Berdych se rozhodl startovat v Monte Carlu, dostal divokou kartu

4. 4. 2011, 20:24
Aktuality 33
Česká tenisová jednička Tomáš Berdych bude nakonec startovat na turnaji série Masters v Monte Carlu, který začne v neděli 10. dubna. Původně ho v plánu neměl, ale nakonec se rozhodl jinak a od pořadatelů dnes obdržel divokou kartu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych, sedmý hráč světového žebříčku, zahájí v Monte Carlu antukovou sezonu o týden dříve, než původně plánoval. Druhou divokou kartu dostal Brit Andy Murray. 

Pětadvacetiletý český tenista bude obhajovat loňské osmifinále. Brit před rokem vypadl už v úvodním zápase po výprasku s Kohlschreiberem, letos bude usilovat o první výhru od finále Australian Open, od kterého prohrál už devět setů v řadě.

Semifinalista French Open Berdych i trojnásobný grandslamový finalista Murray v Monte Carlu postoupili nejdál do semifinále, oba shodně nestačili na antukového krále Nadala.

Turnaj v monackém knížectví je jediným nepovinným ze série Masters 1000, letos se však v soutěži představí kompletní světová špička v čele se šestinásobným šampionem Rafaelem Nadalem, letos neporaženým Srbem Novakem Djokovičem a Rogerem Federerem. Švýcar soutěž dosud nevyhrál, v letech 2006 až 2008 prohrál ve finále s Nadalem, loni odpočíval.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Improvizace a variabilita uderu. Delas si ze me srandu? Djokovic a Nadal maji hodne variabilni hru. Pouzivaji hodne kratasy, čopy a umi prejit i na sit.

Co delal ten vas slavnej Federer v minulosti? Po odchodu Roche prestal trenoval voleje, hral jenom nudne od zakladni cary a soustredil se na prohozy. TOmu riaks variabilita? Dyt on zkraceni zacal hodne pouzivat az v posledni dobe!

A pestre hre Borga nebo pistolnika Peta se ani zdaleka nepriblizuje ten vas Federer. I Radek Stepanek ma variabilenjsi a pohlednejsi hru nez namistrovany Svycar.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=MNpiEa5BswY

Impozantni vykon na jeho oblibenem povrchu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre, ted pridam neco ja. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=s_jcot-OzHg

a navdavkem:
http://www.youtube.com/watch?v=LiB4ukNUMxs

K tomu se pan nadalisto ale radeji asi nevyjadri. :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi smesny. Uder mezi nohama neni neco uzasneho, je to o nahode. Je zajimave, ze Nadal ho k temhle trapnym artistickym kouskum nepustil, ze?

K druhemu videu. Takove video ti za karieru sestriham u vsech hracu svetove stovky. Takovy sestrih TOP uderu Rafy by byl jeste lepsi. Dalsi pravdou je to, ze sem muzes hodit par povedenych veci, ale na 1 hezkou ve u Federera pripada 5 pokazenych a nesmyslne zahranych veci v podani RF. Treba ten zapas se SImonem, Federer hral priserne. U Federera je klasika, ze udela pri zapase 30, nekdy i vice nez 40 UE proti i lehece nadprumernemu hraci. Snazi se hrat agresivne a nevychazi mu to. A co Rafa nebo Djokovic? Ti hraji agresivne, ale delaji mene chyb. Takovy Rafa celou svoji karieru hraje lepsi tenis nez Federer. Dela minimum chyb a zaroven hraje krasny utocny a agresivni tenis. Je to tim ze ma Nadal vetsi cit v ruce a presnost nez Federer (ma to nadelene Rafa vic od Boha). Pri tenisu Rafy se clovek bavi, je to presne a utocne. Federer se snazi o offense, ale na jeho tenis se neda koukat... je to holomajzna. Navic ho maji vsichni prectenyho.
Reagovat
taffer
Nick nadalisto asi nemá cenu komentovat, je to Barney č.2, který umí ale i slušná slova, Barney to byla žumpa. Přesto: o Rafově hře si myslím pravý opak - je to obranář jak poleno, Djokovič téměř to samé. Finále v Miami toho bylo důkazem: výměnu vahraje ten, kdo dá větší ránu a toho druhého "přestřílí". Kam se poděla improvizace, variabilita úderů atd. Posledním mohykánem tohoto stylu hry je bohužel Federer a proto je každý jeho zápas trochu i potěšení pro oko. I když Djoko občas stopbaly používá, třeba v Miami ve finále jich bylo minimum.
Ten směr, kterým se dnešní tenis ubírá, se mi pramálo líbí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupaku, pokud se mi tento uder povede jednou za X let, je to dilem stesti, pokud nekolikrat za sezonu, uz to takova nahoda zas neni, co? Navic Roger zahrava kouzelne udery z vice pozic.

Navic tvym prohlasenim, ze se na Rogeruv tenis neda divat, ses jiz navzdy zaclenil do "all-stars tymu" mistniho magora Barneyho. To uz ti nikdo neodpare.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyprosuji si, abys v souvislosti se mnou pouzival tato invektiva. TOhle si zkousej na svoji matku nebo bratra. Misto toho abys mi normalne a slusne odpovedel a reagoval argumenty, tak zaces opet utocit. Ale co bych cekal od psychopatickeho fanouska RF. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
četl sem si Tvé přízpěvky a povím Ti,si neuvěřitelnej hlupák...někteří lidi by měli držet celej život hubu:-)a Ty si jeden z nich...podívej,Já fandím všem hráčům na okruhu,ale Ty si fanatik který absolutně neví ci znamená hra TENIS:-)táhni do...jinak hezký den všem:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ke sve matce a vubec cele rodine mam uctu, pokud se ty ve svem okoli setkavas s tim, ze nekdo z tve rodiny castuje svou matku vyrazy ctvrte cenove skupiny, tak to teda potes.

Jak ti teda jinak vysvetlit, ze placas kraviny? Tim, ze napises, ze Rogerova hra je nudna, ze je to nula, ktera nikdy nic nedokazala, si o hanlive vyrazy primo koledujes!

Jinak nechapu, co te vedlo k tomu oznacit me za psychopatickeho fanouska RF. Snad to, ze ho branim, kdyz o nem pises bludy a ponizujes ho? Nebo snad proto, ze je pro tebe "psychous" kazdy, kdo nefandi Nadalovi? Asi tak, ze?
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jedna drobná poznámka:

Nadalista je retard, ale tvrzení, že Federerova hra je nudná, je hodnotový soud, nikoliv empiricky ověřitelný výrok. Tj. nelze to označit za kravinu o nic více, než když někdo prohlásí, že se mu nelíbí Šarapovová.
Reagovat
VlS
Dovolím si nesouhlasit, hodnotový soud by byl: hra toho a toho mě nudí, nebo myslím si, že hra toho a toho je nudná. Napsat, že hra toho a toho je nudná není hodnotový soud, ale tvrzení a důvodnost tvrzení by měl dokázat ten, kdo je vyslovil, nikoliv ten, kdo s tím nesouhlasí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle mě v samotných pojmech "nudný" / "pěkný" / "krásný" je vždy nutně zahrnut hodnotový soud. Jaké "důkazy" asi člověk nůže předložit, aby "dokázal", že něco je pěkné nebo nudné? Maximálně může odkázat na to, že podobného názoru je valná většina ostatních. Tím ale odkazuješ na aktuální hodnotové soudy jiných lidí.

Btw, mě Federerova hra nepřipadá "nudná", ale přesto mě paradoxně (už) "nudí". :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba hodnocení šachistů podle Elo bodů je určitš také složité.Já jsem kdysi lyžoval a měli jsme body podle tabulek podle odstupu od vítěze plus bodová přirážka jako průměr z 10 nejlepších lyžařů ,kteří závod dokončili.Tím byla dána jakoby obtížnost,protože,když dojeli ti nejlepší,byla malá.Také se různě taktokovalo po prvním kole,trenéři mnohdy nařídili tomu nejlepšímu udělat velký odstup,aby byli body za odstup velké nebo ti nejlepší nedokončili...To,že Berdych a Murray startuje,možná souvisí jen se ¨startovným¨,o kterém se nepíše.
Reagovat
smazaný uživatel
OT: http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2011/04/Other/Gonzalez-New-Coach-Belgrade-Return.aspx

Paráda, už se nemůžu dočkat. Děsně mi chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mně taky. Nejlepší forhand na okruhu, komu by nechyběl? :-)
Reagovat
taffer
Jo, bude to mít ale těžký, dostat se na špici z toho 395. místa kde je teď. Obávám se, že tak rychle jako Delpo to nepůjde. Jinak ten forhend - to je u mě přímo srdcová záležitost ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si stejně někdy říkám proč má tenis to bodování a hodnocení tak složité! Znáte snad někdo něco ještě složitějšího než je bodování tak jednoduché a přitom krásné hry jménem tenis?:D
Reagovat
darek.vrana
A to bývalo mnohem jednodušší. Prostě 14 nejlepších výsledků za poslední rok. Pak to "zjednodušili" tak, že udělali 2 žebříčky až z toho byl takový guláš, že to bylo neúnosné. A teď tohle, povinné a nepovinné turnaje, povinné pětistovky atd., blbost. Těch 14 nejlepších výsledků bylo fajn, to si každý dokázal spočítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě to zase tak složité nepříjde. Jen nechápu, proč ATP diktuje tenistům, kde musí hrát a kde ne. To by snad měla být jejich věc, ne?
Reagovat
VlS
Protože to tak vymysleli marketingoví manažeři, aby z toho udělali co největší show, která přiláká co nejvíc sázkařů a tím pádem největší výdělek pro obchodníky s tenisem, kterým se pak vyplatí investovat do tenisu jako takového.
Je to prostě velkej kšeft, kterej řadu lidí živí, miliony lidí baví a proto je to asi všechno OK.
Reagovat
smazaný uživatel
počkat lidi!! jak jediný nepovinný turnaj Masters1000? to chcete říct, že tenhle turnaje se vůbec nepočítá do žebříčku o turnaj mistrů?? Já myslel, že z těch devíti Master1000 si každej šktrne ten co mu nejvíce nepodařil a těch 8lepších se bude počítat. A vy mi ted chcete říct, že tenhle se nepočítá i kdyby ho vyhrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jistěže počítá, počítá se nejlepších osm. Nepovinný znamená, že ho tenista může vynechat a nemá za to žádný postih.

Pokud ale v Monte Carlu hraje, tak se mu pak počítají pouze 3 turnaje kategorie ATP500 (kdyby tam nehrál, tak se počítají 4).
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, ty si fakt retard, hlavně že tu o tom turnaji mluvíš už asi dva týdny. Ale ani základní informaci si nenajdeš.
Reagovat
smazaný uživatel
jsme rád že vyslyšel moje prosby. Určitě si přečetl můj příspěvek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jen s tou divokou kartou to asi bude při losování.... tam chytne Nadala v prvním (čti druhém) kole a nemá cenu ani startovat
Reagovat
smazaný uživatel
Lopatko, to že někdo dostane divokou kartu, ještě neznamená, že nebude nasazený. Berdych tam samozřejmě nasazený bude.
Reagovat
smazaný uživatel
no vidiš to jsou všechno věci, které vím, ale úplně sem na to zapoměl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme jak se mu bude dařit, ale na antuce je konkurence mnohem větší než na betonech, takže budem rádi když obhájí OF. Podle mě s ním vyjebe první antukář v elitní 50 na kterýho narazí...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimave, domnival jsem se, ze je na betonech vetsi konkurence! Napocital jsem podstatne mene tenistu z top 50, kteri na antuce hraji lepsi tenis nez na betonech!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co lopato.Podařilo se ti Tomáše ukecat nebo co? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
dal mu nabídku, která se nedala odmítnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi slíbil, že ho nebude denně otravovat na mailu, fb apod. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato jásej!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist