Berdych se po zranění vrátil výhrou, Hájek neuspěl

26. 4. 2010, 21:29
Aktuality 7
ATP ŘÍM - Tomáš Berdych se krátkou pauzou zaviněnou zraněním kotníku rozhodit nenechal. V Římě potvrdil roli favorita a postoupil do druhého kola. Tolik se už nedařilo Janu Hájkovi, který uhrál pouhé čtyři hry a s turnajem se rozloučil.
Tomáš Berdych

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Berdych se v posledních týdnech dostal do skvělé formy. Na turnajích Masters v Indian Wells a Miami si připsal skalpy Verdaska, Söderlinga nebo i Federera a připsal si dokonce finálový start.

Jako uragán vlétl i do antukové sezony, když v Monte Carlu zametl s Felicianem Lopezem a Gasquetem. Vedl i ve třetím kole nad Verdaskem, ale poranil si kotník a s drobným handicapem už se Španělem krok udržet nedokázal. Aby zranění doléčil, nehrál minulý týden v Barceloně.

Dnes se už po jedenácti dnech na kurty vrátil a v Římě start zvládl. Desátý nasazený hráč v prvním setu se Španělem Marcelem Granollersem nenabídl jediný brejkbol a vyhrál 6-3. Ve druhém se sice trochu trápil na podání, žádné větší komplikace však nepřipustil a vyhrál snadno ve dvou setech. 

Dalším soupeřem daviscupového reprezentanta bude buď Švýcar Stanislas Wawrinka, nebo Rakušan Jürgen Melzer. Pak už by na řadu mohly přijít souboje se Söderlingem a případně Nadalem.

Zatímco před týdnem ztratil Jan Hájek s Italem Potitem Staracem jen pět her, dnes ani tolik neuhrál. Český tenista v italské metropoli na domácího hráče nestačil a po úspěšné kvalifikaci si ani na čtvrtý pokus postup do 2. kola turnaje Masters nepřipsal.

Výpraskem favorita skončilo utkání Juana Carlose Ferrera se Santiagem Giraldem. Španělský tenista letos na antuce získal dva tituly a přidal jednu finálovou a čtvrtfinálovou účast. minulý týden však nečekaně nestačil na Holanďana De Bakkera a dnes v Římě utrpěl debakl se 77. hráčem světa, jenž postoupil z kvalifikace.

Ferrero, vítěz turnaje z roku 2001, v prvním setu získal jen osm fiftýnů, z nichž žádný nezískal vítězným úderem. Dvaadvacetiletý Kolumbijec naopak bývalou světovou jedničku drtil famózními údery a za pouhých 23 minut vedl 6-0 2-0. Pak sice Španěl předvedl pár světlých momentů, rozjetý Giraldo se však zastavit nenechal a i díky 35 'winnerům' si připsal dosud nejcennější vítězství.

Federer zahájil výhrou ve čtyřhře
Poprvé od loňského prvenství na French Open se na nejpomalejším povrchu představil Roger Federer. A teprve potřetí od předloňského zlata z olympiády v Pekingu nastoupil ve čtyřhře, ve které hrál společně s krajanem Allegrem

Švýcaři v prvním kole porazili duo Brunström/Rojer 6-4 7-6. Utkání bylo prvním na nově otevřeném stadionu pro 10.500 diváků a Federer předvedl jistotu na servisu a řadu povedených volejů. 

První hráč světa vstoupí do dvouhry, kterou v Římě ještě nevyhrál, zítra duelem s Ernestsem Gulbisem. Lotyšský čtvrtfinalista předloňského Roland Garros v prvním kole předvedl sebevědomí výkon a Marcose Baghdatise porazil nečekaně rychle 6-2 6-2.

Už za pátým římským titulem vykročí Rafael Nadal. Jako první bude mít tu čest pokusit se alespoň potrápit antukového suveréna Němec Philipp Kohlschreiber. Německý tenista dnes otočil utkání s Pablem Cuevasem.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
pondělní výsledky (26. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (10-ČR) - Granollers (Šp.) 6-3 6-3
Starace (It.) - Hájek (ČR) 6-2 6-2
Ljubičič (11-Chorv.) - Mathieu (Fr.) 7-5 6-7(1) 6-0
Giraldo (Kol.) - Ferrero (12-Šp.) 6-0 6-3
Isner (14-USA) - Zeballos (Arg.) 4-6 7-6(5) 7-5
Benneteau (Fr.) - Querrey (15-USA) 7-6(6) 3-6 7-6(2)
Monaco (16-Arg.) - Andrejev (Rus.) 7-6(4) 7-5
Kohlschreiber (Něm.) - Cuevas (Urug.) 6-7(1) 6-1 6-4
Gulbis (Lot.) - Baghdatis (Kypr) 6-2 6-2
Lorenzi (It.) - Montaňés (Šp.) 2-6 6-4 6-3
García-Lopez (Šp.) - Chela (Arg.) 6-2 6-2
Llodra (Fr.) - Beck (Něm.) 6-2 3-6 6-4
Volandri (It.) - Luczak (Austr.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Tome bravo, jen tak dál, kluku naše šikovná !!!
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, a kdyby vyhrál Rafa, tak bys tolik nejásala, vid´?
Reagovat
a.magerova
No tady už dostane člověk vynadáno i když pochválí šikovného Čecha ( Tome = Tomáši Berdychu ), zajdi si s tím k Chocholouškovi !!!
Reagovat
smazaný uživatel
To, že pochvaluješ Berdycha, mi nevadí. Jenom mi vadí, když se společně s našimi drahými bratříčky z Asie rozplýváš nad tím veleoblíbeným mistrem a arogantním ''gentlemanem'' Federerem.

Ty a naši bratříčci z Asie si jistě myslíte, že Rožírek je ten nejlepší, nejkrásnější, neobjektivnější apod., i když je pravda úplně jinde. Viď, že mám pravdu? :DDDDD
Reagovat
dabelsobul
Zajímá tě v tenisu vůbec něco jinýho, než urážet Federera a vychvalovat Nadala? Oba jsou to famózní tenisté, ale to jde asi mimo tebe. Ty máš svůj svět...
Reagovat
a.magerova
Komentáře u článku: Nadal ukončil v Monte Carlu jedenáctiměsíční čekání na titul

18.04.2010 16:47 Od: carolyn
gratulace Rafovi

18.04.2010 18:50 Od: a.magerova
Taky gratuluji Rafovi k fantastickému výkonu a vítězství, jen mi bylo líto Verdasca, asi měl něco s krční páteří :-((

Od: Petr Re: a.magorová
No jasně, ty nám tady ještě něco povídej o tom, jak Rafovi přeješ vítězství. Všichni moc dobře víme, že patříš mezi elegánovce, takže se nepřetvařuj.

Od: Petr Re: Neobjektivní elegánovci
Vsadím se, že kdyby elegán hrál ve finále místo Rafy, což je velmi nepravděpodobné, určitě bys nenapsala, že ti je Verdaska líto
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist