Berdych v Nice hladce postupuje, čeká ho Gulbis

18. 5. 2011, 20:54
Aktuality 16
ATP NICE - Tomáš Berdych zahájil generálku na French Open hladkým vítězstvím. Šestý hráč světa si na antuce v Nice poradil s domácím Francouzem Adrianem Mannarinem a postoupil do čtvrtfinále. V něm se český tenista utká s nebezpečným Lotyšem Gulbisem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych postoupil bez větších problémů do čtvrtfinále antukového turnaje v Nice, kde se připravuje na obhajobu grandslamového semifinále na French Open. Po volnu na úvod dnes porazil ve druhém kole za hodinu Francouze Adriana Mannarina 6-1 6-4.

Šestý hráč světa Berdych utkání dominoval především v první sadě, v níž povolil soupeři game až za stavu 5-0 a set získal za 21 minut. "V prvním setu jsem hrál solidně a on mi pomohl, protože dělal hodně laciné chyby. Ve druhém z něj nervozita spadla, začal hrát agresivněji a byl nebezpečný. Bylo to o jednom brejku," řekl v rozhovoru na dvorci Berdych, který ve druhé sadě odvrátil za stavu 3-4 brejkbol, podání si udržel a zbylé dvě hry hladce vyhrál.

O postup do semifinále se druhý nasazený Berdych utká s Ernestsem Gulbisem, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1 na zápasy. Lotyšský tenista na kurtech u Azurového pobřeží porazil ve třech setech Uzbeka Denise Istomina a po čtyřech měsících dokázal vyhrát dva zápasy po sobě.

"Gulbis je těžký soupeř. V poslední době měl hodně zdravotních problémů, ale umí být nebezpečný. Už mě jednou porazil a musím do toho jít od prvního míče," uvedl pětadvacetiletý Čech.

Berdych ve Francii bojuje o první letošní titul i udržení postu světové šestky. Tou se stal toto pondělí, po týdnu se ale před něj může vrátit znovu David Ferrer. Španělský tenista v Nice plní roli nasazené jedničky a i on úvodní zápas bez potíží zvládl; Itala Andrease Seppiho porazil 6-3 6-2 a čeká ho čtvrtfinále s Ukrajincem Dolgopolovem.

Ferrer ve svém úvodním zápase nečelil žádnému brejkbolu a po prvním servisu ztratil jediný fiftýn (z 23).

- ATP 250 NICE (Francie, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (18. 05. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Mannarino (Fr.) 6-1 6-4
Ferrer (1-Šp.) - Seppi (It.) 6-3 6-2
Almagro (3-Šp.) - Berlocq (Arg.) 6-7(5) 6-4 6-3
Dolgopolov (5-Ukr.) - Riba (Šp.) 7-6(5) 7-6(5)
Haase (Niz.) - Stachovskij (7-Ukr.) 6-2 6-4
Gulbis (Lot.) - Istomin (Uzb.) 6-3 4-6 6-3
Hanescu (Rum.) - Russell (USA) 7-5 6-2
Andújar (Šp.) - Benneteau (Fr.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
VlS
Gulbis byl na tvém seznamu, koho Tomáš neporazí, co říkáš teď?
Reagovat
Ananas
No tak Ferrera už máme venku tak ted doufám ve finále Dolgo vs Berda. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále odpinká Berdych sám. Tenisákem o zeď. To je již prakticky jisté.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nemůže bejt nic jinýho než finále Berdych - Ferrer!
Gulbise si Tomáš pohlídá, ten je z formy no a Almagro hraje taky tužku takže asi tak no
Reagovat
smazaný uživatel
no pamatuji si díval sem se na jejich poslední vzájemný souboj a Berdych tam jasně prohrál. Uvidíme co gulbis zahraje, pokud zahraje svoje maximum tak je Berdych bez šancí. Každopádně Almagro bude konečná to je jisté.
Reagovat
smazaný uživatel
... jj - naprosto, ale naprosto jasná prohra ...

http://www.tenisportal.cz/vzajemne/berdych/gulbis/
Reagovat
Mistr
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Výborná paměť
Reagovat
VlS
S Almagrem má Tomáš vzájemnou bilanci 3:1, což neznamená, že s ním nemůže prohrát. To je zase tradiční Lopatovo zaříkávání :-DD
Reagovat
Mistr
Já osobně jsem od Almagra čekal o dost víc v téhle antukové sezoně. Berdych na něj bude mít podobně jako Soderling.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc loni měl Tomáš v tom třetím setu break navrch, ten zápas měl vyhrát ... možná taky proto byl na sebe pak tolik naštvanej.
Reagovat
smazaný uživatel
S Lopatou poslední dobou hodně souhlasím. Berdych je můj nejoblíbenější hráč. Jezdím kvůli němu na Davis Cup. Hraju tenis v oblečení jako on. Ale už mě nebaví ta jeho nevyrovnanost. Lopata má pravdu, že jakmile přijde hráč z první třicítky, tak Berdych končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale už mě nebaví ta jeho nevyrovnanost. Lopata má pravdu, že jakmile přijde hráč z první třicítky, tak Berdych končí. -----------

Jestli je to pravda, pak jsou jeho výkony velmi vyrovnané, když vždy s hráčem první třicítky prohraje. Takže ti asi vadí něco jiného než jeho "nevyrovnanost".
Reagovat
VlS
Honzane, kdyby to bylo ak píšeš, tak by asi těžko byl kde je jak v žebříčku, tak v průběžném hodnocení o turnaj mistrů. V Žebříčku je 6. (pokud by nějak výrazně propadl na RG a WIM, tak spadne někam kousek pod desítku), v průběžném hodnocení letošního roku je sedmý.
Na první trojku to sice nevypadá, ale kdy byl naposledy český tenista tak vysoko (a tak dlouho - už je tam bezmála rok).
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně jsem se vyjádřil. Hodně mu přeju a spíš mě to štve. Loni dokázal prohrát se stopadesátým a porazit taky hráče v žebříčku před ním.. to je nevyrovnanost. naproti tomu letos neprohrává s hráči kteří jsou dejme tomu na čtyřicátém místě a výš. Ale zase neporáží Wavrinku, Belucciho, Čiliče a natož hráče z desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
No, že je Berdych v desítce dlouho, tomu přece nahrává nasazení, ne? Vždyť na spoustě turnajích je hráč top8 nasazený rovnou do druhého kola (na některých Masterech nebo třeba naposled teď v Nice). Slušného soupeře pak potká až v R16, ne-li ve ČF a už jen za to má zase spoustu bodů. Já si vzpomínám, že třeba v roce 2009 strašně dlouho v první desítce "smrďěl" Simon, přestože herně patřil někam na 30. místo. Berdych je obdobný příklad. Ono je strašně těžké se tam vyškrábat, Tomáš to dokázal díky famózním dvěma měsícům v loňském roce, to hrál parádní tenis, všechna čest. Ale spadnout zpátky dolů dost dlouho trvá, protože ty body se počítají celý rok, přestože forma byla třeba jen tři měsíce.
Reagovat
VlS
Šakale, ale to je přece výhoda všech nasazených a všichni někdy prohrají s někým, kdo je daleko za nimi. Dnes Ferrer, Soda k tomu teď měl kousíček proti Golubjevovi, a uvidíme, jak dopadne třetí set, Federer v Římě, Andy a potom Tomáš v Madridu, popíšeme tím knihu? Podívej se na Aroda, na Verdasca .........................

Berďa ty body nedostává za loňskou, ale za letošní hru a sice není nikde napsaný, že do Londýna postoupí, ale má to k tomu rozhodně rozejetý líp než minulej rok.

Vy byste nebyli spokojení, kdyby nebyl jako Nadal, nebo Fedex, nebo Nole. Není a nejspíš takovej nebude, ale to není důvod z něj dělat kašpárka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist