Berdych v Tokiu končí ve čtvrtfinále, nestačil na Nišikoriho

5. 10. 2012, 13:55
Aktuality 36
ATP TOKIO - Tomáš Berdych v Tokiu 500 bodů za loňský triumf v Pekingu neobhájí. Český tenista v dnešním čtvrtfinále nestačil na domácího Japonce Keie Nišikoriho, se kterým prohrál už třetí ze čtyř vzájemných duelů.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych před rokem touto dobou vyhrál turnaj v Pekingu a ukončil své dva a půl roku dlouhé čekání na titul. Letos se ho rozhodl neobhajovat v čínské metropoli, ale po třech letech zamířil na podnik stejné kategorie ATP 500 do Tokia, kde v sezoně 2008 triumfoval.

Letos ale Berdychovo první vystoupení na asijském turné ukončil už ve čtvrtfinále domácí Kei Nišikori. Sedmadvacetiletý český tenista mu podlehl 5-7 4-6 a s o čtyři roky mladším Japoncem tak prohrál i třetí vzájemný zápas na rychlém povrchu. Nad současnou světovou sedmnáctkou dokázal vyhrát pouze letos na antuce v Monte Carlu.

Berdych se dnes nemohl opřít o servis tak jako v předchozích zápasech v Tokiu a celkem čtyřikrát podání neudržel. V prvním setu prohrával už 2-4, pak otočil na 5-4, ale další game už nepřidal. Druhou sadu začal Berdych lépe, po brejku vedl 3-1, jenže pak opět dvakrát ztratil servis a Nišikori výhru korunoval čistou hrou.

Česká jednička tak nenavázala na srpnové finále ve Winston-Salemu, semifinále na US Open a tři body ze semifinále Davisova poháru.

Šestý hráč světa, jenž vyhrál v kariéře sedm turnajů ATP, má letos na kontě jeden titul z Montpellieru a další dvě finále. V Tokiu nevyužil šanci projít posedmé v sezoně mezi nejlepší čtveřici na okruhu ATP a nepřidal 51. letošní výhru.

Berdych nicméně zůstává ve hře o deblovou trofej, stejně jako František Čermák s Italem Braccialim a Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem. Ti dnes vybojovali postup přes britské bratry Murrayovy.

Berdych ve dvouhře i Štěpánek ve čtyřhře drží postupové pozice na listopadový Turnaj mistrů v Londýně, druhým vrcholem sezony pro oba české reprezentanty bude pražské finále Davis Cupu proti Španělům.

Nišikori v sobotním semifinále narazí na Marcose Baghdatise z Kypru, který si dnes poradil ve dvou setech s Rusem Dmitrijem Tursunovem.

V tokijském semifinále je také obhájce titulu, vítěz londýnské olympiády a US Open Andy Murray. Britský tenista dnes zdolal ve třech sadách Švýcara Stanislase Wawrinku a vyhrál i třetí letošní vzájemný zápas.

Nejvýše nasazeného Brita v souboji o finále čeká Kanaďan Milos Raonic, který dnes v souboji se Srbem Jankem Tipsarevičem nečelil žádnému brejkbolu, v závěru odvrátil mečbol a zvítězil 6-7 6-2 7-6.

- ATP 500 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch / hala, 1.280.565 dolarů)
páteční výsledky (05. 10. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (1-Brit.) - Wawrinka (7-Švýc.) 6-2 3-6 6-2
Raonic (6-Kan.) - Tipsarevič (3-Srb.) 6-7(5) 6-2 7-6(7)
Nišikori (Jap.) - Berdych (2-ČR) 7-5 6-4
Baghdatis (Kypr) - Tursunov (Rus.) 6-2 6-4

Semifinálové dvojice: Murray - Raonic, Baghdatis - Nišikori

Čtyřhra - čtvrtfinále: Paes/Štěpánek (1-Indie/ČR) - A. Murray/J. Murray (Brit.) 6-4 3-6 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
Chrenda
Čekáš zbytečně, Berdych je marnej a teď ještě prosere i to finále DC a to už mu nikdo neodpustí, pokud nebude hrát Nadal. S touhle ubohou hrou, jakou předvádí, na Ferrera nemá a Štěpánek je úplně mimo, snad by měli nechat hrát radši toho Rosola, či co?!
Reagovat
J.V.
Mrzí mě ta prohra, pořád čekám, že se výsledky Berdych posune ke špičce, těšil jsem se na odvetu-Berdych-Murray za U.S.Open.
Nejsem Murryho fanda, když si vzpomenu na čtyřhru na OH-Štěpánek s Hradeckou proti Murray s Robsonovou-byl Murray na začátku zápasu jednoznačně nejslabším hráčem, až si člověk říkal, jak může být ve světové desítce !? Zachránila ho partnerka, která měla být nejslabším hráčem na kurtu. Bohužel pak postupně se rozehrál a chybu za chybou dělala naše dvojice, která hrála hodně špatně a proto zápas prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/posting/2012/5014/mds.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Tradiční uklidňovací procedura. Celkem to funguje. :D

http://www.youtube.com/watch?v=hUBWybFZ_AI
Reagovat
smazaný uživatel
Boha jeho, co to Andy vyváděl? Jak mohl s prohrát, na tyhle hráče to umí, na US Open ho zničil a to ještě nehrál svůj top. Zrovna on je hráčem, který by si na returnu měl vědět rady.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukázkově posraný zápas. První set se Andy vůbec nechytal. Hned v prvním gemu čistou hrou ztratil servis a už se nedokázal vrátit zpátky. Navíc hrál příšerně žádné čopy, prohozy. Prostě chyběla mi tam ta jeho typická chytrost. Jen to pinkal, což nemělo žádný efekt. V druhém setu už to bylo o něco lepší. V TB pak měl i docela štěstí. Třetí set katastrofa. Ze začátku byl jasně lepší dostal se do vedení 4:1 a pak při Raonicově podání vedl 30:0. Raonic, ale servis udržel a Andy mu pak daroval rebreak. Pak měl za stavu 6:5 i dva mečboly, ale taky přišli vniveč. TB Andy vůbec nezvládl. No nic snad si zpraví chuť v Šanghaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že jsem to neviděl, to bych se vztekal, že jsem vůbec vstával. Aspoň můžu spát i zítra a nemusím vstávat na finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky že se vztekám, kdyby aspoň Raonic hrál nějak oslnivě, že s ním Andy prostě nemohl nic dělat, ale Andy si to prohrál sám. Teď si snad zpravim chuť při zápase Baghdatis-Nišikori. Tam nemůžu bejt zklamanej. Je mi celkem jedno kdo vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, taky se mi líbá oba dva. Bojím se ale, že na returnu moc nerbudou stíhat s Raonicem a ten vyhraje. Jako mám rád i Milose, ale třeba Marcos by mohl aspoň 1 titul ještě získat. Kei mě zase oslnil bekhendem, ten má skvělý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kei to na ranaře (kromě Del Potra) celkem umí. Marcos s nim taky odehrál pár vyrovnaných zápasů. Fakt nevim komu to víc přát. Je fakt, že Marcos už možná nebude mít moc šancí na titul a Kei zase hraje doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Uffff
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Supertennis HD - frekvence 11096 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, pilot off, parabola 80 cm

Pozn.: Tyto turnaje jsou na Supertennisu vysílány v HD. Abonenti placené kabelovky se ovšem budou muset spokojit s nevalnými mazanicemi na Sport 1 a 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy dnes po dlouhé době zkusil svojí parádičku, ale tentokrát se mu vůbec nepovedla. :D

http://www.youtube.com/watch?v=-tyH3JV-dEw
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, hlavně, že to zvládl. Viděl jsem necelý první set, co bláznil v tom druhém? Zítra neuvidím, měl jsem celý den školu, potřebuju se vyspat.

A samozřejmě díky za zprávu, parádní výsledky dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim. Já sem viděl jenom 3. set ze záznamu. Zítra to snad uvidím. Jestli se mi podaří vstát. Nemáš zač.
Reagovat
tito
Paráda- myslím tím druhý příspěvek Mutademe. :-)
Je fajn vás sledovat. :-)
Reagovat
gigin
Co, magerka už tě odkopla?? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo z vás ještě nemá HD přijímač s nahráváním na disk?
Vstávat brzo ráno kvůli nedůležitému turnaji mi připadá totálně nesmyslné. Stačí si u přijímače nastavit nahrávání na celý program dne a koukat se až odpoledne nebo večer.
Výhodou sledování záznamu je i fakt, že se dají zrychleně přejet pauzy a nezajímavé začátky setů nebo celá utkání. Např. z WTA Peking jsem letos ze záznamu nekoukal na nic, protože turnaj stojí za prd. Carol, Aga i Petra hrajou mizerně a ty dvě řvoucí ruský trapky nemám zájem poslouchat.
Reagovat
smazaný uživatel
a vubec, nerozptylujes se tam prilis? Ja jen, az se zima zepta.... Loupala jsem tuhle cibuli a byla to perna prace! :-)

Mimochodem, Milosek skvely obrat.. ;-)
Reagovat
tito
nerozptyluji. Mayové nemayové úderničím v předstihu a připravuji se na další. :-)
gigin- neodkopla. Máme vřelý vztah. :-)
Reagovat
Malda
Nevíte jak hrál Djoko?
Reagovat
smazaný uživatel
suše 6:1, 6:2
Reagovat
Malda
Tak se mi to líbí :D
Reagovat
Sonja
Tak se mi líbíte:-)))))
Reagovat
petrulinka
Teď jsem se dodívala na zápas Bartoli - Navaro a musím říct, že nechápu, proč si Suarez Navaro nenechala zkontrolovat podání Bartoli. Vždyť to byl aut jak Brno a kdoví, jak by zápas nakonec dopadl. Nefandím ani jedné, ale tady v tom případě je mi Suarez líto.
Reagovat
Faddova
Protože už neměla challenge. Drsný závěr... fakt chudák.
Reagovat
petrulinka
Aha, já jsem totiž viděla ten zápas až od třetího setu a stavu 3:3
Reagovat
hranol
Teda vubec jsem nechapal konec zapasu...az potom jsem si uvedomil,ze nema Karla uz chalenge...ale i tak....Bartolka jde me s tim jejim tenisem a poskakovanim mezi hrama uz na nervy...to WTA je stejne nevyzpytatelne....
Reagovat
smazaný uživatel
Kei!!! Paráda! Berdych pocítil tvrdý samurajský úder! Andy a Marcos taky postupují. 3 ze 4 semifinalistů jsou moji oblíbenci. To se moc často nepoštěstí. Výborný den kalí jen Sam, který prohrál v Pekingu s Lopezem.
Reagovat
misoSK
tak Marcos nam chytil slusnu formu, s Keiom to bude zaujimavy duel dvoch hracov, ktori su schopni predvadzat tenis tej najvyssej urovne
Reagovat
misoSK
tak Marcos nam chytil slusnu formu, s Keiom to bude zaujimavy duel dvoch hracov, ktori su schopni predvadzat tenis tej najvyssej urovne
Reagovat
smazaný uživatel
nevadí mi to, spíš jsem rád
Reagovat
Fandina
za co si rád?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, docela nekdy premyslim, kolik toho ta tvoje Rocinanta asi rocne sezere... :-) (Ale nee, mne je to sympaticky!)
Reagovat
smazaný uživatel
co k tomu vic dodat nisikori dnes valel a lita jak opicka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist