Berdych: Únavu necítím, připravený jsem i na čtyřhru

11. 2. 2012, 00:30
Aktuality 8
Tomáš Berdych splnil v druhé páteční dvouhře daviscupového souboje s Itálií povinnost a po čtyřsetové výhře nad Simonem Bolellim zajistil českému týmu druhý bod. Světová sedmička v Ostravě utnula minisérii dvou porážek s italským hráčem, jenž se v sestavě hostů objevil místo Potita Staraceho, který první čtyři dny v týdnu marodil s nachlazením a teplotami.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tři sety však Bolelli kladl tuhý odpor, který favorit zlomil až vyhraným soupeřovým servisem v závěru třetí sady. "Od toho brejku jsem si to už užíval," řekl Berdych. Zápas však za jednoduchý neoznačil. "Bylo to hodně těžké, ale já jsem něco podobného očekával a Bolelli mě v tom očekávání utvrdil. Zaráží mě, že tenista s takovou hrou se pohybuje tam, kde se pohybuje," prohlásil Berdych na adresu 135. hráče světa. 

Chvilkami si dokonce v hlavě vybavil loňský duel s Kazachem Golubjovem, který českého favorita v utkání 1. kola Davisova poháru v Ostravě zaskočil famózním výkonem v klíčovém nedělním zápasu. "Až jsem si říkal, jestli na mě ti hráči ze druhé stovky nemají nějak spadeno," usmál se Berdych. "Párkrát jsem si ten zápas vybavil," přiznal.

I když Berdych opouštěl halu až s půlnocí, je připraven hrát i sobotní čtyřhru. "Týmově jsme to ještě neřešili, ale za sebe můžu říct, že jsem v pohodě. Cítím se dobře, tím, že jsou výměny na tomhle povrchu rychlé a ne moc dlouhé, není znát ani únava," řekl Berdych, který by měl do sobotního deblu nastoupit s Radkem Štěpánkem.

Ten v noci na pátek sice nastydl a potýká se se zánětem nosohltanu, ale po vítězné bitvě s Andreasem Seppim zůstal s týmem a v dobrém rozpoložení Berdycha celou dobu povzbuzoval z týmové lóže u postranní čáry.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Reagovat
smazaný uživatel
nemate nekdo stream na zapas federera s wawrinkou proti fishovi s bryanem? diky
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím vás nevíte jestli je někde dostupný záznam DC utkání?
Reagovat
vendulkabendulka
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10396566989-cesko-italie/212471291050001-cesko-italie/
Reagovat
smazaný uživatel
díky:D
Reagovat
Frick
SF 2009

Berdych - Tipsarevič

Nebyl to zápas, kde byla nejblíže mísa? Mohlo to být po sobotě 3:0 a následně ve Francii by se vyhrát dalo mnohem snáz než ve Šp., ne?
Reagovat
Jan
No ano, je to škoda. Pamatuji si to. Ale vyhrávat není samozřejmost a vždycky se to nepodaří. "A vo tom to je." :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist