Berdych: Trumfy si nechávám na další kola

19. 1. 2010, 11:35
Aktuality 12
Český tenista Tomáš Berdych hladce postoupil do druhého kola Australian Open. Nizozemce Robina Haaseho k ničemu nepustil a doufal, že si něco pro diváky nechal na další duely.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Možná že by šlo hrát ještě o trochu lépe, něco pro diváky, ale nemusíte hned vystřílet všechny trumfy v prvním kole. Jde o to solidně zápas odehrát s vítězným koncem," řekl Berdych novinářům po výhře 6-0 a dvakrát 6-3 za hodinu a 39 minut. 

Především kanár v prvním setu čtyřiadvacetiletého českého tenistu, který hraje od začátku sezony s novou raketou, uklidnil. "Hrál špatně, takže jsem věděl, že jeho zlepšení musí přijít. Přišlo ve druhém setu, ale dokázal jsem ho i tak vyhrát. Povedlo se mi nenechat ho rozběhnout do obrátek," konstatoval Berdych.

Na zápas Berdych čekal celé pondělí. "Příjemné to není, až v osm večer jsem se dozvěděl, že to překládají na další den dopoledne, což bylo pro mne ideální," řekl daviscupový reprezentant.

V dalším kole ho čeká Jevgenij Koroljov z Kazachstánu. Utkali se jednou a předloni na trávě ve Wimbledonu Berdych vyhrál 1. kolo v pěti setech. "Měl mě už na lopatě, ale já mu z ní ještě utekl. Kdyby to bylo stejně, nezlobil bych se, protože důležité je vítězství, ale raději bych skončil vítězně dříve," přál si Berdych.

"Může pomoci i vítr, který sice sám nemám rád, ale soupeř hraje agresivní tenis, střílí do toho zleva zprava a spíše než já potřebuje ideální počasí. Ale to jsou jen druhotné okolnosti. Rozhodující bude můj výkon," dodal český tenista.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dalej neverim vobec ze by presiel uz ak da Gonzaleza budem prekvapeny. S jednym vypadol na US open a druhym na Wimbledone tak uvidime ci uhra aspon set dva
Reagovat
smazaný uživatel
Ve třetím kole Berdych poletí.
Reagovat
smazaný uživatel
bla bla bla, zase ty kecy tome, u tebe je to nekonečný příběh :-) první zápas jsi sice vyhrál, druhé kolo můžeš klidně rychle vyletět, takže ti pochopitelně přeji úspěch a s tím i trošku skromnosti, aby jsi ty tvoje trumfy zase nezapoměl v šatně ve skříni :-) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Krasný boj Južného s Gasquetem!
Právě i kvůli těmhle nádherným zápasům s vypjatou atmosférou mimo centrální dvorec je AO tak úžasným turnajem. Vzpomeňte na asi nejhezčí zápas AO 2009 Gasquet - Gonzalez...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsi nějak přehlédl zápas Nadal proti Nanovi, ne???? To byl jasně nejlepší mač...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas,s Vedrem to byl ještě hezčí match
Reagovat
skott
Souhlas, je to neskutecny, jak se historie opakuje.Ten lonsky zapas Gonzy s Gasquetem se neda zapomenout a ted najednou dalsi paradni bitva ve stejne Margaret Court Arene, temer presne na den po roce a dokonce totoznym prubehem.Znova Richie 2-0 na sety s mecboly a znova to nezvladnul dotahnout az do konce.Ale jsem stastnej, ze vyhral Mishka, jemu to preju moc, akorat me mrzi, ze jsem kvuli tomu nevidel Aliciu Molik.Na tu jsem taky tesil, ale uz nebude sance:(
Reagovat
skott
sorry, mel jsem na mysli souhlas s vajickem, ze Gonza/Gasquet byl nej mac AO 09:-))
Reagovat
smazaný uživatel
nemám rád Jouhznyho,nemám rád rusáky,jedinou vyjímkou je Kolja
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Pojem nejhezčí zápas je značně subjektivní záležitost. Pokud jednoho z těch hráčů nemáš rád, případně ho až téměř nesnášíš, a tento tvůj neoblíbec ještě navíc ten match vyhraje.., tak to pro tebe prostě nebude nejhezčí zápas a nebude a hotovo... ;)...
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, líp si to fanatickým elegánovcům (vajicko + skott) vysvětlit nemohl .)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi vic zamlouvalo Gasquet : Gonzalez.. Frantikuv backhand, Gonzalezuv forehand, spousta winneru, mam rad oba hrace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist