luczakem a Ferrero ztratil pouhé tři hry s krajanem Granollersem. Letos tak na antuce vyhrál už 15. utkání ze šestnácti odehraných. V Monte Carlu by při neúčasti několika favoritů mohl pomýšlet minimálně na čtvrtfinále, v němž by mohl potkat Nadala. V dalším kole se utká s Němcem Beckerem.

 

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,543.750 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (10-ČR) - Lopez (Šp.) 6:3, 6:1, Nalbandian (Arg.) - Beck (SR) 6:3, 6:1, Golubjov (Kaz.) - Chardy (Fr.) 6:2, 7:6 (7:2), Almagro (Šp.) - Greul (Něm.) 3:6, 7:5, 6:2, Gulbis (Lot.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:3, 6:2,  Ferrero (9-Šp.) - Granollers (Šp.) 6:0, 6:3, Ferrer (11-Šp.) - Luczak (Austr.) 6:2, 6:4, Petzschner (Něm.) - Garcia-Lopez (Šp.) 6:3, 2:6, 6:2, Benneteau (Fr.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:4, 5:7, 6:2, Kohlschreiber (Něm.) - Bellucci (Braz.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:3), Gasquet (Fr.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:2, 4:6, 6:2, Becker (Něm.) - Tomic (Austr.) 6:4, 6:2, Monaco (Arg.) - Nieminen (Fin.) 7:5, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hutchins/A. Murray (Brit.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6:1, 7:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jde vidět, jakou mají sami reportéři a novináři vůbec ´´šajnu´´ o určitých zápasech,viz. teď Tomáš! Citace: Tomáš Berdych odstartoval na turnaji v Monte Carlu v rychlém tempu. Hned ve svém prvním zápase nadělil "kanára", Francouze Gasqueta porazil hladce 6-2 6-0.

Málem mě teď z toho šlak trefil,když jsem takovou blbost přečetla! Neskutečná neinformovanost a hloupost!
Ale k Tomovi: Předvedl parádní zápas a parádní smetnutí z kurtu Gasqueta! Tomáš vááálííí jako hrom:)Užasnéé!!
Reagovat
smazaný uživatel
tež jsem to nechápala.. dobrý překlep.. kdo ho teď čeká? Verdasco?
Reagovat
smazaný uživatel
Tom hrál skvěle, ale je třeba říct, že častokrát pomohla páska (až na něj diváci na konci pískali) a Gasquet mu to dost usnadnil, nehrál dobře. Jinak teď Verdasco, kterého sice Tomáš naposledy dvakrát porazil, ale vypadá to, že tady je formě a navíc faktor antuka. Přesto doufám, že si Tom poradí a zvládne pak i dost nevýrazného Čiliče. Semi s Novakem by bylo super :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ak da Verdasca tak v semi by mal byt urcite. Cilic nic nehral dneska mozno sa rozohra ale aj tak Cilic nemal moc formu predtym a Djokovic neviem ci vobec dojde az do QF ak aj hej dostane s Berdychom pokial bude takto hrat. Berdych ma stastie na zreb ze tu nema ziadnych antukarov
Reagovat
smazaný uživatel
Ale videl som Gasquetov. Cize ako vidite objektivne zajtra Berdycha s Gasquetom?
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš s ním má sice negativní bilanci, ale ty porážky jsou dost vousaté. Tomáš v pohodě přehrál Lopéze a vypadá ve formě, naopak Gasquet se trápil s kvalifikantem, takže věřím, že Tomáš si vítězství pohlídá. Navíc má i celkem dobré vylosování, Verdasca v posledních dvou zápasech porazil, Čilič teď v březnu nic nepřevedl a Novak se taky trápí, tak uvidíme. Minimálně čtvrtfinále by mohlo vyjít.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Berda porazi znovu Verdasca coz by se mu uz nemuselo povist, tak si myslim ze Cilice by zvladl a moc bych se tesil na souboj s Novakem, a pokud by i tam uspěl myslím, že 600bodíku do žebřičku a je už kousek před branami TOP10! přeju mu to aby se před FO a Wimbledonem posunul do ty 10 hned by to bylo snadsi az do osmifinale a mozna i do ctvrtfinale.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsem ještě žádnej zápas turnaje, ale nedávno jsem někde viděl Gasqueta a všimnul jsem si, že je z něj po pauze trošku jinej hráč. Zapracoval na kondici (myslim, že i zhubnul), byla na něm vidět obrovská vůle (i když prohrál) po vítězství. Před tou aféru mě už moc nebavil, připadal mi odevzdanej a bez šťávy.
Každopádně, jestli má Tomas formu jako posledně, tak bych spíš sázel na něj...
Reagovat
smazaný uživatel
hytla jsem až druhý set. Ale paráda, sice rychle byl konec, ale raději takhle, mež nervy hned na úvod. Takže přechod na jiný povrch zatím super, Věřím mu i dál, Byla vidět ta koncentrace až do konce, i když to už jasně vypadalo na vítězství, zato Lopez opět psychicky vyhořel. Snad to o Tomovi už říkat nebudu muset.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, dobrá hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý start... Trochu jsem se bál, že po velkém úspěchu vyhoří v prvním kole. Ale opravdu se začíná pozdávat, že se po psychické zlepšil. Každý posun ke stabilitě je u Tomáše nutné brát za velké zlepšení. Těším se na další kolo!
Reagovat
smazaný uživatel
super hra, predevsim vyborna hra z backhand strany, kdy levoruky lopez prohraval svuj forehand proti tomasovu backhandu
slusne podani a vubec :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist