Berdych porazil navrátilce Monfilse

4. 3. 2008, 14:51
Aktuality 0
Necelou hodinu potřeboval Tomáš Berdych v Dubaji k postupu do druhého kola. Na úvod turnaje si bez větších problémů poradil s Francouzem Gaelem Monfilsem, který odehrál první zápas po pětiměsíční pauze, vynucené zraněním.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Zatímco před rokem se Berdych v úvodu turnaje v Dubaji trápil s Kuvajňanem Al Ghareebem, letos si v prvním kole na kurtu moc nepobyl. Bývalého 23. hráče světa Gaela Monfilse smetl za 52 minut 6-3 6-2.

Mladému Francouzi tak znechutil návrat po více než pětiměsíční pauze. Monfils loni v září nedohrál challenger ve Štětíně kvůli zraněnému koleni, s nímž vynechal zbytek sezony a začátek té nové.

V jeho prvním letošním utkání proti němu osmý nasazený Berdych bezchybně podával. Český tenista svému soupeři nedovolil jediný brejkbol, zato se mu dařilo na returnu - z pěti příležitostí k prolomení Monfilsova servisu využil tři, a tak ani 8 es Francouzi nepomohlo odvrátit rychlou prohru.

"Servis je pro mou hru klíčový. Když mi jde první servis, tak hraju dobře, a snad to vydrží po celý týden," liboval si Berdych v televizním rozhovoru přímo na kurtu. "Nevěděl jsem, jak bude soupeř po zranění hrát, a proto jsem s průběhem utkání velice spokojen," dodal tenista, kterého ve druhém kole čeká přemožitel Janka Tipsareviče Feliciano Lopez.

Nadal měl namále
Podobně rychle si vybojoval cestu do druhého kola Olivier Rochus. V cestě mu dnes stál Fin Jarkko Nieminen, který Belgičanovi rovněž nevzdoroval ani hodinu a prohrál 1-6 2-6. Byla už čtvrtá prohra v řadě pro Fina, který před 14 dny bojoval s chřipkou.

Mnohem více se na postup nadřela světová dvojka, Rafael Nadal ze Španělska. Ten i přes slibný začátek prohrál první set s Němcem Philippem Kohlschreiberem a musel otáčet zápas, který dokázal vyhrát až po téměř dvou a půl hodinách.

Výsledky - Dubaj:
Berdych (8-ČR) - Monfils (Fr.) 6:3 6:2, Ledovskich (Rus.) - Nádir (SAE) 6:1 6:1, Nadal (2-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 3:6 6:1 6:4, O. Rochus (Bel.) - Nieminen (Fin.) 6:1 6:2, Lopez (Šp.) - Tipsarevič (Srb.), Mathieu (Fr.) - Sirianni (Aus.) 6:4 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist