Berdych se Štěpánkem hráli v prvním společném finále, titul nezískali

8. 8. 2010, 20:49
Aktuality 8
ATP WASHINGTON - Dvojice Tomáš Berdych a Radek Štěpánek už několik let úspěšně reprezentuje Česko v Davis Cupu, na okruhu ATP však ve čtyřhrách příliš nehrají. Až tento týden se společně poprvé dostali do finále, na desátém turnaji po svém boku však titul nezískali.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek na svůj první společný titul ve čtyřhře nedosáhli. Ve Washingtonu podlehli ve finále páru Mardy Fish a Mark Knowles po boji 6-4 6-7 7-10.

Dlouhodobě nejlepší čeští hráči spolu nastupovali pravidelně jen v Davisově poháru, kde mají skvělou bilanci šesti výher ze sedmi zápasů. Na okruhu ATP se vedle sebe postavili poprvé v Sydney před pěti lety, do finále se dostali až nyní na desátž pokus.

V duelu proti deblovému specialistovi Knowlesovi a razantnímu Fishovi dokonce uhráli celkově více míčů, vítězství jim ale těsně uniklo v super tie-breaku.

Berdych se objevil tento týden na kurtech ve Washingtonu poprvé od wimbledonského finále, Štěpánek kvůli zdravotním komplikacím nehrál na okruhu ATP téměř pět měsíců. Ve dvouhře skončil nejvýše nasazený Berdych ve čtvrtfinále, Štěpánek vypadl hned v úvodním duelu.

Berdych má na kontě zatím jediný deblový titul, Štěpánek třináct. Oba se nyní přesunou na Masters 1000 do Toronta.

V Kanadě bude čtyřhru hrát jen Štěpánek, který nastoupí po boku svého dnešního přemožitele Knowlese.

- ATP 500 WASHINGTON (USA, tv. povrch, 1.165.500) -
nedělní výsledky (08. 08. 2010)

Čtyřhra - finále:
Fish/Knowles (USA/Bah.) - Berdych/Štěpánek (ČR) 4-6 7-6(7) 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přidávám tenisově nehodnotný příspěvek, ale jen v krátkosti musím konstatovat, že některé příspěvky jsou až strašidelné co jejich autoři vytvářejí, jenom mě to utvrzuje v tom, že mnozí z nás mají problém, hlavně psychického rázu ....

co takový nick MAPPED, to je dle mého názoru v lepším případě jen osamnělý trosečník bez přátel, společností odvržený hnidopich, co jen hledá chyby u jiných a neumí se v životě snad ani zaradovat.

Tenis snad není jen sport pro suchárky a sušenky, kde budeme krotit své emoce, aby se neřeklo a chovat se škrobeně dle tenisové etikety, ta doba, kdy kdo chodil hrát tenis byl hned považován za vyšší patro je dávno už v prdeli :)

Vzpamatujte se někteří neštastníci a najděte si už konečně lepší zájem než jen opruzovat lidem volný čas, třaba taková filatelie nebo numizmatika jsou přeci krásné zájmy .......
Reagovat
smazaný uživatel
..... apeluji na Vás pane MAPPED, upusťte prosím od Vašich poučujících sklonů, klientela Vašich potenciálních zájemců o výuku jazyka českého je zde menší než mizivá.

Nic nepřekonatelného k Vám nemám, jen by Vám třeba taková procházka v lese na čerstvém vzduchu udělala dobře, v dnešní uspěchané době toho máme každý dost, vidina divoké zvěře a čerstvého borůvčí na měkkém paloučku..... zvažte to ......
Reagovat
smazaný uživatel
Tys vubec nepochopil, ze mapped jen provokuje a paroduje uzivatele Broze s tim opravovanim chyb?
Reagovat
weak
Djokovičičičičí, ve jménu Mappeda - to tvé "osamnělý" bije do očí... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci ať si udržej souhru, Tomáš formu. Pak máme tenhle rok mnohem vľtší šanci na DC než loni. Jínak gratulace Nalbovi, zasloužil si to. S touhle formou by mohl potrápit i Robina a Andyho v Torontu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovala jsem utkani na livesportu,Nasi meli vse ve svych rukou. Prvni set vedli 4-O,pak sice o jedno podani prisli ale uz prvni set byl jejich. V druhem meli opet prvni break,ale neudrzeli ho, po rebreaku dosli do TB,uvod ktereho jim vubec nevysel. Prohravali uz 1:6,obratili to na 7:6,ale pak opet 2Xztratili podani na 7:8 a souperi sve prvni podani promenili v druhy set ve svuj prospech.V super TB uz byli porad trochu pozadu a uz to neobratili. Evidentne jeden opakovane kazil sve podani,ale nevim kdo.Uspech to urcite je, ale meli na to uspet, No snad v zari se to povede,
Reagovat
smazaný uživatel
Opakovaně měl problémy s podáním Tomáš. Měl by s tím něco dělat. Trápil se s ním v průběhu celého turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Zpestření dnešního duelu, že bude Radek v Torontu společně bojovat právě s Markem. No další debl, že by se pomaličku připravoval na konec kariéry singlové a trénoval debl? =) Věk na to má, okolnosti k tomu přispívají. Nicméně na to, že nemá velkou formu došli daleko a krok se sehraným párem, navíc s takovým panem deblistou, jakým Knowles je, drželi. Takže poklona, pánové. Snad vám ta čtyřhra tak půjde i v Davis Cupu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist