Berdych tempu Nadala nestačil a finále si nezahraje

4. 4. 2008, 21:18
Aktuality 8
Český tenista Tomáš Berdych do svého druhého finále turnaje série Masters nepostoupil. V Miami cestu desátého nasazeného zastavil druhý hráč světa Rafael Nadal ze Španělska, jenž dnes v semifinále vyhrál 7-6 6-2.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Dvaadvacetiletý Berdych tak přišel o sérii neporazitelnosti se španělským tenistou na tvrdých površích, když v předchozích třech vzájemných duelech na nich Nadala zdolal. Naopak o rok mladší Nadal prodloužil sérii vítězství nad českým tenistou na tři utkání za sebou: loni se radoval z výhry na své oblíbené antuce v Monte Carlu a naposledy ho porazil na wimbledonské trávě ve čtvrtfinále.

První set rozhodoval tie-break, Nadal však mohl sadu získat mnohem dříve. Za stavu 3-4 ztratil Berdych servis a španělský tenista podával na vítězství. Rodák z Valašského Meziříčí ale před zraky přítelkyně Lucie Šafářové vzápětí soupeři brejkbol oplatil a pak při vlastním servisu srovnal na 5-5.

Set musela nakonec rozhodnout zkrácená hra, kterou pro sebe získal Nadal poměrem 8:6, když mu Berdych rozhodující bod daroval při sedmém setbolu dvojchybou.

Ani začátek druhého setu pak českému hráči nevyšel a hned v prvním gamu ztratil podání. Nadal z nabídnuté výhody vytěžil rychlé vedení 2-0 a dostal se do trháku. Než se Berdych vzpamatoval, prohrával 2-5 a španělský tenista utkání ukončil čistou hrou.

Tomáš Berdych udělal v utkání 35 nevynucených chyb, což bylo hlavním faktorem jeho prohry. Světovou dvojku čeká druhé letošní finále, když v Čennaí podlehla Rusovi Michajlu Južnému. V Miami se Nadal o svůj 24. titul v kariéře utká s vítězem duelu mezi Andym Roddickem a Nikolajem Davyděnkem.

ATP Masters Series Miami - páteční výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Špa) - Berdych (10-ČR) 7-6(6) 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
vamOs RAFA !! .. NebylO cO resit .. :) dObra prace ..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si všimnul ,že v 1. setu ,když Berdych prohrával ,tak začal hrát super balony a naopak ,když měl šanci na breakball,tak jednodušší míčky kazil .Jeho problém byla jeho psychika .Ta mu prohrála zápas.Myslím si ,že kdyby Nadal prohrál 1.set a jakože klidně mohl,tak by se do toho 2.setu vypjal ještě k vyššímu výkonu což Berdych nedokázal a to je zásadní rozdíl mezi nimi.ale proto je taky druhý na světě.Je to zvíře co vidí rudě,jak trefně napsali v novinách
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda jeho první dvojchyby při stavu 6:6 v tie breaku .To byl důležitý moment ale jinak sem koukal ,co si berdych dovolí ,když odvrací setball ;-).Mě by to lítalo okamžitě 2 metry nad síť a zahrát úder z vrchu od základní lajny by mě ani nenapadlo.To z něho dělá velkého hráče.
Reagovat
dabelsobul
Tak ono mu už nic jiného nezbývalo.... Proti Nadalovi se nedá hrát na jistotu. Musel riskovat, a Berdych je dobrým hráčem, tak není divu že to dokázal ;)
Reagovat
dabelsobul
Až na tu dvojchybu...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm....Kdyby si náhodou zapoměl svou láhev otočit nálepkou ke svému podání,tak to mohlo být úplně jinak,že:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zuzi tak tobe se to rika ze by to vypadalo jinak...Tomas nehral saptne odvratil 6 setbolu ..bojoval ale bylo videt ze je Nadal lepsi..kazdopadne je to krasny vysledek a doufam ze to bude opakovat na turnaji Masters casteji...A navic se Tomas zabydli v desitce diky vykonu v Miami :)...
Reagovat
dabelsobul
Vypadá to že láhve natáčel poctivě a správně :D

Tomáš dnes na Nadala zkrátka neměl, Rafovi se dařilo vše na co sáhnul... I tak pro Berdycha dobrý výsledek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist