Berdych prohrál s Robredem. Nadal odvracel pět mečbolů

11. 11. 2009, 20:48
Aktuality 28
ATP PAŘÍŽ - Tomáši Berdychovi nevyšla generálka na finále Davisova poháru podle představ. Na turnaji série Masters v Paříži dnes prohrál s možným soupeřem pro prosincový duel v Barceloně Tommym Robredem ze Španělska dvakrát 4-6. Až po odvrácení pěti mečbolů postoupil Rafael Nadal.
Tomáš Berdych

Za hlavní příčinu své porážky označil Berdych neproměněné brejkboly, kterých měl pět. "Těch bylo poměrně dost na to, aby člověk vyhrál. Měl jsem jich pět nebo sedm, neudělal jsem ani jeden. On měl tři a dva využil. Hrál solidně, výborně servíroval, takže v závěru už tolik šancí nebylo. Na začátku jich bylo dost," svěřil se po zápase ČTK.

Středa na Masters 1000 v Paříži:
- Safinovu kariéru ukončil Del Potro

- Čermák se poprvé kvalifikoval na Turnaj mistrů

Čtyřiadvacetiletý Berdych podlehl o tři roky staršímu Robredovi v hale Bercy za hodinu a 17 minut. Český tenista tak nezopakuje výkon z roku 2005, kdy v Paříži získal titul. Robredo díky vítězství vyrovnal vzájemnou bilanci s Berdychem a oba mají na kontě po třech výhrách.

Robredo letos v Davis Cupu zasáhl do všech dosavadních utkání španělského výběru a mohl by se objevit i v nominaci na finále, které se uskuteční 4. až 6. prosince v Barceloně.

Berdych nebral střetnutí s Robredem jako eventuální přípravu před případným daviscupovým utkáním. "V Davis Cupu, ať člověk hraje s kýmkoli, s jakýmkoli hráčem, tak je to utkání úplně jiné. Bude se hrát na antuce, bude to jiná atmosféra. Doufám, že když tak bude to utkání vypadat jinak," podotkl Berdych.

Nadal čelil pěti mečbolům, ale postoupil
Pokud se opět nezraní, neměl by ve španělském týmu chybět ani Robredův soupeř ve třetím kole a druhý hráč světa Rafael Nadal.

Druhý hráč světa dnes postoupil až po velké bitvě, když v souboji možných soupeřů českých tenistů ve finále Davisova poháru odvrátil pět mečbolů a krajana Nicolase Almagra porazil 3-6 7-6 7-5.

Třiadvacetiletý Nadal porazil Almagra i v pátém vzájemném utkání, poprvé však s o rok starším soupeřem ztratil set. Bývalý první hráč světa dokázal zvítězit navzdory tomu, že byl dvakrát krůček od vyřazení.

Druhý set získal až v tie-breaku, když předtím odvrátil pět soupeřových mečbolů. V rozhodující sadě pak dokázal vymazat Almagrovo vedení 3-1 a následně i 5-3. Nadalovi nahrály i soupeřovy potíže se stehenním svalem, který si Almagro nechal v průběhu třetího setu ošetřit.

"Jsem šťastný, že jsem v dalším kole. Hrál jsem špatně. Vyhrál jsem. Pro mě je to pozitivní věc. Vím, že jsem neztratil schopnost vyhrávat zápasy, i když se mi nedaří," hledal klady na dnešním nevydařeném výkonu Nadal.

"Ve čtvrtek mám novou šanci se zlepšit. Jen doufám, že nebudu hrát ještě hůř," řekl před urkáním s krajanem Robredem.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000) -
středeční výsledky (11. 11. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Robredo (14-Šp.) - Berdych (ČR) 6-4 6-4
Djokovič (3-Srb.) - Monaco (Arg.) 6-3 7-5
Del Potro (5-Arg.) - Safin (Rus.) 6-4 5-7 6-4
Söderling (9-Švéd.) - Karlovič (Chorv.) 6-4 7-6(6)
Nadal (2-Šp.) - Almagro (Šp.) 3-6 7-6(2) 7-5
Clément (Fr.) - Haas (16-Něm.) 5-7 6-3 7-6(8)
Gonzalez (10-Chile) - Isner (USA) 7-5 7-6(3)

Čtyřhra - 2. kolo:
Kerr/Parrott (Austr./USA) - Dlouhý/Paes (4-ČR/Ind.) 6-7(5) 6-4 10-5
Čermák/Mertiňák (8-ČR/SR)- Soares/Ullyett (Braz./Zimb.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wow... dneska to byla teda jizda. R+R hrůza a navíc soupeři hrající na maximu možností. Almagro měl pech s křečemi, jinak by to asi také doklepl do vítězného konce a sledovanost turnaje by šla dolů:).
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to nasere když má člověk na lístku nadalovu výhru prvního setu s kurzem 1.18 (nejnižší z celého lístku(12 zápasů)) a ten tatar španělskej to projede.....nerviii
Reagovat
Gulbis
tatar je člověk kterej dá kurs 1,18
Reagovat
smazaný uživatel
Joo,to je radosti,usklebence vystrihnul outsider :DDD At se z toho imbecilni viktor a spol treba poserou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Že tě to baví :( .. Jem fanoušek Federera, ale uznávám že Roger dneska děs a hrůza .. Hlavně že Rafa hrál taky úžasně že ..
Reagovat
smazaný uživatel
Slavíme Barney :D Huráá!
Reagovat
smazaný uživatel
To co dnes předvedl Rafa a Roger .. světová 2 a 1 .. neim neim no :(
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, radši jsem ticho. Jak Rafa tak Roger, Rafa aspoň postoupil ale Roger totálně nic. Vítězné údery nikde a v dlouhých výměnách selhal. Doufám že se oba zlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím .. Kde jsou ty krásná finále Roger-Rafa ?
Ještě že ten Rafan aspoň zabojoval a postoupil .. Roger dneska absolutně bez šťávy-kromě 1.setu ..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, už dlouho jsem neviděl ty dva hrát spolu, naposledy letos v madridu na jaře...hmm, docela dlouho. Roger dělal hodně nevynucených chyb..prostě hrál špatně a Bennetau měl svůj den. Rafa dneska odvrátil 5 mb, ale i tak hrál defenzivně, vítězné míče chyběly a postoupil se štěstím. Doufám ale že se oba do TM zlepší a možná by jsme mohli vidět finále RN vs RF.:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mno mohli by zamakat a aspoň na závěr sezóny nám dopřát zase po dlouhé době finále Roger-Rafa :) .. souhlasím s tebou
Reagovat
smazaný uživatel
To mohli, a Roger by mohl zlepšit jeho momentálně neškodný backhand, z kterého nadělal několik nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi niečo nahovára,že Parížske Masters asi Roger mať rád nebude :-)
Reagovat
a.magerova
Letos už Roger v Paříži vyhrál, tak snad mu tato prohra neznechutí cokoli pařížského :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hej,tentokrát sa dá voľne parafrázovať to Bondovské "Jedna Paříž stačí" :-)
Reagovat
a.magerova
:-))
Většina tenistů nemá ani jednu, tak co, svět se nezboří, i když mě to teda naštvalo.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nie že by som sa nahneval ak by pridal tú Paríž zase,tentokrát tú halovú,ale holt nedá sa svietiť:-) aj tak je tých bodov na obhajovanie v búducom roku až-až,cez leto a jeseň získal nejakých 7550 bodov z 9000 možných,takže to bude mať o rok dosť náročné:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Benneteau na hrad!!!!! Jooooo! Pome! Kurňa to je radosti z jedné blbosti
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz ma 5 brejku, zadnej nepromeni, tak se tezko vyhrava, je to skoda, ale na Davis cupu si snad spravi chut.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ma dosť sklamal :( super zabojoval v tom 2.sete,... ale inač to čo predvádzal.. treba priznať, že Nicolas hral dnes naozaj skvele.. ale aj tak, vidno, že je koniec sezóny.
Reagovat
letityfanousek
Potešitelné je, že Nadal působí čím dál víc unavenějším dojmem, nemá šťávu a je fajn, že vyhrál. Bude ještě víc utahanej, čeká ho Masters (tam ho snad kluci ještě víc vyšťavěj) a Davis Cup je náš. Spíš se bojím Verdaska a asi D.Ferrera. Berdych prohrál což je taky dobře kvůli DC. Má spoustu času se připravit. Good luck
Reagovat
smazaný uživatel
tvůj sen, bohužel pro tebe z říše sci-fi
Reagovat
smazaný uživatel
jeden z jeho nejhorších zápasů, co jsem kdy viděl! Vůbec žádný útok, samá dafenzíva, jen vracení míčků, nechápu... Všechno Almagrovi vracel na přímo na raketu absolutně nechápu proč! Pokud se výrazně nezlepší, zítra končí! Doufám, že zítra se budu dívat na starého dobrého Rafu .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten zápas neviděl, ale jestli tomu dobře rozumím, tak nenastal žádný posun od čínské série a je vše při starém..??
Reagovat
smazaný uživatel
oproti čínské sérii nastaly tak 2 kroky zpět.. :( buď hodně rád, že toho neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Presne to co psal Barney, extremni obrana, nic nevymyslel, servis vicemene taky tragicky ... Barney tady hodne pise jak Roger pujde dolu pristi rok ale jestli to bude pokracovat timhle tempem tak pujde urcite drive Rafa :/
Reagovat
smazaný uživatel
tak tez sa musim pridat ako fans rafy strasne sa trapil velmi som sa tesil ako vstupi do turnaja ale bolo to utrpenie zialrafa mal par dni volna ale stale posobi unavene aj ked na stastie bez bolesti asi sa prejavuje ta dlha prestavka a neni tak fyzicky dobre pripraveny nema sily na vytazny uder zial uzijeme si ho este maximalne 2 zapasy ale verim ze na turnaj majstrov to bude o niecom inom
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovali jste někdo taky zápas Nadal-Almagro ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist