Berdych se omluvil rozhodčí. Měla pravdu a já se choval šíleně, uznal

5. 9. 2014, 17:48
Aktuality 41
Když z Tomáše Berdycha opadly emoce a alespoň částečně i zklamání ze večerejší porážky ve čtvrtfinále US Open s Chorvatem Marinem Čiličem, omluvil se za svůj výstup s rozhodčí. Uznal, že ho ovládly emoce a že přestřelil. Omlouvám se za to, vzkázal sudí.
Profily hráčů

Tomáši Berdychovi se včerejší čtvrtfinále na US Open proti Marinu Čiličovi nepovedlo. Dělal zbytečné chyby, nefungoval mu servis, soupeř hrál výborně. A aby toho nebylo málo, po sporné situaci v průběhu třetího setu se slovně opřel do umpireové rozhodčí.

Osmadvacetiletému Čechovi se nelibil verdikt za stavu 4-2 a 30-15, kdy se natáhl po Chorvatovo kraťasu a špičkou rakety ho vrátil na druhou stranu dvorce s takovou rotací, že se míček vrátil zpět na jeho stranu. Berdych zaťal pěst, rozhodčí ale viděla dva dopady míčku ne zem, než ho český hráč odehrál. 

"Tohle je nejhorší výrok, jaký jsem zažil. Za tohle byste měli dostávat pokuty,“ vypěnil Berdych a zhruba minutu si na sudí Louise Azemarové-Engzellové vyléval frustraci především z vlastního špatného výkonu.

"Myslíte to vážně?" ptal se Berdych, opřený o židli rozhodčí, jako se kdysi zlobil John McEnroe. "Nestrávila jste moc času na slunci? Kdyby míček spadl dvakrát, bylo by nemožné ho takhle zahrát. Držela jste někdy raketu v ruce? Nikdy!" říkal rozčileně tenista, který však rozhodnutí nezměnil. Dohadováním pouze ztratil koncentraci, inkriminovaný game prohrál a místo možného obratu v utkání podlehl v třetí sadě v tie-breaku.

Situace s dvojdopadem v čase 5:15:



Televizní záznam navíc ukázal, že pravdu měla rozhodčí. A uznal to i sám Berdych. Den po utkání, kdy z něj vyprchaly negativní emoce, si situaci v klidu prohlédl a přes sociální sítě se umpireové rozhodčí omluvil.

"Tohle je mojě osobní omluva rozhodčí za včerejšek. Měla pravdu. V návalu emocí jsem se choval šíleně. Omlouvám se za to," napsal Berdych na sociálních sítích a připojil několik smajlíků kytiček. Zda rozhodčí oslovil i osobně, tiskové agentury neuvádějí.

Omluva Tomáše Berdycha na Twitteru
Před dvěma lety se Berdych ocitl v podobné situaci během finále na modré antuce v Madridu. Tehdy proti Rogeru Federerovi odehrál míček po dvojdopadu, na rozdíl od včerejšího zápasu mu ale rozhodčí fiftýn uznal. Švýcar se mu snažil vysvětlil, že je nemožné, aby míček bez druhého dopadu dostal takovou rotaci, ale ani on výrok nezměnil.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
PetaM
A co vy, lidi. Byli jste někdy tak nasraní, že jste po někom vyjeli? Třeba po prodavačce apod.? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, já teda jo a stejně si myslím, že jsem charakterově celkem dobrej :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vyjíždím na kurtu pořád, když mě ěnkdo nasere špatným hlášením o outech... To se stává.
Reagovat
slacker
Mas to ignorovat a delat ze zadny out zahlasen nebyl
Reagovat
Fandin
Jo, já hodněkrát, ale vždycky jsem se pak tý prodavačce omluvil přes Fejsbúk, takže jsem z obliga.
Reagovat
smazaný uživatel
JO a hodněkrát.
Reagovat
smazaný uživatel
tak asi co mu jineho zbyvalo kdyz vsichni videli ze se choval jak blbecek nepravem
Reagovat
smazaný uživatel
neomluvit se
Reagovat
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/213656/bude-berdycha-trenovat-lendl-je-to-blizko-dohode-brani-jen-finance.html
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to hlásili i na Radiu Impuls.
Reagovat
a.magerova
Aha, rádio poslouchám jen v autě a ještě jsem dnes nikam nejela.... ale tak super, že je to na více informačních zdrojích a nebudu opět Adminou napomenuta, že tuto zprávu dehonestuji uváděným zdrojem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme na tom stejně. Také rádio poslouchám jen v autě. Jen jsem nepochopila s tím Adminem. A nebo je možné, že by jsi někoho s informací předběhla a už zde nebude tak aktuální.
Reagovat
smazaný uživatel
ať se projednou vykašlou na prachy a dohodnou se, prosím, prosím, prosím (smutný oči) :) :)
Reagovat
a.magerova
Naivo....
Reagovat
Patri.k
A spadl ten míček 2x nebo ne? :D Jinak tohle znám, jednou sjem hrál s bráchou tenis a bratrova holka dělala rozhodčího a já se v jeden moment na ní tak naštval, že jsem ji obviňoval z nadržování, protože s ním chodí :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, spadl dvakrát. Pusť si to rozfázovaně a tam to jednoznačně uvidíš.
Reagovat
Fandin
Mně zaujala trochu jiná věc. Vyjádřil bych to asi takto - budou snad za chvíli lidi i šukat přes ty zasrané "sociální" sítě? To už se nenosí normální lidský kontakt, omluva z očí do očí nebo alespoň po telefonu?
Reagovat
Fandina
Určitě se lidi budou stýkat osobně, milovat se, množit se. Možná, že osobní omluva byla také a následovala až po zhlédnutí záznamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jde to taky, ale nejni to vono ;)
Reagovat
a.magerova
Kámoš mi říkal, že v jedné hospodě viděl ceduli:
"Nemáme wifi, zkuste se u nás bavit mezi sebou."

A podle toho co pozoruji, tak je to velmi pravdivé, protože mnohokrát vidím sedět u baru lidi se sluchátky v uších a chytrým telefonem v ruce bez jakékoli potřeby komunikace s ostatními.....
Reagovat
Patri.k
No, já se obávám, že by ani rozhodčí nenašel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že včerejším zápasem, ať už šlo o výkon nebo o tuhle scénu, mě Berďa vysoce nas... a jak asi místní usedlíci ví, je to u mě co říct, protože Tomáše obvykle hájím zuby nehty. Touto omluvou si to u mě zase trochu polepšil. Zpátky to nevezme, ale je to sympatické gesto a ono omluvit se a uznat chybu není vždycky zrovna jednoduchý. Někteří mu (ať už tady nebo na FB) vyčítají, že toto není osobní omluva. Možná ne, ale je to veřejná omluva (ke které je možná potřeba ještě víc kajícnosti, než k nějakému "promiň" v útrobách stadionu), která prolétla médii po celém světě, a nepochybuju, že se dostala i na to nejdůležitější místo. To ovšem nic nemění na tom, že bych byla mnohem radši, kdyby k ní vůbec nemuselo dojít.
Reagovat
babolat.cz
Je vidět, že Fedex je trochu jinde herně i charakterově. Ale na druhou stranu hodně vedl a nějakej fifteen ho nemohl rozhodit, narozdíl od té včerejší Tomovi bídy
Reagovat
smazaný uživatel
já si nemyslím, že tyto situace vypovídají o charakteru. Když je člověk frustrovanej, řekne spoustu škaredých věcí, protože nad sebou prostě ztratil kontrolu. Lidem se to stává úplně běžně v různých situacích. Nejde ani o charakter jako spíš o to, že daný člověk nedokáže v tu chvíli ovládnout své emoce - a kdo z nás je opravdu na takové úrovni, že to vždycky dokáže...
Reagovat
darek.vrana
No ten zrovna.
Reagovat
spaniel
Berdych to ma promyšlené. Zahraje po dvoudopadu, jednou de nepřiznal a podruhé se pohádá a jeste uráží. Pekne je videt rozdil v komunikaci mezi nim a Federerem, ktery byl mnohem klidnější a slušnější, i kdyz byl na rozdil od Berdycha v pravu.

Je pekne ze se omluvil, ale co mu take zbývalo ze jo... Dukaz v TV po celém svete a tlak udělají sve. Tak ted jen doufat, ze rozhodčí ho ma ve FB, kdyz uz se tak "osobne" omluvil.
Reagovat
VlS
ty si to teda užíváš, jak můžeš kopat do Berdi, co? Velký hrdinství a důkaz charakteru jak řemen.
Reagovat
spaniel
Ježíš, tady uz je kazdy mimo? Jake kopání, VISi? Urazím ho snad nekde???

Jen konstatuji, co je zrejme. Dela to porad, v kazdem zapase se nekolikrat pohádá s umpirem a tentokrat ne zrovna gentlemansky. Neni to normalni a mel by s tim neco delat. Nikdy jsem na nej nic zle nepsal, ale tady to přehnal, a jedna veta na FB snad neznamena, ze od te chvíle se to nesmí zmínit, ne?
Reagovat
VlS
To samý si za pár hodin napsal pod třemi nebo čtyřmi články několikrát. Jo, bylo to blbý a zbytečný, i když chápu, že to bylo vybití frustrace z dvou totálně blbě odehranejch setů a v okamžiku, kdy se vrací do hry mu přijde tohle ( mimochodem, Marinovi prasata přála několikrát a neomluvil se za ně ani jednou). To ho neomlouvá, ale chápu to.
Připadá mě, že zapomínáme, že i hráči jsou jen lidi a to permanentně v psychicky vypjatejch situacích a my je tady pak trapně hodnotíme pidle zásad chování mazánka v nedělní škole.
Reagovat
Fandin
Já bych řekl, že v permanentně vypjatých situacích jsou třeba záchranáři nebo neurochirurgové, ne přeplácené sportovní primadony, ale každý to asi vidíme jinak.
Reagovat
tommr
akorát to moh taky správně napsat. Omluva se anglicky řekne "apology" a ne "apologize" což je sloveso omlouvat se ... :)
Reagovat
spaniel
Kdyz se podíváš do komentářů, zjistíš, ze to uz je druha verze. Prvni obsahovala mnohem vic chyb.
Reagovat
aligo
:D
Reagovat
EllNino
ježiš teda :D ...
Reagovat
babolat.cz
nejenom to, čekal jsem lepší anglinu odhráče světové třídy, který 90% svého času je v cizině.
Reagovat
spaniel
Ze zrovna ty, to je teda ironie :D
Reagovat
a.magerova
Tak ujely mu nervy, je to taky jen člověk a navíc pod takovým drobnohledem.... po zápase jí ruku podal, teď se omluvil, tak tím pro mě ta záležitost končí.... rozhodčí taky určitě chápe, že byl ve stresu.... si kolikrát říkám, jak asi připravují ty malé sběrače, aby se hned nerozplakali, když na ně nějaký tenista zlostně houkne......
Reagovat
Chrenda
No aspoň že tak. Kdyby se neomluvil, dost by tím utrpěla jeho pověst. Bohužel, že si tím definitivně prohrál ten zápas, už zpětně nezmění žádnou omluvou.
Reagovat
smazaný uživatel
jakoze by byl jeste vic neoblibeny? to de?
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to u něj ani moc nevadí, působí u toho na kurtu docela vtipně a i tak mi je pořád sympatickej :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist