Berdych udolal Tursunova, čeká ho Tsonga

10. 2. 2011, 14:09
Aktuality 9
Tomáš Berdych dnes v Rotterdamu splnil roli favorita a postoupil do čtvrtfinále, pořádně se na to ale nadřel. Dobře hrající Dmitrij Tursunovov z Ruska mu odolával dvě hodiny, než ve třech setech padl. O semifinále si Berdych zahraje s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.
Tomáš Berdych

Zatímco úvodní zápas v Rotterdamu byl pro Tomáše Berdycha spíše formalitou, která netrvala ani hodinu, Dmitrij Tursunov byl českému hráči vyrovnaným soupeřem. Diváci dnes dlouho viděli utkání, ve kterém jasně dominovaly servisy obou tenistů. Zvrat přišel až v deváté hře, kdy si Tursunov zranil kotník, který si musel nechat ošetřit. Po návratu na kurt byla na jeho hře vidět nejistota, které Berdych okamžitě využil, připravil si tři setboly a hned ten první využil.

"Do té doby jsem neměl žádnou šanci a najednou jsem vedl 40-0," vrátil se k rozhodujícímu momentu úvodního setu po utkání Berdych, který si pochvaloval rychlý povrch v Rotterdamu. "Takový kurt máme rádi oba, vyhovuje naší útočné hře," řekl.

Rus byl rozhozený i na začátku druhé sady, kdy musel brzy odvracet další Berdychův brejkbol, ale do jeho hry se znovu začala vracet jistota. Při svém podání dokázal českého reprezentanta zatlačit do defenzívy, následně využil prvního Berdychova slabého momentu na servisu a díky svému proměněnému brejkbolu si vynutil třetí set.

V něm už byl Berdych při svém podání znovu jistý, dlouho se ale nedokázal prosadit proti výborně servírujícímu soupeři. Rozhodnutí přišlo až těsně před tie-breakem: Tursunov ve dvanáctém gamu ještě dokázal odvrátit dva mečboly, potřetí už ale poslal míč do sítě a tím i Berdycha do čtvrtfinále.

V něm se český hráč utká s Jo Wilfriedem-Tsongou, který už včera porazil svého krajana Michaela Llodru. "Myslím, že se utkáme poprvé," řekl na kurtu Berdych, který zřejmě zapomněl na sedm let starý zápas z challengeru v Besanconu, kde Tsongu porazil ve třech setech. "Cítím se dobře a věřím si, na ten zápas se těším."

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1,450.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (4-ČR)
- Tursunov (Rus.) 6:4, 4:6, 7:5.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
aaaa ted málem vypadl Soderling. moc nechybělo.
Reagovat
smazaný uživatel
- Tak tohle bylo opravdu důležité vítězstvi!
- Postavení Tursunova na žebříčku rozhodně neodpovídá jeho kvalitám...! Je to dobrý tenista s výborným servisem a jeho hra je založena především na útoku!
- Tsonga je nepříjemný soupeř ale já Tomášovi věřím!!! :-)))) Pojď Tome!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Porážka od Llodry na US je pro mě dodnes jeden z nejhorších tenisových zážitků:(...řek bych že je i Tomáš moc rád že hraje s Tsongou ale třeba by se mu dokázal pomstít. Tak snad někdy příště nebo lépe nikdy:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nepříjemný soupeř!
Asi by byl na žebříčku o dost výš, kdyby neměl tolik zranění.
Dúležité vítěství!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že to zvládl. Tursunov nehral spatne. Na zapas s Tsongou se tesim bude to urcite pohledne a zajimave.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl bych pár faktických připomínek
1. Tsonga není Holandaň ale Francouz tudíž nemuže být domácí hráč.
2. V 1.setu nemůže hráč mít matchball ale pouze setball (výchazí to z logiky že se hraje na dva vítězné sety:)
3. Nejsem si stoprocentně jist ale mám dojem že Berďa využil až čtrvtý matchball

Jinak se moc těším na zápas s Tsongou a samozřejmě věřím že ho Berďa zvládne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga je hratelný, hraje strašně na náhodu. Pokud bude Berdych servírovat jako dneska, postoupí. A vlastně pro Tomáše je Tsonga lepší soupeř než Llodra, na kterého neumí (viz loňské US Open a výprask 0:3 na sety).
Reagovat
smazaný uživatel
v té době by neporazil nikoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Porážka od Llodry na US je pro mě dodnes jeden z nejhorších tenisových zážitků:(...řek bych že je i Tomáš moc rád že hraje s Tsongou ale třeba by se mu dokázal pomstít. Tak snad někdy příště nebo lépe nikdy:)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist