Berdych prohrál s Federerem, Češi v Pekingu skončili

13. 8. 2008, 14:06
Aktuality 18
Tomáš Berdych v Pekingu nezopakoval čtyři roky starý výsledek z Atén a ve třetím kole olympijského turnaje podlehl světové jedničce Rogeru Federerovi 3-6 a 6-7 . V Pekingu se tak bude ode dneška pokračovat bez české účasti: mimo hru jsou totiž i Martin Damm s Pavlem Víznerem, kteří vypadli s polským párem Fyrstenberg/Matkowski.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych hned v úvodu zápasu ztratil podání, ale vzápětí se mu povedl brejk a srovnal na 2:2. Stále se ale nemohl opřít o svůj první servis a chyboval o poznání více než jeho favorizovaný soupeř. Další tři gamy tak prohrál a první sadu nakonec ztratil poměrem 3:6.

Začátek druhého setu patřil českému tenistovi, protože Federer ve druhém gamu udělal tři dvojchyby a svůj servis prakticky odevzdal. Za stavu 3:0 se mohl Berdych dostat k dalším dvěma brejkbolům, ale ve výhodné pozici poslal forhend do autu místo do odkryté poloviny kurtu.

Federer hru dotáhl do vítězného konce a vzápětí rozhozenému Berdychovi sebral servis. Srovnal tak krok a o osudu druhé sady musel rozhodnout tie-break. V něm sedmnáctý nasazený hráč vedl 3:1, ale Švýcar stav otočil. Skvělým prohozem přesně k základní čáře se pak dostal do vedení 5:4 a výhodu dvou servisů zužitkoval k ukončení zápasu.

"Nebylo to nic moc, mrzí mě to," uvedl po utkání Berdych. Začátek druhého setu přitom pro něj prý vypadal slušně. "Jenže jsem to nedotáhl. Největší problém celého zápasu byl můj servis, nedokázal jsem se s tím vyrovnat, nenašel rytmus ani načasování, abych si byl schopen pomoci," označil největší nedostatek. Federer si podle něj vybral slabší den. "Nechci říct, že byl k poražení, ale dalo se s ním hrál vyrovnanější utkání," řekl.

O tom, že se v Pekingu bude pokračovat už bez české účasti, se rozhodlo ve čtyřhře mezi páry Damm/Vízner a Fyrstenberg/Matkowski. Polští debloví specialisté sice prohráli první set hladce 1-6, druhou sadu ale získali v tie-breaku a třetí set prohrála česká dvojice 5-7.

Nadal a Djokovič s Rusy neztratili set
Podle předpokladů dnes dopadly zápasy druhého a třetího nasazeného hráče turnaje s jejich ruskými soupeři. Rafael Nadal si poradil s Igorem Andrejevem, který v prvním setu nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů. Španěl svou šanci nepromarnila v sedmé hře vzal Rusovi jeho podání. Ve druhém setu potom Nadal sebral Andrejevovi servis ještě dvakrát a za 95 minut postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na Rakušana Jurgena Melzera, který dnes porazil Yen-hsun Lua.

Novak Djokovič měl s Michailem Južným v prvním setu problémy, přestože svému protivníkovi ani jednou nenabídl šanci k brejku. Sám totiž ruskému hráči podání také nevzal, a tak musel úvodní sadu rozhodnout tie-break. V něm sice třetí hráč světa prohrával 2-3 a Južnyj měl dvě podání, Djokovič ale vyhrál oba body na příjmu a ve zkrácené hře zvítězil. Južnyj, který si během utkání připsal 53 nevynucených chyb, pak ve třetí hře druhého setu ztratil servis a nepříznivý průběh zápasu už nedokázal zvrátit.

Čtvrtfinálovou osmičku olympijského turnaje zkompletoval Francouz Gael Monfils, jenž dnes v třetím kole porazil 6:4 a 6:4 nasazenou sedmičku Davida Nalbandiana z Argentiny. O postup do semifinále se utká se světovou trojkou Novakem Djokovičem ze Srbska.

Výsledky  - olympijské hry - muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Berdych (17-ČR) 6:3, 7:6 (7:4), Nadal (2-Šp.) - Andrejev (Rus.) 6:4, 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Južnyj (Rus.) 7:6 (7:3), 6:3, Melzer (Rak.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6:2, 6:4, Gonzalez (12-Chile) - O. Rochus (Belg.) 6:0, 6:3, Mathieu (Fr.) - Kiefer (15-Něm.) 6:3, 7:5, Blake (8-USA) - Simon (10-Fr.) 6:4, 6:2, Monfils (Fr.) - Nalbandian (7-Arg.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Fyrstenberg, Matkowski (Pol.) - Damm, Vízner (ČR) 1:6, 7:6 (7:3), 7:5.

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mám takový pocit , že Roger letos už se s té legargie nedostane. Strašně ho obdivuji , nicméně té jeho hře prostě chybí lehkost a fyzička mi připadá taková nevalná, čili nevím jestli se z toho ještě vůbec dostane , jelikož strašně rád bych tomu věřil , že začne hrát tak jak dřív ale prostě problém má v hlavě, nicméně doufám , že se stoho dostane!!!!!!!!! LETS GO ROGER
Reagovat
smazaný uživatel
No je asi pravda co říkal Žofka v televizi, že je to o psychice. Ta sebedůvěra je nalomená, prostě si asi moc něvěří a to je špatně! Protože on ten tenis pořád umí vždyť byl čtyři roky nejlepší jen si podle mého názoru musí začít více věřit, pak si myslim že to zase půjde .... GO ROGER!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna věc takovým týpkům jako mario nevadí. Mně ale jo. Roger hraje v normálním triku. Nevyholený Nadal podobný jedinci z kmene apačů spíš budí odpor. Podvázané šlachy mu na eleganci rovněž nepřidají.
Reagovat
smazaný uživatel
No a ty asi nejsi moc inteligentí člověk.Tochle člověk s průměrným IQ nemůže napsat ty opičáku :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim te hral docela dobre.........a ma vetsi formu nez v cincinaty a v torontu!!!!Ale ty 3 dvojchby v tom gamu to bylo zly jako a pripomelo mi to dementevovouD:D:D:Dne ale myslim ze hraje GOOD!ted hraje s blakem tak verim ze pres nej prejde
Reagovat
smazaný uživatel
A s kym by hrál v semifinále?Nalbandian?Gonzalez?
Reagovat
smazaný uživatel
v dalsim kole bude hrat s blakem(USA) a v semifinale by mel hrat s daviděnkem ale ten uz vypad tak s jeho premozitelem jestli tam postoupí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mathieu?S tim moc nepočítám.
Reagovat
smazaný uživatel
podel me bude semifinale federer-mathieu..............
Reagovat
smazaný uživatel
Mathieu Gonzu neporazí.S tim Davyděnkem to bylo kvůli tomu,že si někdo určitě vsadil na vítězství Mathieua a navíc poslední dobou rusák ztratil koncentraci.
Věřím ve finále Federer-Nadal.Doufám,že v semifinále toho namachrovanýho Srba Nadal dá.
Ale Federer to bude mít s Gonzálesem taky těžký.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, a kde od vás zpráva, že vypadl Davydenko? Chlapec jede ušatej, dělá mi radost každá ruská prohra, jen tak dál. Teda kromě Dinary, ta je bojovnice k pohledání a taky Maria, to je aspoň osobnost
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš teda divný chutě, rusáky nechceš, ale u dvou ten původ nějak nevadí. Uřvaný jsem fandil ve finále v Melbourne, ty srbky mě přímo iritujou - kéž by zítra chytla krámy. Na špici nemaj co dělat, letos jim všechno hrálo do karet. Doufám, že se z horní dvojky budou brzo pakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedrer olympiádu nevyhraje.Když si srovnám,jak hrál v Cincinati,tak to bylo hodně podobný,3 dvojchyby,to neni von!!!!Měl jen štěstí,že Berdych si "umí"udržet vedení.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel máš pravdu,Roger nehraje nic moc od začátku roku,jediný turnaj, na kterém hrál přesvědčivě byl wimbledon,a ta porážka s Rafou ho srazila do kolen a ty poslední dva turnaje na hardu hrál,dá se říci ve stejnej"formě¨.Já jakožto jeho fanoušek mu to přát budu,ale už mu moc nevěřím.Dneska s Berdychem to nebylo jenom servisem,ale hlavně jeho nepřesným forhandem,ani jeho prohozy se mu nedařily.
Reagovat
smazaný uživatel
no vyhrál ve dvou setech, a navic berdych v tom zaveru zahral skvele ( az na to podani ) ,takze no problem...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger pomalu ovlada Cinu....
Reagovat
smazaný uživatel
to jo no mě se srce třepalo celej zápas ale víc sem teda fandil tomimu... no nic no:(
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo něco na moje nervy ale jen tak dál Rogi , máš na to!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist