Berdych přejel i Andersona, o finále si zahraje s Nadalem!

14. 3. 2013, 23:08
Aktuality 383
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych postoupil poprvé do semifinále turnaje v Indian Wells. Český tenista se do něj dostal bez ztráty setu, když si dnes bez potíží poradil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem. O své celkově čtvrté finále na turnajích Masters 1000 a třetí finále během posledního měsíce si zahraje s Rafaelem Nadalem, který porazil Rogera Federera.
Tomáš Berdych

Dlouhodobě konzistentní výkony podávající Tomáš Berdych dnes navázal na předchozí tři kola, v nichž se soupeři příliš problémů neměl. Kevin Anderson sice v Indian Wells vyřadil světovou čtyřku Davida Ferrera a letos má také velmi slušnou formu, Berdych ho ale během posledního roku porazil ve všech pěti vzájemných zápasech a nezaváhal ani pošesté. 

Český tenista dnes v prvním setu za stavů 1-1 a 2-2 odvrátil celkem tři brejkboly, sám stejné šance nevyužil ve čtvrté hře. K další šanci na brejk se dostal až za stavu 5-4 a na proměnění prvního setbolu se vůbec nenadřel, neboť Anderson udělal dvojchybu.

Tomáš Berdych a Kevin AndersonPodobné rozuzlení měl i druhý set. Berdych během něj ztratil po servisu pouze pět míčků a bylo otázkou času, kdy vzdorujícího Jihoafričana zlomí. Stalo se tak v 10. gamu, kdy po trpělivé hře nutil Andersona k chybám a pojedné z nich využil po 90 minutách hry hned první mečbol.

Berdych v dosavadních čtyřech zápasech v Indian Wells neztratil ani set a potvrdil dobrou formu z posledních týdnů. Díky ní může postoupit do finále na třetím turnaji za sebou, o první titul v sezoně už neúspěšně usiloval před dvěma týdny v Dubaji a koncem února v Marseille. 

"Cítím se skvěle. Mám radost z postupu a skutečnost, že jsem tady ještě neztratil ani set, je příjemný bonus," pochvaluje si Berdych. 

Do finále turnaje Masters se Berdych dostal zatím třikrát. Už v roce 2005 slavil titul v hale v Paříži, další dvě finále prohrál: v roce 2010 v Miami s Rodicckem a loni v Madridu s Federerem.



O čtvrté finále se ve svém celkově 11. semifinále na turnajích série Masters 1000 utká s Rafaelem Nadalem.
S o rok mladším Španělem, který se až nečekaně rychle vrací do bývalé formy po sedmiměsíční pauze kvůli zranění kolena, prohrál už jedenáct utkání v řadě. Celkem má se španělským soupeřem výrazně negativní bilanci, když ho v dosavadních 15 zápasech porazil jen třikrát.

"Je to levák, míčkům dává velkou rotaci, takže v podmínkách, které tady panují, to bude velmi těžký zápas," uvedl Berdych. "Jestli bude horko jako teď, bude to opravdu náročné. Každopádně však doufám, že jednou ho konečně porazím. Takže proč by to nemohlo být zrovna tady?" přidal Berdych.

Rafael Nadal a Roger FedererŠestadvacetiletý Nadal ve čtvrtfinále porazil v duelu bývalých světových jedniček hladce 6-4 6-2 rivala Rogera Federera a vyhrál už 12. utkání po sobě. Po svém návratu prohrál jediný z 16 duelů (ve Viňa del Mar ve finále se Zeballosem).

Nadal v prvním vzájemném utkání po návratu na kurty po dlouhodobém zranění kolena oplatil Federerovi dvousetovou porážku z loňského semifinále na tomto turnaji. Oba tradiční rivalové spolu sehráli už devětadvacátý duel, španělský tenista oslavil 19. vítězství. Bilanci na tvrdém povrchu vyrovnal na 6-6.

První set rozhodl jediný Nadalův brejk na 5-3, ve druhém turnajová dvojka Federer ztratil podání hned třikrát oproti jedinému zaváhání nasazené pětky. Nadal pak při vlastním servisu proměnil po hodině a půl druhý mečbol. 



"V prvním setu jsem hrál fantasticky a ve druhém Roger nebojoval tak jako obvykle. Nejspíš měl nějaké problémy, které mu to nedovolily," prohlásil Nadal v narážce na soupeřovy nedávné potíže se zády. "Mohl jsem hrát a chtěl jsem hrát. Ale trochu mě bolesti trápí a proti hráčům, jako je Rafa, se to prostě projeví," přidal Federer. 

Jednatřicetiletý Švýcar tak neobhájí loňský titul a jehoztráta na vedoucího Djokoviče se prohloubí už na více než 4 tisíce bodů. Příští turnaj Masters 1000 v Miami navíc vynechá, na kurtech se objeví až na začátku antukové sezony. 

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
čtvrteční výsledky (14. 03. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - Anderson (JAR) 6-4 6-4
Nadal (5-Šp.) - Federer (2-Švýc.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

383
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
tak proč noleho nesledujete live na netu??
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jiného nám nezbyde, že...ale streamy na netu jsou nespolehlivý, sekaj se a celkově je daleko pohodlnější sledovat mač v TV...
Reagovat
gigin
Od tej doby, jak jsem si koupil novou telku a jedu v HD... víš jak, dolů se vždycky špatně leze :DD Ale ta sviňa (televiza) sa umí spárovat s mým notebůčkem a v podstatě čumím na ten stream v tv. Ale to je ještě větší mazanice, než v tom kompu :DDD Holt to dnes nějak budu muset přežít...
Reagovat
Mayo
to je trulo ten Murray...DelPo nepotrápi srba..Murraymu som skôr veril
Reagovat
smazaný uživatel
Smůůůůla, hatere:-))
Ale nikde není psáno, že Delpo Noleho nepotrápí nebo neporazí...
Reagovat
Mayo
pssst Sonjičko :) ...Rafa mes que un Jirka ! :P
Reagovat
smazaný uživatel
čau, woytho:-)))
Reagovat
Fandina
woytha je tady?????????
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale jestli je, tak ho zdravím...:-D
Reagovat
Mayo
u nás sa volá Vojto v škole taký ten čo to tam má na starosti infošky dáva a tak...čistý pánes :D
Reagovat
Fandina
Vždyť ano, jak jsem slyšela woytha, hned jsem zbystřila a zinfantilnila radostí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No když ho posloucháš, jak komentuje, tak je poznat, že sem chodí...třeba při mači Nadala mluvil o tom, že jeho outfit slavil úspěch:-D:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem odhalen :) Ale i mně se Rafův úbor celkem líbí, stejně jako DelPovy kostkovaný trencle. Tak snad se nezlobíte, že vaše názory prezentuju jako hlas českýho tenisovýho lidu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))...no co se týče mě, nezlobím se vůbec, naopak mě to baví:-)
Reagovat
Fandina
Já se také nezlobím, vždyť jsem zinfantilnila, když Sonja napsala, že jsi tady :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
já tu ale v noci u komentování nebyl.. až teď v rámci dnešní přípravy :)
Reagovat
Fandina
woytha to nevadí, že jsi tu nebyl, seš tu teď. Dneska zase komentuješ že?
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, obě SF i zítřejší F. Jsem rád, že už to není tak pozdě do noci, nějak s postupujícím věkem zjišťuju, že ty noční v řadě přestávám zvládat :)
Reagovat
Fandina
woytha ... tak to se těším, že budeš komentovat. A nedivím se, že noční komentování je těžší a určitě to nesouvisí s věkem. Od tebe to sedí, takový mladíček. A je to dobře i pro fanoušky, že nemusíme ponocovat. Tak přeji zase dobé komentování a těším se, že tě uslyšíme. Moooooooc ... úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě a to druhé semi bude taky přímý přenos? Protože v programu má NS napsaný ve 22:00 záznam hokeje a až od 02:30 záznam 2.semi...?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: dík, hlavně za toho mladíčka :))
-Sonja-: bohužel to bude záznam.. kdyby nasadili do druhého SF Berďu, změnili bychom program, ale takhle to zůstane tak, jak je to psané..
Reagovat
Nola
prečo nie je možné zaradiť druhé semi naživo? zápas Djoker vs DelPo je nezaujímavý duel? každý si to pozrie buď na streame, popr. inej TV, ak má tú možnosť a záznam odignoruje

nejde to zmeniť za žiadnych okolnosti? ani keď pekne poprosíme?
Reagovat
smazaný uživatel
Přímý přenos semifinále světové jedničky na turnaji Masters 1000 je míň zajímavé než záznam hokeje Colorado-Minnesota? To snad ne:-( Jsem dost zklamaná, ale je mi jasný, že ty o tom nerozhoduješ...no, budu doufat, že mně nebude zlobit stream:-(
Reagovat
smazaný uživatel
*mě
Reagovat
smazaný uživatel
co mám na to odpovědět? Mám svůj názor, ale NS mě zaměstnává a já musím být loyální.. takhle to prostě je.
Reagovat
gigin
Kuwa, daj mi číslo na ředitela!! Na Fandovi dávaj Kobru - Marion Kobreti, to už není snad takový tahák, tak ať to tam okamžitě šupnou!! :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
číslo ne, ale mail je marek.kindernay@nova-sport.cz
Reagovat
gigin
děkuji ti :)
Reagovat
Nola
do toho, nepokúsiš sa to vybaviť na NOVAsport?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tam napiš;-)
Reagovat
gigin
Nepaštěkuj a piš tam také!!!! :DDD Sonja už tam tak napsala... Jsi tisková mluvčí GGG? Jsi!!! Tak makej!! V nouzi poznáš přítele :DDDD
Reagovat
a.magerova
Já mu psala před finále Turnaje mistrů, aby se pokusil ho přesunout z Fandy na NS kvůli Slovákům (vychválila jsem Rogera, Novaka i slovenské fanoušky), kteří Fandu nechytají a dodnes čekám na odpověď......
Reagovat
gigin
Tak ti odpovím aspoň já. Stačí? :DDD Jako dali to tehda aspoň na Fandinu. Ale tentokrát je to brutal. Záznam o půl 3 ráno, semíčko takového fajneho turnaje. S tím ale asi nic nenaděláme.. úsměv
Reagovat
a.magerova
No tak je třeba dnes po 22 hodině číhat kdo bude na Fandině ....úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
...ty zlobis...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje strašně pasivně, na to se nedá koukat:-X
Reagovat
smazaný uživatel
No ale na zacatku druheho mu Andy dava sanci aspon na ten jeden set:)
Reagovat
smazaný uživatel
Del to nakonec otočí..
Reagovat
Nola
sa ti divím ,že čumíš na ATP, tak nudný tenis:D WTA má určite vaščie čaro, ten Djoker ti nedá spávať, trápny forehand, už aj Gulbis ho kopíruje :D
Reagovat
dadaft
no tak jsem si rýpnul, no. ))

po pravdě - ten Gulbisův forhend se teď spíš podobá Agassimu, než Djokovičovu.
ale o tom, že by byl Novak skvělý, řekl bych na konci kariéry dokonce legendární, baleťák - kdyby se tomu věnoval místo tenisu - o tom nepochybuj. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste, WTA... to je neopakovatelne kouzlo skoro kazdeho zapasu:)P
Reagovat
dadaft
dneska jsem to chtěl bojkotovat - jsou to příšerné časy - ale budu čumět, to je jasný...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bojkotuji jen Marus, ale na Caro s Angie si cas udelam...

...ted s napetim sleduji DelPa jestli se mu podari urvat aspon jeden set:)...urcite by mne potesil i vyhranym zapasem, nebot to jejich h2h je velmi, ale velmi pro DelPa nepriznive:)
Reagovat
Fandina
co se týká WTA tak dadaft je opakem spaniela, ten tady nedávno žádal, aby se WTA hrála u montyho na dvorečku a já se tomu přirovnání smála ještě za dva dny, když jsem si na to vzpomněla ... úžasné
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci, já budu taky koukat, konečně nějaký vzrůšo:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
:) Ja s Tebou vzdy pocitam:) Na nedavne finale Sabina x Marina mam jen ty nej vzpominky, ikdyz byla z toho nakonec skrec:) Necitil jsem se totiz jak jelito, ze jsem asi skoro jedinej, ktery to sleduje:D)
Takze mas u mne urcite min. jedno tlaceni Djokera, ale jeste nevim, kdy...a proti komu...
Reagovat
gigin
Jak tě tak znám, tak určitě proti Gulbovi.
Reagovat
smazaný uživatel
No vždy se mnou zas nepočítej, takovej blázen do WTA nejsem, finále Memphisu byla výjimečná záležitost:-D...škoda, že netrvalo dýl a skončilo tak smutně no:-(:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, to bylo mučení jehňátka. Djoker fantastický, Jo bohužel špatný, první 4 gamy ještě fajn a pak odešel a Nvoak šel čím dál víc nahoru a Tsonga naopak. Uvidíme, co poslední čtvrtfinále, snad dopadne podle předpokladů, na případné semi bych se pak hodně těšil, Nolemu je co oplácet a byla by ve hře i 2. příčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně je na co se těšit ve finále v souboji titánů s Rafou, to bude jiný kafe než s Tsongou i Můrou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš strach? Já mám tucha, že Delpo vyhraje...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje Del a pak prohraje s Djokerem..
Reagovat
Nola
Nole už obhájil body, Andy si polepší, ak aj nedosiahne na druhú priečku hneď, je to iba otázka času, reálne mu 2. priečka patrí a Rafa je na vzostupe, prajem mu postup do TOP 4, dnešný zápas Nole vs Jo ukázal, že TOP 4 sú mimozemšťania ....... žiaľ David tam nepatrí
Reagovat
smazaný uživatel
Mimozemšťani jsou jen tři a to Rafa, Djoker a Federer, Murray teda rozhodně ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jo, ale bilance 5:1 z doby, kdy vypadal DelPo o něco lépe než teď a Andy zase hůř, mě uklidňuje. Myslím, že bude mít Juan stejné problémy jako mívá s Nolem, neútočí moc pod velkými úhly a takoví hráči v obraně jako Nole a Andy to dokážeš vracet. Nějaké ty čopy, dropshoty a půjde to.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Jo, bylo mi ho dost líto, spousta chyb z jeho strany, byl nervozní nebo co:-(...
Nole hrál dobře, s nadhledem...IDEMO do semi:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl nervozní, po x vzájemných zápasech, no pokud to tak je, tak je to hodně smutný..
Reagovat
smazaný uživatel
Co to jako znamená "po x vzájemných zápasech"? Ono to s tím nějak souvisí?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zkušený a dobrý hráč by nervozní být neměl a myslím, že ani nebyl, dobře věděl, že jde na porážku..
Reagovat
smazaný uživatel
zítra mi někdo řekněte, kolikrát si Andy hladil záda nebo zadek. mám ráno tenis tak musím spát. díky
Reagovat
Fandina
... třeba proto castorpollux sleduje :-)))))
Reagovat
Fandina
... třeba proto to castorpollux sleduje, oprava ... úsměv
Reagovat
Mayo
Holé udolal s prehľadom Joa...a teraz zápas na kery sa neskaj teším
Reagovat
VlS
s obrovským nadhledem a klidem. Chudák Jo, musel si připadat jak školák .
Reagovat
spaniel
Strasny vyprask.
Reagovat
gigin
Za chvílu přiletí Sonja, že to byly zase nervy a nešel mu BH po lajně a s takovou hrou to nikam nedotáhne :DDDDD
Reagovat
spaniel
Aspon mate taky svou Heather :D
Reagovat
Fandina
Myslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
gigin
Sonjííí, ale no táááááák :)))) Jen prcka, nezlob sa ;))
Reagovat
Roger_Federer
:)
Reagovat
dadaft
je to stroj, který dokáže bez problému zesměšnit i tak skvělého tenistu jako Tsonga.
nebaví mě to.
Reagovat
Bob
proč ne? :D
Reagovat
dadaft
no, mám radji zápasy u kterých se můžu aspoň tvářit, že nevím, kdo vyhraje...
Reagovat
Bob
Aha :) Tak já mám radost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, nedivím se, že tě víc baví WTA, tam fakt člověk nikdy neví:-D...
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině ve finále s Rafou to nebude mít jistý, jedinej zajímavej zápas turnaje:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině ve finále s Rafou to nebude mít jistý, jedinej zajímavej zápas turnaje:-)
Reagovat
Bob
nepochyboval, že by to Rafa nevyhrál. Je to skvělej hráč a já mu držím palce. Jen škoda, že hraje s Tomášem. Přál bych si ho vidět ve finále s Nolem, ale to samé bych přál i Tomášovi :D
Reagovat
VlS
hmm, tak to máme stejně (skoro). Ale Tomovi bych to přece jen přál o trochu víc.
Reagovat
Fandina
Tak já to mám jednoduché. Přeji jen jednomu Tome pojď pojď pojď!
Reagovat
VlS
Ale jistě, ale Nole Rafa by mohl bejt zajímavej zápas a víc než tenistům fandím tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Novak-Rafa se tak jako tak dřív nebo později setkají...
Zítra fandím Tomovi;-)
Reagovat
Fandina
Teď už je každý zápas zajímavý a Rafa Nole už je okoukané, tak to chce změnu ... Berdo pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych ho stejně nedá, ani kdyby se rozkrájel, s Rafou to zas bude zápas, na který čeká celý tenisový svět, pojď Rafo!
Reagovat
Fandina
třeba si toho bude Tom vědom, a Rafovi to nechá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Změna se nikdy neokouká. Budu hrnout Tomáše a Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
No úplně nej by bylo Tomáš-Delpo:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Carlos Andyho dostatečně proškolil..)))
Reagovat
smazaný uživatel
novak se celkem nudí....už se těší na Rafu
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga ked chce porazat hracov z top 5 tak musi byt vo forme z TM 2011 tam to bola bomba
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes Roger priznal chcel hrat lepsie ale mal bolesti je to smutne :((((((((((((((((((((((

Hlavne mu prajem zdravie lebo je to King!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa zlepsuje ide hore to je super lebo ho mam najradsej ale stale to nic nemeni na tom ze Roland garros uz tento rok bude patrit Novakovi!
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude, Rafa bude slavit osmý titul, Djoker se bojí RG už teď..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to dufam ale nieco mi hovori ze Novak to da aj ked budem fandit Rafovi:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bláho, ty jsi vážně rafaholic:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Acapulco stačilo aby bylo jasné, komu bude patřit i letošní antuka, Monte Carlo bude o další level výš z jeho strany, no a na RG už bude Djoker kadit bobky předem:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Noo jasne ale fandit a tusit nieco je rozdiel
napr.
Finale LOH zeny velmi velmi som fandil Sharapovej ale vedel som ze vyhra Serena
Reagovat
smazaný uživatel
Tak srovnávat Márii ač je dobrá se Serenou v jejím království na trávě s Rafou na antuce to je dost úlet, Mária byla bez šance, naopak pro RG je už teď mírným favoritem Rafa, jak se shodujou i bookamkeři, maj úplnou pravdu..
Reagovat
smazaný uživatel
To som dal tu Sharapovu len ako priklad ze je rozdiel fanditt a tusit:DDDDDDD

No ved uvidime ale som fakt velmi stastny ze je Rafa vo forme este keby sa vratil do formy Roger a Wimbledon bude bomba:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa a Wimbledon bude bomba, vyhraje jak RG tak trávu, to zas bude sezonka:-)
Reagovat
Mayo
však NOvakovi bude patriť následných 5 rokov každý gs :D
Reagovat
smazaný uživatel
bude jich hodně, ale o několik se ještě s Rafou podělí, především na antuce a na trávě:-)
Reagovat
carolyn
Reagovat
Fandina
carolyn ... úsměv. Tak mě zabij no ... úsměv
Reagovat
carolyn
peace & love Fandino, mě je fuk co tu vyvádíš, Oskar nevěřil

tak jsem mu to našla, ale ty si odkz na Nica najdi sama :-*
Reagovat
Fandina
carolyn ... jakožto vyvrhel společnosti musím vyvádět ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji, a omlouvám se! V té době jsem tu ještě nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
A nevěřil jsem tomu proto, protože právě takovéto chování Fandina vytýká druhým........
Reagovat
Fandina
Oskar ... vytýkám vytýkám a jsem zlá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ti nikdy neřekl, že jsi zlá, to tady furt poslední dobou píšeš ty.

Jinak dobrý no, nevěřil jsem to carolyn a zastával se tě, protože bych to do tebe, vzhledem k tvému vymezování se tu k nadávkám a urážkám, nečekal. Ale to je fuk.......
Reagovat
Fandina
Oskar ... jasně, o nic nejde, ale jedno poučení pro tebe plyne, nevěř nikomu ani sám sobě ... úsměv. Nelíbí se mi když někdo kritizuje podle mě neoprávněně, ale také jsem ostrá, i když minimálně, nicméně, ono to měřítko je u každého jinde a každý máme jiný práh rozlišování co ještě je pro nás únosné a co ne. A podle toho kritizujeme. To s tím nastřelením mě vytočilo a pak se mi to rozleželo v hlavě, ale už jsem to napsala ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
mně věřit můžeš...fakt.
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, v jakém kontextu jsi to přesně myslela, ale já sám sobě věřím. Člověk by si měl věřit, nakonec i sportovci si musí věřit.....
Reagovat
Fandina
Oskar ... myslela jsem to tak, že si se mě zastal, ale pak jsem tě zklamala. Sekl ses v úvaze o mě, vsadils na nesprávného koně, neznáš mě, neodhadls mě správně. Ale o nic nejde. Je to legranda ... úsměv
PS ... napsala jsem ti nějaké vzkazy, tak tam koukni!
Reagovat
smazaný uživatel
Joj, Janowicz & Huey vyhráli ve 3.setu 12-10:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepsie by to bolo takto
Dnes Djoko a Murray

Zajtra
Nadal
Djoko
a vitaz Rafa Nadal!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to každopádně, snad se největší bitva tenisových dějin vrátí už na tomhle turnaji!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta už se vrátila a je to souboj Rafa x Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to byla největší rivalita ještě tak před třemi lety, to bezpochyby, od r.2011 už je to jednoznačně Rafa-Djoko, jejich souboje jsou pro mě tím největším topem, ale to je můj osobní názor a pocit, beru, že někteří ho mají jiný..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite su velki rivali aj Nadal a Djoko

ale urcite zapasy
Rafa vs. Roger su top a moje dectvo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mnohé jsou souboje Rafy s RF legendárními a mají dojem, že jsou tím nejlepším co viděli, z jejich rivality se stal mýtus, nad nějž není. Jenže já už prostě stavím výš rivalitu Rafy s Djokerem, nejen kvůli tomu, že se utkali víckrát než Rafa s RF, ale hlavně kvůli neskutečnému tenisovému zážitku, který mače s Rf překonal, u mě ano, třebaže s Djokerem to nemá tak růžové jako s Federerem..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se udělala anketa, tak na tom podle mě bou lépe souboje Roger x Rafa. Už jen kvůli tomu jak jsou jejich zápasy pestré, oba naprosto odlišní. Zápasy Novak x Rafa občas upadnou do stereotypu jelikož jsou si herně hodně blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se udělala anketa, tak 10 milionů fanoušků Rogera vydrtí ani ne 3 miliony fanoušků Novaka, to je snad jas:-))))))
Osobně mám ráda všechny vzájemné zápasy téhle trojky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jiní fanoušci než Rogera a Novaka neexistují?
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro ne:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, já jen tak...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo :-))) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo řečí, že prý "Rafa Gulbise asi moc neprověří, to až ve čtvrdtfinále Roger" a jaká je realita vidíme. Rafa potřeboval jeden soutěžní zápas na betonu, aby si s rozjetým Gulbisem poradil, třebaže po lítém boji. No a včera, ačkoli RF nehrál svůj nejlepší tenis, zahrál opět výborně, na backhandu takhle skvěle asi nikdy předtím nehrál a i kdyby RF hrál svůj top tenis, měl by velké problémy Rafu porazit. Všichni se tu hned od jeho prvního zápasu předháněli ve vyjadřování pochybností, podle prvního mače s Del Bonisem tu mnozí nad Rafou lámali hůl a sebejistě tvrdili ne, ten už na nejlepší opravdu mít nebude. Po prohře se Zeballosem už byl odepsán definitivně. Jeho kritiky nijak neobměkčila ani jeho výhra v Sao Paulu, kde ani Nalbandian najednou nebyl žádnej soupeř. Následovalo Acapulco a opět hned od začátku jeden jasnovidec za druhým hlásil do semifinále projde, ale tam si na něm zchladí žáhu Almagro. Nezchladil a tak před finále opět jasná předpověď, no Ferrer, ten si s nim pohraje, jasnej favorit, Rafa mít šanci nebude. A čeho jsme byli svědky? Rafa mu uštědřil největší debakl v jejich vzájemných soubojích. Kritici a posměváčci ale jeli dál, na betonech kdepak, bude rád, když dá Harrisona. Dal ho, ale samozřejmě jak jinak, nepřesvědčivě, o ničem nevypovídající vítězství, ukáže zápas s Gulbisem a ten si na něm smlsne a rozstřílí ho do jelit. A opět ouha, zase vyhrál. No ale teď je tu Federer a to bude konečná. Ale zase ne, tak je tu Berdych a i když dá jeho, zase se dočká pochybností a i kdyby dal nakonec i Djokera, tak se jeho titul znovu zpochybní a umenší. On i kdyby vyhrál do konce sezony všechno, najdou se škarohlídi, kteří si vždycky něco najdou..
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, ono to není jen u Rafy, zpochybňují se tady viacerí:-)
Myslím, že samotné fanoušky Rafy (neříkám, že všechny) překvapilo, jak rychle se Nadal vrací/vrátil do formy...je to obdivuhodné:-)
Reagovat
spaniel
A vis co je na tom nejlepsi? Ze nejvic ho zpochybnovali jeho vlastni fanousci. Ale ty jsi holt expert, psal si tady nekolikrat jak to dopadne a vyslo to do puntiku!
Reagovat
smazaný uživatel
Sonjo, já byl taky příjemně překvapen, ale určitou úroveň jsem čekal, ti co sebevědomě tvrdili, že nebude mít na nikoho z první desítky ani náhodou chtěli Rafu za každou cenu znemožnit a vysmát se mu, po jednom dvou zápasech přece nikoho odepisovat nelze, zvlášť takovou neskutečnou legendu a největšího bojovníka ze všech..
Reagovat
gigin
Já nechápu proč tu vytahuješ, že by měl být nějaký Mrhač favoritem zápasu a měl by Rafana vydrdit. Čekal jsem vyrovnaný mač a i čísla tak mluví. Absolutně vyrovnaná statistika. Navíc Ernie byl dva míčky od vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mnozí ho v diskusi před zápasem, ale už hned po losu za favotita jejich souboje označovali nebo snad ne a četl jsem špatně?
Reagovat
gigin
Ano, aj já jsem psal, že ho pošle v klidu a v suchým triku domů. Ale to byla nadsázka, legračka, nikdy bych si nedovolil říct, že ho vypráská, nebo tak něco. Jak jsem řekl, vyrovnaný duel jsem čekal. Rafa vracející se, navíc na hard vs rozjetý Mrhač. A bylo to tak. Mi se to utkání moc líbilo :) I jak Erniemu tekla krev, jak se zranil o raketu a smál se tomu jak přihlúplý a Nadal s ním :)))
Reagovat
carolyn
ale ty se vždycky objevíš po letech, když tě nikdo nečeká :-DD
A konečně máš nick, který ti patří :-) skoro teda :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Jakto že si to nečekala, Rafa se přece vrací ...
Jo jo, možná je ten s jedničkou i lepší. Snad jsem ti tu nechyběl? :D
Reagovat
carolyn
No ale trvalo vám to obou se vrátit :-)
Jen mě spíš vždycky překvapíš ....
Jo tak ty ses dal do jiného fanclubu jo???? Hmmmm
No tak to tu najdeš spoustu přátel :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Co tě napadá, je jen málo takovejch fanoušku Rafaela jako já :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jéé, zdravím, známé tváře rád vidím. Teď otázka, jestli si pamatuješ ty na mě :D
Reagovat
carolyn
uff, tak to jo :-) už jsem se lekla, že by rafa přišel o tak skalního fandu
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje přispěvky jsem jako jednoho z mála odsud vyhledával, ikdyž občas jsem nesouhlasil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád :-)
Reagovat
carolyn
Doufám, že když si zpět - tu s náma zůstaneš (i když si vamosak) a pod svým nickem a nebudeš ho už měnit :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Carolyn: Pokud se nepletu tak si vždy poznal že jsem to já :-)

Tomashino: Tvoje příspěvky maj hlavu a patu, navíc když jsem potřeboval vědět něco o Andyho zápase tak jsem věděl kam se podívat :-)
Reagovat
carolyn
Ano, ale taky ses mi vždy musel ukázat až pod nos :-*
Reagovat
Roger_Federer
Hm, navrat dalšiho Rafisty co vylezl z hrobu..:)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to neni pravda! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak z hrobu, jsem tu stále :-)
Reagovat
carolyn
JE to pravda!!!! :-)

rogere - sacaa tu byl jeden z prvních uživatelů TP, tak ho nech být. je fajn že se vrátil po těch letech co to tu stojí za pořádně velké h
Reagovat
Roger_Federer
:), ja vim dobře kdo tu kdy byl, byl jsem zde mezi prvnimi..
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Dobří holubi se vracejí.
Reagovat
carolyn
to i já tu byla mezi prvními, tak je fajn kdyby zas přišli všichni ti s kterýma to tu začínalo, né?
Reagovat
Roger_Federer
souhlasim
Reagovat
Mayo
radšej prehrať s Djokovičom ako s tým nesympatickým Berdychom...takže vamos Rafa...to by som ťažko znášal veru
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, že Berdych další fenomenální bitvu těch dvou nepřekazí, ne, to se nemůže stát:-)
Reagovat
Mayo
tak čo ja viem...tá fenomenálna bitva čiže "100" úderov každá výmena neviem či to je výhra ...taká pinkačka...všetké veľa škodí
Reagovat
smazaný uživatel
Berdo Nadala rozsekej a rozstrilej. Per do nej ty svoje dela, praz do nej, prehoupni se pres nej na zebricku si lepsi nez on, je to jenom obranna manicka. Jsi hvezda, pan format. Ceska jednicka.
Reagovat
smazaný uživatel
I ty vtipálku, lepší nemáš?
Reagovat
Olympiada
Od Ing Pe3k niže "Tím ale nechci Rafu shazovat"

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý vtip..
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa Petríkových výpočtov čo do kontextu svetovej jednotky týka.

Samozrejme vôbec si nemyslím, že je tento post pre Rafu nedosiahnuteľný. Jeho najväčším nepriateľom je zdravie, pokiaľ mu však vydrží, tak po antukovej sezóne nastúpi do každého turnaja s prakticky čistým štítom, keďže obhajoba bodov bude pre neho až do februára neznámy pojem.

Silno teoreticky, ak sa budú s Djokovičom striedať a raz skončí jeden tesne pred druhým a druhý raz presne naopak, teda inými slovami budú mať rovnaké výsledky, tak ho Rafa v Austrálii chytí. Samozrejme je to všetko hudba budúcnosti, osobne som postu svetovej jednotky nikdy neprikladal dôležitosť hodnú GS úspechov, no v zásade je to boj s otvoreným až veľmi otvoreným koncom.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale samozřejmě, že se může vrátit na první místo, je schopen hrát stejně dobře jako Djoker, jedinou překážkou může být zdraví..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aby bolo jasne,Nadalovi nejde o post svetovej jednotky,ide o vitazne GS aby predbehol Federera,tam sa meria kvalita.Nehovorim ze by nechcel byt opat jednotkou,ale myslim si,ze v jeho pripade to je druhorade,nakoniec s vitaznymi GS pride top1 vlastne takmer automaticky ale Djokovic je tazky super.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně..
Reagovat
carolyn
Rafa: buena suerte
Tomáš: nechoď, nechoď, nechoď
Reagovat
Fandina
carolyn ... už máš odkaz na čtyřikrát omluvu Nica? ... usměv usměv usměv
Reagovat
carolyn
Fandina - tak se mi zdá, že si nějak protiřečíš a to se k tobě přece nehodí :-)
Reagovat
Fandina
carolyn já jsem vyvrhel této společnosti a tak se ke mě hodí všechno. Nicméně bych ráda ten odkázek. Nevím, co jsem psala předtím, ale přehodnotila jsem to. O nic nejde, ale moc by mě zajímal, když si o něm tak přesvědčivě mluvila. Těžko se mi to hledá ve španělštině, ale když ho dáš, tak si to nechám už přeložit. Tak díky díky díky ... úsměv
Reagovat
carolyn
Já myslela, že když na to příjde, ža si to najdeš ve španělštině sama?
No chudák ten kdo ti to bude překládat, už vidím, jak ho půl roku otravuješ o překlad - nebo si to snad dáš do překladače na googlu?? No to ti je schopno přeložit i to, že se nakonec Tomáš omlouval Nicolasovi :-D
Navíc pokud si pamatuju dobře, psala si, že je to pro tebe jen spekulace a jako takovou jí neřešíš, prostě že tím to pro tebe končí.....ale je vtipné jak pitváš víc jak rok starou záležitost, která je už dááávno uzavřená.
A myslím že ani ti dva jí spolu neřešili víc, jak ted ty po roce
Reagovat
Fandina
carolyn ... psala jsem ti, že jsem to přehodnotila. Když mi dáš ten odkaz, nějak si to přeložím, google nebo podobně. To už neřeš. Jde mi o to jestli nekecáš, proto chci ten odkaz ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jak já znám carolyn tak nemá zapotřebí si něco vymýšlet ... smích
Reagovat
Fandina
Secaa1 ... když já tu nikoho neznám, tak se musím ptát ... úsměv
Reagovat
carolyn
Nekecám. Nevím proč bych si vymýšlela takto nepodstatnou kravinu
Reagovat
Fandina
carolyn ... a jak ti mám věřit, když ti tady nemohu šahnout na nos?
Reagovat
carolyn
Secaa - mě znáš, ale Fandinu asi ne, je to jen její hra, a mě už nudí jí s ní hrát

Fandina - to je tvůj problém, mě je úlně někde, že ty mi nevěříš :-D
takže: FANDINOOOOOOOO POLIB SI :-P
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak se na mě nezlob a mír s úsměvem.
Reagovat
smazaný uživatel
To že jsem sem nepsal neznamená že jsem to tu nečetl, takže o zdejších expertech mám trošičku přehled :-) docela mě potěšilo jak se tu poslední dobou rozmáhá názor o slabé generaci v době Rogera s kterou jsem sem mimochodem přišel já :-))
Reagovat
carolyn
peace&love
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle dávám za pravdu carolyn. Já si taky moc dobře pamatuju, jak Almagro říkal, že se chtěl ještě v šatně Tomášovi omluvit, ale ten ani neodpověděl na pozdrav a vůbec se s ním nebavil.
Asi se k tomu nikdo nechce vracet, ale určitě si to pamatuje víc lidí, protože z toho byla před rokem kauza a přetřásalo se to i tady.
Jo a ještě jsem si pouštěl to video, a je tam jasně vidět, jak Tomáš vstal, otočil se a řekl slovo "fuck".
Reagovat
Fandina
Oskar a jak mám věřit tobě?
Reagovat
carolyn
MY (já a Oskar) jsme nějak TOBĚ povini dávat důkazy nebo co?!!
Reagovat
carolyn
tak "fuck" jo? No co taky od Tomáše čekat žejo :-/ Ono vůbec to jeho chování je profláknuté i mezi hráči, tam už ho prý nemají v lásce dlouho mezi sebou
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to prostě pamtuju, věřit mi to nemusíš. Už jsem to tu chtěl napsat několikrát, když jsem četl, jak carolyn nevěříš, ale nechtěl jsem se dohadovat.

Určitě je to k dohledání, a i staré diskuze zde na TP. Prostě si to pamatuju.
Reagovat
Fandina
carolyn ... samozřejmě, že tady nikdo ke mě nemá žádnou povinnost. A každý stejně věříme jen tomu, co sami uznáme za vhodné. A každý se také ptáme druhých co nás zajímá. Takže v pohodě a úsměv.
Reagovat
carolyn
Oskare - já si to taky pamatuju že to říkal. Prostě já za to nemůžu že si ona nepamatuje a přitom tu nedávno psala jak si tu kauzu dobře pamatuje :-) A taky si pamatuju to jak ho Fandina chtěla nejradši poplivat!!!!!! Za to že napálil toho čecháčka. Heh
Reagovat
Fandina
Oskar ... v pohodě. Už jsem to tu psala, každý si pamatujeme něco jiného a každý si to sám vyhodnocuje podle sebe. O nic nejde ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je to video, kde to říká, je to někde v čase 0:17, ale to se asi taky už řešilo, to s tím ani nesouvisí. Tamto, co jsem psal, si opravdu pamatuju.

http://www.youtube.com/watch?v=ubS-sdL7ffw
Reagovat
carolyn
Hm nojo a je vidět jak je to cílený, ubožák, mohl si klidně pro sebe říct česky "polib si" ale on zvolí angličtinu aby to Nico slyšel/rozuměl. Prostě Berdych no, už jiný nebude.
Reagovat
Fandina
Oskar ... to video znám, ono šlo o to, že carolyn tu psala o nějaké čtyřikrát omluvě Nica v šatně. Tohle je známé.
Reagovat
Fandina
carolyn ... já myslím, že Tomáš Nica nenávidí ... nééééé, dělala jsem si legraci ... úsměv
Reagovat
carolyn
to video dává on mě,
naposled: ANO! Nico říkal že se Tomášovi omlouval ještě v šatně, ale Tomáš ho ignoroval. Pak Tomáš prohlásil že v šatně už s Nicem o tom nemluvili, ano, on s ním nemluvil!
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak děkuji za vysvětlení. I tak jsem se toho teď dozvěděla dost. Stačí a v pohodě ... úsměv
Reagovat
carolyn
ty si myslíš že je divný že já fandím španělům???? Nooo to je fakt divný, vid????
Proč vlastně ty fandíš čechům???
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to video jsem sem hodil kvůli carolyn, protože se ptala.
Reagovat
Fandina
carolyn ... já fandím všem českým sportovcům a dalším také individuálně. Je každého věcí komu fandí a nikomu do toho nic není ... úsměv
Reagovat
carolyn
a co to tvé plivání na Nicolase??? Můžeš to prosím vysvětlit?
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš: "A taky si pamatuju to jak ho Fandina chtěla nejradši poplivat!!!!!!"

Já jsem tu vyjádřil svůj názor, protože si pamatuji, jak to Almagro opravdu s tou šatnou říkal. Ovšem to neznamená, že si myslím, že je tu možno obviňovat diskutéry TP, toho já nejsem zastánce.

I když s Fandinou mnohdy nesouhlasím, nikdy jsem od ní nečetl, že by tady psala něco ošklivého na tenisty či tenistky. V tom se jí musím zastat. Spíš vždy ona píše druhým, aby jim nenadávali, protože se nemohou bránit.
Promiň, ale tomu zase nevěřím moc já, že by něco takového říkala.
Reagovat
Fandina
carolyn já jsem někdy radikální a ledacos řeknu. Nelíbilo se mi to nastřelení od Nica. Mohl ten míč tenkrát umístit bezpečně jinam, aby na něj Tomáš nedosáhl a navíc tu výměnu by stejně měl. Nelíbilo se mi, že to narval do protihráče. Ale já na tom kurtu nestála, nejsem Nico, tak nevím, proč to udělal. Jednou jsem v debatě napsala, že každý asi máme ve svém okolí i třeba v tenise někde mezi ostatními tipy tenistů, kteří rádi druhé nastřelují, i když nemusí. Nevím jestli je Nico takový. Ta situace byla nepříjemná v okamžiku, kdy Tom nepodal Nicovi ruku. Jinak by se nic nestalo. Co se týká mě, tak nevím, co bych na jeho místě dělala. Třeba bych to udělala také, nebo něco horšího, nebo nic ... úsměv
Reagovat
carolyn
Ano tahle naše moraliska Fandina, tam dokonce napsala jednomu uživateli že je magor!!!
odkazy si dohledej tady ve vyhledavači na TP
Reagovat
smazaný uživatel
Já nic dohledávat nebudu. Něco jiného je, psát tu o Almagrovi a věcech, které si určitě lidé pamatují, ale nechtějí to třeba napsat.
Druhá věc však je, obviňovat někoho, že říkal takové věci, jaké píšeš ty o Fandině.....
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak vidíš, nemůžu být moralistka, ta by nikomu nemohla napsat něco takového. Jsem vyvrhel společnosti a jinak normální smrtelník a taky se omlouvám všem, koho jsem tu urazila. Sorry.
Reagovat
Fandina
Oskar ... ne opravdu si nic nedohledávej, já umím nadávat a pak mě to třeba mrzí a fakt se naštvávám, když tu pořád někdo šije do tenistů a oni se nemohou ozvat, tak se také naštvu, ale není to tak často, spíš se tu bavím a mám radost, když se vyhrává a fandím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ujfalušiho, Gumoviče a Mařenu může snad uznávat pouze věčná študentka Soňa, petačtyřicet let + koníčky: Standa Bartůšek, zahálka a nezřízené pití )))
Soni, seber se a neblbni )))
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to bylo na mě, tak nejsem "Soňa", modříne:-(
Reagovat
gigin
Soni je 52, myslím. Max 53.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, jsem o pár let starší než taťka:-))))
Reagovat
Fandina
Sonja ... pokud není taťka biologický, tak proč ne ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
a odkud ze Srbska pochaziš? A kdy jse zdrhli?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani tak by to nešlo, Fandinko, jak asi?:-D Ale ten můj biologický je, takže je to fuk:-)))
R-F- tvl, z jakého Srbska?
Reagovat
Fandina
Sonja nevím kolik ti je let, ale předpokládám, že nebiologický taťka, nebo třeba jen přezdívka pro někoho, může být vždycky mladší ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, přezdívka...tak to jo, to nevedu:-D
Reagovat
tito
že jsi vůbec reagovala na první příspěvek.....:-(
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))))
To nešlo, nesnáším, když mi někdo komolí jméno:-((:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi náhodou taková pěkná hnědovlasá mladá holka? :D
Reagovat
Roger_Federer
Ty nejsi ze Srbska?Jsem v šoku..:),A odkud a co to jmeno?
Reagovat
smazaný uživatel
nepřijde ti neslušný ptát se mě na soukromí takhle veřejně? Nepovím ti nic, ber mě jako nick;-)
Reagovat
Roger_Federer
Ja ti tež odpovedel na to, když jsi se ptala na jmeno...Maš možnost, vyjadřit se do vzkazu :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D...zapomeň, nepřijdeš mi důvěryhodný:-)
Mimo to, jméno je přece něco úplně jiného...pro mě jsi nick Dominik (oslovovat tě Rogere Federere se mně fakt nechtělo), na nic jiného-osobního jsem se tě neptala, ani mě to nezajímá:-)

tito: máš pravdu, neměla jsem;-(:-D
Reagovat
Roger_Federer
:(, neduveryhodny, jsem uražen a ponižen.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Rogerovi bylo vidět, že není FIT. Takhle špatně jsme ho ještě hrát neviděl, ať už údery nebo pohybem. Doufám, že Tomaš ho dostane
Reagovat
Mayo
vamos RAFA zvládol to :) aj keď je pravda, že výkon RF bol hrozný
Reagovat
Tominoo
http://sport.aktuality.sk/c/146466/galung-nepriamo-spojil-rafaela-nadala-s-dopingom/
Reagovat
Roger_Federer
Hm, zaujimave, co koluje v šatnach..
Reagovat
smazaný uživatel
Tihle Galungové a všelijaký další tenisový odpad už neví, jak by na sebe upozornil..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes Murray, Djoko a Masha a asi Wozniacka ale moze aj Kerber
Reagovat
smazaný uživatel
Po každom dni nabehol na TP článok aktualizujúci posledný deň z IW.

Teda nie po každom dni.
Reagovat
Amputace
Ano, až doposud..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, ospravelnujem sa..článok je už zrejme dávno aktualizovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Přejel? :D Tak to fákt ne...
Reagovat
tommr
Tomášovy šance na titul v IW tím hodně poklesly. Proti Federerovi bych mu docela věřil, ale proti Nadalovi nemá o moc větší šanci než proti Djokovicovi. Třeba se ale Tomáš zítra hecne - když Nadala dokázal porazit Rosol tak proč by se to jednou za čas nemohlo povést i Tomášovi? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol ho porazil náhodou...Sám to řekl i Nadal...:D
Reagovat
taffer
To je tedy argument, když to řekl i poražený. Paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Šance nepoklesly. Že Rafa porazil chromého Rogera ještě neznamená, že už automaticky bude porážet všechny. Navíc Berdych má skvělou formu, takže pokud se nepo... v šatně tak je pro mě favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím. Ted se teprve ukáže jak na tom Rafa na tvrdém povrchu doopravdy je. Už proti Djokerovi hral Berďa dobře a s Rafou to vidím za této situace 50:50. Jinak samozřejmě by RAFA byl jasný favorit
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych má skvělou formu, to nepopírám, ale i tak je už nyní Rafa favoritem, zvlášť se zlepšeným backhandem, Berdych na něj zbraň nenajde..
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po čtvrtfinálovejch zápasech Berdych-Anderson a Federer-Nadal a před čtvrfinálovejma zápasama Djokovic-Tsonga a Murray-Del Potro v IW (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že hráči ještě můžou v IW získat další body):

...
4. Ferrer (+1620 bodů)
5. Nadal (+1095 bodů) *
6. Berdych 5010 bodů *
7. Del Potro (-600 bodů) *
8. Tsonga (-1260 bodů) *
9. Tipsarevic (-1920 bodů)
10. Gasquet (-2050 bodů)
11. Cilic (-2440 bodů)
12. Almagro (-2575 bodů)
...

pro Tomáše by bylo ideální kdyby v dnešních čtvrtfinálovejch zápasech zvítězili Djokovic a Murray. Pak by si totiž udržel svůj náskok před Del Potrem a Tsongou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
především by měl koukat před sebe a ne za sebe.
Reagovat
VlS
To tady řeší tommr a ne Tomáš a tommra nepředěláš. Až se bude prodávat pesimismus a připo...., tak tommr bude ve FForbesu úplně navršku :-)
Reagovat
tommr
naději na pátý místo si bude muset Tomáš vybojovat sám zítra v přímým souboji s Nadalem. Pokud vyhraje tak už to pátý místo bude hodně blízko ... :)
V dnešních čtvrtfinálovejch zápasech jde jen o to, jestli se Tomášův náskok na Del Potra a Tsongu sníží nebo ne. Djokovic a Murray jsou příliš daleko na to, aby Tomáš moh v dohledná době uvažovat o jejich předstižení ... :)
Reagovat
Fandina
Tom když chce dopředu, tak ví, že musí porážet každého a nejlépe všechny. Tome pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč si Ferrer přičítá tolik bodů, když vypadl v 1. kole. Nemělo by tam být znaménko mínus?? Nějaká chaotická tabuka
Reagovat
smazaný uživatel
To je o kolik maj víc než Tomáš, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Popřípadě kolik na Tomáše ztrácí;-)
Reagovat
tommr
jj ta tabulka ukazuje kolik bodů momentálně hráči na Tomáše získávají (+) nebo ztrácí (-) ... :)
Reagovat
tommr
Ferrer letos v IW oproti lonsku ztratil 35 bodů a Tomáš tam (zatím) získal 270 bodů ...
Ta tabulka není chaotická - ukazuje kolik bodů momentálně hráči na Tomáše získávají (+) nebo ztrácí (-). Před začátkem IW ztrácel Tomáš na Ferrera 1925 bodů a v IW jeho náskok stahuje - zatím o těch 305 bodů (viz výše), ale může to být i o víc pokud bude Tomáš vyhrávat i nadále ... :)
Reagovat
Denis92
Roger bol dost mimo..bolo to viditelne pri servise aj jeho pohybe.Chrbat ho urcite limitoval,ale tazko povedat do akej miery.Ja som pred zapasom predpokladal ze Nadal vyhra nakolko sa Roger dost trapi.Myslim si,ze by mal prehodnotit start v Miami lebo tuto sezonu uz stratil vela bodov a v Miami moze ziskat
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně se potvrdilo, což tady většinou fanoušci Rafy říkaly, že bez Rafy to není ono. Ať si říkají Andíci a Federovci cokoliv, byla to nuda. Teď teprve přišel soupeř s velkým S pro Novaka!!
Reagovat
dappe
Po zranění Nadala Djokoviš nevyhrál Wimbledon(prohra s Federerem), OH(prohra s Murrayem) a ani USO(prohra s Murrayem). Takže nevim o jaký nudě píšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak ale myslím kvalitu hry, rivalitu, prostě mrkni na AO2012, USOpen2011 atd, takhle si představuji pořádný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať jsou na žebřu 1 a 2 a možná že ještě budou, stejně zápasy Nadal - Djokovič neberu za tak zajímavé jako spoustu jiných. Dlouhé běhané výměny jsou spíše nudné i když se jedná o 6h. drama do 5tého setu.
Reagovat
Pe3k
No nevím. Vzhledem k tomu, že Noval zdrtil Nadal 7 x v řadě skrze všechny povrchy tak bych tomu moc soupeření neříkal...Pak Nadal vyhrál jen na antuce po tom co Nolemu zemřel dědeček a zápas prakticky odevzdal...

Ale zas Novak není ve vrcholné formě takže Ndal má šanci. Kde ovšem šanci nemá je dostat se na post světové jedničky...
Reagovat
tito
Proč by neměl šanci? Já vím, přání otcem myšlenky, ale pro připomenutí- 13 vítězství v řadě, skalp 2,4,11. Zítra možná 5. Na to, že se teprve rozpinkává a forma bude kulminovat před RG, je to více než slušné, ne? Navíc od Wi bude jen navyšovat. Já si naopak myslím, že je to možné a nepřekvapilo by mne to. A o tom, jak někdo někoho drtí, by se dalo dlouze polemizovat :-)))
Reagovat
Amputace
Nevím, proč by neměl mít šanci vrátit se na post světové jedničky, pokud se dostane do své top formy. Nezapomínej, že Djokovič může mít zrovna jako Nadal slabší sezónu, párkrát neobhájí potřebné body, ve dvou třech turnajích vypadne třeba už ve čtvrtfinále a hned je to o něčem jiném. Nemůžeš očekávat, že Djokovič bude ve finále všech důležitých turnajů dalších pět let v řadě. Ovšem dojímá mě tvé přesvědčení.
Reagovat
Amputace
Nebo jsi měl na mysli, že TENTO rok nemá Nadal šanci stát se jedničkou? Pokud ano, tak souhlasím, ale z dlouhodobého hlediska tvé přesvědčení rozhodně nesdílím.
Reagovat
Amputace
"Pak Nadal vyhrál jen na antuce po tom co Nolemu zemřel dědeček a zápas prakticky odevzdal..." To máš na mysli finále Monte Carla, potom následovalo ještě finále v Římě a French open. Že by selektivní paměť?
Reagovat
Amputace
"Pak Nadal vyhrál jen na antuce po tom co Nolemu zemřel dědeček a zápas prakticky odevzdal..." To máš na mysli finále Monte Carla, potom následovalo ještě finále v Římě a French open. Že by selektivní paměť?
Reagovat
Mayo
pe3k rád spomína 7 prehier v rade s djokovičom a samozrejme 3 výhry rafu nad ním v rade to bolo vďaka tomu, že mu zomrel dedeček...však ako ináč, čo očakávať od Teba :)Djokovič je intergalaktický a Rafa ho môže poraziť len keď mu niekto umre ináč to je nemožné však je to slabý niktoš..tak mi to príde :D
Reagovat
Pe3k
I kdyby Nadal nááhodou začal všechny porážet a vyhrávat kde co, tak na post světové jedničky se může dostat nejdřív po AO 2014. Aby to stihl ještě v této sezoně, to by musel být Djokovic zraněný a nebo vypadávat konstantně v prvních 3 kolech...

Nadal má 6100 bodů Djokovic 13 300. V antukové části sezony může nabrat body jen v Madridu, takže je pravděpodobnější, že body spíše ztratí než nabere. A po Wimbledonu nastává jeho slabší část sezony...Djokovic je od toho roku 2011 jasně lepší.

Tím ale nechci Rafu shazovat. Vrátil se ve velkém stylu, přestal se bát i hardu a můžem se nechat překvapit kam až to dotáhne. Tipuji druhé místo žebříčku. On je taková věčná dvojka...Ale zase nejlepší dvojka co kdy byla :)
Reagovat
Pe3k
Ještě sem chtěl dodat, že mu věřím v přímé konfrontaci s Murraym na jakémkoliv důležitém turnaji a povrchu. To je keců kolem Murrayho, že bude světová jednička atd. myslím si, že bude rád za třetí flek a to jen díky tomu, že Roger je praotec za zenitem...

Vývoj žebříčku vidím tak. Nole jasná jednička, Nadal časem dvojka, Můra trojka, kmotr Federer 4 a do top 10 půjde Ranhojič.
Reagovat
Mayo
ale ja nepotrebujem aby bol Rafa jednotkou...to čo ja chcem od neho sú TITULY iné mi je jedno...djokovič je lepší ale jasne lepší by som nepovedal..furt som názoru že medzi tými 4 nevidím žiaden veľký rozdiel...tenisovo sú všetci rovnako na tom...to že RF teraz hrá biedne no a čo tak hrá...má aj vek nato už...ale on ešte nepovedal posledné slovo si myslím
Reagovat
smazaný uživatel
Já chci taky hlavně tituly a dosažení čísla 17 a když k tomu ještě přijde i první místo, bude to jen třešnička na skvělé tortě:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa zdalo,ze Roger v tomto zapase nebol na to dobre hlavne psychicky,zeby rodinne problemy?Taky odovzdany vykon som od neho este nevidel,on ani nechcel vyhrat iba cim skor z kurtu prec,ani nebol nahnevany alebo nervozny,ze prehral proste hlavou bol niekde uplne inde len nie na kurte.Asi by si mal dat prestavku(na antuke aj tak nema vela sanci)a pripravit sa na Wimbledon,lebo ked tam podobne vyhori tak ma problem.
Reagovat
dappe
No tak současná výkonnost RF vypadá jako pěknej průser. Poslední dva zápasy s Wawrinkou a Nadalem byly z jeho strany nejhorší, co jsem od něho kdy viděl. A to ještě můžeme být rádi, že Nadal není také 100%, jinak ten výsledek mohl být daleko horší. Jestli Federer říká, že se s tím zraněním dalo hrát, tak mně to teda rozhodně nepřišlo. Podávat prakticky nemohl vůbec, ještě horší než s Wawrinkou to bylo s pohybem a absolutně není schopný přitlačit ve výměně, ve svý podstatě jen pinká a u všeho je pozdě. Navíc mi přišel i dost divnej, jak byl zvláštně přikrčen při příjmu. Celkově z toho mám strašně špatnej pocit, záda můžou být hodně velkej problém.

Na nějaký odepisování ale je pořád ještě brzo, ted má dlouhou pauzu a musí se dát zdravotně dohromady, až RG a W ukáže jestli už opravdu odchází nebo je tohle jen kombinace horší přípravy na sezonu + zranění.(na AO sice nehrál nic extra, ale plus mínus se dalo říct, že hrál dobře...od Rotterdamu se ale něco děje). Mně nebude vadit, když už nebude vyhrávat, vyhrával spoustu let. Na jeho zápasy se budu i tak těšit, ale nesmí to být tak, jako v posledních dnech, to je smutnej pohled.

Nadal se vrátil v dobrý formě, ale je pořád vidět, že to není ono. Včera mi rozhodně nepřišlo, že by hrál nějak výjimečně(nedonutil ho k tomu soupeř), jeho výkon s Gulbisem byl možná lepší, především není důrazný a zatím není moc nebezpečný, na druhou stranu mu dobře funguje BH, celkově ovšem má pořád hodně, co zlepšovat (od fanouška Federera to sedí :D). Můj názor je, že se vrátí na nějakou dobu do boje o GS tituly a hlavně na RG bude pořád favorit. Jinak k semifinále, nevím jestli bych měl tipovat, ale myslím si, že Berdych má velkou šanci na finále. V zápase je pro mě favorit.
Reagovat
a.magerova
Gratuluji Rafovi k výhře a pěknému výkonu.
Rogerovi přeji v té pauze a i po ní hlavně zdraví a pohodu!!!
Reagovat
Fandina
Také věřím, že Roger ještě neřekl poslední slovo. Ostatně poslední dobou se nějak nerozšiřuje počet těch, kdo ho běžně porážejí. To že může jít na žebříčku dolů je také tím, že hraje méně turnajů. Ty záda jsou problém, tomu rozumím, tak přeji, aby ho tak netrápila. Jinak je podle mě v pohodě a zápas by asi vypadal jinak. Tak Rogere hodně zdraví ať se zadaří!
Reagovat
smazaný uživatel
Nečakal som takýto lahký zápasy..Rafa mal dianie na kurte absolútne pod kontrolou, mám pocit, že popri tenise stihol aj porelaxovat..Federer nastúpil evidentne psychicky zablokovaný, od prvého fiftínu neveril, že moze vyhrat..Potešil Rafov BH, z niekdajšej slabiny sa postupne stáva účinná zbraň..Bez ohladu na SF však Nadal prežil úspešný turnaj, mám však tušenie, že skor či neskor nás opat čakajú finálové Novakovské Nadalovské evergreeny..

Každopádne výsledok potešil, okrem iného sa vyrovnala aj bilancia na harde, čo je vzhľadom na Rafovu antukovú škatuľku a Rogerovu hardovú gloriolu zaujímavý poznatok..
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň vidno aká je štatistika H2H skreslená, či už čo sa týka povrchov alebo celkovo počtov ako takých. Ale Rafovi treba uznať že to na týchto pomalých kurtoch proste vie, hral výborne kdežto Roger asi aj kvôli tej chrbtici bol sotva tretinový.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý na obě semifinále dneska, těším se, snad to bude v obou zápasech super tenis. Adny ani Nole zatím neukázali nic světoborného, ale stačilo jim to. Takže dneska snad půjdou nahoru. Jsem hlavně zvědavý na zápas Andyho s Juanem, nehráli totiž spolu přes 3 roky, od TM 2009, do té doby H2H jednoznačně 5:1, tak to Andyho ptovrdí, bude mixovat hru, čopovat, hrát dropshoty, nutit trochu tužšího DelPa běhat.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Murrayho zápasech mě, mimo tebou zmiňované finesy, baví tipovat kolikrát si bude s bolestivou grimasou hladit nohu/zadek. Na dnešek tipuju celkem vysoké číslo - 4x.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, překlep po ránu. A pokud předběhnu a Murray zvládne dnešní zápas a případné semifinále, půjde před Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nejde o zadek, ale záda, se kterými měl loni poměrně velké problémy během antukové části sezony. A u noh o kotníky. Ale je pravda, že je to takový zlozvyk, je možné, že ho občas škubne, ale s tím kotníkem to dělá poměrně dlouho. Ale asi i proto nosí ty ortézy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že s tím může NĚKDY mít problémy. Ale on to dělá po delších výměnách, které prohraje a stav je vyrovnaný nebo pro něj horší. Jakoby tím říkal "kdybych nebyl lazar, tak tuhle výměnu vyhraju, páč bych všechno doběh".
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, že v tom je i trochu záměru a psycholigckého tlaku.
Reagovat
Mayo
dneska sa teším na zápas Andy vs Juan ... konečne proti sebe...myslím si, že Andy potvrdí úlohu favorita ... v druhom prajem Joovi ale neverím tomu
Reagovat
smazaný uživatel
Murray není favorit a nechápu bookmakery, že ho do role favorita postavili. Ale kurz na něj celej den padá, takže všichni dobře vědí, že větší šance má dneska Del..
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé postřehy, mluvíš mi z duše.
Reagovat
Hook2424
Osobne si myslim, ze Roger nemel vubec do Ameriky jezdit. Kdyz vi, ze ma spatne zada, tak si je prece na tvrdem povrchu nebudu zhorsovat. Na konci zapasu s Dodigem se v zaveru absolutne prestal hybat .a bylo videt, ze je neco spatne. Mel se na to vykaslat a dat se do kupy. V zapase s Rafou byl totiz uplne bez pohybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se sice říká "hard", ale není to už spíš nějaký molitan? Není někde srovnání starých klasických hardů a těch nových sracek?
Reagovat
spaniel
On rika, ze ta bolest zad prichazi a odchazi. Jeste se asi nedostal do bodu jako Sampras, ktery si musel kvuli zadum vzit delsi pauzu.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jo, to je dilema,komu fandit? Jsem Čech, takže Tomovi, ale tenis Rafy se mi moooc líbí...hlavně ať je to pěkný zápas.
Reagovat
woody
Já jsem z toho dost v šoku, zápas jsem neviděl, ale viděl jsem výkony obou v předešlých zápasech...Rafa klasicky s Gulbisem jenom vracel, servis nic moc, dobrý pohyb. Roger mi přišlo hrál dobře, ale vypadá to,že se nedokaže vypořádat s tou taktikou všechno do toho slabšího jednoručáku...Tipoval jsem jednoznačně Rogera. S Berdychem by to mohl mít Rafa těžký, dobře servíruje a úderově taky v pohodě. Nciméně jako fanoušek Djokera se dnes téším na souboj s Tsongou popřípadě semi s Murrayem bude mňamka!
Reagovat
smazaný uživatel
To bude pro Nadala pohoda, semifinále nebude mít těžké...finále má jisté...
Reagovat
Pe3k
Díky bohu jsem zápas neviděl. Roger to měl raději pustit už Wawrošovi než si takhle zlepšovat H2H s rafou :D Snad se dá po dovolené pořádně do kupy, protože zatím to je mizérie.

Gratulace Nadalovi. Tímto vítězstvím se dostal mezi největší favority celého turnaje. Na Berdycha to umí a v případném finále by pravděpodobně mohl udolat i Djokovice, který není zrovna v ideální formě. Uvidíme, snad alespoň 1 zápas uvidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, podle mě vyhraje někdo z trojice Nole, Murray, Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju teď Bohu, že sem si místo tohoto špílu naordinoval pěkný 8 hodinový spánek. Fedexovi zřejmě ujíždí vlak a to dost razantně. Podle mě se letos opravdu hodně soustředil na děti a málo na tenis, ale to mu nikdo nevyčítá. Jinak s loučením s jeho kariérou bych to tak neviděl. Dokud bude mezi nejlepšími pěti hráči nejen žebříčkově, ale také výkonostně, což stále teda je, měl by zůstat. A třeba se mu povede jednou za čas takový úspěch jako třeba Aggasimu v jeho 35 letech na US Open, kdy byl ve finále. Hlavně ať neodchází, pořád je rozdíl mezi turnajem s Rogerem a bez Rogera. Gratulace Nadalovi a troufám si tvrdit, že pokud Berdych Nadala neporazí v sobotu, tak už snad nikdy. Go for it Tomas.
Reagovat
steve79
Tak lehkou porážku jsem nečekal. Musím uznat, že Federer na Nadala prostě neměl. Jeho servis mu Nadal returnoval s velkou rychlostí. Každopádně od Australien Open hraje Roger špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
a to tady experti Rafu dávno odepsali...chacha Rogera da dycinky aj bez kolen...:)
a Berdych si taky ani nečuchne i když mu fandím...
Reagovat
smazaný uživatel
moje řeč:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt hralo Roger tak mizerne?
Reagovat
J.M.
Nic z toho, co uměl loni, dnes neuměl. Jako kdyby měl před rokem daleko víc natrénováno. Loni v IW třeba Nadala ničil tím, že ty jeho forhendy do bekhendu (typickou Rafovu zbraň) bleskově odrážel dlouhými bekhendovými halfvoleji ze základní čáry, čímž Rafu dostával pod tlak. Dnes se o to jenom v pár náznacích pokusil, ale ten timing tam vůbec nebyl. Běžné bekhendy křížem dával do sítě, vyhazoval obíhané forhendy do autu, spoustu volejů dal do sítě, za vítěznými Nadalovými údery se jenom ohlížel, ani se nesnažil dobíhat. Měl víc nevynucených chyb a míň vítězných úderů než Rafa.

Co se týče zranění, po zápase říkal, že to bylo stejné jako s Wawrinkou, čili že mohl hrát, za což je rád. Že to je malý problém.
Reagovat
J.M.
I když ještě k tomu zranění zad - nejsem sám, komu přišlo, že Federer podával jinak, neohýbal při tom záda jako jindy, nepružil při tom, byl takový rovný, tuhý a podával občas skoro z ruky. Ale docela slušně, i když nevyrovnaně.
Reagovat
smazaný uživatel
To co povedal roger je velmi sympaticke nehral ani 30percent z toho naco ma a urcite to nebolo s tym ze by mal z rafy obavy ale koli zdravotnemu stavu, to ale tak tiez neznizuje perfektny vykon rafy ale ani fanusikovia rogera nemusia smutit ked bude opat zdravy bude opat pre kazdeho nebezpecny a kludne moze vyhrat GS aj za 3roky .
Reagovat
smazaný uživatel
maly problem,no neviem,či je az taky maly,ale to je nateraz jedno okrem toho ze je na tom mizerne herne ani psychyka nie je dobrá a taketo porazky ho budu zrazat stale viac dolu niekedy si hovorim,či by nebolo prenho lepsie to zabalit ked vidim ako velmi sa dlhu dobu trápi jednoducho to už nejde on za to v postate ani nemôze,ale potom si poviem lepsie turnaj s federerom na chvilu ako uplne bez neho,no neviem mám to tak 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
roger ma nadala rád sam to povedal tomu vzdy uzná,ze hral lepsie, a aj kazdemu inemu,ale v pripade berdycha az na vynimku z posledneho zapasu to uznat nevie neviem,čo proti berdychovi má..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně zhodnoceno. Naprosto souhlasím.
Reagovat
rubens
Soumrak bohů? no, uvidíme na trávě, tam může být vše naopak. Tady bylo jenom vše při starém, halt nový koště... Možná by se Roger měl namotivovat taky nějakou pauzičkou. :)
O Toma budu mít v semi strach, potrvé.
Reagovat
smazaný uživatel
No teď bude mít pauzu asi dva měsíce, ale kdo ví, jestli ho namotivuje...dnes na něj byl dost smutný pohled, dvojčata ho snad rozveselí:-)
Reagovat
J.M.
Nevím, jestli má tu strategii vymyšlenou dobře. Strašně dlouhá pauza, do Madridu přijede nerozehraný (loni tam přijel asi po 6týdenní pauze a ze začátku to bylo vidět), a pak hned další týden Řím, pak Paříž, pak hned Halle a Wimbledon. To je hrozná šňůra. Ale možná už to letos pro něj nebude takový problém. Když se na těch turnajích nedostane daleko (bude-li pokračovat v těchto výkonech), bude mít dost času na odpočinek. :-)
Reagovat
anajka
Celý tenisový svet čakal a teraz je celý tenisový svet sklamaný.
Roger bez pohybu,bez energie, bez dôrazu.
Reagovat
J.M.
Celý svět ve svých očekáváních někdy trochu ignoruje skutečnost, respektive nesleduje aktuální situaci, a má myšlenky někde v nějakých "legendách". Myslím, že skutečný tenisový fanoušek, který tenis sleduje, nemohl být dnešním zápasem překvapený. To, že zápas nebude stát za mnoho (hlavně od Rogera), se dalo čekat. Prostě nejlepší léta rivality těchle dvou hráčů už jsou pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Roger přišel ještě proti Stanovi celkem v pohodě...chyb dělal dost, ale aspoň to vypadalo, že chce vyhrát (i jak se pohádal s rozhodčím tomu nasvědčovalo)...zatímco dnes vypadal hodně odevzdaně a všimla jsem si, že i Mirka je dost klidná, přitom v osmifinále byla pěkně nervozní...
Reagovat
J.M.
No, třeba nebyla klidná, jenom prostě viděla, že je to dnes marné. :-) Já už jsem byl od konce 1. setu taky klidný, protože bylo vidět, že dnes to nepůjde. Se Stanem mohl pořád bojovat, ten se dokáže porazit i sám. :-)
Reagovat
Gracias_Mendoza
Se Stanem nervózní? Bodejť, se Stanem prohrát tak je z ostudy kabát. S Rafou prohrát? Na to jsou fanoušci Rogera zvyklí, teda aspoň já ano :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mas uplnu pravdu ani ja nie som az tak prekvapeny a v podstate ani sklamaný prislo len to co muselo a bolo jasne uz pred zapasom snad si odpocinie a daco slusnejsie este uhra bud mu pauza pomoze alebo ho zrazi este viac dolu ale myslim ze to druhe to ukaze cas.prosim ta este mam na teba otázku ked a kedy sa Roger presne vyjadril,ze ma tie problemy s chrbtom?dako som to nepostrehol.
Reagovat
J.M.
Bylo to po 3. kole s Dodigem. Na konci předposledního gemu ho chytla záda, trochu se kroutil, sahal si na záda a hůř podával, a v posledním gemu hrál agresivně, aby to skončilo brejkem a nemusel už na servis. Po zápase se ho na to komentátor ptal, a Roger říkal, že tam něco v těch zádech zabolelo. Ale žádné detaily se o tom asi od té doby nerozšířily, takže dnes komentátoři celý zápas jenom spekulovali, jestli za tu jeho ztuhlost v pohybu a špatnou defenzivu může i zranění, nebo jenom horší fyzička oproti době před rokem.
Reagovat
smazaný uživatel
vdaka za odpoved.Dnesny zapas som videl tak viem co konentovali,no uvidime co bude dalej,no nejake zázraky sa uz cakat asi nedaju.
Reagovat
Olympiada
Tak co ti ty smraďochu k tomu mam asi tak napsat

Snad jen, uzivej si nadále tu jednu porazku z antuky.....pozoruj neuveritelny navrat("dřevaka a obranáře)....a take uz přehodnot pozici Rafaela v history
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takhle jednoznačný zápas snad nikdo nečekal...Roger evidentně v nepohodě, bude teď mít dva měsíce na rest no...
Přesto mizerný výkon RF nesnižuje Nadalův skvělý výkon- hlavně z BH válel neskutečně...těším se na semi proti Tomášovi;-)
Reagovat
J.M.
Já si myslím, že Tomáš může mít šanci - Rafa pořád není úplně nejjistější, hodně úderů posílá do sítě, ale zase Tomáš má ten psychický blok, stejně jako proti Novakovi. Nicméně hraje v současnosti o dost líp než Roger. Může to být hodně zajímavý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
A mám trochu dilema, komu fandit, protože kdyby se do finále z druhé půlky propracoval Novak, chtěla bych vidět jeho souboj s Rafou...na druhou stranu přeju Tomovi, aby trochu zkorigoval tu nepříznivou bilanci s Nadalem a získal ještě větší sebevědomí...
Reagovat
Gracias_Mendoza
Fanoušek Rafy by momentálně podle mě ještě neměl chtít konfrotaci s Novakem. Novak spoustu těch slabých úderů od Rafy by neněl problém uklidit.
Reagovat
J.M.
Ale zase kdyby Andy v semifinále udolal Novaka, to by byla pro Tomáše ve finále šance. Každopádně myslím, že i Rogerovi fanoušci se pořád můžou těšit na zajímavé zápasy. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Šanci má, jen doufám, že si nenechá vnutit ten Rafův rytmus hry, to by byl konec.
Reagovat
Faddova
Vamosss! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No, Novak ani Andy ještě v semifinále nejsou a upřímně řečeno by mně nepřekvapilo, kdyby se tam ani jeden nedostal, protože zatím ani jeden nepodal extra přesvědčivý výkon...jak už tu bylo řečeno, nejlepší je na IW zatím Tomáš.
Reagovat
J.M.
Ono to není poprvé, co Tomáš vypadá na turnaji nejlíp, ale stejně mu to nikdy není nic platné, protože velká čtyřka prostě umí zvládat momenty, kdy opravdu o něco jde. V tom má Tomáš pořád velké rezervy. Tomáš umí výborně hrát se slabšími soupeři, možná líp než Novak a Andy. Ale to z něj lepšího hráče nedělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to je pravda...
Andy i Nole se tak trochu "šetří", hrajou, co potřebujou, zatímco Tomáš od začátku turnaje válí...
No, přeju si SF Novak-Andy, takže doufám, že oba zaberou (ostatně budou muset, hlavně Andy, protože Delpo vypadá dost dobře)...a ve finále Tomáše, Rafovi by mohlo semi na rozjezd stačit:-D:-)
Reagovat
Gracias_Mendoza
Federerovi stejně zvoní hrana. Vypadá to na jeho konec...
Ve Wimbledonu prohraje jako Sampras s nějakou mladou střelou, vylítne z TOP 4 a ahoj této éře. Ale díky Fedexi, byl jsi vždy borec!
Reagovat
J.M.
Nevím, jstli to půjde takto rychle, ale ta jeho čtvrtfinálová série na grandslamu je už dlouho v ohrožení, a letos to asi bude boj. Ale ten závěr to vystihuje - jeho fanoušci těžko můžou být nespokojeni, už se mu toho povedlo tolik, že ten postupný sešup na stará kolena nelze brát nějak tragicky.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Když si představím že takový Nadal nejpravděpodobněji ukončí kariéru nějakým zraněním, to samé s Djokovičem, tomu taky jednou vyskočí kotník při nějakém skluzu, tak můžu být rád že Roger si to doplácá. Jako Sampras to asi to bohužel neukončí(US 2002), špička je příliš agresivní, ale aspoň se rozloučí tak jako se loučí člověk se životem.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Reagovat
J.M.
Některá loučení se životem jsou hodně nepříjemná, snad to Rogerovo loučení bude lepší. Asi to bude hodně působivá "oslava". Možná největší rozlučka, co kdy byla...
Reagovat
Gracias_Mendoza
Tenisté si vybírají různé rozlučky. Od Rogera nevím co čekat. Jako Roddick to snad neoznámí. Ten mě hodně šokoval. Doteď jsem to nerozdýchal, stejně jako Samprase.
Reagovat
J.M.
Tak Sampras to nechal trochu "vyhnít". To pak možná tolik nebolí jako ten náhlý konec u Roddicka.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Vyhnít? Jak je to myšleno? :-)
Reagovat
J.M.
Vyhrál US Open, pak rok nehrál, a na další US Open přišel jenom na oficiální rozloučku s kariérou. Přitom už dávno nebyl aktivní hráč. Takže to nebyl žádný velký šok, a lidi už v té době měli plnou hlavu Roddicka, Federera, Hewitta a téhle party.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Jako takhle ano. Ale mnohým bylo jasné, že je konec. Narodil se mu prcek, na AO kvůli němu nejel. Když to oznámil, byla to pro mě definitivní tečka. Před Wimbledonem jsem si trochu ale hrál s myšlenkou že by dorazil. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vypadá, že z toho sám nemá radost...
Reagovat
J.M.
A není to poprvé. Občas opravdu vypadá, že když soupeři nakládá příliš potupně, je mu ho líto. Ale to mu nebrání, aby v tom pokračoval. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prostě není žádnej hajzlík, má respekt ke všem a k největším soupeřům pochopitelně jakbysmet. Za to ho mám strašně rád..
Reagovat
J.M.
Překvapení se zatím nekoná, Roger hraje jako starý pán. Unavený, pomalý, kazící. Mluví o tom i komentátoři. V obraně už vůbec nestíhá, v útoku kazí. Pohyb je tuhý, asi ho opravdu něco bolí. Rafa sice ještě nehraje jako kdysi, ale bekhend funguje brilantně, a na nemohoucího Rogera to stačí. Ale zase semifinále Tomáš-Rafa může být moc zajímavé, případné finále Rafa-Novak taky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sonjo, ten Gulbisův Luck teda překonal Roger.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jako čím? Vždyť dneska se mu prakticky nic nedaří...jedno prasátko nic nezachránilo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis neměl takový štěstí, taky jen to prasátko :) Neboj on teď Roger dostane šanci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já nemyslela jen v tom zápase proti Rafovi, myslela jsem v celé té své vítězné šňůře...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hraje zatím tak, že to vypadá na výklep nebo na skreč...
Reagovat
J.M.
Roger nikdy neskrečuje, to by muselo být opravdu hodně vážné. Jestli má dostat třeba i kanára, tak si ho asi s pokorou dobere až do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zatím velmi dobrý, skvělý BH...
Roger mizérie...
Reagovat
smazaný uživatel
Změna plánu, C´mon Roger!!! Došlo mi že vítěz hraje s Berdychem :D
Reagovat
Faddova
Proč toho Rogera hned tak odepisujete? Prostě někdy se daří víc, někdy míň... Loni ho taky všichni odepisovali a pak to dotáhl na světovou jedničku. Rogerova hra není založena na fyzičnu, takže ještě klidně může pár let dosahovat skvělých výsledků.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez "fyzična" si neškrtne ani takový hráč jako Roger...
Reagovat
J.M.
Rogerova hra je už přes 10 let založena na špičkové fyzické přípravě. V Indian Wells se pohybuje jako stařeček, a dnešní zápas podle toho dopadl. Navíc mizerně nehraje v tomto zápase, ale už téměř rok v kuse. A s každým dalším turnajem vypadá hůř než kdy předtím. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že je to jenom přechodný výpadek formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Rožééére, to červené triko bylo super, s modrým hrůza, jak nějaký barceloňák. Nadal válcuje všechny v IW tím outfitem :-)
Reagovat
Matti
Rafa teď hlavně válcuje bekhendem. Tolik vítězných úderů nemá ani z forhendu.
Reagovat
smazaný uživatel
Všímám si, zatím paráda na BH.
Reagovat
Faddova
Nemá, protože nemá šanci ho hrát a už to tolik neobíhá ;)
Reagovat
Faddova
Vamossss ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci, na tenhle match čekal celý tenisový svět už pěknou chvíli, tak ať to stojí za to!:-)))
Reagovat
Roger4EVER
Jojo, jde se na to!
Reagovat
Fandina
V nadpisu je překlep, zní to hezky. Asi to a také někdo přejel ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
podal vyzraly takticky vykon. Lepsil se gam od gamu. No a ted jen doufat ze si semifinale zahraje proti oblibenemu Federerovi :)
No mam z tebe radost Tome!
Reagovat
misoSK
Berdych podal standardny vykon, ktory na Andersona staci. U Kevina mi chyba vacsia variabilita hry, castejsie utoky na siet, atd. Inac co sa tyka dvojmetrovych chlapikov ma jasne najlepsi pohyb i zakladne udery, skoda ze stale robi vela zbytocnych chyb. Ked si predstavim ze Isner bol v top 10, a Karlovic len tesne za nou, tak Anderson patri minimalne do 20-ky. Za posledny rok ho vsak prave Tomas vyradil zo 6 velkych turnajov, co je uz trochu mrzute pre Kevina
Reagovat
spaniel
Souhlas. Kdyby byl trochu variabilnejsi a hral takhle konzistentne, tak by casem mohl atakovat hranici top 10.
Reagovat
Fandina
Dobrá zápas. Druhý set výborný a rozhodující game s přehledem. Gratulace Berďo a jen tak dál! Držím palce do semi a dej to!
Reagovat
Fandina
Oprava ... dobrý zápas ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, Tome..:) Jinak Kevin má na Berdycha docela smůlu...od loňskýho AO se spolu utkali už šestkrát a zatím pokaždé vyhrál Tomáš..:)
Reagovat
tommr
zajímavý na tom ale je, že všechny jejich zápasy byly velice vyrovnaný a rozhodovalo o nich pár míčků. Tomáš většinu času dokonce působil dojmem, že na ty Andersonovy bomby nemá žádnej recept, ale nakonec ho vždycky nějak dokázal přehrát ...
Dost mi to připomíná zápasy Tomáše s Djokovicem, kdy nakonec vždycky vyhraje Djokovic at už hraje Tomáš sebelíp ... :)
Reagovat
jacksax
to je trochu jiná káva. Anderson je moula, co umí bouchat, a šašek umí hrát tenis
Reagovat
VlS
v životě překonal hranici 5000 bodů (5010). V Mia obhajuje jen 45 bodů. má tedy slušnou šanci poskočit ještě výš. V race je dokonce 4. za Nolem, Andym a Davidem, ale před Rogerem. Výborně hraje, jen tak dál a první pětka nemusí být mimo realitu.
Reagovat
spaniel
V prvnim setu byl Anderson o chlup lepsi, ale zpackal zaver. V druhem uz Tomas nemel problem. Hraje hodne dobre, ale Anderson mu sedi, podobny styl, tvrde udery od zakladni cary. Vetsi problem bude mit s hraci, kteri jsou variabilni a budou menit rytmus. S dobrym servisem a trochou stesti muze porazit kazdeho.
Reagovat
Fandina
Doufám, že Tom teď už bude každého porážet. Evidentně zapracoval na fyzičce a je to znát ve výměnách. Dneska mi chyběly returny, jako proti Mayerovi, ale i tak to bylo moc dobré. Mám z Tomáše radost. Jen tak dál Tome ... pojď pojď pojď
Reagovat
George_Renel
To bych si netroufl tvrdit. Nicméně ač nehrál svůj nejlepší tenis, dokázal se soustředit na ty důležité míče a ty vyhrál. Dnes, při absenci 1. servisu, svého soupeře jednoznačně přehrál hlavou. Anderson hrál velmi dobře.
Reagovat
tommr
taky mi ta formulace "přejel" připadá trochu mimo. Anderson Tomášovi zle zatápěl, ale ten ho mazácky přechytračil v koncovkách obou setů ... :)
Reagovat
Fandina
Také to tak vidím. Souhlas.
Reagovat
Fandina
Poslední příspěvek byl mou reakcí na příspěvek od George_Renel. Díky ... úsměv
Reagovat
VlS
Taky nemám tihle supertitulky rád. Tom vyhrál a ve skutečnosti 1. set s klikou o chlup, 2. zaslouženě, ale těsně. Kevin je výbornej tenista a myslím, že do dvacítky letos půjde.
Reagovat
J.M.
Mělo se radši místo velkých slov napsat, že Anderson padl. Na tom se jistě všichni shodnou. Neutrální titulek "Anderson padl na beton" by tady dobře zapadl.
Reagovat
Fandina
Já bych řekla, že si to autor článku zase zkrátil a chtěl napsat, že Berdych pokračuje ve vítězné jízdě turnajem a nakonec to takhle zkrátil přejel ... úsměv
Reagovat
J.M.
Tak snad bude Anderson v pořádku.
Reagovat
Fandina
Také to předpokládám, to už bychom věděli, že ne ... úsměv
Reagovat
J.M.
No každopádně bych Berdychovi sebral řidičák. Už v Dubaji byl nebezpečný.

http://www.youtube.com/watch?v=kFjWFrm7UXo
Reagovat
Fandina
Sebrat řidičák bych mu tedy nepřála, když už se to nestalo v Dubaji ve finále a to ho teď čeká Rafa ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš potvrzuje svou skvělou formu...dnes to nebyl kdovíjaký výkon (i díky Kevinově skvělé nátlakové hře), ale v koncovce to vždycky zvládl, a to je hlavní.
Finále v Marseille, finále v Dubaji a teď už je v semifinále IW...jen tak dál, Tome:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak, ať už v semi narazí na kohokoliv z velikánů, myslím, že má slušné šance;-)
Reagovat
VlS
A QF AO bych k úspěchům přidal taky
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je fakt...a DC:-))
Reagovat
tommr
Tomáš letos prostě jede jak tank - jeho letošní zápasová bilance je už úctyhodnejch 18:4 ... :)
Jen pro srovnání - loni kdy měl rekordní sezónu a vyhrál 61 zápasů měl po skončení IW bilanci "pouze" 16:4 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jede, přeju mu to:-)...hrozně ráda vidím, když na sobě hráč maká a nespokojí se se svou pozicí, což přesně Tomáš dělá.
Reagovat
pepin
Tomáš at chceme nebo ne, tak tenisově dospěl. Dnes hrál opět velmi chytře, nikam se nehnal, čekal na čanci a až to And. zkazí. Jednoduchý recept, který spousta hráček používá na Petru. Je na něm vidět jak je úžasně soustředěný a jak maximálně u toho přemýšlý. Tak snad se mu to již povede.
Reagovat
Fandina
Ano, jenže k tomu, že hraje Tom teď výměny a úspěšné došel časem a od loňského roku do nich chodí a to chce dobrou fyzičku, doběhat je. A také sílu. Petra hraje tak, že sama útočí, když to nedělá, tak ostatní vyhrají nad ní na Petřiny chyby. Tom také dřív jen útočil. Teď jde do výměn a útočí a má dobrý servis. Doufám, že mu to všechno poklape dál a bude to super. Moc mu držím palce!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist