Berdych s Davyděnkem prohrál i poosmé, v Paříži uhrál jen dva gamy

31. 10. 2008, 06:15
Aktuality 0
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Tomáš Berdych ani na osmý pokus nedokázal porazit Rusa Nikolaje Davyděnka a s turnajem série Masters v Paříži se rozloučil ve třetím kole. Šestému nasazenému hráči ve čtvrtečním večerním zápasu podlehl dvakrát 1-6.
Tomáš Berdych

Tomáše Berdycha dnes vůbec nepodržel jinak jindy kvalitní servis. Už asi dlouho nepamatuje, kdy naposledy v zápase nedal jediné eso. Naopak udělal tři dvojchyby a úspěšnost prvního i druhého podání nepřesáhla padesát procent. Celkem logicky tak pětkrát své podání ztratil, a když sám nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů, za 64 minut prohrál hladce 1-6 1-6.

Události čtvrtečního programu:
Roddick letí do Šanghaje
Tsonga znovu porazil Djokoviče

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí potvrdil, že Nikolaj Davyděnko není jeho oblíbený soupeř. S favorizovaným Rusem vydržel vítěz pařížského turnaje z roku 2005 na kurtu něco málo přes hodinu. Davyděnka neporazil ani na osmý pokus a nevyšla mu tak plánovaná odveta za jarní daviscupovou porážku, kdy byl Berdych zatím nejblíže výhře, ovšem v rozhodujícím setu si poranil kotník a vzdal.

Davyděnko se ve čtvrtfinále utká v duelu dvou již jistých účastníků Turnaje mistrů se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. Se Španělem má nepříznivou bilanci, letos však ve finále turnaje Masters v Miami na rychlém povrchu získal jediné vítězství ze čtyř vzájených soubojů.

Berdych v hale Bercy stejně jako před rokem vypadl ve třetím kole a tím pro něj sezona, v níž se na několik týdnů dostal do první světové desítky, skončila. Do nové sezony vstoupí z pozice hráče třetí světové desítky.

ATP MASTERS PAŘÍŽ (Francie, hala, 2.270.000 eur) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Nalbandian (8-Arg.) - Del Potro (9-Arg.) 6-4 6-0
Roddick (7-USA) - Simon (10-Fr.) 6-3 7-5
Tsonga (13-Fr.) - Djokovič (3-Srb.) 6-4 1-6 6-3
Blake (11-USA) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 6-4
Federer (2-Švýc.) - Čilič (Chorv.) 6-3 6-4
A. Murray (4-Brit.) - Verdasco (15-Šp.) 6-3 7-6(6)
Nadal (1-Šp.) - Monfils (Fr.) 6-3 6-2
doplněno:
Davyděnko (5-Rus.) - Berdych ((CR) 6-1 6-1

Čtyřhra - 2. kolo:
Coetzee/Moodie (6-JAR) - J. Murray/Vízner (Brit./ČR) 7-5 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist