Berdych: Pro další dva body udělám vše. Klidně na kurtu padnu!

17. 11. 2012, 09:52
Aktuality 8
Tomáš Berdych prý ani na chvíli nepochyboval o tom, že zápas se Španělem Nicolásem Almagrem zvládne a vyrovná stav finále Davisova poháru na 1-1 po prvním dnu. Po vydřeném pětisetovém vítězství poděkoval za podporu divákům ve vyprodané O2 areně. Cítil únavu, ale je připravený udělat vše pro to, aby v sobotní čtyřhře i v úvodní nedělní dvouhře přidal další dva body a zajistil Čechům "salátovou mísu".
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Dneska to nebylo o tom, jestli jste úderově lepší nebo jestli hrajete líp forhend nebo bekhend. Dneska jsem byl já ten, který měl víc víry sám v sebe, že to dokážu, že to zvládnu. To mě přeneslo přes ten zápas," řekl Berdych na tiskové konferenci. 

V průběhu celého zápasu vedl, takže nepřestával věřit, že vyhraje. A to ani poté, co ztratil čtvrtý set v tie-breaku. "Byl jsem v podstatě celou dobu ve vedení. Vyhrál jsem první set, prohrál druhý. Vyhrál jsem třetí a měl mnoho šancí ve čtvrtém. Jedna chyba mě stála čtvrtý set, ale v závěru tie-breaku jsem byl lepší a to mi dodalo další sílu a motivaci do pátého setu," řekl Berdych. 

Když v závěru zápasil s únavou, velmi mu prý pomohlo bouřlivé publikum. "Před těmi lidmi je to zážitek, takže jsem se na pátý set docela těšil," usmál se Berdych. "Publikum bylo úžasné, je to náš pátý hráč. Dávají vám energii navíc, je to úžasný pocit hrát před nimi," chválila si kulisu česká jednička. 

Přestože je Berdych po náročné sezoně unavený, věří, že na čtyřhru a nedělní dvouhru bude dobře připravený. "Samozřejmě po čtyřech hodinách jsem unavený. Být unavený je ale jedna věc a nebýt připravený na další zápas věc druhá. Jsem připravený na zítra," uvedl. 

Na kurtu prý nechá o víkendu vše. "Čekají mě ještě dva zápasy a pak si půjdu lehnout. Jsem odhodlaný tam nechat úplně vše, ať to dopadne, jak to dopadne. Kdyby mě měli v neděli odnést, tak udělám vše pro to, abych se pokusil získat dva a půl bodu," dodal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
Tomáš včera vyhrál i devátej letošní DC zápas a vylepšil si svojí DC bilanci na 37 vítězství a 12 porážek (z toho má 23:11 v singlu a 15:1 v deblu). Nemusím snad ani připomínat, že Tomáš je náš bezkonkurenčně nejlepší hráč v novodobý historii. V pořadí hráčů hrajících za ČR vede před Petrem Kordou (29:13), Jirkou Novákem (27:7) a Radkem Štěpánkem (24:13) ...

Jeho včerejší výhra byla zároven i rekordní 61.výhra v jedný sezoně. Zatím nejlepší výkon podal loni s 53 výhrami ...

Za včerejší výhru si Tomáš navíc připsal dalších 75 bodů do žebříčku a upevnil si tak svoje šestý místo. Na sedmýho Del Potra má ted náskok 200 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je v tom ještě něco víc... Tomáš říká, že pro další body udělá vše. Já myslím, že udělá vše i pro tohle... :)

http://img.blesk.cz/img/2/full/1462627_.jpg
Reagovat
VlS
Klobouk dolů a dík. Doufám, že snad konečně docvakne některým věčným kritikům, jaká osobnost Tom je a přestanou do nekonečna omílat písničku o nepodané ruce.
Reagovat
historik
mluvíš mi naprosto z duše, mám z Toma opravdu velkou radost, doufám, že Lukáš se brzo posune žebříčkově výš, a doufám, že mladí talentovaní kluci (Veselý, Pavlásek)před sebou mají světlou budoucnost. Je naprosto neuvěřitelné, že se dvěma hráči hrajeme finále DC. Přesto si myslím, že by Lukáš měl už brzo dostat šanci i za nerozhodnutýho stavu - naostro. On je podle mě ten typ, který miluje velký zápasy a umí se vyhecovat a předvést to nejlepší.
Reagovat
Bob
jsou to tupci.
Reagovat
darek.vrana
Díky, Tomáši! Tvůj vztah k DC je příkladný. Když vzpomenu v minulosti na handrkování s hráči, jestli budou hrát a za jakých podmínek apod. Ty hraješ rok co rok od osmnácti s jedinou pochopitelnou neůčastí po wimbledonském finále, vždycky jseš ochotný hrát všechny tři dny. Snad si tady lidi uvědomí, že to není samozřejmost.
Reagovat
tommr
jj Tomáš reprezentuje opravdu příkladně. Nikdo jinej by si tu salátovou mísu nezasloužil tak jako on ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ano ano, už z toho principu, že finále Davis cupu řadí nejvýše ve své kariéře a to hrál finále Wimbledonu, který je pro 99% tenistů největší událost...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist