Berdych smetl Isnera, v osmifinále ho čeká Murray

28. 5. 2010, 22:47
Aktuality 44
Tomáš Berdych je blízko vyrovnání svého nejlepšího grandslamového výsledku v kariéře. Sedmnáctý hráč světa dnes v Paříži ve velkém stylu porazil Američana Johna Isnera a postoupil už do osmifinále. O čtvrtfinále si nyní zahraje s Britem Andym Murraym.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© FFT)

"Dařilo se mi skoro všechno a jsem za to rád," řekl Radiožurnálu Berdych, který po hladkém vítězství 6-2 6-2 6-1 vyrovnal svůj dosud nejlepší výsledek z Roland Garros z roku 2006.

Český hráč měl zápas pod kontrolou a možná to byl letos jeden z jeho nejlepších duelů na antuce. "Dá se říci. Toho zápasu si cením proto, že hru jako on moc tenistů nemá. Je těžké se dostat do hry, a mně se povedlo ho tolikrát brejknout," těšilo Berdycha.

Postavení v žebříčku ATP slibovalo vyrovnaný souboj, patnáctý nasazený Berdych však devatenáctého hráče světa a finalistu nedávného antukového turnaje v Bělehradě Isnera z kurtu smetl. Dokázal ho tak porazit mnohem snadněji než před týdnem na Světovém poháru v Düsseldorfu, kde mu Isner v prvním setu nedal šanci. "Každý zápas je jiný a zítra by to zas vypadalo úplně jinak. Jsem rád, že to dopadlo takhle," řekl Berdych.

Berdych dokonce překonal svého soupeře v jeho silné disciplíně - podání. Zatímco 206 cm vysoký Američan měl při svém prvním servisu úspěšnost jen 55 procent, Berdych za celý zápas ztratil při podání pouze osm míčků a vždy na začátku sady vzal servis soupeři.

"To hrálo velkou roli a od toho se pak celý set odehrával. On se dostal pod tlak a já měl naopak víc klidu. Mohl jsem hrát podle sebe, a to bylo nejdůležitější," komentoval čtyřiadvacetiletý Berdych. Pro výhru si došel za hodinu a půl a ušetřil síly do dalšího zápasu. V něm narazí na světovou čtyřku Murrayho, který si dnes poradil s Kypřanem Marcosem Baghdatisem 6-2 6-3 0-6 a 6-2.

Berdych se s Britem dosud utkal dvakrát, naposledy však před čtyřmi lety v australském Adelaide, kde na tvrdém povrchu vyhrál český tenista. O rok dříve na koberci triumfoval Murray. Na antuce, která je pro oba hráče slabším povrchem, se dosud neutkali.

"Bude to, jako kdybychom hráli spolu poprvé, protože jsme se oba od posledního duelu zlepšili. Hrajeme jiný tenis a určitě to bude skvělý zápas," předpovídal Berdych a k antuce dodal: "Oba máme radši tvrdý povrch, a tak uvidíme, jak se s tím kdo popere líp."

Do čtvrtfinále na grandslamovém turnaji postoupil Berdych v kariéře pouze jednou. V roce 2007 se mu to povedlo ve Wimbledonu.

Výsledky - French Open - muži:

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (15-ČR) - Isner (17-USA) 6:2, 6:2, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
nando
To je dneska den! Sotva se začalo hrát a už je venku Roddick, Ferrer, Bryani a Bhupathi s Mirným. A když se podívám na dnešní zápasy, klidně se ještě nějaký to překvápko může urodit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě ne, řekl jsem si po tomhle třetím setu dost. Pokud ta líná srbská lemra dnes prohraje, končím. Člověk na to čumí, užírá si u toho nervy a on si prostě předvádí toto. Absolutně nekoncetrovaný na všechny míče, špatná volba úderů v důležitých momentech, otřesný plouživý pohyb a co nejhůř, servis na úrovni hráče druhé stovky. Není možné, aby třetí hráč světa dvakrát po sobě vzal soupeři podání, ale prohrál si obě svoje tím, že v každém z těch gamů dá 2 dvojchyby. Jinač Hanescu zaslouží pochvalu, zatím hraje parádně, hlavně údery po lajně. Od teď to ale vypínám.
Reagovat
smazaný uživatel
druhém setu samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Este po 1. sete som dufal ze ho sfukne Rumuna 3:0 ze vylepsi este svoj vykon- hlavne teraz jak je Ferrrer out tak Djokovic ma velku sancu ist az do SF keby zacal hrat ale fak tneviem co s nim je. Na returne vzdy bol dobry to hej ale servis docerta nechapem pritom Djokovic ma aj slusnu vysku tusim 188cm cize ako taky servis by mohol mat aj tvrdost no neviem...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozerate to dakto lebo ja ne len som prisel na comp a vidim ze6:4 6:0 pre Melzera ako co je zraneny alebo co deje som cakal ze Melzera da v 3 setoch vedel som ze nebude to lahke ale aj tak Ferrer by s nim vypadol?
Reagovat
nando
Ferrer hraje dost mizerně, i když ve 3.setu už se trochu zlepšil, ale dělá strašně moc unforced errors. No a Melzer dobře podává, padá mu to tam z bekhendu i forhendu a i se dobře brání, je prostě jasně lepší.
Reagovat
skott
Dival jsem se od tretiho setu a bylo e jakztakz vyrovnany, na to ze podle skore dva sety jasna zalezitost.Melzer mu nedal pri svym servisu cuchnout, to same Ferrer nez to bylo 4-4 a Melzer mel 3 BP, defacto mecboly a Ferrer dal docela jasny out z forehandu.Ani neprotestoval, oba si sli sednout, ale P.Maria to opravil a Ferrer servis nakonec pres problemy jeste podrzel.Chvili to vypadalo, ze by to Melzera mohlo rozhodit, tak blizko vitezstvi.No, ale v tie-breaku zas jedna chyba za druhou Ferrera, takze zrejme obrazek toho, jak hral po cely zapas...pred Melzrem smekam, mel tam skvely momenty, velky prekvapeni i pro me, prestoze Ferrerovi jsem v turnaji stejne neveril.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker uz breakol Hanesca v 3. sete ak postupi tak fakt ma na SF- lebo ja som veril zase Ferrerovi pred turnajom ze da SF a tam dostane s Rafom, takto Djokovic ma otvorenu cestu prakticky ak najde rytmus a bude sa snazit hlavne.
Reagovat
skott
Jako zvlastne se to vyviji v tehle casti:-) Gaba s Melzrem v osmifinale, to co je za French Open?V kazdem pripade nevidim jak by Djokovic s tim shitem co hraje, prosel az k Nadalovi v semi.To by byla velka haluz.Na Melzrovi nebo Juanquim skonci podle me.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeden z dvojice Melzer-Gabashvilli bude urcite v QF co je fakt ze silne kafe:D Napr. taky Gashvilli v 3kolach na RG nestratil este ani set:D:D:D:D U zien to iste Kirilenko-Schiavonne hraju o QF a inde Henin, Stosur, Sharapova hraju o jedno miesto v QF- skoda losovania co poviem.A Ferrero bude mat co robit dneska s Gineprim si myslim.
Reagovat
skott
To souhlasim.Roddicka jsem nevidel a i kdyz Gaba neni zas tak spatny tenista, tak ho proste musi davat i na te antuce po mesicnim valeni se na plazi s Brooklyn:-) U holek vcelku normalni jev, no...ovsem i tam Amanmuradova ve 3.kole je jak pest na oko, to same Rodionova s Gajdosovou o osmifinale atd.
Reagovat
smazaný uživatel
No v QF bude jedna z dvojice Groth-Shvedova- Groth je samozrejme Gajdosova ale uz je Australcanka:D Takk zensky tenis vzdy je vela prekvapeni ale u muzov to nebyval taky jav- uz v IW a Miami to daco naznacilo kde favoriti pohoreli totalne potom na antukovych Masters prakticky furt ti isty vyhravali a teraz prislo RG kde to je dost zaujimave ale este zaujimave vypadnutia pridu urcite v dalsich kolach.
Reagovat
skott
Presne tak, trva to od IW a Miami, kde byli take hodne prekvapive vysledky (podobne i v Dubaji).Nekolik hracu je z formy, nekdo je zraneny...kdyby byli v pohode Del Potro, Davydenko, Nalba, Haas, tak by podobne hrace asi odklizeli:)
Reagovat
skott
jj, na Groth si moc nemuzu zvyknout;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem viděla :D Je to prostě Nolda, nic jinýho se čakt nedalo:D
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi mě pobavil, je to výborný, ale opět exceluje (bohužel) netenisově. Je určitě dobře, že ho neopouští humor, ale na to, že poslední slušný výsledek udělal někdy na podzim loňského roku, je důvodů k úsměvům pramálo. Ještě 2,3 podobné sezóny a budeme si ho pamatovat především jako komika..
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick out! chlapec tu antukovou sezonu asi podcenil... ale musím říct, že jsem čekal, že vyletí rychle... bylo to logický vyústění tý jeho herní nepřípravy....
Reagovat
smazaný uživatel
Abyste se tady nedivili. Murray není v ideální formě a není antukář, ale na Berdycha to stačit bude. Alespoň v to doufám, protože Berdycha teda v čtvrtfinále vidět rozhodně nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
to se pozna fanousek ceskeho sportu :) Tom to zvladne!
Reagovat
smazaný uživatel
Mám podobný názor.Příliš mnoho optimismu, přitom Murray je hodně těžký soupeř.Porazil už 3 těžké soupeře a je to stále světová extratřída, mezitím co Berdych nehrál s nikým, který by měl být nějak nebezpečný.Myslím, že osmifinále je maximum na co má na GS i přesto, že ten los je neskutečně lehký,aby se hráč s jeho postavením dostal do 4.kola prakticky zadarmo, je hodně velké štěstí na los.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že tu někdo znehodnocoval Murrayho jako hráče, ale Tomáš teď hrál dobře. Nemluvim o výsledku zápasu s Isnerem, ten totiž dělal spoustu chyb, ale Tomáš pozměnil způsob hry a i těžký míče zvládnul. Ted uvidíme, jestli těžký tempo vydrží celý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím českému sportu v týmových sportech, ale tohle je sport jednotlivců a tady si vybírám čistě podle sympatičnosti a předváděné hry, národnost jde stranou. Berdychovi přeju v DC, ale jinak je to pro mě jeden z nejméně sympatických hráčů na celém okruhu, jeho národnost je jediné jeho plus.
Reagovat
smazaný uživatel
znehodnocování Murrayho hry jsem taky nezaznamenal... já jsem třeba prohlásil, že by to "mohlo vyjít". Hodně široký pojem :)
Reagovat
smazaný uživatel
a určitě bych se nedivil, kdyby Berdych prohrál, spíš naopak. Favoritem je Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
JA nemam rad zase Murrayho a Berych mi nevadi ale myslim si ze Andy ho da proste uz hral tazke zapasy a ja to vidim pre neho 3:1 jak som pisal a fakt nechapem co ti ma kto komentovat ze cesky fanousek nejsi- proste ok nelubi sa ti Berdych toto nepochopim aby dakto musel silou mocou drzat svojim hracom- nepoviem reprezentacia je daco uplne ine v DC urcite drzis CR, v hokeji a vo futbale to iste ale toto je jeden sportovec- napr. ja mam rad SK repre v hokeji ale tiez par hracov neznasam - jednotlivcov.
Reagovat
smazaný uživatel
Cital som len tvoj povodny koment hore teraz vidim ze si napisal presne to iste co som pisal ja ze DC a tak dalej:D Proste mame rovnaky nazor na toto to som rad.
Reagovat
smazaný uživatel
jasny no, takze nefandite nikomu na atletickych mitincich, boxerum, cyklistum a ja nevim komu vsemu jeste.. oukej, your choice :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mi Murray nebyl dlouho sympatický, až na začátku letošního roku jsem mu přišel na chuť a začal jsem mu přát. Tady na RG aspoň obhájení loňských bodů(qf) a hlavně výhru ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
U mna isel hore tiez- proste minuly rok kazdy zapas som fandil jeho superom teraz zalezi podla toho s kym hra dakedy drzim aj jemu- to iste Nadal- kedysi som ho nemal rad teraz mu drzim:D Inac co sa tyka Wimbledonou tak tam to bude zaujimave a idelne SF by boli Roger, RAfa, Andy, Andy- a potom tam uz to bude ozaj boj medzi nimi- asi to urve Roger proste on vie ako na to ale bude to riadne tazke Wimbledon- povedal by som to tak ze tam bude viac favoritom kym tu je Nadal jasny a Roger- favorit na finale- ostatni nemaju narok:D Ale vo Wimbledone tam budu aspon tito 4 mat sance urcite...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, tihle čtyři jsoui i mými favority. A Nadalovi jsem začal trošku více přát po zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se na ten zítřejší zápas nedívej, at by jsi nebyl případně zklamanej, že třebas náhodou Berďas postoupí. S takovýma kecama jdi dněkam, vosle.
Reagovat
nando
Já ten zápas s Isnerem viděl, Berďa hrál skvěle, prakticky vůbec nechyboval a hlavně skvěle returnoval, vždyť se Johnovi vyrovnal i v esech a měl mnohem lepší procentuální úspěšnost 1.podání. Na druhou stranu John udělal hrozně moc jednoduchých a hloupých chyb, které se od Murrayho rozhodně čekat nedají. Bude to vyrovnaný a dlouhý, ale to jsem čekal i od zápasu s Isnerem. Doufám, že to Tom zvládne, ptž Murray je jeden z nejnamyšlenějších a nejnesympatičtějších tenistů současnosti a chci ho vidět na kolenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejnamyšlenější a nejnesympatičtější je jednoznačně Soderling, ale uznávám, že co člověk to názor.
Reagovat
nando
Já psal jeden z ...., ale např. Robina mám celkem rád, ale jak říkáš, každý má nějaký názor. Mě třeba štvou Francouzi, hlavně jak hráli u nás DC, tak si o nás mysleli, že jsme pěkný hovna a jak nás přejedou! To třeba Španělé mi jsou sympatický, i když jsou mnohem silnější, tak nás respektovali a tak jim hodně fandím, teda až na F.Lopeze, kterej mi přijde taky pěkně namyšlenej.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez ohladu ako hra Berdych dobre moj favorit a to vyrazny je Murray. Nemam ho rad ale fyzicky je na tom najlepsie na celom okruhu ATP- cize ak sa pojde do 5 setu a potencialne sa bude hrat donekonecna lebo neni tam tie-break Berdych proste odpadne atd. DAlej Murray je psychicky na tom lepsie a ma za sebou tazsie zapasy, Berdych zatial suverenne vsetko vyhral to je pekne ale to tak byva 3:0 vsetko a zrazu dojde Murray a nebude vediet co na neho- Berdych bude utocit a Murray branit a Berdych sa sam vyhadze atd... Neviem Murray podla mna ho da a nepojde sa ani do 5 setu- tipujem 3:1 pre Murrayho
Reagovat
smazaný uživatel
No Murray má fyzickou sílu, ale podle mě to půjde šechno podle situace na kurtu. Bude to vyrovnaný, ale myslim, že Tomáš šanci má. Hlavně pokud by se mu podařilo si vyhrát první set, tak by ho to mohlo dost podržet. Ale je pravda, že pokud se pujde do pátého setu, a bylo to vyrovnané, tak to vidím spíš na Andyho.
Reagovat
skott
Tak tezko si prat Andyho za lepsi situace nez se nabizi Berdovi ted ve 4.kole.Andy mel zatim vsechny soupere tezsi a na kurtu stravil o dost vic casu, antuka taky preci jen pohodlnejsi asi pro Tomase...sance bych odhadl tak 55/45 v jeho prospech, pravdepodobne ne rychlesji nez 4 sety.Jedinym problemem jsou velka jmena pro Tomase na GS a to, ze tohle byva vetsinou jeho konecna.Rozhodne si to nenecham ujit;)
Reagovat
smazaný uživatel
To nebudeš sám, těším se jak malej (ano, přiznávám, částečně i díky jisté antipatii k Murraymu:). Mohlo by to vyjít, mohlo... snad se Berďa nevrátí ke svému starému skládacímu zvyku, musí určitě počítat s tím, že na tři sety bude mít slabší chvilky i v jinak třeba vydařeném zápase.

Mimochodem, co se Kim a ženských týče: samozřejmě to není tak, že bych nefandil nikomu jinému. Třeba teď na FO držím palce Sammy S., JJ moje sympatie střídavě získává a ztrácí, takže tam je to komplikovanější. U Aničky jsem již "doslintal", mohu si však s chutí zaslintat u MaKiri:). Užívám si zápasy Henin a Sharapové, i když jim nijak zvlášť nefandím (u Justine hlavně díky tobě :). Elena drží čestnou ruskou výjimku, ale s Wozniakovou to byly nervy, fuj (+ chudák její matka, někteří rodiče to mají těžší s dospělými dětmi:)... a rád si zafandím proti Sereně... ale bez Kim to je pro mě poloviční. Jistě máš taky nějakou favoritku č. 1. Nebo jsi měl (M. Hingis?). Člověk může mít i další, ovšem preference se jasně ukáží, když proti sobě tvoji oblíbenci nastoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
No já právě více věřím Andymu. Má za sebou delší zápasy, ale fyzicky je na tom skoro nejlépe z celého. Antuku nemiluje ani jeden z nich, ale Murray je jednoznačně psychicky odolnější a zvyklejší hrát takové zápasy. Navíc jeho proti Berdychovi může platit i na antuce, jde na něm vidět zlepšení. A další plus pro Andyho je variabilita. Dokáže měnit rytmus hry, zkracovat, bránit, útočit, kdežto Berdych je typem hráče, který, když se nedaří, neví co dál hrát. Dokáže si hru znechutit, takže pro mě je favorit Andy, tak 60:40 a tipuju 4 taky 4 sety, ale s výhrou Murrayho.
Reagovat
skott
To zas netvrdim, ze by mela byt nejaka unava pro Andyho problem, to jsem myslel spis, ze by zaclo hrat roli, paklize by se zapas protahl na hodne dlouho, rekneme petisetak, coz je samozrejme mozne.Murray ma fyzicku jednu z nejlepsich, to bez debat a odehrany ma jen tri utkani, da se rict vlastne porad zacatek turnaje, plus napr. s Ferrerem v Madridu hral spoustu vycerpavajcich vymen (prumerny gem kolem 6 min, nekolik gemu dokonce vic nez 10 min), ale i pres ¨vselijake obliceje¨ bojoval az do konce naplno.Presto davam ten maly naskok Berdovi, protoze on si servisem vic pomuze, posetri sily i behem zapasu pravdepodobne vic.Ale jsou ten me spekulace/predpovedi:-)
Dumec: jj, dik za odpoved;) Ja na Lenu vcera nemel nervy, byl jsem rad, ze jsem mohl prepnout pozdeji na Kiri se Svetou, pac nevim co se s ni deje, ale uz od Fed Cupu hraje priserne, neda se na to divat.Trnu pri kazdym drivu, jak ho zazdi, v kazde delsi vymene od baseliny, co zas udela za chybu...tady ma sanci zadarmo na ctvrtfinale, ale stejne si to sama komplikuje a je snad schopna to odevzdat i Scheepers v dalsim kole.A to bych ji vazne uz zabil, jestli to udela!:/
No, k me jedine favoritce...zadnou v soucasnosti nemam, Rusky miluju vsechny priblizne stejne + par dalsich:)) i kdyz i tam se najdou ¨cerne ovce¨ (Rodionova, Poutchkova..).Cekam na malou carevnu Nastu nebo mozna Lauru Robson, kdyz me nezklamou.Driv to byla prave Martina s Linou Krasnoruckou, od te doby zatim nikdo.
Jinak dobre, ze nekdo dalsi, kdo fandi Sammy, tu mam taky rad.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda ten zápas neviděl, pač ho Eurosport nevysílal, ale Berďa musel teda řádit! Teď mu moc přeju, aby smázl i Murrayho, pač na to určitě má a já Murrayho prostě nemůžu. Pak by měl Tomáš asi Tsongu - ten je taky hratelný, Jo-Wilfried hraje strašně na náhodu. A v semi by měl (doufám) Rogera - to už asi ne. Ale to semi je reálné, držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem rád, že Tom postoupil a blahopřeju mu! tyhle prognozy nemám moc rád... nemá cenu se dívat někam do dálky, má se jít kolo od kola.. Berdych může porazit kohokoliv a kdokoliv může porazit i jeho..
Reagovat
nando
To, že Tsonga porazí Južnýho, není zas tak jistý. Vždyť měl co dělat s Brandsem i s de Bakkerem, a Južnyj je přeci jen ještě o dost lepší. Ale fakt je, že los byl pro Toma příznivej, ptž 1/8 Murray a 1/4 jeden z těchto neantukářů, to je opravdu šance.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist