Berdych: Test jsem zvládl a sebevědomí roste

30. 6. 2013, 09:40
Aktuality 55
Tomáš Berdych prošel pošesté ve Wimbledonu do osmifinále. Po dvou třísetových výhrách včera zvládl test v podobě utkání s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, kterého porazil 3-6 6-3 6-4 7-5. Zvyšuju si sebevědomí, pochvaluje si český tenista.
Tomáš Berdych

"Jde to hladce, ale jsem rád, že jsem se vypořádal s těžkou situací, což je dobré do dalších zápasů. Kdybych všechno vyhrával snadno a pak by přišel těžký zápas, bylo by to o to těžší. Zvyšuju si sebevědomí," pochvaloval si Berdych. 

Před rokem vypadl ve Wimbledonu a posléze i na olympiádě, která se hrála rovněž na trávě v All England Clubu, vždy v prvním kle. Tentokrát potvrzuje roli sedmého nasazeného a zahraje si opět druhý týden turnaje. "Mám z toho dobrý pocit. Je to lepší než být v úterý doma a koukat se, jak ostatní hrajou," řekl. 

Tomáš BerdychAndersona porazil už popáté v sezoně a podeváté za uplynulých osmnáct měsíců, což je poměrně unikátní. "Jestli mě někdo může nenávidět, tak je to on. Věřím mu, rozumím tomu a naprosto to chápu," usmál se Berdych, který třeba osmkrát prohrál s Nikolajem Davyděnkem, než Rusa porazil. "Není to nic příjemného, ale pořád je to jenom sport." 

Jihoafričan začal zápas výborně a českého hráče v prvním setu přehrál. "Věděl jsem, že z toho se může jen zhoršit a čekal jsem na svoji šanci. Uhrál jsem těžké míče, a když přišla šance, tak jsem ji využil," popisoval Berdych. Z předešlých zápasů věděl, že dokáže Andersona v koncovkách přehrát. 

Berdycha těší, že letos už několikrát dokázal set či zápas otočit, jako třeba v Římě se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska z mečbolu. "To je asi největší změna," těší ho posun ve hře. "To si těžko můžu říct: Tohle chci změnit. K tomu musí člověk nějak dospět. Projde si zkušenostmi, zvládne to jednou dvakrát, víc si věří v těžkých situacích. Je to něco navíc," řekl Berdych. 

Tomic může být nebezpečný
V pondělí ho prověří dvacetiletý Bernard Tomic. S Australanem, jehož otec se nesmí kvůli fyzickému napadení synova tréninkového partnera účastnit turnajů a má zákaz vstupu i do Wimbledonu, se na okruhu ATP nestřetl. Jen loni s ním prohrál v exhibičním turnaji Kooyong Classic před Australian Open. 

"Je to ošemetný soupeř a může být opravdu nebezpečný. Jeho hra je jiná než u ostatních. Budu muset být trpělivý a jít míč po míči," řekl Berdych o 59. hráči světa. "Dokáže neuvěřitelně číst hru. Ne, že by byl skvělý běžec a obranář, ale dokáže jít napřed na správnou stranu. Je lepší zahrát někdy nečekanou variantu, než když na něj budete hrát strojově," míní. 

Tomic, který letos vyhrál turnaj v Sydney, už ve Wimbledonu prošel předloni jako kvalifikant až do čtvrtfinále. "Tomáš je skvělý hráč. Trefuje míče silně a já musím využít své přednosti. Myslím, že se mu nebude líbit, co mu nabídnu," řekl.

Ve středečním čtvrtfinále pak na vítěze může čekat Novak Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

55
Přidat komentář
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po zkompletovaným třetím kole Wimbledonu. Čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že se hráči dostali do čtvrtýho kola a ještě tudíž můžou ve Wimbledonu získat další body (k mání je ještě maximálně 1820 bodů za titul):

1.Djokovic (+6605 bodů) *
2. Murray (+2855 bodů) *
3. Ferrer (+2355 bodů) *
4. Nadal (+2175 bodů)
5. Federer (+1100 bodů)
----------------------------------
6. Berdych 4685 bodů *
----------------------------------
7. Del Potro (-725 bodů) *
8. Tsonga (-1205 bodů)
9. Gasquet (-1640 bodů)
10. Wawrinka (-1770 bodů)
11. Haas (-2080 bodů) *
...
21. Janowicz (-3071 bodů) *
...
23. Seppi (-3135 bodů) *
...
32. Youzhny (-3450 bodů) *
33. Melzer (-3465 bodů) *
...
36.Dodig (-3627 bodů) *
...
42. Tomic (-3735 bodů) *
43. Verdasco (-3770 bodů) *
...
67. De Schepper (-3948 bodů) *
...
75. Mannarino (-4002 bodů) *
...
91. Kubot (-4110 bodů) *
...

Tomáš si postupem do čtvrtýho kola navýšil bodový konto o 170 bodů a zvýšil si svůj náskok před největšíma soupeřema - a to hlavně před Tsongou, kterej neobhájil lonský semifinále ...

Z hráčů co jsou momentálně před ním by ještě mohl předstihnout Federera, ale k tomu by potřeboval získat titul ...

Z hráčů co jsou za ním pro něj představuje hrozbu už jen Del Potro, kterej by ho mohl předstihnout pokud by došel až do finále a Tomáš by vypad před semifinále. Pokud by Del Potro získal titul tak by Tomáše předstih v každým případě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím co máte s Melzerem. Vyhrál wimbledonskou juniorku.
Reagovat
tommr
jj Melzer je vynikající tenista i když se mu v poslední době moc nedařilo. Jeho zápas s Janowiczem slibuje mimořádně zajímavou podívanou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesledoval jsem to teď pár dny, můžete mě říct, jak se dostal do OF Mannarino, De Schepper a Melzer? Jakou hrou se prezentují a jestli to bylo jejich přičiněním nebo spíš klopýtáním ostatních.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon 2013 je cudny turnaj

pohrebisko favoritov
Reagovat
Faddova
U prvních dvou nevím, neviděla jsem jejich zápasy a taky mě to překvapilo... Melzer je bývalý hráč top ten a výborný deblista, hraje variabilně a tráva mu sedí. Viděla jsem jeho zápas se Stachovským a hrál hodně dobře.
Reagovat
Faddova
...a teď se dívám, že druhým dvěma dost pomohly skreče (Isner/Čilič)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, de Schepper je třeba hráč, u kterého vůbec nevím jak vypadá a znám ho jen díky tomu, že kdysi na FO hrál v 1. kole s nějakým favoritem. Ten Melzer mě zaujal, co si pamatuju, tak mu to vždy šlo na jiných površích než na trávě, ale je fakt, že debl umí a tudíž bude dobrý na síti, ale že by zrovna on často vyrážel k síti to se mi nějak nezdá, mám ho spíš zafixovaného jako pinkálistu od baseliny. No doženu zítra resty a vyzjistím to. :)
Reagovat
a.magerova
No když to mě nepovíš, tak Ti řeknu, jak to je s Adrianem Mannarinem....
Jsem vyhrozila organizátorům, že za ten "podrážkovej podraz" na Rogera na Wimbledon přestávám koukat a oni mi slíbili, že pokud svůj postoj přehodnotím, tak že mi do druhého týdne protlačí nějaký můj "křupavý salátek" - takže proto tam Adrian je, no koukni není k sežrání :-))
http://zefts.free.fr/Mannarino/mannarino.jpg
Reagovat
hatatytla
Melzer pinkálista od base lajny?? Jak dlouho sleduješ tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Ale tak od toho tam máš takového Haase, Delpa nebo Nanda ne? :D Nemusí tady Mandarinka zabírat místo ostatním jen kvůli vzhledu, to samozřejmě neplatí jestli hraje nějaký aspoň trochu koukatelný tenis. hatatytla, to ti řeknu přesně, od Wimbledonu 2010 a bohužel jsem zatím moc Melzerových zápasů neviděl a pokud jo většinou ty, ve kterých hrál strašidelně, nepamatuju třeba tu jeho jízdu na FO apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Tá jeho "jazda" na FO nebola nejaká extra, len otočil proti Djokovičovi z 0:2 na sety - ale to bolo skôr Novakovou neschopnosťou ukončiť zápas. Melzer je aktívny celodvorcový tenista, vie prejsť na sieť a okrem Novaka má skalpy aj ďalších z top 3 - Rogera a Rafu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je zac ta Satorova?
Berdychova priatelka

co ona robi?
Reagovat
Sonja
Pózuje a jezdí fandit Tomášovi:-)...o ničem jinym aspoň nevim:-D
http://www.fanpop.com/clubs/tomas-berdych/images/26217647/title/hot-ester-satorova-photo
Reagovat
Jan
Moc hubená. Tyhle koncentráčnické typy nemusím. Ale jinak to je pěkná holka.
Reagovat
VlS
Dělá modeling
Reagovat
smazaný uživatel
Q. Serena said she would like to play you. How realistic do you think the chance of that match is?

ANDY MURRAY: I have no idea. It depends if people would actually want to see it or not really. That's what it would come down to.

Q. Would you try and make it happen?

ANDY MURRAY: It's not something I'm really going to push extremely hard to try and set up. I don't think it would prove much for either of us.

But if people would want to see it, then I would do it.

Jojo, ten si chce zvednotu sebevědomí na tom, jak zničí ženskou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas v rozhovoru na BBC slyšel, že Andy chce hrát se Serenou. A Serena na to, že se zbláznili.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berdychovi viac Cechov nepraje jak praje
to som prekvapeny
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš, kolik Čechů mu opravdu přeje, spousta jich na TP nechodí nebo ostatní fóra nechodí..:)
Reagovat
smazaný uživatel
ani na FB nema vela lajkov
Reagovat
smazaný uživatel
Na FB taky hodně fandů nechodí, znám takové :))) Ale mně je to osobně jedno, kolik má lajků nebo ne, je to můj oblíbenec a nic se na tom nezmění :)))
Reagovat
smazaný uživatel
JJ tak snad zajtra vyhra:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, jak se nakonec shodneme. :)) A jde to i bez lajků :))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja ho mam na FB aj lajknuteho

:DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
No já taky :))) Tak co tu vlastně řešíme? :))))
Reagovat
smazaný uživatel
ze kolko dostane zajtra Tomic
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš to vyhraje 6-3 6-4 3-6 6-3 (hádám)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to dufam
Reagovat
smazaný uživatel
Já nehádám, radši :)) Tomáše mám ráda, že na sobě pořád maká, psychicky vyspěl a je našim nejstabilnějším hráčem.. :) Moc se těším na zápas, ale lehký to mít určitě nebude.
Reagovat
Hook2424
Podle me bude jen zalezet, jak se Tomas vyrovna s Tomicovym slajzem. Pokud se nebude vyhazovat a podari se mu to pekne rozehrat a dostat Tomice do pohybu, tak uz si to dohraje. Samozrejme musi Tomasovi fungovat servis! To je dulezita vec!
Reagovat
hatatytla
Tomic je pro Berdycha velmi nepříjemnej soupeř, přesně takové typy mu nesedí. Může hrát agresivně, z obrany, slise nebo flat. Tyto styly výborně mixuje. Silou ho Tomas težko přetlačí a vzhledem k tomu, že nemá plán B tak to sním nevidím moc dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
tiez sa toho obavam ale snad to Tomas da
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je Tomáš velký favorit, Tomic sice dokáže pinkat, jenže na to hrát trvale z obrany mu chybí jedna důležitá vlastnost. A to dobrý pohyb, který prostě až takový nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tito hraci ako Tomic sa flakaju cely rok
staci pozriet na ich statistiky pocas sezony

ale ked uz sa rozbehnu hraju vyborne
Tomas to ale zvladne
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám nic proti Berdychovi , jenom prostě fandím Tomicovi , ale neříkám že musí vyhrát , vím jenom že tento zápas budě pěkný , zajímavý a dlouhý . Přece jenom , myslím že Tomic je teď v dobré formě , páč porazil Gasqueta .... :-) :-D
Reagovat
slacker
dalsi co preje nejakemu cizimu klukovi uspech proti nasinci, jste jak mor
Reagovat
carolyn
A jako jen proto že je někdo čech, přece nemusí fandit čechovi za každou cenu, když má oblíbence jinde a ještě, když třeba vidí jak se ten čech chová!
Reagovat
slacker
Tak zrovna v chovani je tenhle cizi kluk rozhodne horsi. Me prijde ze je to presne naopak ze nekteri za kazdou cenu fandi cizim tak nejak z principu. Asi je desne sere ze se narodili ve stredni Evrope a za matersky jazyk nemaji anglictinu
Reagovat
smazaný uživatel
Docela tě obdivuju, že to ještě stále řešíš, proč? :) Nerozčiluj se, fandi Tomovi jako já a užívej si to :)
Reagovat
carolyn
ahá tak sorry já se vyjadřovala jen na Berdycha, né ve srovnání s ním.
Tak každý máme oblíbence jinde, takže asi každý fandí podle sympatií a podle mnoha jiných důvodů. Neřekla bych že je v tom princip. Ale takhle jako ty jsem o tom nikdy nepřemýšlela.
Reagovat
slacker
Resim protoze se mi to hrube nelibi. kdybych mlcel meli by dojem ze je vsechno v poradku
Reagovat
carolyn
Přesně tak jak říká Lunej, fanděte si Berdychvi, mě třeba ten zápas vůbec nezajímá.....každý má své a nemá cenu řešit, proč to tak je nebo není :-) Stejně se tím nic nezmění :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ti pomůže to tady napsat, prosím :)) Ale tak nějak trochu boj s větrnými mlýny, nemyslíš? :):) Myslíš, že ostatní změní názor? A proč by měli, vždyť ty taky máš ten svůj.. :)) A je fajn, když si lidi dokážou v klidu argumentovat, i když spolu vždycky nesouhlasí, je to lepší forma než vyčítat, nemyslíš? :)))
Reagovat
slacker
Kdyz jsou tak kosmopolitni at si to pisou na nejaky mezinarodni diskusni server kde se pise anglicky, tam je to naprosto v poradku. Tady me to prijde jako malovani kosoctvercu na zed domu, vandalstvi a neslusnost :-).
Reagovat
carolyn
ale tohle je web o celosvětovém tenisu ATP a WTA ne jen o českým, takže tvůj argument je zcela mimo.
To můžeme taky říct, že fandit si můžete chodit na jejich stránky - myslím českých tenistů.
Tady souhlasím s Lunej, přesně jak říká ona
Reagovat
smazaný uživatel
Neštve tě taky ještě něco jinýho, trochu mi to tak připadá ?:))) Na Tomáše čtu hodně kritiky, nejen tady, ale to záleží na mně, jestli se mi zdá pravdivá nebo ne, jako jeho fanynka samozřejmě jsem zaujatější a leccos vůbec neberu :):) Někdy můžu s něčím souhlasit, ale určitě se nenechám vytočit tím, že mu český člověk nefandí.. :))
Reagovat
slacker
Tohle je web kde se pise cesky, to tedy filtruje jeho mozne nastevniky. Studenti bohemistiky sem asi moc nechodi, zbyvaji rodily cesi a ti co tu nejakou dobu zijou a naucili se cesky. Pokud jim cesi nevoni tak co tu delaji?
Reagovat
Jan
Mně se to fandění proti našim taky nelíbí a připadá mi to úchylné. Už jsem se k tomu tady vyjadřoval víckrát. Možná je tenis zvláštní v tom, že to tak dělají i v jiných zemích, ale nevím. Představa, že bych měl fandit cizímu proti našemu mi přijde zvrácená. A navíc mám také pocit, že to mnozí dělají nějak z principu, že prostě fandí proti českému. řekl bych že někteří si tím honí triko a pošramocené ego.
Reagovat
slacker
Kdyby se jednalo o jednoho ceskeho hrace co jsou na nej ostatni opravneni vysazeni tak se to da prezit, ale tady se nefandilo vcera jen proti Petre K. Zbytek tu mel zastupy kontrafandicu
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, chodím sem asi teprve 3 měsíce, ale už jsem si toho tady taky všimla. Jen ale nemám potřebu to řešit, chápeš? :)) Prostě podebatím s těmi, kteří fandí jako já a tím to pro mě končí. Když se mi něco nelíbí, tak zareaguju, ale přesvědčovat ostatní aby fandili jako já mi přijde scestný, když vím, že to nemá cenu. A navíc nemám důvod :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele já znám tolik čechů kteří fandějí např Federerovi a různým jiným hráčům , ale já neříkám že nefandím Berdychovi , já fandím čechům , ale v tomhle případě Tomicovi :-)
Reagovat
Jan
Co mají ti, co fandí Federerovi nebo Tomicovi nebo jiným s nimi společného ? Vůbec nic. Když jim fandí v zápase dvou cizinců, proč ne, většinou si vybereme stranu, které fandíme. Ale v zápase proti českému tenistovi je pro mě priorita samozřejmá a jasná. Nechápu, jak v tomto případě někdo může fandit cizinci.
Reagovat
smazaný uživatel
"Myslím, že se mu nebude líbit, co mu nabídnu."

Pěkně Bernie :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-o :-o :-o :-D minutu po tobě jsem odepsal :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist