Berdych porazil Dolgopolova, v semifinále vyzve Nadala

28. 3. 2014, 00:21
Aktuality 29
Tomáš Berdych porazil Ukrajince Alexandra Dolgopolova 6-4 7-6 a na turnaji série Masters v Miami postoupil do semifinále. Český hráč si připsal 450. výhru na okruhu ATP a v pondělním vydání světového žebříčku se vrátí ze sedmého na páté místo. Semifinálovým soupeřem rodáka z Valašského Mezíříčí bude Rafael Nadal, který otočil zápas s Milosem Raonicem.
Tomáš Berdych

Osmadvacetiletý Berdych porazil Dolgopolova i ve čtvrtém vzájemném utkání. V Miami český hráč v obou setech dotahoval ztrátu servisu a lépe zvládl koncovky.

V první sadě byl zápas za stavu 4-4 kvůli dešti na 25 minut přerušen a po pauze Berdych získal tři hry za sebou. V druhém setu odvrátil Tomáš Berdych za stavu 4-5 Ukrajincův setbol a zápas rozhodl ve zkrácené hře. Z výhry se radoval po hodině a tři čtvrtě.

"Alex v posledních týdnech ukázal, že je schopen zničit velká jména, proto jsem to bral jako velkou výzvu a zvládl jsem to dobře. Je velmi nepříjemným soupeřem. Těžko se proti němu hledá rytmus. Na to jsem se hodně soustředil a hrál jsem velmi dobře," pochválil se Berdych. "Navíc nepříjemně foukalo a o to to bylo těžší."

Berdych letos hraje šestý turnaj a počtvrté si zahraje minimálně semifinále. V tom se svěřenec kouče Tomáše Krupy střetne se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ze Španělska, který porazil Kanaďana Milose Raonice 4-6 6-2 6-4.

Rafael Nadal v dosavadních čtyřech vzájemných zápasech s Milosem Ranicem neztratil ani set, dnes ale Kanaďan nelichotivou sérii ukončil. Při setbolu na returnu Raonicovi pomohl Nadal, který dvojchybou úvodní sadu ztratil.

Stejnou chybu udělal na úvod druhého setu Raonic a pustil tak Nadala do vedení. Světová jednička si hladkým vítězstvím 6-2 vynutila rozhodující set, ve kterém soupeře nepustila ani k brejkbolu. Díky brejku v sedmém gamu si semifinálovou účast zajistil Nadal.

"Po brzkém vyřazení v Indian Wells je pro moji sebedůvěru účast ve zdejším semifinále velmi důležitá," přiznal Nadal. "Rozdíl mezi čtvrtfinálovým a semifinálovým kolem je velký, takže se zítra musím pokusit hrát lépe," dodal.

"O Rafovi se toho nemusí moc říkat. Je to jeden z nejlepších hráčů a hraje opět výborně. Je třeba se s tím zkusit porvat," řekl Berdych na webu ATP Tour po výhře ve čtvrtfinále.

Berdych půjde do zápasu s Nadalem s jistotou, že se v žebříčku posune ze sedmého na páté místo a vyrovná tak své nejlepší umístění v kariéře. "Má to velkou hodnotu, je to jeden z důvodů, proč hrajeme tenis," řekl Berdych. "A když hrajete dlouhodobě dobře a vyrovnaně, tak ještě důležitější je tak skončit rok."

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 5.649.405 dolarů)
čtvrteční výsledky (27. 03. 2014)
Dvouhra - čtvrtinále:
Berdych (7-ČR) - Dolgopolov (22-Ukr.) 6-4 7-6 (7-3)
Nadal (1-Šp.) - Raonic (12-Kan.) 4-6 6-2 6-4

Komentáře

29
Přidat komentář
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtfinále turnaje v Miami.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do semifinále a může v Miami ještě získat další body:

1. Nadal 13490 (+8770) *
2. Djokovic 11170 (+6450) *
3. Wawrinka 5740 (+1020)
4. Federer 5225 (+505)
----------------------------------
5. Berdych 4720 *
----------------------------------
6. Ferrer 4640 (-80)
7. Del Potro 4260 (-460)
8. Murray 3975 (-745)
9. Isner 2715 (-2005)
10. Raonic 2710 (-2010)
11. Gasquet 2635 (-2085)
12. Tsonga 2615 (-2105)
13. Fognini 2340 (-2380)
14. Robredo 2140 (-2580)
15. Dimitrov 2130 (-2590)
16. Youzhny 2090 (-2630)
17. Haas 2075 (-2645)
18. Nishikori 1985 (-2735) *
19. Anderson 1940 (-2780)
20. Almagro 1750 (-2970)
...

Tomáš Berdych se po postupu do semifinále posunul na pátý místo v žebříčku ...
Teoreticky by se moh ještě dostat před Federera až na čtvrtý místo, ale k tomu by potřeboval v Miami získat titul a to není moc pravděpodobný vzhledem k tomu, že by musel porazit Nadala a Djokovice. Třeba se ale konečně pochlapí a zlomí ten komplex, kterej z nich má ...
Tomáš si taky výrazně vylepšil pozici v boji o účast na TM. Na devátý místo (první nepostupový) už má náskok přes dva tisíce bodů ...

První místo Nadala je zatím neotřesitelný. V Miami se jen rozhodne jak velkej náskok před Djokovicem bude mít při vstupu do antukový sezóny. Podle konečnejch výsledků v Miami to může být v rozmezí od 1680 až po 2960 bodů ...

Do první dvacítky se díky postupu do semifinále vrátil Nishikori, kterej by se v případě zisku titulu moh posunout až na 12.místo. Jeho výborný výkony v Miami jsou varováním pro naše před nadcházejícím DC utkáním proti Japonsku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by se podařilo Tomášovi Miami vyhrát, bude po třech odehraných měsících, v žebříčku race první. To se mu ještě v kariéře nepovedlo.
Reagovat
Chrenda
No neodepisoval bych Keie před soubojem s Djokovičem, myslím, že by ho mohl dát! A máš pravdu, že DC bude fakt hustý bez Tomáše! Rosol je nevyzpytatelnej a může prohrát s kdekým a Veselýmu asi šanci ještě Navrátil nedá. Jsem fakt zvědavý!
Reagovat
tommr
chtělo by to, aby si Nishikori vzal příklad z Tomáše a taky se na ten DC vybod ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby od druheho setu rao nepokazil na co sahl tak by nadala klepl
Reagovat
Roger_Federer
Ale neklepl, Raf je ted zdravy, tak jede jak pila.
Reagovat
Pe3k
Tomáš těžil z toho, že Dog hrál hrozně neukázněně a hodně kazil. Jinak je to velice dynamický a nebezpečný hráč. Jsem zvědavý kam až to dotáhne...Jinak Tom hrál velmi dobře, nebyl to lehký zápas.

Zápas Miloš - Rafa jsem neviděl, ale čekal jsem, že Nadal vyhraje ve dvou setech. Miloš jde herně nahoru, uvidíme jak se mu bude dařit na antuce. V semifinále má Tomáš Nadala, takže klasická prohra už předem? Uvidíme, jak se s tím popasuje. Zápas Novak Nisikori může být velice zajímavý, těším se.

Konečně vyšlo solidní highlights, takže Nadal Raonic, pro ty co to neviděli.
http://www.youtube.com/watch?v=9B9qkHvEApc
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/andreaqjjo5.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
chodí teda Andrea s Luckou Šafářovou, nebo jak to je? :D asi jsou to jenom povídačky O:-)
Reagovat
VlS
Andrea ma přítele Itala, Lucka má přítele Američana. Byli spolu na dovolené ve čtyřech VŠICHNI 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Svoje sis Tome odehrál, teď už jen odehrát důstojně semi. Nadal asi můžeš porazit, jen kdyby ho chytlá záda jako se Stanem ve finále AO....
Reagovat
smazaný uživatel
Tom hrál hodně dobře (neviděl jsem jeho prohrané servisy :D)

I bekend mu šlapal. Přesto na Rafu tohle nebude stačit. Živě jsem si po jeho bekendu kros představoval na druhé straně Vamose Rafose, jak mu to pere zpátky forehandem podél do růžku.
A ke konci druhého setu Dolgovi odešlo 1.podání, to se u Rafi asi nestane. Byť včera dal DF na setpoint Miloše.

Každopádně, Tommre, včera ses ukázal jako hodně zábavný komentátor.
Reagovat
tommr
jsem rád, že jsem tě pobavil i když to nebylo mým cílem ... :)
Reagovat
VlS
Prohrané gam ´ s -normálka, kombinace chyb a dobrejch uderů na druhý straně, tak jak to v tenisu normálně je. Tomáš tam měl páe blbě zahranejch míčů taky ( nalitej míč u saka 2 m do autu a tak) ale bylo jich opravdu jen pár, nic co by vybočovalu z vysokého standardu. Rozhodně Fedex dá za zápas " houmranů" násobně víc. Všichni včetně Noleho, Rafana, Fedexe, Andyho, Stana atd dělají chyby, hráč bez chyb v reálu neexistuje - viz včerejší Rafova DF proti set balu například.
Reagovat
smazaný uživatel
No od Nadala to nebola žiadna hitparáda, ale každý zápas je iný a hlavne ten s Tomášom býva vacsinou podarený..
Reagovat
Mayo
je taaam :) vamos
Reagovat
kada.tom
Sice na 3 sety, ale nakonec Rafa vyhrál :-)
Gratulka a zítra jsem zvědav na SF s Tomášem :-)

Každopádně jeden z mých favoritů bude finálě, z čehož mám radost - finále bych přál Tomášovi, protože toho Rafu taky snad už někdy musí porazit :-)
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
to uz je na me moc, dobrou
Reagovat
smazaný uživatel
toho rao vidim az od druheho setu ale nechapu jak mohl vyhrrat ten prvni...
Reagovat
kada.tom
výrazně se zhoršil na 1. podání, no ... a s tím u něj jde do háje všechno
Reagovat
kada.tom
2. set už vypadá pro Rafu líp :-)
Reagovat
Amputace
Ukončit set dvojchybou jsem Rafu snad ještě neviděl.
Reagovat
kada.tom
zarazila mě stejná věc, taktéž jsem to viděl poprvé (a doufám, že naposled)
Reagovat
Fandina
Raonic první set 6:4 no prosím, tak ještě jeden.
Reagovat
kada.tom
snad néééé, Rafa must win! :-)
Reagovat
Fandina
gratulka. Byl to super výkon a já moc držím palce dál. Koukej vyhrát chlape, máš na to! Pojď!
Reagovat
Fandina
http://imagelink.cz/images/maimi2014berdychdolg.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
v pondeli muze byt Tomas uz i na vysnenem miste 4....:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist