Berdych trénoval pohyb na fotbalovém hřišti. Týdny na trávě si užívám, říká

10. 6. 2013, 19:20
Aktuality 13
Loni zažil nejhorší travnatou sezonu ve své kariéře, když se s Wimbledonem i olympiádou loučil hned v prvním kole. Letos si Tomáš Berdych odbyde premiéru na londýnské trávě, na niž se připravoval i na fotbalovém hřišti. V tréninku jsem se cítil dobře, hlásí česká jednička.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Loňský propadák na trávě byl pro sedmadvacetiletého Tomáše Berdycha o to horší, že na ní má ze všech povrchů největší úspěšnost v kariéře (70 procent). Dosáhl na ní i svého největšího individuálního úspěchu, když si v roce 2010 zahrál finále Wimbledonu. Nyní se šestý hráč světa objeví v přípravě na třetí grandslam sezony poprvé po osmi letech v londýnském Queen's Clubu.

"Těch pár týdnů na trávě si opravdu užívám, protože je to příjemná změna. A k těm patří i to, že musíme ve Wimbledonu hrát v bílém," řekl Berdych v Londýně.

Pro 195 centimetrů vysokého Berdycha je na trávě důležitý pohyb. Hráči obouvají speciální boty a musejí dělat specifické kroky. Berdych po brzkém vyřazení v Paříži proto běhal v Prostějově na fotbalovém hřišti a od soboty se připravuje v Queen's Clubu.

"Pro mě je na trávě hlavní pohyb, a když to zvládnu, tak můžu hrát dobrý tenis. Na to jsem se hodně soustředil v tréninku a snad to bude dobré," řekl český tenista.

Zatímco loni travnatou sezonu odstartoval v německém Halle, nyní se po letech do slavného Queen's Clubu. "Naposledy jsem tady byl v úplně jiné pozici. Dostal jsem se do soutěže na poslední chvíli a teď jsem druhý nasazený," řekl Berdych a dodal: "Jsem rád, že jsem zpět, protože je to neobyčejné místo. A kurty jsou tady perfektní, protože jsou stejné na začátku i na konci turnaje, a jsou tak ideální na úvod sezony na trávě."

Berdych má v Queen's Clubu v prvním kole volný los a ve druhém narazí na Nizozemce Thiema de Bakkera, nebo na Srba Ilju Bozoljace. "V tréninku jsem se cítil dobře, ale zápas je něco jiného. Od prvního míče se může vše vyvíjet jinak. Musím být soustředěný, už od prvního zápasu to bude těžký," uvažoval Berdych.

V ideálním případě Berdych vyzve ve finále domácího Andyho Murrayho, kterého trénuje Ivan Lendl. Na neděli je pak v plánu charitativní exhibice, v které bude hrát Berdych čtyřhru právě s Lendlem proti Murraymu a Timu Henmanovi.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono hlavně stačí když Tomáš letos předvede to, co ukazoval v minulých třech sezonách. Výpadky tam vždycky byly, ale ty sezony celkově byly hodně dobré. Tohle musí ještě víc eliminovat pokud chce mezi nejužší špičku. Bohužel je to strašně těžké. Uvidíme co tráva. Každopádně turnaj mistrů by si neměl nechat ujít.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos si Tomas slabsi chvile vybral v MC a Barcelone kde mohl uhrat lepsi vysledky ale furt tam nevypadl v prvnich kolach. Prohru proti Monfilsovi na RG bych jako "vypadek" rozhodne nebral, protoze oba hrali velice dobre a jsem si jist ze dokonce sezony nam Monfils jeste ukaze ze tenis pres zraneni nezapomel.
Reagovat
Fandina
bude hrát kromě singla s De Bakkerem také debla s Llodrou proti Paire a Roger-Vasselin E.. V obou případech by měl být favoritem. Tak držím palce Berdo a pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Pár Berdych/Llodra je mě záhadnou! Není to tak dávno když Berdych říkal, že s Llodrou na opuštěným ostrově určitě ne a při jejich zápasech bylo vidět,že se nemaj oba zrovna moc v lásce!!! Žeby náká změna?!
Reagovat
smazaný uživatel
Mam takove tuseni ze pokud Berda obuje dobre kopacky tak vezme TITUL
Reagovat
tommr
no loni si to obutí vybral hodně špatně a na OH v zápase proti Darcisovi pak skončil snad desetkrát na zemi. Snad se z toho dostatečně poučil ... :)
O titulu bych ale zatím radši nemluvil, protože už ve čtvrtfinále a v semifinále ho budou čekat velice těžký soupeři. Ve čtvrtfinále to bude nejspíš lonskej vítěz Cilic a v semifinále bud Del Potro nebo Dimitrov na který Tomáš moc neumí ...
Reagovat
smazaný uživatel
To by ovšem Dimkotrov musel hrát lepší tenis, ne jako včera se Selou ;-)
Reagovat
Fandina
držím palce na trávu i potom. Ať se vede! Pojď!
Reagovat
PetaM
Na trávě ti věřím Tome (a určitě nejsem sám). Tak pojď! :) Teď můžeš jen sbírat body :) :)
Reagovat
carolyn
Tak ještě jednou, kdo nečetl:

http://sport.aktualne.centrum.cz/berdych-se-vrha-na-travu-sampiona-v-nem-muze-probudit-lendl/r~1d896150d1a611e2b792002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=A&utm_term=position-4
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, už se na Toma těším.. i když ty ho nemusíš že jo? :)
Reagovat
carolyn
Spíše mi je volnej, mám oblíbence jinade, takže nenazvala bych to ráda/nerada.....
Článek tu dávám, proto, tak přece jsme na českém webu a určo tu hodně lidí Tomášovi fandí.....článek sem hodím a neřeším to :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist