Berdych: Snad mě Davis Cup nakopne. Třeba jako Djokoviče

19. 11. 2012, 05:30
Aktuality 4
Tomáš Berdych proti výborně hrajícímu Davidu Ferrerovi v úvodní dnešní dvouhře finále Davisova poháru proti Španělsku rozhodující třetí bod nedokázal přidat a nezbývalo mu než fandit v pátém zápase spoluhráči Radku Štěpánkovi. Zpočátku prý byl na lavičce hodně nervózní, s blížícím se koncem si ale utkání vychutnával a po proměněném mečbolu mohl s týmem začít slavit.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Nejsem úplně zvyklý vysedávat u kurtu a sledovat jiný zápas jako trenéři, kteří na to zvyklí jsou. Zezačátku převládala nervozita, ale paradoxně čím víc se blížil konec, tím víc jsem si to začal užívat a víc jsem byl s Radkem v zápase," řekl novinářům Berdych. 

Triumfem v Davisově poháru se mu splnil jeden z jeho tenisových snů. "Je to úžasný pocit být součástí osmi lidí, kteří to dokázali. Teprve postupně si uvědomíme, čeho jsme dosáhli," řekl Berdych, který si společně se současným týmem a čtyřmi vítězi z roku 1980 užil pózování u "salátové mísy". 

Vítězství v Davisově poháru pro něj bylo tou nejlepší tečkou povedené sezony. "Je neuvěřitelné tímhle zakončit rok. V týmové soutěži jsme dosáhli na maximum, co se dá. A oba se teď s Radkem můžeme poohlížet po individuálních věcech," uvedl Berdych. 

Věří, že zisk "salátové mísy" může české tenisty nakopnout do další sezony. Inspirací by mohl být například nejlepší tenista světa Srb Novak Djokovič, který se právě výhrou v Davisově poháru před dvěma lety odrazil k nynějším výborným výkonům. 

"Výhra v Davis Cupu může hodně změnit. To, co Novak předváděl v další sezoně, bylo dech beroucí. Doufám, že si přeneseme do té další sezony jen to nejlepší možné. Tu letošní jsme zakončili nejlepším možným způsobem," dodal Berdych.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro další rok/y bude strašně důležité, aby se Berdych nezranil nebo nespadl výkonostně. Za druhé, aby se konečně pořádně prosadil Rosol, protože už je nejyvšší čas. Taky,aby začal vystrkovat růžky Veselý. Protože při vší úctě k Radkovi, kterého uznávám ikdyby to s Almagrem nevyhrál, je mu už 34 let a to už není nejperspektivnější sportovní věk...
Reagovat
Stan_Borowitz
podle mne může občas příjemně překvapit, ale žádné zázraky bych si od něj nesliboval...
Reagovat
smazaný uživatel
třeba bude dobrej mladej kvita. prej mu to docela jde. se vší úctou k rosolovi, u něj už to na nějaký zázraky nevypadá. přece jen teď by měl bejt tenisově na vrcholu. ne každej je radek, kterej začal pořádně hrát až v těhle letech.
Reagovat
historik
taky doufám,že to klukům pomůže a nejen jim; inspiruje i Lukáše Rosola ke stabilizaci výkonů a juniory k práci , moc by to chtělo, aby to neviselo jen na těch dvou lidech - je naprosto neuvěřitelné, že se to takto povedlo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist