Berdych se připravuje v Tatrách. Sezonu zahájí v Brisbane

3. 12. 2008, 11:03
Aktuality 0
Česká tenisová jednička Tomáš Berdych ve společnosti přítelkyně Šafářové zahájila přípravu na novou sezonu kondičním soustředěním ve slovenských Tatrách. Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí vkročí do nové sezony 5. ledna turnajem v Brisbane.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Byl devátý na světě, s českým daviscupovým týmem blízko postupu do semifinále. Rozjetého Tomáše Berdych však v dubnu zastavilo nepříjemné zranění kotníku (video). Měsíční pauza mu prakticky zpackala celý zbytek sezony. Až v jejím závěru si připsal jediný letošní titul, když v Tokiu zdolal Robreda, Roddicka i del Potra.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčísi si koncem listopadu užíval dovolené s dlouholetou přítelkyní Lucií Šafářovou. V prosinci se však už tenisový pár bude věnovat přípravě na nadcházející sezonu. Stejně jako před rokem se vydali na kondiční soustředění do slovenských Tater.

"Je to příjemné zpestření přípravy. Není to daleko a je něco jiného než trénovat na kurtech," je s formátem přípravy spokojený nejlepší český tenista, který do nové sezony vstoupí po vedením nového trenéra Tomáše Krupy. Ten dříve vedl Radka Štěpánka.

Berdycha čeká první turnaj sezony 2009 v australském Brisbane, kde se začíná hrát 5. ledna. O proti loňsku nebyl se Šafářovou pozván na turnaj smíšených dvojic Hopman Cup.

Generálku na Australian Open si vítěz čtyř titulů odbude v Sydney, kam se již přihlásil mj. také obhájce Tursunov, Nalbandian, Hewitt, Robredo nebo Francouzi Simon, Tsonga a Gasquet, kteří v březnu mohou přiject do Česka k utkání Davisova poháru.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist