Berdych v tříhodinové bitvě zdolal Murrayho a s Federerem si zahraje o finále!

11. 11. 2011, 17:55
Aktuality 81
ATP PAŘÍŽ - Tomáš Berdych před Turnajem mistrů nabyl sebevědomí cenným skalpem Andyho Murrayho. Český tenista zdolal světovou trojku na Masters 1000 v Paříži, kde zvítězil po více než tříhodinovém boji a postoupil do semifinále. V něm ho čeká Švýcar Federer.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si ve čtvrtek výhrou v třetím kole nad Tipsarevičem zajistil účast na Turnaji mistrů a v dnešním čtvrtfinále získal cenný skalp světové trojky Andyho Murrayho. Český tenista zvítězil po 3 hodinách a 12 minutách 4-6 7-6 6-4.

Šestadvacetiletý Berdych tak zastavil rozjetého Murrayho, který od semifinále na US Open vyhrál včetně Davisova poháru sedmnáct zápasů v řadě a získal tři tituly. Čtyřiadvacetiletý Brit z posledních 29 zápasů prohrál teprve podruhé.

"Tenhle zápas si určitě dobře zapamatuju," řekl šťastný Berdych v rozhovoru na kurtu. "S čím jsem nejvíc spokojený? Se vším! Jsem opravdu nadšený, že jsem s Andym vydržel bojovat tři hodiny, výborně jsem podával a využil své šance."

Český hráč zdolal Murrayho v tříhodinové bitvě, která nadchla zaplněnou halu Bercy. Po prvním setu, v kterém Berdych kapituloval až při devátém setbolu, vybojoval rodák z Valašského Meziříčí výhru proti Murrayho obraně.

Berdych v utkání nastřílel 42 vítězných míčů, ale skvěle běhající Brit, který vracel mnohdy téměř ztracené míče, donutil českého hráče k 62 chybám. Berdych se od druhého setu snažil rozbít Murrayho defenzivu častějšími výpady k síti, což přineslo úspěch. Při volejích byl úspěšný ve dvaatřiceti případech z 47 náběhů.

V třetí sadě došlo k zajímavému momentu. Berdych ve čtvrtém gamu prohrával při svém podání 15:40 a stěžoval si u rozhodčího na kvalitu míčů. Hlavní sudí nechal balony vyměnit a Čech oba brejboly odvrátil, což Murayho rozezlilo a o pauze hodně s rozhodčím diskutoval. "Nechal se tím zbytečně rozhodit," tvrdil Berdych. 

Rozhodující moment přišel ale až v deváté hře třetí sady. Berdych vedl při podání Murrayho 40:0, ale dva míče zkazil a brejk mu daroval soupeř dvojchybou. Berdych pak odvrátil tři brejkboly a Murray při druhém mečbolu chyboval. O vyrovnanosti celého zápasu svědčí fakt, že Berdych vyhrál na získané míče 122:119.

"Byl jsem na konci pouze ten šťastnější. Určitě to byl jeden z nejlepších zápasů na dva vítězné sety, jaký jsem kdy odehrál. Byl to nádherný boj," řekl Berdych, který Murrayho porazil potřetí v řadě - loni uspěl na French Open a před pěti lety v Adelaide. 

Semifinálovým soupeřem vítěze turnaje z roku 2005 Berdycha bude Švýcar Roger Federer, se kterým má sice pasivní bilanci  4-9, ale tři z posledních čtyř utkání včetně letošního čtvrtfinále v Cincinnati vyhrál. 

Třicetiletý Švýcar dnes porazil 6-3 7-5 Argentince Juana Mónaka a připsal si jubilejní 800. výhru v kariéře. Této statistice kraluje Jimmy Connors, který během aktivní kariéry vyhrál neuvěřitelných 1242 duelů. Víckrát než Federer vyhrál ještě pět dalších tenistů.

"Včera jsem o tom slyšel," reagoval Federer na kulatou výhru. "Je to hezké, je to hodně zápasů. Už jsem toho v tenisu hodně zažil. Ale vím, že je mnoho dalších hráčů, kteří hráli tenis víc, než já, takže je to pro mě jen další vítězství. Nicméně je to trochu speciální, 800 je určitě velké číslo," dodal. 

Federer vyhrál už 62. utkání v řadě proti soupeři, který v době zápasu nefiguroval v Top 20. Vítěz 17 turnajů Masters bude proti Berdychovi hrát o první pařížské finále. 

Pro Mónaka sezona zřejmě ještě neskončila, neboť by neměl chybět v sestavě Argentiny pro finále Davisova poháru, které se koncem listopadu koná ve Španělsku.

- ATP 1000 PAŘÍŽ -
(Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur)
páteční výsledky (11. 11. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (5-ČR) - A. Murray (2-Brit.) 4-6 7-6(5) 6-4
Tsonga (6-Fr.) - Djokovič (1-Srb.) bez boje
Federer (3-Švýc.) - Mónaco (Arg.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
No to byl mazec, Proste servis kdyz slape a cele utkani, tak to vypada asi nejak takto. Proste chyba ty dva rychle breaky, pak uz to mel Tom tezke. No opravdu dnes Roger vyucoval. Zatim se s nikym moc nemazli ,sprinterske zapasy v suchem tricku.Konecne mu tento turnaj sedi, tak uvidime, jestli zitra poprve vyzdvihne pohar?
Reagovat
taffer
Co říct k Rogerovi? Snad jedině, že pan profesor tenisu opět vyučoval. To bylo pohlazení po duši a věřím, že "máme" velkou šanci na titul.
Reagovat
a.magerova
Jj taky věřím, že "máme"!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
To byl Federer jako kdysi, nebo jako loni na TM. Když získá titul, tak se vrátí na třetí místo, nebo ne?
Reagovat
rib
To je fakt, i když Tomáš bojoval a hrál dobře, Roger byl dnes opravdu Swiss Master
Reagovat
Fandina
Roger moc chtěl a Tom hrál taky dobře ........ super oba
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hrál velmi dobře.. ale Federer dneska nebyl lidský...
Reagovat
vrabejka
jak na něho vletěl
Reagovat
smazaný uživatel
tak, ja litam porad, mne to pripada normalni.... ;-)
Ne, vazne, copak muze Fedex jeste nekoho prekvapit? A predevsim je naivni od neho cekat odevzdane pinkani, kdyz citi takovouhle sanci.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim sanci na titul, Berda vubec nehraje spatne.
Reagovat
smazaný uživatel
že šanci na titul...
Reagovat
smazaný uživatel
co prosim???? Fedex nema sanci na titul????
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, myslel som že to myslené na berdycha. Fedex je jasný, berdych si dnes ani neškrtol. Tí čo si podali na Tomáša boli naivní.
Reagovat
vrabejka
nova sport
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se ta zápas někde koukat v televizi?
Reagovat
PhePe71
jasnééé, NOVA SPORT
Reagovat
vrabejka
sice Berda prohrává 0-2 ale to nic neznamená, nicméně mě federer ze začátku překvapuje.
Reagovat
smazaný uživatel
a cim ? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zanedluho Berďa začíná a lopata pořád nikde se svým "nemá šanci". Tak sakra lopato, kde jsi? Začínám mít špatný pocit, že to dnes nedopadne. :-(
Reagovat
vendulkabendulka
Mozna se mi to jenom zda, ale jakoby ho uzasna sezona Petry Kvitove nakopla a dodala mu sebevedomi. Ze zapasu s Murrayem jsem videla jenom polovinu, Tomas hral skutecne paradne.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět nechápu jak může být na Berdycha tak vysoký kurz. Včera porazil hráče s momentálně největší formou. A když vezmeme fakt, že z posledních čtyř utkání proti Rogerovi vyhrál 3krát Tomáš, a jednou nezvládl zápas ukončit na servisu.. tak mi to za vsázku na Toma stojí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej, až co na to náš největší odborník a pak si vsaď přesně naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera Murray jako hráč s nejlepší formou nevypadal, byl příšerně pasivní a hlavně z bekhendu, u kterého sám přiznal, že mu vůbec nešel.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče toho jeho bekhendu tak souhlasím, ale vždy jde něco líp něco hůř. S tou pasivní hrou je to hodně diskutabilní.. bylo hodně vidět že většinu zápasu nechával Berdycha tvořit a útočil jen občas.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož dnes budou hrát moji nejoblíbenější tenisté, tak ať vyhraje ten lepší .Je to opravdu moc těžké,přesto se moc na zápas těším.
Reagovat
SubOptikT
Tak jedem! Je třeba sejmout Švýcara!
Reagovat
smazaný uživatel
tak pro me dneska zacina Velka francouzska revoluce vcetne bratrovrazedneho boje. A bez Francouze. :-)
Rogere, Tomasi, Johne..............!!!???
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.zoo-hobby.cz/potreby-pro-psy/darkove-srdicko-pro-psy-velke-250-g/

Coooo?? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ntakjooooooo, dobra prace, at neklovu.......... posilam ho na Hradcana, 5. vchodem. Ne abys vsechno zhltal najednou! A krabicku s maslickou vyplivni! Zmena! ;-))
Reagovat
VlS
Dvě za finále a 4 za vítězství ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nevysílej inspicientku sojko :-), pokud to John zvládne, tak se třeba dohodneme ještě na větším pamlsku :-)))..když budeš mít třeba slabší chvilku..

VIS: Dnes už není síla..včera bylo až moc bujaře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dobre ti tak! ;-)
Ale pripoustim moznost slabe chvilky a radostne znasobeni odmeny.....uz 5:2!!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zatra, do tretiho bych se nepoustela v zadnem pripade, no, snad to dopadne!!!! Inspicientku ale neposlu, pejsku :-), ja vychazim ze sluvka incipit - zacatecni, incipientni, zacinajici ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Používání cizích termitů přináší značné rizoto. Člověk se cítí jako suterén, ale většinou to skončí katastrálním fiakrem :-))).

A vůbec..měla bys přiletět sama! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajajaj..
Reagovat
smazaný uživatel
hmmmmm. Uvidime, co udela fyzicka. Tak, rucnik do zubu a jedeme dal, az na ten nestastny TB parada!
Reagovat
smazaný uživatel
Už se nám láme krajíc..ale John teď z 0:40..moc pěkné!
Reagovat
smazaný uživatel
krasnej zapas, pro me uz davno vystoupil ze stinu, ktery na nej vrhal ten Fedexuv s Berdou........... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nakonec :-((((
Reagovat
smazaný uživatel
Velké drama, velké šance.. Ale co..i tak se Johnovi ten podzimní "trip" do Evropy vyplatil :-).
Reagovat
smazaný uživatel
urcite. A promenit jeden z tech tri MB, taaaaaaaaak...............
Kazdopadne klukum dik za zazitek! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadherny zapas, nahoru, dolu. Tom prekvapil pestrosti uderu a celodvorcovym tenisem, Jeste vypilovat ty zbytecne chyby, ale to jde na vrub te snaze o agresivni tenis. Neobvykly pocet breakballu na obou stranach a uzasne procento odvracenych?No proste jsem si to uzila, Tak at je semifinale nejmene tak pohledne, Hraji dva hraci, kterym obema preji vitezstvi,ale kdyz to bude Tom,nebudu se zlobit, vzhledem k tomu koho uz a jak porazil.Stravil o dost vice casu na kurtu,ale snad je fit, O ramenu se nic nemluvi?Tak at si uzijeme opet super tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, bylo to fakt moc pěkné. Já jsem Tomáše nejvíce obdivoval, jak rozchodil v tom posledním gamu, když se neskutečně tahali kolem shody a hlavní rozhodčí mu na eso zahlásil teč sítě... je už to fakt borec.
Tak PÓÓÓĎ Tome, na Rogera umíš a on to ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa se fakt asi nechal inspirovat Péťou! Velká gratulace! Akorát, že nevím, komu budu příště držet palce, protože současná Rogerova hra, to je pohlazení na duši pro fajnšmekry.
Reagovat
Fandina
držet oboum a ještě k tomu ať vyhraje kdokoli bude to lepšímu tenisu! tři mouchy jednou ranou !!!!!!!!! Já držím víc Tomovi !!!
Reagovat
a.magerova
Já mám jasno... fandím tomu "mému" proti tomu našemu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má být.
Reagovat
smazaný uživatel
Anežko, výjimečně nebudeš zítra vlastenčit? Mě fascinujou čecháčkové, kteří jsou řadu let údajně obrovskými fandy Rožéra (nebo někoho jiného, to je jedno). Ovšem jen do chvíle, kdy na turnaji potká nějakého "našeho" tenistu.
Tohle si vůbec nedovedu představit. Mám skupinu oblíbených tenistů a tenistek. A když hrajou s někým z toho našeho směšnýho Cechrepu, tak mám najednou obrátit a fandit proti? Neskutečný!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Když hraje zahraniční oblíbenec s hráčem z České republiky, tak většina lidí fandí zástupci Česka. Řekl bych, že na tom není nic podivného.
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych ze na tom je podivneho dost, pochopil bych to, kdyby to bylo v Davis cupu anebo kdyby to byla nejaka narodní osobnost, ktera presahuje hranice sportu (což je v dnešním tenise pouze Federer a možná ještě sestry Williamsovi, i kdyz Roger je mnohem jednoznacnejsi pripad).. jinak na turnajich fandim tomu, kdo je mi hrou sympatičtější ne tomu, kdo se narodil "geograficky" blíž..
Reagovat
Fandina
Kdykoli, když hraje někdo od nás z ČR fandím mu i proti těm tenistům z jiných zemí, kterým jinak hodně fandím....... zdá se mi to normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mne je problém v tom, že vím, že Roger hraje nejbrilantnějším stylem všech dob a asi bude končit (doufám, že co nejpozději!) a Berďu občas vídám, je to velký sympaťák! (Roger jakbysmet)
Reagovat
Fandina
Roger je fenomen, ale to neznamená, že je neporazitelný. Když ho porazí Tomáš tak budu mít radost, když vyhraje Roger tak budu mít taky radost. Větší budu mít při Tomovi, protože je mladší a taky něco může dokázat, jako dokázal Roger..........
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím všem Čechům, kteří nějakým způsobem přispívají k významu mojí země. Někdo to může mít jinak, ale já to vidím takhle.
Reagovat
Fandina
já fandím Čechům proto, že když mají ti okolo mě radost tak mám taky radost ....... sdílená radost je prostě větší .......
Reagovat
smazaný uživatel
Když náš hráč v mých očích splňuje dvě podmínky : hraje pěkný tenis a navíc je to sympaťák, nemám vůbec důvod se zamýšlet nad tím, že bych mohl fandit tomu druhému. I když i mezi zahraničními tenisty mám své oblíbené hráče. Dokážu ale pochopit, že když má někdo rád nějakého zahraničního hráče tak moc a tak upřímně jako já mám rád Petru, dokáže fandit tomu zahraničnímu. Když je ale fandění zahraničnímu hráči spojeno s pokřikováním na nás, co fandíme čechům, o čecháčkovství a vlastenčení, není to upřímné fandění, ale jenom trapná póza.
Reagovat
dessperadoss
jak se jmenuje ta přitelkyně tomáše berdycha?
Reagovat
taffer
Ester Sátorová
Reagovat
Fandina
Hezký zápas s krásným koncem. Moc výhru Tomášovi přeji, děkuji za velký zážitek a přeji další úspěchy. Go go go Berďa !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych na Murrayho za kurz 1,2 určitě nedal. Velká gratulace Berďovi!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, ty kurzy byly hodně pokřivené a neodpovídaly realitě
Reagovat
smazaný uživatel
No, já myslím, že odpovídaly, Murray měl formu jako hrom, ale Tomáš hrál letošní nejlepší zápas. Ale překvapení to každopádně bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
jenom mě vrtá hlavou kterej šílenej programátor se zvráceným smyslem pro humor, mohl něco takovýho naprogramovat :D Přiznejte se, kdo je lopatův stvořitel? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo!
Ten program pochází z naší planety a měl původně sloužit k utajenému 1. kontaktu se zdejším obyvatelstvem. Boužel se naprosto vymknul kontrole a teď tady plácá takové nesmysly aby naši rasu úplně zdiskreditoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Začínám mít dojem, že Lopata není člověk, ale nějaký automatický generátor příspěvků do diskusí. Nejdřív hodí špatný tip, ve tvaru "[...] nemá žádnou šanci proti [...]" a až to nevyjde potom hodí klasickou hlášku "je to šok!"
Reagovat
smazaný uživatel
je to šok. málo kdy se mýlím
Reagovat
smazaný uživatel
Drž hubu.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Málo kdy se mýlíš? Já jsem snad ještě nezažil, že by ses nemýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni lžete!!!....
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Z 90% se mylíš ty 16letej blbe ,,,,:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
přidej 10 let lojzo.
Reagovat
smazaný uživatel
no těch deset let je spíš pro tvůj neprospěch, jelikož to není mladická blbost ale opravdová blbost na celý život...
Reagovat
smazaný uživatel
uhelnice,ty jedna velká lopato,tak šup s komentářem:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomáši, teď Fedexe :)
Reagovat
Teo
Při vší úctě k Tomášovi Fedexe ne;o)
Reagovat
Teo
Lopatóóó, kde jsi?:o)
Reagovat
Pe3k
Lopata prohrál barák při sázce na Murrayho, ikdyž je pravda, že před zápasem by sem si na Andyho vsadil taky (akorát asi né barák).

Gratulovat po 3. Tomášovi už nebudu tak jen napíšu RESPEKT.
Reagovat
smazaný uživatel
Barák vsadil už na Tipsareviče. :D
Reagovat
Fandina
a předtím na Verdaska
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist