Berdych porazil Verdaska a v Bastadu bude hrát o titul

12. 7. 2008, 16:49
Aktuality 8
Český tenista Tomáš Berdych si poprvé v této sezoně zahraje finále turnaje ATP. Postoupit do boje o titul se mu podařilo ve švédském Bastadu, kde v dnešním semifinále porazil Španěla Fernanda Verdaska 2:6, 6:3 a 6:2. Ve finále se utká s vítězem španělského duelu mezi Davidem Ferrerem a Tommym Robredem. Jejich utkání přerušil déšť.
Tomáš Berdych

Berdychovi se na švédské antuce podařila odveta za Wimbledon, kde ho Verdasco jasně porazil v třetím kole. Úvod zápasu sice lépe vyšel druhému nasazenému Španělovi, který rychle vedl 4:0 a následně získal úvodní set, ale pak se zápas otočil na českou stranu.

Od druhého setu Berdych ani jednou neztratil podání a nerozhodila ho ani dešťová přeháňka, kvůli níž byl v rozhodující sadě zápas přerušen za stavu 4:1 pro českého tenistu ve chvíli, kdy měl jít na podání.

Po více než hodinové pauze dvaadvacetiletý Čech bez problémů dotáhl utkání do vítězného konce a v Bastadu zopakoval finálovou účast z roku 2005. Letos se takhle daleko dostal poprvé, zatím bylo jeho maximem semifinále podniku série Masters v Miami. V neděli bude usilovat o čtvrtý turnajový titul v kariéře, naposledy se radoval loni na trávě v Halle.

Berdych se ve finále střetne s Tommy Robredem. Ten semifinálový zápas, dvakrát přerušený deštěm, s obhájcem titulu Davidem Ferrerem, vyhrál 2-1 na sety.Úvodní sadu sice prohrál 2-6, ale v dalších setech už světové pětce povolil uhrát jen 3 gamy.

Robredo v Bastadu triumfoval už v roce 2006, navíc zde hrál už třikrát semifinále. S Berdychem však vyhrál pouze jeden ze čtyř vzájemných zápasů.

ATP BASTAD (Švédsko, antuka, 326.000 Euro) - výsledek:
Dvouhra - semifinále:
Berdych (4-ČR) - Verdasco (2-Šp.) 2:6, 6:3, 6:2
Robredo (3-Šp.) - Ferrer (1-Šp.) 2:6, 6:1, 6:2
TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pisatel tohoto clanku by mel byt objektivni.A zminit se aspon ze Verdasco mu ten zapas venoval kdyz od 2. setu nadelal 10 dvojchyb.Ve vymenach se Berdych jen zoufale branil a zpravidla je prohraval.Ale neni se cemu divit,Verdasco ma neskutecny forehand.Da se rict ze 1. kvalitni souper byl az dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
jo? dyt Berdych ma taky supr forehand, ne? no ale taky me prekvapilo jak pekne vypráskal Robredo fererra - je videt ze pouze na prvni dva muze svetoveho zebricku je spoleh, ostatni jsou takový jednou ne, jednou jo. mohli by hrát v WTA :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Robredo kdyz ma formu dokaze velky veci.Beha jako pes a vsechno vyborne vrati.Berych ma super forehand,ale promin Verdasco je s forehandem jeste trochu jinde nez Berdych.Dava mu mnohem vic liftu nez Berdych a jeste je hodne rychlej.Na antuce crazy weapon
Reagovat
smazaný uživatel
Je určitě lepší než nějakej pos... Štěpánek do toho Berdo máš na to ten turnaj vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Stěpánek je letos o hodně lepší,jeho uspěchy z antuky a trávy mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
jsou tak na stejno.možná líp je na tom štěpánek,a vůbec co je na tom kdo je lepší?sou to češi oba dva a oběma fandím.hodně lidím radek vadí kvůli vzhledu,ale co na to se v tenise nehraje a nikdo není dokonalý
Reagovat
smazaný uživatel
ho hrajou oba supr, a kvuli vzhledu nevim, me se Stepanek libi :-) takze pohoda jazz
Reagovat
smazaný uživatel
Rada Stepanek je nahodou borec... nechapu lidi, co proti nemu neco maji. Konecne je česká jednička ten kdo jí má být!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist