Berdych postoupil, o finále si zahraje s Djokovičem

26. 9. 2008, 12:54
Aktuality 7
Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Bangkoku už do semifinále a vyrovnal tak svůj výsledek z loňského roku. Dnes si poradil s Francouzem Nicolasem Mahutem po setech 7-6 a 6-3, v boji o finále ho čeká třetí hráč světa Novak Djokovič.
Tomáš Berdych

V zápase proti Mahutovi vycházel českému hráči především servis, když nastřílel 11 es, a svého soupeře pustil k brejkbolu až na konci druhého setu.

Loni Berdych podlehl v boji o finále Benjaminu Beckerovi z Německa. Nyní jej čeká mnohem lepší soupeř, kterým bude třetí hráč světa Novak Djokovič. Srbský tenista o tom rozhodl svým dnešním vítězstvím nad Robinem Söderlingem. V jejich souboji dlouho dominovaly servisy, Djokovič, který v prvním setu na příjmu uhrál pouhých osm bodů, ale dokázal podání svému soupeři přeci jen sebrat. Ve druhé sadě to zopakoval a za stavu 5-3 podával na vítězství. Tehdy poprvé mu Söderling dokázal prolomit podání a zápas alespoň trochu zdramatizoval, další Djokovičův brejk za stavu 6-5 ale znamenal konec Švédových nadějí.

Dva Francouzi nastoupí proti sobě
Zatímco Francouz Mahut se mezi čtyři nejlepší nedostal, dva jeho krajané - kteří v březnu příštího roku mohou nastoupit proti České republice v Davis Cupu - si zahrají o finále. Utkání Gaela Monfilse s Němcem Petzschnerem mělo podobný průběh jako to Berdychovo: první set vyhrál favorizovaný Monfils v tie-breaku, Petzschnerovi, který v prvním kole porazil Safina a hrál své první čtvrtfinále na okruhu ATP, pak ve druhé sadě za stavu 4-4 prolomil servis a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

"Byl to skvělý zápas, každý zápas je těžký, ale Philipp hrál dobře," řekl po utkání Francouz. "Měl dobrý servis a snažil se udržet míč nízko. Je dobré být v semifinále, hlavně pro moji sebedůvěru. Cítím se skvěle," dodal.

V boji o finále se mu postaví krajan Jo-Wilfried Tsonga. Finalista letošního Australian Open na kurtu pobyl rovnou hodinu, během níž porazil Jurgena Melzera z Rakouska 6-3 6-2.

Výsledky - Bangkok:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (3-ČR) - Mahut (Fr.) 7:6 (8:6), 6:3, N. Djokovič (1-Srb.) - Söderling (6-Švéd.) 6:4, 7:5, Tsonga (2-Fr.) - Melzer (8-Rak.) 6:3, 6:2, Monfils (4-Fr.) - Petzschner (Něm.) 7:6 (8:6), 6:4.

Semifinálové dvojice: Djokovič - Berdych, Tsonga - Monfils.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý
, Paes (1-ČR/Ind.) - Berdych, Bolelli (ČR/It.) 6:1, 6:2.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Priznavam, ze hraje bajecne a je hezke na jeho tenis koukat, ale ty jeho gesta a gestikulace spolu s namachrovanosti z toho bych blil, uz jsem doufal, ze s tim prestal , ale neee! Dneska musel rvat jak debil ikdyz se mu nic zvlastniho nepovedlo, potreboval by parkrat dostat poradne za usi a na frak!
Reagovat
smazaný uživatel
Ví někdo, jak funguje los? Proč není zajištěno, aby se v SF vždy potkaly dvojice nasazených 1-4 a 2-3 (tedy pokud někdo z nich předtím nevypadne)? Dvojice 1-3 a 2-4 jsou přece skoro stejně nespravedlivé jako semifinále mezi 1-2 a 3-4.
Reagovat
skott
Je to kvuli tomu, ze kdyz si pavouk rozdelis na ctvrtiny, tak n1 a n2 jsou nasazeny na opacne konce a ve druhe a treti ctvrtine neni striktne urceno jestli tam ma byt nasazeny n3 nebo n4.To uz zalezi na losu.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě se mi to nelíbí. Čtvrtiny by se měly nalosovat až k pevně daným SF dvojicím 1-4 a 2-3.
Reagovat
kohlik
Berdych vyhraje!!!!!
Reagovat
Tenista
Tomáš hrál dneska slušně, ale v dalším kole se podle všeho bude loučit, ať bude hrát proti tomu nebo tomu...Tomášův obrovskej problém je využívání svých šancí, v 1.setu měl 5 breakbolů,soupeře k žádnýmu nepustil,v tiebreaku vedl už 4:1, přesto nakonec musel odvracet setboly. Kdyby ten break prohrál tak nevim, co by se dělo ve 2.setu...zkrátka výhru jsem čekal, hra byla taky slušná, ale je to tak k poražení hráčů za první 30-kou, takže pokud chce jít zase nahoru, musí se o moc zlepšit... a jak už jsem řikal dřív, podle mě bude nutná výměna trenéra, protože Jarda ho táhne dolů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist