Berdych: Prohrál jsem, to se prostě stává

28. 5. 2013, 01:00
Aktuality 51
Tomáš Berdych si nestěžoval po vyřazení v prvním kole grandslamového Roland Garros na los. V Paříži včera prohrál v pěti setech s domácím Gaëlem Monfilsem, který byl ještě předloni světovou sedmičkou.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Je to tenis, prohra jako každá jiná," řekl Berdych českým médiím po utkání, v kterém už prohrával 0-2 na sety a málem zápas otočil, ale nakonec po čtyřech hodinách a třech minutách odešel smutný po prohře 6-7 4-6 7-6 7-6 5-7. 

"Dělal jsem, co jsem mohl. V pátém setu jsem měl jednu šanci, co jsem neudělal, to je všechno," poukázal Berdych na šestou hru rozhodujícího setu, v které vedl 40-0 a pak měl ještě výhodu při podání Francouze, ale servis mu nevzal. "On měl taky jednu šanci a proměnil ji. A o tom to bylo," konstatoval šestý hráč světa. 

Monfils byl na první kolo Roland Garros nepříjemný soupeř. Je sice nyní 81. v žebříčku, ale v roce 2008 hrál v Paříži semifinále a předloni byl sedmý na světě. "Je to nová zkušenost. Vrací se po zranění, nemá žebříček, není nasazený, ale hraje dobře, tak to je. Příště ho dostane někdo jiný, někdo jiný ho porazí," řekl Berdych. 

Sedmadvacetiletý Berdych se za stavu 0-2 zvedl a zápas obracel. Ve vyrovnaném boji ale nakonec padl. "Bylo to o pár bodech. Teď vyloženě nevidím, co se přesně kdy a jak stalo. Bral bych to podle toho, jak zápas vypadal. A myslím, že to nebylo tak špatné," řekl. Vyřazení pro něj bylo zklamání, ani zdaleka se nepřiblížil svému cíli. "Spokojen bych na turnaji byl od semifinále dál," doplnil. 

Na grandslamech drží Berdych neslavnou bilanci - od roku 2007 vypadl jednou ročně na některém vždy už v 1. kole. "Aspoň nemusím příští rok tolik obhajovat," řekl trpce Berdych. "Nejsem rád, že tady sedím po prohraném zápase. Když řeknu, že to bylo atypický, všichni řeknou, že si stěžuju na hráče. Takhle to prostě je: hrál jsem s Monfilsem v prvním kole a prohrál. Stane se, to je celý," řekl.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Připadá mi,že problém Tomáše oproti TOP hráčům jsou jeho returny.Například včera Gael a Tomáš měli přibližně stejnou rychlost prvního podání,ale rozdíl v esech a vůbec vrácených míčků do hry z 1.servisu,byl na straně Monfilse a to jistě není TOP hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze jemu se bohuzel stava dost casto, ze prohrava s hraci, kteri jsou hodne pod jeho urovni. Smutny
Reagovat
Jan
Zrovna Monfilse bych neoznačoval, že je hodně pod jeho úrovní, když byl 7. na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Berdych už lepší být nemůže, že prohrál s Monfilsem bych mu nevyčítal. To je hráč (Monfils), který když se "zblázní" a žene ho publikum porazí skoro kohokoli, ale jenom jednou. No a Tomík to zrovna odsral. Myslím,že Berďa je výtečnej tenista, ale takovej Nadal, Djoki a svýho času i Federer jsou pořád jiná liga, na kterou on nedosáhne. Howgh
Reagovat
Jan
Na jednu stranu asi ano, ale taky se říká, že to je o hlavě. Když Tomáš hraje s někým o kom ví, že ho porazí, tak se vyhrabe i z hodně těžkých situací (což zrovna s Monfilsem nefungovalo) a když má to samé s Nadalem nebo Djokovičem, tak to nedokáže. Nejsem odborník, abych to mohl soudit, ale třeba když Tomovi "dozraje" hlava, tak se ještě zlepšit může.
Reagovat
nouma
Řešit Tomovu prohru není vůbec na místě. Všichni zapomínají že Geal byl světová 7 a hlavně hrál doma. Oba hráli nádhernej tenis a rozhodovali jen malé chybičky které se ale o to více krutě trestali. Tomášovi po dlouhé době nic nevyčítám. Geal si to moc zasloužil a trochu to byla i satisfakce za prohrané finále v Nice. Tomovi přeji aby další turnaj byl vydařenejší.
Reagovat
VlS
drží Berdych neslavnou bilanci - od roku 2007 vypadl jednou ročně na některém vždy už v 1. kole.
Tak pane redaktero, chtělo by se mi pro vás použít neparlamentní výraz.
A to, že se většinou dostává do QF, občas SF a jednou do F, to je ve Vašem hodnocení co? Pro většinu tenistů je to nesplnitelný sen.
Reagovat
Fandina
Podle mě je ten článek celý převzat z ČTK viz odkaz z jeho veřejného zpravodajského servru.
http://www.sportovninoviny.cz/tenis/zpravy/berdych-se-na-soupere-nevymlouval-sanci-nevyuzil/943690&id_seznam=
Reagovat
tommr
jenže Tomáš se jako stabilní hráč první desítky musí porovnávat s těma nejlepšíma a ne s průměrnejma tenistama, který jsou na tom pochopitelně ještě hůř než on. A mezi těma nejlepšíma nikdo tak často v prvních kolech GS nevypadává ...
Reagovat
smazaný uživatel
jaj ty seš trapák :DDDD
Reagovat
Roger_Federer
Ktery hrač top 10, za poslednich X LET ma tuhle jedinečnou bilanci lepši než Berdych ??
No, svedči to o jeho nevyrovnane forme na granslemu..otazka zpiše je, proč to tak ma..
Reagovat
Fandina
Ten článek napsal někdo z CTK. Ta jak známo vydává spíš jen strohá zpravodajství, auntické rozhovory a podobně. Souhasím s tebou v tom, že jde jen o kritiku, ale chybí i ta duhá sránka mince. Ze třeba Ferrer, který je před Tomem na žebříčku nikdy nebyl ve finále GS na rozdíl od Tomáše. A teď se zase s to kritikou Toma tady ztotožnili ostatní kritici. Viz příspěvky přede mnou. Jinak máš samozejmě pravdu s tou infrmací o Tomovi. Ostatním dopoučuji, aby vyvřili také přehledy o dalších, když už chtějí porovnávat a ne jen kritizovat.
Reagovat
Fandina
omluva ... ulítlo mi několik písmenek v textu ... sorry
Reagovat
VlS
tak schválně, kterým hráčům z 1. desítky se nestalo, že vypadli v 1. kole turnaje? Zase tvé nesmyslné úkoly a hodnocení. Od losu tady šíříš pesimismus, a když na tvá slova dojde, tak radostně kritizuješ. Jestli někdo hledá za každou cenu aroganci, tak arogance je to, co předvádíš ty. Zamysli se.
Reagovat
tommr
řeč byla pokud vím o GS. Pokud víš o někom z první pětky kdo tak často vypadává v prvních kolech GS tak sem s tím - rád se nechám poučit ...
Jinak o aroganci bych bejt na tým místě moc nemluvil. Ty sám jsi přímo učebnicovej příklad arogantního namyšlence, kterej každýho kdo má jen trochu odlišnej názor hned posílá k doktorovi na vyšetření. Tvoje agresivní reakce na můj naprosto normální bezkonfliktní příspěvek to jasně ukazuje ...
Reagovat
Fandina
Omlouvám se, ale souhlasím s VlSem. Tvoje příspěvky jsou pesimistické, že mě vůbec nebaví je číst. Šíříš pesimismus a to se ke sportu nehodí. Sorry. S VlSem ve všem nesouhlasím, ale co se týká tenisu, tak tady na něj kromě sojky nikdo nemá.
Reagovat
tommr
omlouvat se nemusíš - mě jsou tvoje názory úplně volný. Dalo by se dokonce říct, že by mě naopak znervóznilo kdyby si se mnou v něčem souhlasila. A co se týče mejch příspěvků když se ti nelíbí tak je prostě nečti ...
Reagovat
Fandina
Já ti rozumím, jenže ono ty tvé příspěvky někdy číst ani nejde. Jen jsem ti to chtěla napsat, obouval si se do VlSe, tak jsem ti chtěla napsat, že s ním souhlasím v tomto. Abys to věděl.
Reagovat
VlS
Fandino, já jsem nikdy nebyl žádnej velkej tenista a nikdy jsem nehrál žádnou soutěž, takže rozhodně nejsem žádnej super expert a Sojce nesahám po kolena . Tenis jsem hrál jen rekreačně, což však stačí na to, aby byl člověk schopnej rozlišit údery a představit si některé věci na kurtu( například jak snadno se člověk netrefí do kurtu nebo zmrší smeč). Je zde určitě hodně lidí, kteří tenis hrají víc a rozumí mu víc než já.
Reagovat
VlS
Najednou je z první desítky první pětka? Čím se liší herně GS od jiného turnaje? Nafoukanej nejsem, nemám na co. Proto nedělám z hráčů pitomce, nedávám jim úkoly, nehodnotím jejich týmy, partnery, nespekuluji o tom, jak partnerské vztahy ovlivňují jejich výsledky a nedělám závěry, co kdo z nich ještě v životě dosáhne. Nevykrádám jim životy, což soustavně děláš ty. Kritizuješ kohokoliv za cokoliv, ale sám žádnou kritiku neuznáš a nepřijmeš. A to je u mě arogance - nadřazenost.
Reagovat
Fandina
To je možné, že tady jsou lidi, co rozumí tenisu. Jenže já hodnotím jen to, co kdo napíše. Jseš tu stálice a podle mě máš přehled.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po včerejší diskusi konečně zase normální příspěvky :)))) Nadpis řekl vše, prostě se to stává, dneska vypadne zase někdo jiný (pokud přestane pršet). Já mám Tomáše ráda hlavně pro jeho chuť reprezentovat, pracuje na sobě a je fajn, že se drží delší dobu tak vysoko. A šance na další výhru jsou vždycky, takže budu pořád držet palce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
labilko bol, je a stale aj bude...na vyssie priecky nema...
Reagovat
manager1
Pár lidí už údajne prohrálo vlastní chalupy nebo byty,když sázeli na Berdycha a na jeho neočekávané výhry nebo prohry.
Co je na tom pravdy?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle zapas nebyl vubec jasnej, Gael je vynikajici tenista, hraje doma, ma podporu. Horsi los do prniho kola Berdych mit nemoh...
Reagovat
smazaný uživatel
na tenisové zápasy je pěkná hloupost a zvlášť, když někdo prohraje chalupu nebo byt. Dotyčný si za své neštěstí může sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli někdo vsadil chalupa na Berďu, tak to byla jen rána z milosti, takovej člověk by o majetek nejspíš přišel jindy a za jiných okolností. Sázet tenis je dost těžké, nedá se vycházet z pocitu (to je jisté) a tutovkáři prohrávají v kursech 1,1 - 1,4 celkem běžně. Neexistuje žádný recept na úspěch, každý si musí vykopat cestu sám. Ale za sebe můžu říci, že při dodržení jistých pravidel, by měl být člověk v plusu. Všem GL.
Reagovat
Stan_Borowitz
je celkově vzato o něco lepší tenista než Berdych nebo třeba Tsonga, hraje ale fyzicky nesmírně náročným stylem (snad nejnáročnějším na okruhu), a to lidské tělo prostě nemůže vydržet. Proto má tak častá zranění a padá žebříčkem na místa, na která rozhodně nepatří. Takže těsná prohra s ním není žádná ostuda...

Rád bych ti, Tomáši, nějak tu porážku vykompenzoval a udělal ti radost, ale ty už vlastně všechno máš - úspěch, peníze, krásnou přítelkyni, zdraví, mládí. To by byl oříšek i pro Boha, vymyslet nějaký dárek. Tak jsem ti alespoň po přečtení tohoto článku kliknul bod v anketě "Který tenista vyhraje French Open 2013?". Takže i když jsi vypadl v prvním kole, pořád máš i díky mně o jedno procento vyšší šanci celý turnaj vyhrát než Federer a úplně stejnou jako Djokovič. A to přece zahřeje u srdce, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Borowitz +++++++
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle jsem se po ránu (a ještě takhle hnusným) už dlouho nezasmál - naposledy snad, když si manželka přismahla vlasy žehličkou:)) Myslím, že Tomáš bude mít ohromnou radost:))
Reagovat
Fandina
Ty jsi ale milý. To se ti fakt povedlo super. One je pravdou, že někdy je důležité, že člověku lidi věří víc než jiným. A mít víc procent než Roger nebo stejně jako Novak v anonymní anketě také není k zahození. Takže pro Toma by to mělo být rozhodně velké zadostiučinění v této situace. Super Stane jen tak dál a fandím ti ... pojď pojď pojď
Reagovat
gigin
Tobě se to rozdávají hlasy a body v anketě, když máš tryskáč a v něm plno vnadných letušek!!! :))))) Jak tipuješ Gael x Ernest?
Reagovat
tito
Tipuji že prohraje :-)
Reagovat
gigin
Předpokládám, že máš na mysli Gulbu :))))
Reagovat
Stan_Borowitz
dík!
Reagovat
Stan_Borowitz
stěstěna je bárka vratká. Jedného dňa si milionář, pak sa zistí, že tvoj tata není tvoj tata, a už to všecko ide do haj*lu. Ani ty letušky ti nevěřijó, že je máš rád aj bez peňazí...

Pokud se týká Mrhačise Talentise, myslím, že Monfils toho bude mít už za poslední dny plný kecky. Tipoval jsem ostatně semifinále Federer-Gulbis :-)
Reagovat
a.magerova
http://www.fotorada.cz/foto/produkty/026436.jpgsh.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík, udělám pro to vše, co je v mých skromných silách... Pochvaly od mužů jsou sice taky fajn, ale od dívek a žen to je přece jen něco úplně jiného, chlap v tom vždycky cítí takovou tu skrytou přidanou hodnotu, řečeno moderní terminologií. Z té bych byl vždy ochoten zaplatit i vysokou daň, daleko víc než jen 22%...
Reagovat
tito
No až tak nepravděpodobné to není. Vzhledem k tomu, že Gael patří mezi nejlépe returnující hráče, čímž může eliminovat Ernieho silnou stránku a zároveň aktualně dobře podává, navíc doma, tak bych se takovému výsledku ani nedivil. Nejdříve jsem vtipkoval, ale proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, jeto jen tenis. Někdo dostane 479. na světě a už se ukazuje s tou svou štětkou, jak je dobrý, někdo si postup musí vydřít.Nic na tom nemění,že Tom bojoval a vyhrál šťastnější. Gael byl také super a přeji mu to.
Reagovat
Fandina
Souhlas s dvěma posledními větami.
Reagovat
mac.hall
Ano , stručné , leč pravdivé konstatování. Béďa na Monfilse včera neměl a to jak herně , tak i hlavou. Dělal opět řadu laciných ,až hloupých chyb, jako při setbolech v prvních dvou prohraných setech. Ty byly přímo ukázkové. V jistých fázích zápasu jsem měl skoro pocit , jakoby u něj došlo k dočasné záměně hranic vymezených pravidly pro hraní do kurtu. Tak usilovně hrál mimo ně. Svět se však nezboří, život jde dál a to i ten tenisový. Jen se tak trochu obávám , že ti , co od Toma stále čekají vítězství na GS turnaji a jeho atak na posty nejvyšší nebo alespoň vyšší , než zaujímá v současné době, budou asi zklamáni. Domnívám se , že Tomas své výkonnostní limity již zcela naplnil a zásadnějším způsobem se již nemůže posunout směrem výše. Občasné , ale rozhodně ne soustavně skvělé výkony v jednotlivých zápasech, nelze ovšem vyloučit. Asi bychom si měli přát , aby jich bylo co nejvíce.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezky napsané. I když si stále přejeme, aby ses' v tom závěrečném konstatováń mýlil.
Reagovat
tommr
souhlasím s tebou v tom, že Tomáš už nejspíš na víc nedosáhne. Vítězství na GS je pro něj při současný konkurenci nedosažitelný a já si dokonce myslím, že už ani nikdy nebude ve finále GS nebo Masters. A v žebříčku na víc než na současný šestý místo taky nemá. V první desítce by ale pokud bude zdravej ještě takový 2-3 roky moh zůstat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a ? Vždyť být v top deset je skvělé ! Komu se to poštěstí, třeba z českých tenistů ? Někteří by stále chtěli víc a víc. Ale ne od sebe, ale od druhých...
Reagovat
VlS
Ty jsi opravdu prognostik - Předvídá někdo konce Andy Murryho, když někde vypadne v 1. kole? A taky se mu to párkrát stalo. Vypadnutí v 1. kole 2011 byl průser, protože Tom prohrál s výrazně slabším hráčem a svou hlavou. Monfils je světová extratřída a jeho žebříčkové postavení nemá nio společného s jeho schopností hrát a vyhrávat, byl to hodně vyrovnanej zápas a nevím, kolika lepších se letos dočkáme. Chyby, který dělal včera Tom (a řval jsem u nich vzteky jak protrženej) předvádí dost často třeba Fedex ve výrazně větší míře. K sestupu, ale i postupu v rankingu dost často stačí smůla (štěstí) na nemoc nebo zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite si nemyslim,ze by nemohl byt ve finale minimalne Masters. Vzdyt od zacatku roku byl uz ve trech SF Masters podniku a to ve dvou na antuce coz neni jeho nejoblibenejsi povrch. A furt vidim na utkanich, ze dela pokroky a to ze parkrat prohraje jako ted s Gaelem (Nadhernej vyrovnanej zapas a urcite Gael hral jako kdyz byl v TOP10-15, coz mu zase preji at se tam vrati) tak to jeste neznamena, ze nema sanci udelat zadny dalsi vetsi uspech. Naopak si myslim ze knemu ma cim dal tim blize. Letos uz vsichni aktualni hraci TOP 10 vypadli v 1.kole (nekteri v druhem zapase coz je take dost brzo) a v porovnani s Berdychem vetsina i ve vice. Coz se da videt na aktualni Race to London. Skoda ze u Berdycha to byl zrovna GS. Gratulace Monfisovi a hodne stesti do budoucna Berdychovi
Reagovat
Mayo
Andy Murray je Andy Murray a Tomáš Berdych je Tomáš Berdych :) neporovnateľné
Reagovat
tommr
to si zvolil dost špatnej příklad. Murray je o pár let mladší než Berdych a může se ještě zlepšovat. A už ted má na kontě mnohem víc vyhranejch turnajů než Tomáš včetně jednoho GS ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi nazval Monfilse světovou extratřídou? :DDDDDDDDDDDD To jsi byl asi vožralej co? Ten hráč nikdy nevyhrál ani turnaj Masters, vyhrál za život tři turnaje a všechny byly kategorie 250, takže na nich ani neměl pořádnou konkurenci. A tothle tragéda nazveš extratřídou :D Neni to tak dlouho, co prohrál s hráčem ze šestý, opakuji ŠESTÝ stovky a od začátku sezony xkrát prohrál v prvnim kole. A s tim vypad Berdych. Gulbis ho seřeže jak psa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist