Berdych v Kooyongu porazil Verdaska a zahraje si o finále

8. 1. 2014, 03:01
Aktuality 3
EXHIBICE KOOYONG - Tomáš Berdych na exhibici v Kooyongu, která je jeho již tradiční generálkou na Australian Open, zaznamenal první výhru v sezoně. Šestý hráč světa na úvod porazil Španěla Fernanda Verdaska a stejně jako loni postoupil do semifinále. V něm se utká s Japoncem Nišikorim.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych do nové sezony vstoupil před týdnem v Dauhá, kde ve svém úvodním zápase nezvládl tie-breaky proti Karlovičovi. Na první výhru v roce 2014 si tak musel počkat až na exhibici do Kooyongu, kde se již čtvrtým rokem připravuje na první vrchol sezony Australian Open.

Nejvýše nasazený český tenista se ve čtvrtfinále utkal s vítězem z roku 2010 Fernandem Verdaskem, kterého po vyrovnaném prvním setu, v němž prohrával 2-5, porazil 7-5 6-2. Se Španělem tak neztratil set už v pátém vzájemném duelu v řadě.

"Bojoval jsem s pozadím kurtu, bylo v něm opravdu těžké najít míč," postěžoval si Berdych na červeno-bílé reklamy kolem kurtu. "Ale po chvíli jsem si zvyknul a míček jsem viděl čistěji. Míčky jsem trefoval čím dál lépe a jak zápas pokračoval, moje hra se lepšila," komentoval průběh zápasu.

"Dnes jsem čelil některým těžkým situacím, myslím že to byl dobrý start. Před Australian Open potřebuju odehrát  co nejvíce zápasů v těchto těžkých podmínkách. Musím pracovat na zlepšení své hry ale nic dramatického, půjdu krok za krokem," řekl rodák z Valašského Meziříčí.

Nejlepším výsledkem osmadvacetiletého Berdycha na předměstí Melbourne v Kooyongu, kde se hraje na stejném povrchu jako následně Australian Open, je loňské třetí místo. Všechny tři předchozí generálky na úvodní grandslam sezony pak na Australian Open proměnil ve čtvrtfinále.

O postup do finále se Berdych utká s Japoncem Keiem Nišikorim, který porazil 7-6 6-4 Bulhara Grigora Dimitrova, přestože v prvním setu ztratil vedení 5-1.

Pro českého hráče to bude další výborný test před úvodním grandslamem sezony, Čtyřiadvacetiletého Japonce, kterému od prosince pomáhá Michael Chang, totiž ze čtyř duelů porazil pouze jednou na antuce, na tvrdém povrchu s Nišikorim vždy prohrál.

Na postup do semifinále se nečekaně nadřel devátý hráč světa Richard Gasquet. Favorizovaný Francouz měl namále s domácím Jordanem Thompsonem, který nahradil odpočívajícího krajana a obhájce titulu Lleytona Hewitta. Devatenáctiletý Thompson, který v prosince vyhrál australské playoff o divokou kartu na Australian Open a v žebříčku muž patří až 321. místo, ve třetím setu vedl 5-2, nakonec však s Gasquetem prohrál 5-7 6-3 6-7.

Francouz se o finále utká s krajanem Gillesem Simonem. Ten v závěrečném čtvrtfinále otočil duel s čerstvým šampionem z Čennaí Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, jehož zdolal 4-6 7-5 6-3.

- EXHIBICE KOOYONG -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch)
středeční výsledky (08. 01. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (1-ČR) - Verdasco (Šp.) 7-5 6-2
Nišikori (Jap.) - Dimitrov (Bulh.) 7-6 6-4
Gasquet (Fr.) - Thompson (Austr.) 7-5 3-6 7-6
Simon (Fr.) - Wawrinka (2-Švýc.) 4-6 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zápasy v Kooyongu mimo soutěž:
čtvrtek: Djokovič-Mónaco
pátek: Hewitt-Murray
Reagovat
Fandina
druhý set s přehledem. Pěkný zápas. A držím palce dál. Tome vyhraj to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
fajn :) Jinak jsem stihla jen závěr zápasu Delpa s Mahutem, bohužel jsem nebyla schopna vstát, ale podle výsledku docela očekávané, věřím, že Juana potrápil svými přechody na síť, pak se Juan vzpamatoval a ve 3. setu oba dost chybovali, ale Juan byl ten šťastnější. Takže taky gratulka, jinak Delpík opět luxusní outfit :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist