Berdych: Safin ukázal, že je světový hráč

11. 4. 2008, 17:31
Aktuality 2
Především zlepšená hra Marata Safina od začátku třetího setu stála podle českého tenisty Tomáše Berdycha za jeho vítězstvím v úvodní dvouhře čtvrtfinále Davis Cupu. Berdychovi proti domácímu hráči nestačilo ani vedení 2:0 na sety, nakonec pětisetovou bitvu prohrál a domácí Rusové se v Moskvě ujali vedení.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Bývalý první hráč světa sice letos vyhrál jen jeden turnajový zápas a spadl až do deváté desítky žebříčku, ale proti Berdychovi se po dvou ztracených setech rozehrál k velkému výkonu. "Hrál skvěle. Ukázal, že je to světový hráč, a nějaké statistiky, jestli vyhrál nebo nevyhrál zápas, sem absolutně nepatří," komentoval dvaadvacetiletý Čech soupeřův výkon.

Aktuálně devátý muž žebříčku v průběhu zápasu využil jen jeden z devatenácti brejkbolů. "On měl výborný servis a nedal mi moc šancí, abych těch brejkbolů udělal víc," poznamenal Berdych k této statistice.

Poté, co ve třetím i čtvrtém setu hned napoprvé ztratil servis, se tomu snažil v rozhodující sadě vyhnout. "Ale nepodařilo se mi to dotáhnout až k závěru, kdy by to mohlo být 4:4 a 5:5. Když jsem měl v posledním gamu 30:0, tak jsem dostal dvě esa. To tak nějak vypovídalo o tom, jak on začal hrát dobře, přestal dělat chyby a začal skvěle servírovat," komentoval průběh rozhodující sady.

Po ztrátě výborně rozehraného zápasu marně přemýšlel, co mohl ve třech prohraných setech udělat jinak. "Dneska to nebylo ani moc o mé vlastní hře. Bylo to spojené hlavně s jeho hrou. Prostě to vzal do svých rukou a hrál tak, jak hrál. A kdyby hrál jen o trochu hůř, tak si myslím, že by to dopadlo dobře na naši stranu," uvedl s tím, že možná určitou roli hrála i kvalita povrchu.

Antuka v Lužnikách není z nejrovnějších, což bylo znát i na někdy nepravidelných odskocích míčů. "Když to jednou nebo víckrát skočí špatně, tak to nemůže svědčit o tom, že je kurt výborně připravený. Je to jejich výhoda, je to jejich domácí prostředí, s tím se bohužel nedá nic dělat. Třeba to teď už bude stát při nás a bude to výhoda pro nás."

I když první bod nezískal, myslí si, že boj o postup do semifinále je stále otevřený. "Přijeli jsme sem zkusit získat tři body a je jedno, kdy je uděláme. Věřím, že Radek (Štěpánek) přinese do naší šatny první bod, a když to bude po prvním dnu 1:1, tak to bude OK," dodal.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
ok
Reagovat
smazaný uživatel
ty jo! Věřil jsem Tomášovi a jsem chudší o dvě kila, radši jsem měl dát na Štěpánka

smekám před Safinem, nedal Berdychovi šanci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist