Berdych varuje: Loni byli favority Argentinci, a víme, jak to dopadlo

4. 9. 2013, 09:02
Aktuality 13
Po vyřazení v osmifinále US Open zamíří Tomáš Berdych do Prahy, kde příští týden povede české tenisty v semifinále Davisova poháru proti Argentině. Věří, že výběr kapitána Jaroslava Navrátila zvládne roli favoritů, ale zároveň varuje: loni byli v podobné pozici Argentinci a všichni vím, jak to dopadlo.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© daviscup.com)

"Co od zápasu očekávám?" uvedl Berdych v New Yorku na tiskové konferenci směrem k Davis Cupu. "Jsme v pozici favoritů. Loni v ní byli Argentinci a všichni víme, jak to dopadlo. Nechceme, aby to teď skončilo stejně," řekl Berdych po prohře v osmifinále US Open se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. 

Loni čeští tenisté jeli do Argentiny v roli outsiderů, ale dokázali na antuce v Buenos Aires vyhrát. Postoupili do finále, v kterém pak získali slavnou "salátovou mísu". "Uděláme všechno, co bude v našich silách. Chceme zase do finále," řekl Berdych.

V nominaci Argentiny chybí šestý hráč světa Juan Martín del Potro, což se čekalo, protože právě od loňského semifinále s Českem za tým nenastoupil. V sestavě není ani David Nalbandian. "Asi není připraven, nevím," uvedl Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nazývat Čechy favority je přinejmenším dost odvážné. Berdych sice v poslední době hraje stabilně dobře, ale ani Štěpánek, ani Rosol v tuhle chvíli nejsou zrovna silnou dvojkou. Ano, pokud se Tomášovi nestane nějaký totální kolaps, pak by měl zajistit 2 body, ale pořád ještě budou potřebovat třetí.
Reagovat
marekv
třetí bude ze čtyřhry, tu ještě Štěpec v klidu zvládá
Reagovat
Jan
Ano Berdych by měl udělat 2 body, snad i ta 4hra třetí, ale nikde není dáno, že tomu tak bude a u té 4hry si zase na 100 % jistý nejsem, i když snad to dají.
Reagovat
seshitec
přesně tak ta 4hra berda stěpec je 93%
Reagovat
Mayo
bez Del Potra neni šanca ale aj tak ...vamos Albicelestes
Reagovat
smazaný uživatel
Monaco a Berlocq na harde? To by musel byť Berdych zranený alebo nesústredený.
Reagovat
Fandina
včera jsi mi dal. První set jako z partesu a pak ende. Doufám, že DC vyhrajete a situace která nastala loni v Argentině se pro domácí nebude opakovat. Tak to dejte kluci, ať je zase finále! Držím palce! Pojď!
Reagovat
Jan
Co ti Tom dal ? :)
Reagovat
Fandina
Negativní zážitek při fandění, kdyby mi dal pozitivní a to v jakémkoli smyslu :-) tak si tady nebudu lízat rány ... úsměv. Ale upřímně řečeno, Stan byl těžký los pro Tomáše, od toho DC ve Švýcarsku, kde hrál výborně se mi zdá, že se ještě zlepšil a Tomovi se na něj prostě moc nedaří. Jenže, když pak stojí na kurtu a hrají, tak pořád se mi zdá, že je Tomáš umí zahrát líp než on a nakonec to bylo výborné v prvním setu a potom už byl lepší Wawroš. Ale co chtít, když na kurtu hraje 5 a 10 hráč žebříčku, vyhrát může kterýkoli ... úsměv
Reagovat
Reti64
Už to spíše vypadá, že vždycky vyhraje Wawroš. Tak doufám, že vyhraje i zítra. Ostatně kdo se v noci díval na zápas Můra - Denis, těžko se mi může divit:-)
Reagovat
Jan
Wawrinka, když hrál na GS třeba s Djokovičem, tuším na AO, tak ho taky pořádně potrápil na 5 setů a Djokovič musel zapnout na vyšší rychlost a vytáhnout to nejlepší, aby ho porazil. Což Tomáš neudělal, ani takový vyšší level jak Djokovič zřejmě nemá, zápas jsem neviděl, ale spíš se po 1. setu zhoršil.
Reagovat
Fandina
Na ten zápas s Nolem si pamatuji, bylo to úžasně otevřené v pátém setu a nakonec to Nole vyhrál snad zázrakem. Včera byl Stan lepší od druhého setu, Tomáš zase nehrál až tak špatně, ale Stan měl trochu lepší ty koncové body a to ve všech setech. Kdyby to šlo do pátého setu, tak to mohlo být i jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
na ten zapas si pamatuju jako by se hral vcera. Byl jsem zrovna na Filipinach a sli jsme na veceri do jednoho dinner baru(jediny bar ve meste, kde vysilaji sportovni prenosy). Dosli jsme tam asi na konci 4teho setu. Musel jsem pritelkyni premlouvat aby jsme zustali v tom dinner baru i po veceri.
Strasne jsem to prozival, do tedka ani nevim jak to mohl Stan prohrat, byl jsem opravdu zklamanej..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist