Berdych se v Paříži rozhovořil o vaření i o dobrodružné výpravě na hory

26. 5. 2014, 18:04
Rozhovory 10
Tomáš Berdych vyhrál na okruhu ATP už devět turnajů, na grandslamu se dostal nejdále ve Wimbledonu v roce 2010, kde si zahrál ve finále. Tento týden se šestý hráč světa bude snažit napravit si reputaci na Roland Garros v Paříži, kde minulý rok vypadl hned v úvodním kole. Přečtete si zajímavý rozhovor, v němž rodák z Valašského Meziříčí mluví například o vaření, o dobrodružné výpravě na hory či o tom, zda si umí sám vyplést raketu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

O vás se ví, že rád vaříte, je to tak? Vaříte radši pro sebe nebo pro ostatní?
Před French Open jsem byl nějaký čas doma, takže jsem vařil celkem často. Moje přítelkyně vaří dobře, ale někdy mi řekne, že bych ji měl vystřídat. Nevidím v tom problém, baví mě to. Prostě jsem šel a něco jsem udělal a myslím, že to chutnalo dobře. Dělal jsem lososa se sezamovými semínky.

Co praní, balení, žehlení, říká vám to něco?
Jak jsem říkal, byl jsem teď pár dní doma, takže jsem dělal i takové věci, protože i ty k životu patří. S přítelkyní se snažíme si to vždy nějak rozdělit. Někdy dělá všechno ona, někdy dělám všechno já a někdy si to prostě rozdělíme. Nebojím se té práce.

Sdílel jste někdy hotelový pokoj s jiným hráčem?
Tak to bylo naposledy před hodně dlouhou dobou. Může to být i více jak 10 let, v začátcích kariéry, kdy jsem hrál Futures. Sdílel jsem tehdy pokoj se synem trenéra, s kterým jsme společně cestovali po turnajích.

Ztratil jste někdy něco důležitého?
Musím říct, že se mi ztráty naštěstí hodně vyhýbají. Doufám, že to tak i zůstane. Jednou jsem byl ale na horách, kde jsme byli na nějakém výletě a já u sebe měl mobil. Začalo tehdy hrozně pršet, že jsem z toho měl kaluž v batohu, takže se mi ten mobil uplně utopil. Chtěl jsem po cestě mobil nějak schovat, ale nebylo kam jinam než do toho batohu. Byla to tehdy opravdu dobrodružná výprava, naštěstí se utopil jen mobil.

Chtěl jste někdy po někom autogram?
Nevím, jestli jsem někdy vyloženě někoho zastavil, asi spíš ne. Mám pár dárků a všelijakých předmětů od různých sportovců, mám i nějaké dresy, takže to jsem se vždy ptal, zda mi tu věc onen člověk nemohl podepsat. Jinak ale nejsem sběratelem podpisů.

Kdy jste si poprvé sám vypletl raketu?
Bylo mi tehdy asi 14 nebo 15 let. V té době mi rakety připravoval táta a já ho u toho vždy pozoroval. Chtěl jsem si to tehdy vyzkoušet, tak mi to táta ukázal a naučil mě to. Udělal jsem to ale jen jednou a už si to nepamatuju, takže znovu bych to asi nedal.

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Přečtete si zajímavý rozhovor, v němž rodák z Valašského Meziříčí mluví například o vaření, o dobrodružné výpravě na hory či o tom, zda si umí sám vyplést raketu." .......napada me hlaska z pratel: to ponekud hazardujete se slovickem zajimavy, tady to sedi dokonale teda
Reagovat
Chrenda
By mně zajímalo, jestli vyplétal tu raketu ručně za pomocí šídel a válečklu nebo na stroji. Myslím, že nemají ani páru jak se vyplétali rakety v sedmdesátých letech, to byl fakt kumšt a všechno růčo podle citu!
Reagovat
Bob
Když si tady (opět) hraješ na inteligentního, kdo tady reaguje na Tomášovo odpovědi?
Lunej - myslel jsem, že jsi žena, nevadí.
Reagovat
Bob
Zase rozhovor o ničem.
Reagovat
Cico93
:DD
Reagovat
rib
copak, losos se sezamem ani vypletená raketa či utopený mobil tě neuspokojily :-D? A co bys rád slyšel?
Reagovat
Fandina
Proč o ničem. O vyplétání raket jsem od Berdi ještě neslyšela, takže pořád něco nového.
Reagovat
VlS
Bobe, pošli mu inteligentní otázky a třeba ti inteligentně odpoví. Rozhovor je trochu specifická kategorie novinařiny a jen borec novinář položí zajímavé otázky. Co měl asi tak odpovědět?
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsi mi to vzal z ruky, chtěl jsem napsat, že jen odpovídal na otázky, blbé otázky - blbé odpovědi, dobré otázky - dobré odpovědi a nebo se to může prolínat :D
Reagovat
Fandina
Ten rozhovor je ze stránek ATP, kde dělají rozhovory s jednotlivými tenisty a tentokrát to bylo s Tomem.
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/05/22/Roland-Garros-Last-Time-Berdych.aspx
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist