Berdych si stěžoval: Ta antuka pískala jak beton

28. 5. 2008, 22:15
Aktuality 9
Více než tři hodiny dnes bojoval Tomáš Berdych o postup do třetího kola Roland Garros, nakonec ale odešel z kurtu číslo dvě se sklopenou hlavou. Kromě výborného výkonu domácího Michaela Llodry se podle českého tenisty na prohře 2:3 na sety podepsal také netradičně rychlý povrch a ne vždy objektivní diváci.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Takovou antuku jsem v Paříži teda nečekal. Že jsou tady rychlé kurty, to je v pořádku, ale když na tom není ani smítko antuky a píská to jako na betonu, člověk se ani nemůže sklouznout. Začátek byl proto z mé strany opravdu všelijaký, nevěděl jsem co dělat," vysvětloval Berdych ztrátu prvního setu 3:6.

Český tenista poté nedovolil tvrdými údery Francouzovi tak časté výlety k síti a po setech 6:4 a 7:5 vývoj utkání otočil ve svůj prospěch. Ve čtvrtém dějství ale nevyužil tři brejkboly, zatímco jeho soupeř z minima vytěžil maximum, když mu stačilo uhrát za celý set na příjmu pět míčků.

V té době Berdych nelibě nesl velkou nepřízeň domácích fanoušků. "Člověk je na kurtu, dělá, co umí, a oni na vás jen křičí a nadávají. Jistě, fandili domácímu hráči, to je normální, ale já už jsem pak měl pomalu strach vyhrát balon, protože začnou na člověka řvát, co si dovoluje uhrát bod," dodal Berdych.

Ačkoliv měl český tenista do letošního dubna stoprocentní úspěšnost v pětisetových maratonech, ten dnešní nezvládl. Dvakrát se dostal v rozhodující sadě do vedení 40:15 při soupeřově servisu, ale brejk v devátém gamu naopak zužitkoval Llodra. Více než tříhodinový zápas pak před nadšeným publikem završil čistou hrou a mohl slavit postup do třetího kola.

"Llodra byl v té době už v transu. Měl jsem šance, ale byl schopen mi to dobře vrátit a zasloužil si vyhrát. Dělalo mi potíže hlavně jeho podání, které dokáže dobře variovat," ocenil kvality svého soupeře, jenž slaví úspěchy především ve čtyřhře. "Musíme s koučem probrat, co se nepovedlo, a pomalu se začnu připravovat na trávu," myslel už třináctý hráč na další průběh tenisové sezony.

ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Francouzi nemaji ceske tenisty v oblibe ,takze mozna to nebylo moc prijemne a nedalo se to ani unest ,zapas jsem videl Berdych si ho prohral sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Z Berdycha se stal mistr výmluv - antuka píská, diváci fandí domácímu hráči, někdy je vítr, někdy zase horko, někdy chybí štěstíčko, ten Berďa už je docela trapný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš hrál docela dobře, ale je vidět,že to po zranění není stále úplně ono.Každopádně na povrch se vymlouvat nemůže,protože ten byl pro oba dva stejný.A s těmi domácími fanouškyto už fakt přehání.
Reagovat
smazaný uživatel
dle mého názoru pouze tomáš shrnul důvody svého neůspěchu nic víc. mimo jiné jak se ve článku píše ocenil kvality svého soupeře, tak nevím co mají znamenat ty vaše řeči.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako vždy nějaká výmluva. Jestli chceš být tomáši hráčem desítky, musíš hold takové situace zvládnout...že se v paříži tvrdě fandí francouzům, je jasné.nad trenérem by měl uvažovat taky.
Reagovat
Meceon
dá se někde sehnat názor francouze?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale co tam to fanoušci predvaděli to nebylo malo
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvili se dozvime, ze byla jeste vysoko sit a derave micky :D. Samozrejme, ze fanousci nebudou proti domacimu, to vsak muselo byt Tomasovi jasne uz pred zapasem. Povrch kurtu je pro oba stejny, holt na neco se to snest musi :)) S podivem, ze o spatne antuce nebylo zminky po prvnim kole :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi proto, že hrál na jiném kurtu :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist