Berdych v Marseille začne proti Gulbisovi

19. 2. 2013, 20:47
Aktuality 20
ATP MARSEILLE - Tomáše Berdycha po dvou týdnech pauzy čeká souboj s nevyzpytatelným Ernestsem Gulbisem, s nímž poslední duel prohrál. Lotyšský tenista na halovém turnaji v Marseille postoupil do 2. kola po hladké výhře nad Finem Nieminenem.
Ernests Gulbis

Tomáš Berdych si letos zahrál čtvrtfinále v indické Čennaí a na Australian Open, pak už se ale představil jen ve vítězném David Cupu ve Švýcarsku. Hned v následujícím týdnu měl obhajovat titul v Montpellier, kvůli drobnému zranění ruky a především vinou únavy po náročném víkendu však ve Francii nestartoval.

Po 14 dnech odpočinku se tak tento týden s velkým odhodláním pustí do dalšího halového turnaje v Marseille, kde si předloni zahrál ve čtvrtfinále. Aby svůj místní nejlepší výsledek alespoň vyrovnal, stačí mu k tomu vyhrát jediný zápas, neboť jako nejvýše nasazený má v prvním kole volný los.

Po dnešku už zná i jméno svého prvního soupeře, kterým bude nebezpečný Ernests Gulbis. Lotyšský tenista, který se minulý týden prezentoval dobrou formou v Rotterdamu, dnes i ve třetím vzájemném zápase porazil 2-0 na sety Fina Jarkka Nieminena.

Sedmadvacetieltý Berdych má s o tři roky mladším Gulbisem vyrovnanou bilanci 2-2, poslední vzájemný zápas však loni v 1. kole Wimbledonu prohrál ve třech ti-breacích.

Ze soutěže dnes překvapivě vypadl pátý nasazený Richard Gasquet. Francouzský tenista po skvělém vstupu do sezony, kdy vyhrál 14 z 15 zápasů a získal dva tituly, končí předčasně už na druhém turnaji po sobě. Po druhém kole v Rotterdamu v Marseille nevyhrál ani zápas, s Lucemburčanem Gillesem Mullerem prohrál 6-2 4-6 6-7.

Gasquet byl přitom ve třetím setu vedl 5-2, poté byl postupně čtyřikrát dva míčky od postupu, k mečbolu se ale nedostal a s Mullerem padl na domácí půdě podruhé v řadě. Předloni s ním prohrál v hale v Métách.

Nezdar domácích tenistů po Pairem a Gasquetovi ve večerním utkání podrthl ještě Gael Monfils. Ten prohrál dvakrát 4-6 se Španělem Marcelem Granollersem.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 598.535 eur)
úterní výsledky (19. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Muller (Luc.) - Gasquet (5-Fr.) 2-6 6-4 7-6(5)
Gulbis (Lot.) - Nieminen (Fin.) 6-3 6-2
Davyděnko (Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 4-6 6-2
Devvarman (Indie) - Paire (Fr.) 7-6(6) 6-7(7) 6-4
Llodra (Fr.) - Goffin (Belg.) 6-2 6-4
Bautista (Šp.) - Krajinovič (Srb.) 4-6 7-6(5) 6-0
Granollers (Šp.) - Monfils (Fr.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
tommr
Gulbis dneska hodně dobře podával a na Tomáše si po lonským vítězství ve Wimbledonu zjevně věřil. Tomáš si to navíc sám zkomplikoval tím, že v TB druhýho setu promarnil 3 mečboly. Je skvělý, že to nakonec všechno ustál a Gulbise porazil ... :)
Reagovat
tito
Brejk. Gulbis hraje v absolutní pohodě.
Reagovat
tito
Už ho z ní skvěle hrající Tomáš vyvedl. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když jebnul tím ručníkem tak to nevypadalo že by byl zrovna v pohodě :D
Reagovat
tito
Pokud to nedá ve třetím, tak na tenhle tiebreak bude Tomáš dlouho vzpomínat. Měl ho na lopatě a nakonec mu to daroval na zlatém podnose.....
Reagovat
tito
Konec dobrý. Gratulace. :-)
Reagovat
George_Renel
1. set výborně. Vrátil se tak jak skončil. Zkušeně si počkal a svou šanci proměnil.
Reagovat
tommr
ten TB ve 2.setu se ale Tomášovi moc nevyved. Byl to mimochodem už pátej TB v řadě, kterej s Gulbisem prohrál ...
Reagovat
smazaný uživatel
Izzyyy :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem byt zlým prorokom, no Isnerovi tipujem značný ústup z pozícii tento rok..Možno zaznamená 1-2 lepších výsledkov, no obávam sa, že v dlhodobom kontexte to bude slabšie a slabšie..Ani neviem prečo, proste pocitovo to tak cítim..
Reagovat
smazaný uživatel
Blbečku jeden, na tebe tiket už ani v tvoji nejlepší formě. Jdu blejt...
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet sa strapnil vedie 5:3 30:0 podava a on prehra
Reagovat
George_Renel
Tomáš vyhnal neduhy, odpočal si, dobře potrénoval a naváže na svou hru v posledních zápasech. Tam to bylo nadějné. Souboj s DP by byl opravdu zlatou tečkou v trunaji a možná by naznačil, který z nich jako první přeskočí Nadala. (Tomu body pouze na antuce stačit k udržení pozic nebudou)
Reagovat
tommr
zápas Berdych-Gulbis by moh bejt velice zajímavej. Snad se Tomášovi povede odveta za lonskej Wimbledon ... :)
Nečekaný vypadnutí Gasqueta dost zvyšuje Tomášovi šance na účast ve finále ve kterým by mohlo dojít k přímýmu souboji s Del Potrem o šestý místo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, to jsem ani nevěděla, že by případné finále byl boj o 6.místo:-O Tak to si ho přeju ještě víc, na jejich vzájemný zápas už se dávno těším, naposledy mne hodně zklamalo, když Delpo nenastoupil do zápasu proti Tomovi v Argentině při DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu by to byl přímý souboj o první místo? Nemění na tom ani nic fakt, že Berdych loni v Marseille, pokud se nepletu, nestartoval, zatímco Delpo tam vyhrál a tudíž jenom obhajuje? Ptám se proto, že vím, že Mr. Ranking jsi tady na TP Ty a nevím, jestli se to nehrálo loni např. o týden dřív nebo později...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebol by to priamy súboj o šieste miesto, ten sa reálne uskutoční počas turnajov v Dubaji, Indian Wells a Miami.

Del Potro síce minulý rok v Marseille vyhral, no ak by aj prehral v prvom kole a získal nulu, do počitateľných turnajov sa mu zaráta Viedeň (ktorú má teraz ako nepočitateľnú) - a to je taktiež 250 bodov. Čiže vlastne turnaj ako taký je úplne zbytočný pre neho, nemôže na ňom nič uhrať ani nič stratiť - a zbytočne sa unaví pred turnajmi, ktoré by mali byť pre neho podstatnejšie - Dubai, Indian Wells a Miami.

Berdych môže zas získať len 160 bodov za víťastvo na turnaji, lebo ak chce získať 250 bodov, musí si odrátať 90 z minuloročného Dubaja. Potom by bola jeho najnižšia hranica 105 bodov, čiže pri každom väčšom bodovom zábere by si odpočítaval túto sumu bodov.
Reagovat
tommr
tak ono taky záleží co si pod tím pojmem přímej souboj o umístění představujeme. Přísně vzato o přímej souboj o šestý místo opravdu nejde, protože Del Potro v Marseille Tomáše ještě nemůže přeskočit i kdyby obhájil titul. Pokud by ale titul získal Tomáš tak by Del Potrovi zase trochu bodově odskočil a ztížil by mu tak pozici pro posun vpřed na nadcházejících turnajích kde by ho už Del Potro teoreticky předskočit moh ...
Případnej souboj ve finále by ale hlavně naznačil jak si na tom oba borci momentálně stojí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi, díky za osvětlení. Samozřejmě, že jsem v té otázce myslel přímý souboj o šesté místo ne o první :-) Pochopili jste dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě láká zápas Delpo-Berdych. Ty jejich monster forehandy miluju. Mám ještě v paměti Tomášovo vítězství ve dvou TB na modré antuce a Delpovo na French Open kde Tomáš těsně padl ve 4. setu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist