Berdych si po sezoně zahraje novou lukrativní soutěž za Singapur

2. 3. 2014, 18:15
Aktuality 69
S účastí v Davis Cupu už letos Tomáš Berdych nepočítá, zato se představí v jiné mezinárodní týmové soutěži. Český tenista bude hrát na konci sezony v Asii nově založenou International Premier Tennis League po boku dalších světových hvězd.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Při dnešním draftu v Dubaji byl Berdych zařazen do týmu Singapuru spolu s Američany Serenou Williamsovou a Andrem Agassim, Australany Lleytonem Hewittem, Patem Rafterem a Nickem Kyrgiosem, Slovenkou Danielou Hantuchovou a Brazilcem Brunem Soaresem.

Soutěž, jejíž vznik iniciovala bývalá světová deblová jednička Ind Maheš Bhúpathí, se bude hrát od 28. listopadu do 20. prosince. S Berdychovým týmem Singapuru se v ní objeví také družstva Hongkongu, Bangkoku, Kuala Lumpuru a Bombaje. Hrát se bude systémem doma - venku, vzorem pro organizátory se stal formát Twenty20 z indické ligy kriketu.

Týmy se budou utkávat na tři vítězné sety, přičemž do každé sady nastoupí jiní soupeři. Zápasy se budou skládat z mužské a ženské dvouhry, mužské čtyřhry, mixu a duelu mužských legend.

Mezi účastníky jsou i Rafael Nadal, Novak Djokovič, Viktoria Azarenková, Martina Hingisová či Pete Sampras. Soutěž bude podle všeho velmi lukrativní záležitostí. Podle listu Sydney Morning Herald lákali pořadatelé světovou jedničku Nadala na honorář ve výši jednoho milionu dolarů za večer.

Za indickou Bombaj budou hrát Nadal, Sampras, Francouz Gael Monfils, Ana Ivanovičová či Indové Rohan Bopanna a Sania Mirzaová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

69
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ze ja lezl na konzervator a nesel hrat radsi tenis!!!!
Reagovat
Titan
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypis?subjektId=isor%3a100134652&typ=actual&klic=7ocgpw
Reagovat
Titan
A omylem jinde...
Reagovat
smazaný uživatel
No... nechal jsem to v sobe aspon den vyzrat, abych hned neco zbytecne neplkl, co by i zamrzelo...

Dosel jsem k tomu, ze den je malo, abych se nejak s timto turnajem popral;) Celkove mne nejak nelezi, ..."bohuzel" tech pokusu o ruzne formy propagacnich turnaju nebylo malo...a vetsinou to vysumelo, nektere mely dokonce i vyssi ambice (((pamatuji si na velkou akci Munchen))) Takze, todle asi necham na case... Nejake sance na uspech tomu asi moc nedavam, ale rikam si, toz prekvapte me...;)

Ovsem, co si urcite dnes neodpustim....., to prekvapeni, jake to velke mnozstvi moralnich pateri....je na tom nasem TP... jeden lespi nez druhy...kazdy silny ve slovech jak Mirek Dusin

...celkem jsem se tomu moralizovani tenistu zasmal...hlavne na anonymnim foru, od nejakych anonymnich breptalu....;) Toz dobry... to jste to tem tenistum fakt ukazali... to teda...;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
V článku nie je uvedené, že tá fraška sa bude hrať na jeden set, gamy bez výhod a tiebreak bude už v prípade, že to dôjde do stavu 5:5.
Reagovat
a.magerova
Takže minimální námaha za maximální ohodnocení, tak to maj dobrý, takové předvánoční setkání s bohatým Ježíškem, tak to potom jo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášek psychicky neunesl prohru s Fedexem kterou mel tak skvěle rozehranou, a tak se vykašle na DC. Kdyby vyhrál, tak si na DC ani nevzpomene a bude rozhazovat usměvy. Když se rozhodl nereprezentovat, tak je to v pořádku a má na to nárok,ale měl to udělat po vyhraným zápase. Navíc 2 dny na to se přihlásí do bezvýznamný frašky kde jde jen o prachy a to už mu úbytek týdnů na přípravu nevadí..Navíc bych to viděl tak, že tam kde je vděčí hodně DC. Zvláštní ...
Reagovat
smazaný uživatel
Už před turnajem v Dubaji řekl Navrátilovi, že DC hrát nebude. Místo odsuzování si radši posbírej info!
Reagovat
smazaný uživatel
Navratilovi rekl ze nenastoupi proti japončíkum. Po prohře s Fedexem rekl, ze na to pícha komplet.
Reagovat
Titan
Padly tady plky o nějaké popularizaci tenisu. To je pochopitelně nesmysl. Je to podobná snobárna jako Necker Cup, o kterém si rozhodně nikdo nepovídal na ulicích.
Peníze nesmrdí, řekl římský císař svému synovi, a u Berdycha, který už letos nechce hrát DC, ale chce, aby mu daňoví poplatníci platili FVE Lužany, to platí extra...
Reagovat
Stan_Borowitz
Berdych se angažuje v podvodu tisíciletí s krycím názvem FVE?
Reagovat
Roger_Federer
jiste a je to lehce overitelna informace.
Reagovat
VlS
Jen nevím, co je na FVE za krycí název - foto voltaická elektrárna. Těch je, a větších :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
"podvod století s krycím názvem..." o to jde, ne o zkratku :-)

Malá krádež je taky krádež a nedá se omlouvat tím, že jiní kradou víc. Od Berdycha je to obzvlášť nechutné v tom, že sám platí daně v MC, přitom v ČR se nechává v rámcí této lumpárny dotovat.
Reagovat
Frick
Nevíte, co s ní je? Letos se ještě neukázala na žádnym ITF...
Reagovat
Basa
Bára byla nemocná celkem dlouho...už začíná hrát
Reagovat
smazaný uživatel
Môžeme to kritizovať, stavať do polohy bezcennosti v kontexte bežných ATP turnajov, no jedno sa organizátorom musí nechať. Systém to je zaujímavý a osobne sa na to svojim spôsobom teším. Hlavne duel legiend si nenechám ujsť..
Reagovat
Sonja
Doufám, že Novak ví, co dělá...mně se to upřímně nelíbí, ukrojené 3 tejdny z přípravy (nebo i odpočinku) jsou příliš.
Reagovat
Fandina
Možná, že to nebude tak dlouho, tři týdny. Záleží to asi individuálně, jak bude kdo mít dohodu, nevím, ale třeba tady v tom článku jsem četla, že třeba Rafa by měl hrát jen třikrát.
http://www.tennis-arena.cz/berdych-se-upsal-asijske-lize--1306cz/
Reagovat
Fandina
Přirovnávat se to asi nedá, ale třeba to může být pro Rafu stejné, jako když si zaletěl zahrát do Prahy PokerTour, nebo pro Noleho, když si zaletěl do Prahy na vyšetření. Myšleno časově, ale nevím opravdu, jak to bude probíhat.
Reagovat
tommr
bude to jen další z řady nesmyslnejch exhibicí s nulovou sportovní hodnotou, který se pořádají jen proto, aby si pár pořadatelů a tenisovejch hvězd namastilo kapsy ...
Je zajímavý že jako hlavní hvězda v tomhle cirkuse bude Nadal, kterej jinak neustále srdceryvně brečí jak je tenisová sezóna dlouhá a jak by bylo potřeba jí v zájmu zdraví hráčů zkrátit. Stačí ale trochu zacinkat měšcem a Nadal si hned dobrovolně sezónu o měsíc prodlouží ... :(
Reagovat
Padme
že nepřesvědčili Rogera:)
Reagovat
smazaný uživatel
pro me zajimava koncentrace soucasnych i minulych hvezd, hraci system svizny, unavou nikdo nepadne! Tech drobnych bude urcite dost, ale kazdy z hracu ma nebo podporuje nejakou nadaci a jiste se i tam nejake odkutali, me to nepoburuje.. :-)
Reagovat
Nola
neviem, prečo ťa to tak vzalo, aj Tom si určite slušne zarobí, tenis je práca a tenisový dôchodok príde oveľa rýchlejšie ako ten náš, musia sa predsa slušne zabezpečiť..... Maruška a Roger vraj odmietli, asi majú iné aktivity, ešte výnosnejšie
Reagovat
Roger_Federer
Fedex to odmitl a rekl ze se bude venovat priprave na AO...
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška má Sugarpova! :DD
Ale jsem rád, že Masha to odmítla.. Přijde mi lepší se připravovat na AO než hrát exhibice a navíc to její rameno.. Byla by blbost ho takhle moc zatěžovat.. :-))
Reagovat
Fandina
V Asii zřejmě chtějí zpopularizovat víc tenis a ukázat současné i bývalé tenisové hvězdy, tak vymysleli tohle. A zřejmě sehnali i dost peněz, takže mohou dobře zaplatit. A upřímně, preztižní to bude také, určitě se budou chtít vzájemně porazit. A jinak něco podobného, je i Česká extraliga.
Reagovat
Fandina
Prestižní to bude také ... oprava a dodatek. Kdo by nechtěl porazit třeba Serenu nebo Rafu a oni zase nebudou chtít prohrát.
Reagovat
tommr
chceš tím říct, že chudák Tomáš ještě není dostatečně zabezpečenej na starý kolena? :)
Já bych mu to nijak nevyčítal kdyby současně nevyhlašoval, že nebude hrát DC, protože se musí soustředit na GS. A vzápětí kvůli pár dolarům navíc obětuje téměř celou zimní přípravu což mu uškodí mnohem víc než nějakej DC ... :(
Reagovat
Nola
asi ma tu znovu niekto zvozí, že som necitlivá, ale napíšem asi toto, prečo by sa nemohol zabezpečiť ešte lepšie? na druhú stranu netreba za tým vidieť iba peniaze, ide predsa aj o určitú prestíž, veď tam vyberali tenisové hviezdy dnešné a tie minulé, kritériom bolo vyhrať GS, alebo umiestniť sa počas kariéry na mieste č. 1, nemyslíš, že je to pre Toma pocta, byť v jednom tíme s takými hviezdami, tým nechcem povedať, že on ňou nie je
Reagovat
Fandina
Kdyby kluci vyhráli v Japonsku, tak si to třeba Tomáš rozmyslí a v semifinále třeba nastoupí do DC. Takže uvidíme.
Reagovat
tommr
jak je vidět tak peněz není nikdy dost ... :)
Mě osobně Tomáš trochu zklamal. Myslel jsem, že už má vyděláno dost na to, aby upřednostnil sportovní hledisko před finančním. Já na účasti v týhle pochybný soutěži opravdu nic prestižního nevidím ... :(
Reagovat
VlS
Znáš někoho, kdo odmítá " trochu peněz" zřejmě v milionech dolarů? Já teda ne a nikdy nejsi dost zabezpečenej. Byl by blázen, kdyby takovou nabídku odmítal. Navíc to může bejt i docela zábavný.
Reagovat
tommr
takže Federer nebo Sharapova podle tebe blázni jsou?
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ze to bude prijemne odlehcene.. :-) Jsou to ale profesionalove a pripravu si do toho dokazi naplanovat taky, prolozi ji proste par "ostrymi" a takove prostredi a sparringy aby clovek pohledal... :-)

tommr: jsi vazne legracni, nejbohatsi teniste sveta.... :-)
Reagovat
VlS
Zřejmě mají na tu dobu lepší kšeft. Vzhledem k tomu, že Maša je udajně nejvíc vydělávajíci sportovec vůbec, tak je to dokonce vysoce pravděpodobné, z price money to nebude:-)). U Rogera to bude něco podobného, prostě miluony normální lidi nezahazují.
Reagovat
Fandina
Ono to s tím, že je dlouhá sezona pro tenisty může spíš znamenat, že jsou turnaje, které jsou povinné, musí se absolvovat, aby dotyčný třeba neklesal na žebříčku. Možná, že to volání po dlouhé sezoně může znamenat i tohle.
Reagovat
smazaný uživatel
Úpřimně, jsem i celkem rád, že Roger ani Mária se toho nezúčastní... ani Evženka :-)
Teda, Roger se vyjádřil zatím nejistě (podle tohohle článku):

http://m.timesofindia.com/sports/tennis/top-stories/Top-stars-in-IPTL-line-up-draft-on-Sunday/articleshow/31187600.cms

Hlavně se mi nelíbí to rozdělení hráčů a hráček do kategorií Icon, A, B, C, D. Nepřipadá mi úplně důstojné takhle rozdělovat hráče, kdo je top, a kdo ne. Navíc vůbec nechápu, na základě čeho byla přirazena například Wozniacká do skupiny Icon Players a Hingisovou strčili do kategórie C :-o

Jsem jediný, komu to připadá přinejmenším divné?
Reagovat
tommr
asi se neshodnem na definici "normálně vydělávajícího" člověka. Já Tomáše do týhle kategorie rozhodně neřadím ...
Reagovat
VlS
Normálně vydělávající člověk je tvoje kategorie, já jsem psal o normálním člověkovi. Jinak normálně vydělávající člověk asi bude záviset na sociální skypuně, kam kdo patří. Pro mě jsou stovky tisíc až jednotky milionů za rok velmi slušný peníze, pro někoho nedostižnej sen a pro někoho bídný kapesný. Tohle nevyřešíš. Moje měřítka pro Toma vůbec nemusí pkatit ( Pro Simonu Krainovou nebo Daru Rolins asi taky ne a rozhodně se na to nemusely nadřít tolik jako Tom, ale ani jim to nezávidím).
Reagovat
Roger_Federer
Tomas Berdych je zcela jiste jiz dnes multimilionarem..Srovnani z Rolins nebo Krajnovou je mimo, dle me..
Reagovat
Fandina
Porovnávat práci modelky, zpěvačky s tenistou je podle mě docela podobné. Na téhle úrovni možná i srovnatelné. Tenista je určitě náročnější, co se týká sportovního výkonu, ale všichni musí někam jít, jet, dopravit se, něco předvést, zazpívat, vyhrát v tenise. Takže práce je to podobná, u tenisty náročnější, jednodušeji řečeno, víc se zapotí.
Reagovat
VlS
Multimilionář je kdo? Majetek 2 - 5 milionů má každej, kdo má v Praze byt, Majetek 10 milionů má kde kdo, na to stačilo zdědit kousek pole vedle města a prodat ho na stavební parcely, zdědit barák v centru Prahy, ........ to jsou tisíce lidí. Stovky milionů je už jiná kategorie, těch bude už o řád míň, miliardy, těch už je poměrně málo. A co s tím? Prakticky každej z nás zná lidi od důchodců a sociálních případů, kteří mají fakt problém se zaplacením bydlení a jídla po lidi s velkým majetkem. A znáš někoho z kterýkoliv skupiny, kdo by kopl do možnosti vydělat za 20 dní 20 milionů ( milion USD)? Lidi, kteří mají hodně peněz je až na výjimky potvrzující pravidlo mají proto, že umí s penězi zacházet a vydělávat je a rozmnožovat je. Velký zisky poctivě vydělanejch peněz jsou obvykle jen soustředěním nominálních příjmů jednotek korun ve velké četnosti. Bohatí lidi do peněz nekopou a nejsou líní se pro ně ohnout, když leží na zemi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych se tedy pro ten milion USD ležící na zemi sehnul taky, a to přitom všichni dobře víte, že jsem ku*evsky za vodou...
Reagovat
Fandina
Každý by ho zvednul. A byl by blázen, kdyby ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger by ho nezdvihol, keďže sa pripravuje na AO.
Reagovat
VlS
No já bych kvůli tomu i přistál se svým private jetem jsi chtěl napsat, ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
Věren svému jménu bych se z něj spustil po provazovém řebříku :-)
Reagovat
Roger_Federer
Jiste nikdo normalni by nepohrdl tolika penezi..Ja to taky Berdychovy nezazlivam; ), jde mi spise tak jako v pripade Nadala o kontext okolnosti nez o to jestly to je za tolik nebo tolik...

Forehend..
Federer je jiny charakter;)..nikde ovsem neni napsane, ze kdyz dostane urcitou nabidku, nakonec tam neskonci tez.Nicmene vsichni vime ze je to o necem jinem.
Reagovat
VlS
Všichni to nevíme, možná všichni mínus já , protože já to nevím. Profi sport je součást show businessu. Aktéři jsou placení za to, že vystupují, baví lid, dělají radost sázkovkám, PR agenturám, reklamkám a tak dál. Čím ta Asijská show zásadně vybočuje? Mediálně to bude určitě zhodnocený skvěle a pro protagonisty to asi budou poměrně jistě a snadno vydělané peníze. Nejde o sport, jde o entertaiment stejně jako v NHL, KHL, premiere legue, Olympic Games ................................ . Jde o peníze. Vadí to někomu, nebo něčemu? Mě ne, já se tím bavím docela dobře.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, mas pravdu..vse je o penezich.

Pokud bych o tom premyslel jako ty, k cemu pak vsechny ty debaty o tenise? Je pak vlastne jedno, kdo, co, kdy...pobavi me se a nekdo si vydela...
Mozna se vrat na uplny zacatek dizkuze a precti si prvni od Tommr.
Reagovat
Stan_Borowitz
Lidi, neblázněte, vzdyť je to krásná ukázka toho, jak funguje demokracie. VlS má pravdu. Lid se chce bavit, lid si to žádá, tak se vždycky najde někdo, kdo to lidu dá. A lid to ochotně zaplatí. Těm sportovním a jiným hvězdám showbusinessu se sypou miliony horem dolem z vůle lidu, žádný jiný důvod to nemá.

Tommr má samozřejmě pravdu v tom, že je v tom někdy iritující pokrytectví - viz v tomto případě (Toni) Nadal, ale to jsou prostě ti "človíčkové" a "srdíčka" a lá Lucie Bílá v trochu jiném kabátě.
Reagovat
J.M.
Takhle to vůbec nefunguje. V demokracii ani v byznysu. Že lid si žádá, a někdo mu to tedy dodá, aby byl lid uspokojen... Ve skutečnosti to v dnešním světě funguje tak, že někdo něco vymyslí, nabídne lidu, a uvidí se. Buď se to chytí, nebo ne. Lid si nic nežádá, lid je v drtivé většině případů přiliš tupá apatická masa na to, aby něco žádal, něco chtěl, nebo vůbec věděl, že něco (nebo co) chce. Naopak je známá věc, že moderní bysnys funguje tak, že tvůrci vymýšlejí věci, o kterých lid ani neví, že je chce, a jejich úkolem je lid o nich přesvědčit. Pochybuji, že v Asii vyšel lid do ulic a žádal zřízení tenisové ligy. Prostě to někoho napadlo, spočítal si, jestli a jak by to ekonomicky šlo, a zkusil to hodit do placu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale samozřejmě, že lid občas potřebuje někoho, kdo mu "napoví", co vlastně chce. Tak tomu bylo, je a bude. To ale nic nemění na tom, co jsem napsal.

Někdy (ale jen velmi zřídka) to ten někdo vymyslí "zgruntu" a jde na to zkusmo, jak píšeš. Daleko častěji se ale poohlédne po tom, co se lidu líbilo dosud, a nabídne mu něco podobného, případně se lidu zeptá, co mu chybí (udělá si poll), a to mu prostě předloží. Nakonec to ale ti lid musí přijmout, a to není samozřejmé. Namátkou mne napadl příklad, kolik desítek, možná stovek milionů korun svého času operátoři vložili do toho, aby uživatele mobilních sítí přesvědčili o tom, že WAP je úžasná věc, za kterou by měli platit nekřesťanské telekomunikační marže. A stejně se jim to nepodařilo, lid WAP odmítl.

Jinak v byznysu se místo lid používá termín trh, ale pro tyto účely to jsou synonyma. I stádo má své kolektivní potřeby, třeba větší stáj, zelenější pastviny. Chléb a hry chce tupá masa sama o sobě, to jí nemusí nikdo napovídat.
Reagovat
J.M.
Ale já jsem nepsal o tom, že to lid musí přijmout. Naopak drtivou většinu nových produktů či projektů lid nepřijímá, to je věc, která je dobře známá i těm, kdo s nimi přicházejí. Ale protože ve fázi zrodu nejsou nápady tak nákladné, a potenciální výnos z úspěšného projektu může být obrovský, může se to zkoušet znovu a znovu. Případně jsou nákladnější nápady zastřešeny bohatou korporací, která si je může dovolit i když neuspějí. Moderní podnikání funguje přesně takto - nahodí se sto nových projektů, a doufá se, že se jeden z nich ujme. A ten pak ale musí stát za to. Dnešní doba je prostě doba na jedné straně zavedených velkých jistot a korporačních mašinérií (ATP je jednou z nich, to je prostě rozjetý vlak), na druhé straně ale miliony a miliony startupů, kickstarterů, nových a nových podnikatelských nápadů, které to zkouší pořád znovu a znovu. Často i v rámci těch zavedených korporací. Na nějaké "lid si to žádá" je v tomto dnes velmi málo prostoru. Samozřejmě jsou věci, které každý ví - že lid potřebuje jíst, že se taky rád něčím pobaví. Ale to jsou ty nejobecnější věci, na které se žádný průzkum dělat nemusí, to ví každý. Ale co se týče konkrétností, tam se prostě buď vymyslí něco, co jen naplňuje tu nejzákladnější potřebu (např. to, že lid musí jíst), ale jediným parametrem, jak se to dnes dělá, je to, aby to co nejvíc vyneslo (rozuměj: maximálně ošizeně), ne tak, jak si to lid žádá. A nebo se prostě vymyslí něco nového (respektive se opráší něco, co tu bylo, v jiném kabátku), a předhodí se to lidu, aniž by se jej někdo ptal, jestli to žádá. A doufá se, že to bude trhák. Viz třeba posledních 10 let televizního vysílání, které je kompletně založeno na tomto principu - nikdo se neptá, prostě se něco zkouší pořád znovu a znovu, a buď to uspěje, nebo ne (uspívá to čím dál míň).
Reagovat
Stan_Borowitz
Trochu jsme odbočili... máš samozřejmě obecně pravdu a nejsme v rozporu. Tématem článku, k němuž jsem se vyjadřoval, jsou ale ty hry. Tam to přece jen funguje trochu jinak. Gladiátorské hry a jejich nejrůznější variace lid nadšeně vítal už před tisíci let. Dnes už se z nejrůznějších důvodů gladiátoři nemůžou zabíjet, tak jsme jim dali k noze kopačák nebo do ruky (třeba) raketu a míček. Jinak je princip v zásadě stejný. Tyto hry si lid obecně žádá a i ten udřený manuálně pracující dělník, o kterém hovořil Jan, jde a ochotně ze svého směšného platu přihodí svůj díl na hromadu milionů, které moderní gladiátoři vydělávají. Na druhou stranu se pak ale pobuřuje nad tím, když gladiátor odmítne "bojovat za vlast" a přijme nabídku z nové, dobře platící arény. Nicméně nakonec stejně půjde i do té nové arény, protože v ní budou bojovat slavní gladiátoři minulosti i současnosti. A znovu ochotně přihodí ten svůj díl. Takže je to on, kdo v konečném důsledku rozhoduje. Ne jako jedinec, ale jako jedna z milionů elementů, z něhož se skládá masa...
Reagovat
Roger_Federer
m.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/554018-berdych-vynecha-davis-cup-chtel-vic-casu-na-sebe-o-velke-penize-si-ale-zahraje-za-singapur.html#hp-sez
Reagovat
tommr
tahle nová soutěž mu přípravu na sezónu nabourá mnohem víc než DC. Jsou za to ale na rozdíl od DC prachy a to je asi pro něj důležitější než sportovní hledisko ... :(
Reagovat
Fandina
Tohle se hraje až po ukončení sezony, takže by to nemělo mít na účast v DC vliv.
Reagovat
tommr
je snad jasný, že když bude hrát ještě měsíc po skončení sezóny tak někde něco musel vynechat a rozhod se proto vypustit DC. Takže ta spojitost je tam zcela evidentní ...
Reagovat
Fandina
Spojitost by samozřejmě potvrdil sám. Já jen vím, že se loňské finále DC se hrálo 15-17. listopadu a tohle začíná koncem 28. listopadu, zhruba za čtrnáct dní potom. Takže kdyby naši zase postoupili do finále, přes Japonce teď a potom přes Francii nebo Německo, nemělo by to mít na účast v Asii alespoň termínově žádný vliv. A když si to dobře Tomáš naplánuje, tak v Asii může zrovna tak potrénovat, když nebude zrovna hrát ostré zápasy a při nich si také potrénuje. Nevím, možná že to, že Tomáš chce vynechávat DC nemusí s tímhle vůbec souviset. Ostatně, jeden týden vždycky hrál u nás Extraligu a to už také letos hrát nebude. Takže už mu zbývají dva týdny proti jindy, které obětuje za hru v Asii a navíc vydělá peníze a jak se říká hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere, s nadsázkou, samozřejmě, že hloupý nedává, jedná se o propagaci sportu, tenisu a pořadatel tam pozve jen toho, kdo něco umí a také za to zaplatí.
Reagovat
VlS
Jak je v článku uvedeno, bude se hrát na 3 vítězné sety a každý set bude hrát někdo jiný, velmi pravděpodobně v režiji bude vždy 5 setů. Pak něco jako ostrý zápas vůbec nepřipadá v uvahu. Prostě show pro diváky, a proč ne?
Reagovat
Fandina
VlS ... já psala ostrý myšleno při soutěži a s kvalitním soupeřem.
Reagovat
Nola
zabudli ste na Murraya :D , to je celkom nedôstojné pre víťaza posledného ročníka Wimby a najlepšieho športovca GB
Reagovat
VlS
To bude série hezkejch exhibicí a nějaký drobný na cestu asi taky.
Reagovat
Sonja
3 tejdny? To je docela síla.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi to přijde strašně dlouhý!! Je to vlastně celá zimní příprava..
Reagovat
smazaný uživatel
To je strašně dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý večer, já k tomu řeknu jen toto..Celý tento svět je pouze a jenom o penězích, tak se není čemu divit..Vy do práce taky přeci nechodíte jen pro potešení, ale hlavně pro peníze..Tomáš udělal pro český tenis dost a kdyby nebylo jeho, tak by náš tenis nebyl mezi elitou!!!! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist