Berdych porazil Andersona i poosmé, utká se s Djokovičem

16. 5. 2013, 14:42
Aktuality 517
Už osmý vzájemný duel za poslední rok a půl dnes v Římě odehráli Tomáš Berdych a Jihoafričan Kevin Anderson. Stejně jako v předchozích sedmi zápasech se z výhry radoval český hráč, který po výhře 7-5 6-2 postoupil do čtvrtfinále. V něm ho čeká nejlepší tenista světa Novak Djokovič.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych je pro Kevina Andersona noční můrou od loňského Australian Open, kdy s českým tenistou prohrál poprvé. Od té doby na něj nestačil ještě šestkrát za sebou, naposledy před týdnem v Madridu, a na antuce s Berdychem prohrál i dnes.

Do utkání, které kvůli dešti začalo o hodinu a půl později, přitom vstoupil jasně lépe Jihoafričan. Českému hráči sebral ve třetí hře podání a za stavu 4-2 měl trojnásobnou šanci odskočit Berdychovi o dva brejky. Šestý hráč turnajového pavouka Berdych to ale nepřipustil a servis si udržel, což se ukázalo být klíčovým momentem celého utkání.

Rodák z Valašského Meziříčí si totiž vzápětí sám vypracoval brejkbol, který proměnil, a těsně před zkrácenou hrou se při podání svého soupeře dostal k prvnímu setbolu. Anderson v důležitý moment z forhendu chyboval a sadu ztratil poměrem 5-7.

Druhý set byl výsledkově vyrovnaný jen v prvních čtyřech hrách. Od stavu 2-2 neuhrál Anderson ani game a s Berdychem, který si dnes připsal pouhých sedm nevynucených chyb, podobně jako před týdnem v Madridu prohrál ve dvou setech.

"Začátek byl poměrně pomalejší, ale pak se mi podařilo zvládnout klíčové momenty. Jsem rád, že jsem to zvládl ve dvou setech," řekl Berdych. 

Opačnou bilanci má však Berdych se svým pátečním soupeřem Novakem Djokovičem, jenž postoupil do čtvrtfinále po hladké výhře 6-1 6-4 nad Alexandrem Dolgopolovem z Ukrajiny. Se Srbem, jenž v Madridu nečekaně vypadl v 2. kole s Grigorem Dimitrovem, z dosavadních čtrnácti zápasů vyhrál jen jediný před třemi lety na trávě ve Wimbledonu.

"Nemůže tam být těžší soupeř. Ale je to pro mě velká výzva. Mám mu co vracet," řekl Radiožurnálu Berdych. "Půjdu se o to porvat a předvést co nejlepší výkon. Bylo by hezké porazit světovou jedničku."  

Berdych navíc pokračuje také ve čtyřhře s Radkem Štěpánkem, s nímž startuje na prvním letošním turnaji. Dnes úspěšný český daviscupový pár porazil 7-5 6-4 čtvrté nasazené duo Qureshí/Rojer a s indickou dvojicí Bhupathí/Bopanna si zahraje o druhé společné semifinále. Maximem Berdycha se Štěpánkem je finále z Washingtonu 2010.

Hodně se dnes na postup nadřel Rafael Nadal, který sice vyhrál i šesté vzájemné utkání s Ernestsem Gulbisem, ale už popáté s ním ztratil set. V italské metropoli v prvním setu za stavu 0-5 odvracel při svém podání setbol a i když se prvnímu 'kanáru' po 18 měsících ubránil, a bojoval o rebrejk, lotyšský tenista nakonec proměnil pátý setbol a ujal se vedení.

Další dvě sady měly velmi podobný průběh. Nadal vždy nejprve svůj první brejk nepotvrdil, druhým však dokázal obě dějství ukončit a nakonec po více než dvou a půl hodinách zvítězil 1-6 7-5 6-4.

"Myslím, že jsem hrál lépe než on. Už když jsem s ním prohrál v Indian Wells, tak jsem byl lepší a prohrál jsem. Dneska nepředvedl vůbec nic, já jsem akorát udělal pár chyb, proto Nadal zvítězil," prohlásil Gulbis.

Nadal však se soupeřovým tvrzením nesouhlasil. "Neříkám, že vždycky, ale většinou vyhraje lepší hráč. Pokud se počítá, že jsem bojoval a soustředil se na každý míček, pak nejspíš vyhrál lepší hráč," uvedl. "Gulbis je skvělý hráč, ale musí se trochu zklidnit. Když to dokáže, tak se může dostat do špičky," dodal bývalý první hráč světa, jenž v této sezoně postoupil do finále na všech turnajích, kterých se zúčastnil. Získal už pět triumfů, dvakrát v utkání o titul neuspěl.

Ve čtvrtfinále se Nadal po týdnu utká znovu krajanem Davidem Ferrerem, který postoupil bez boje přes Philippa Kohlschreibera. Německý tenista k zápasu nenastoupil kvůli závratím.

Také ve svém druhém zápase na turnaji ztratil Roger Federer pouhé tři hry. Po domácím Staracem smetl hladce 6-1 6-2 i Francouze Gillesa Simona a přiblížil se svému prvnímu letošnímu finále. To je v Římě také jeho maximem, v areálu Foro Italico si ho zahrál v letech 2003 a 2006.

O semifinále si jednatřicetiletý Švýcar zahraje s Polákem Jerzym Janowiczem, jenž si po
Tsongovi si dnes vyšlápl na dalšího nasazeného Francouze. Richarda Gasqueta zdolal 3-6 7-6 6-4 a podruhé v kariéře postoupil do čvrtfinále turnaje Masters 1000, poprvé na antuce.

"On má samozřejmě dobrou hru, někdy sáhne pro netradiční údery, ale je zábavné ho sledovat. Má tu dobré výsledky, tak musím být opatrný," řekl Federer před prvním vzájemným duelem s překvapivým finalistou loňského halového turnaje v Paříži Janowiczem. Tehdy polský tenista cestou do finále porazil pět hráčů Top 20 v řadě.

Nečekaně rychle se s Římem rozloučil sedmý nasazený Juan-Martín del Potro, který v úvodním setu duelu s Benoitem Pairem ztratil dvakrát podání a sadu prohrál 4-6. Ve druhém dějství už diváci v italské metropoli neviděli ani jeden brejkbol, a tak přišla na řadu zkrácená hra. V ní Francouz od stavu 1-2 vyhrál čtyři výměny v řadě a v tie-breaku nakonec zvítězil 7-3.

Výsledky - Řím - muži (antuka, 2.646.495 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Berdych (6-ČR) - Anderson (JAR) 7-5 6-2
Djokovič (1-Srb.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-1 6-4
Federer (2-Švýc.) - Simon (Fr.) 6-1 6-2
Ferrer (4-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) bez boje
Nadal (5-Šp.) - Gulbis (Lot.) 1-6 7-5 6-4
Paire (Fr.) - Del Potro (7-Arg.) 6-4 7-6(3)
Janowicz (Pol.) - Gasquet (9-Fr.) 3-6 7-6(2) 6-4
Granollers (Šp.) - Chardy (Fr.) 6-4 1-6 7-5

Čtyřhra - 2. kolo:
Berdych/Štěpánek (ČR) - Qureshi/Rojer (4-Pák./Niz.) 7-5 6-4
Mirnyj/Tecau (5-Běl./Rum.) - Rosol/Troicki (ČR/Srb.) 7-5 6-1
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

517
Přidat komentář
smazaný uživatel
Och, ak by projel tých 40:0, tak by na ďalší zápas s Djokovičom už zrejme ani nemusel nastupovať.

Každopádne skvelý match, v prvej polovici to bol starý známy evergreen, Nole s profesorským výkonom držal opraty zápasu pevne v rukách. V tej druhej si obaja úlohy vymenili, Berdych pôsobil suverénnejším dojmom, Djokovič bol neustále pod tlakom, nevedel na kurte nastoliť svoj rytmus hry.

Celkovo mám trochu zmiešané pocity, po MC a pred RG som chcel ešte minimálne jeden stret Rafa vs. Nole, z prípadnej reprízy MC finále na parížskej antuke veru nemám dobrý pocit..Uvidíme.
Reagovat
Amputace
Mám podobné pocity. Ale ono není vůbec nereálné, že se neutkají ani na RG.
Reagovat
Roger_Federer
Neni nic divneho, že maš podobne pocity.. Myslim, že vy dva byste spolem mohli chodit..pokud už nechodite..:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D protipóly se přitahují, co když spolu chodí Forehand a Pe3k?
Reagovat
Amputace
Ne, s Pe3kem chodím já. Ty naše neustálé diskuze o hovně jsou jen odváděním pozornosti.
Reagovat
Roger_Federer
Pak je to tady divadlo, za všecky prachy..
Reagovat
Amputace
A ty jsi v něm zasloužilý herec.
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužilý herec dablér prevažne komediálneho žánru.
Reagovat
Roger_Federer
Pareček ochotniku :).
Reagovat
Amputace
Ty víš o herectví beztak naprosté kulové, ale zde na TP hraješ první komediální ligu, to je pravda.
Reagovat
Roger_Federer
Maš pravdu..jako vždy..
Reagovat
spaniel
KOnečně porazil i někoho jiného než Rogera. Už zbývá jen Rafito :)
Ale Novak nějak kolísá, to se Féďovi zamlada nestávalo, takové časté výpadky...
Reagovat
smazaný uživatel
to mě taky napadlo, Noleho dominance je dávno pryč. Letos je to hodně průchozí na Masters, před rokem dvěma, by byl skoro zázrak, kdyby se jeden či více hráčů mimo Big Four dostali do čtyřky, teď je to železné pravidlo.
Reagovat
Jiri
Tomas porazil behem dvou tydnu Andyho i Novaka. Je skvele, ze jeho aktivni hra predci ty nekonecne pinkalisty. S takovou se muze dostat jeste vys nez je. Jen tak daal!
Reagovat
smazaný uživatel
Novak uspěl, našel soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Trefa! :)))
Reagovat
nitrotaj
Mlatí svojí dutou hlavou do zdi a pláče jako miminko.
Reagovat
smazaný uživatel
jóóóóóóóóóó Berďa :)
Reagovat
VlS
super
Reagovat
Fandina
Super Berdo!!!!!!!!!!!! Gratulaceeeeeeeeeeeeeee Tome!!!
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, jak já ti to přeju... !!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych chudáka Noleho vôbec nepúšťa do hry, obieha si BH a z FH posiela jednu ranu za druhou..Výborný servis, Djokovič pasívnejší, no bohužiaľ nemá možnosť chytiť sa, žiadne dlhé výmeny, nič.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanoušek Nadala si přeji do semifinále Noleho, ať vidim Rafu hrát pořádně na 100% ! No tak !!!
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě za podmínky, že dnes Rafa porazí Davida ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si přej, ať prohraje i Nadala. A je to.
Reagovat
smazaný uživatel
vtipálek ...
Reagovat
Sonja
Novak prostě doplácí na tu příšernou pasivitu, co teď předvádí, přičemž celý 1.set a půlku 2. po ní nebylo ani stopy. O každý servis teď musí bojovat...
Tomáš naproti tomu hraje skvěle, agresivně, trefuje podání...
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych se mýlil, ale Djokovič otočí, zatím hraje honě defezivně, míčky posíla často sotva to půlky kurtu, ale on se zas zvedne,
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som to teda riadne zakríkol, Berdych sa medzičasom stal dominantnejším hráčom, v koncovke však stále verím Djokovičovým kvalitám..Každopádne, bez ohľadu na výsledok, Berdych môže z kurtu odísť so vztýčenou hlavou..
Reagovat
Roger_Federer
dnes před Berdychem smekam..slušny tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom je boží, jak se usmál, prostě sympaťák.. :) Moc držím palcee !!
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bylo od Tomáše opravdu špičkové.
Reagovat
kada.tom
wow! otočit to z 5:2 na 5:7 proti světový jedničce ... klobouček :-)
teď ještě vyhrát 3. set a bude to super! :-)
Reagovat
Sonja
No jo a tady se nadávalo zrovna na Tomáše, že dokázal ztratit 4 gamy za sebou proti Wawrinkovi. Očividně nemá problém ztratit takový náskok ani světová jednička, takže co:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědav, kdy si Djok vezme MTO.
Reagovat
VlS
Tome, super, vydrrrrrrrž
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý Tome, skvělý !! Jsem zvědavá na 3. set.
Reagovat
PetaM
Tomáš zabojoval a je v ráži. Snad to vydrží. Pojď Tome! :)
Reagovat
Mayo
ja neverím toto si nechať stratiť Nolda pre boha
Reagovat
Sonja
Ať to ztratí, hňup, když nedokáže doservírovat vyhraný zápas.
Reagovat
Mayo
toto je dosť RAfova špecialita posledne :D
Reagovat
Mayo
ale myslím si, že v treťom vyhrá ND tak 6-3
Reagovat
Sonja
Mně už je to fuk:-D...naštval mě. A zrovna prohra s Tomášem by pro mě nebyla tak hrozná na zkousnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať to Tom vyhraje až v TB. Aby začínal další set servírovat :)))
Reagovat
smazaný uživatel
To nebylo taktické. Chyba :D
Reagovat
PetaM
Ani v TB nemá 100 % šanci na to, aby začal servírovat on ... :) Nebo se pletu? :D :D
Reagovat
Sonja
Kdyby se šlo do TB, začne určitě ve 3.servírovat Tomáš, protože ve 2. začínal Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
V 2. setu měl servis jako druhý. Takže v dalším by začínal. Ale to sem myslel jako srandu, samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Djok bez čepice, znamená to něco? :))
Reagovat
Sonja
Hezky Tomáš. Zabojoval a dostavil se zasloužený výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď je to perfektní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš to teraz strieľa doprava, doľava a Djokovič to všetko stíha, neuveriteľné..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to riskl a dal jsem teď Toma. Za těch pár šupů...
Reagovat
smazaný uživatel
A vida. Je to tam.
Reagovat
Sonja
Novak a doservírování zápasu, to je vždycky hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Djok je fakt z gumy :) Ještě by ho mohl Tom trochu potrápit..
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že jsem nenaložil víc :)
Kurz 65 byl pěkný
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že sázení vůbec nerozumím, navíc nemám co sázet :)) Tom dobrý, chtělo by to ještě se udržet a zdramatizovat. Je dobrej, že to nevzdává :)
Reagovat
Sonja
Super, 1.set je tam! Ale ještě to bude náročné:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Ty diplomat :)
Reagovat
Sonja
Jak diplomat?:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím, že Nole to má od začiatku v rukách a pevne pod kontrolou. Takže predpoveď, že to bude náročné bola skôr lojálna k Tomášovi, než založená na reálnych predpokladoch..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeca=Jelena
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo sorry, vy si vlastně dobře rozumíte :)
Reagovat
Sonja
Asi jsme to včera zakřikli:-((:-D
Jak píše janekda, Jeca=Jelena.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že ses zmýlil a tvé plané řeči vzaly za své.
Reagovat
smazaný uživatel
Zmýlil. Tomáš ma prekvapil, momentálne predvádza dobrú hru..Za zápletku som len rád.
Reagovat
Sonja
A s Jelenou jsem se nemýlila, má náběh na kanára od Halep:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sonja, to nemusí znamenat vůbec nic. Třeba si jenom dáchla. Po včerejšku není se co divit.
PS: Teda já spíš věřil Simoně. sorry
Reagovat
smazaný uživatel
No je mi jasný, že zrovna ty nejvíc uvítáš co možná nejdelší zápas. Tomáš trochu přestal chybovat, to mu pomohlo. Ale štve mě, že snad při každý smeči nebo náběhu na síť zahraje přesně tam, kde stojí Novak. Zbytečný
Reagovat
Sonja
Tomáš teď krásný dropshot...pak že umí jen bušit do míčku, pff.
Reagovat
smazaný uživatel
jj ten byl hezky a nole ho nalezite ocenil :)
Reagovat
smazaný uživatel
zdá se mi, že je začíná zkoušet čím dál častěji, dřív je nehrál vůbec a hodně lidí mu za to třeba i tady spílalo...takže určitě správná volba
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš je na základnej čiare trochu stuhnutý, mohol by sa pokúšať obehnúť si BH a zaútočiť. Nole naopak všetky údery s veľkým prehľadom a patričnou dlžkou, k tomu výborný servis. Berdych musí niečo zmeniť.
Reagovat
VlS
výborně, Tomáš v rozhodujícich momentech buď udělá chybu, nebo zahraje zbytečně opatrně a Nole to trestá. Ale Tom nehraje špatně, na Noleho to nestačí
Reagovat
Fandina
Tom potřebuje zahrát víc pečlivěji a důrazně, zariskovat. Berdo pojĎ na to, už jsem tě viděla hrát s míň chybami. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš už dokázal otočit 2. set a vyhrát, ale dneska je Srb zase stroj a prostě mu to padá kam má.. chjo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik chyb od Tomáše...zbytečně mu to usnadňuje :-( jako kdyby ten stroj něco takového potřeboval.
Reagovat
Sonja
si na Tomáše neskutečně věří...
Reagovat
Fandina
věří a hlavně je precizní, moc chce vyhrát a nechybuje
Reagovat
smazaný uživatel
Co ten Djok vrací, to je děs :)
Reagovat
Mayo
Nolda hľadá súpera
Reagovat
smazaný uživatel
Kto hľadá, nájde.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ta jízlivost? Děláte, jako kdyby Djok byl soupeř, kterýho každej běžně poráží. Co má říkat Ferrer, ten má od Djoka kanára a celkově na něj hraje hůř než Tom.
Reagovat
Mayo
o čom točíš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Točím o tvém příspěvku, kterej mi přišel od tebe jízlivej, protože Toma nemusíš. Pokud se pletu, tak sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic prostě nekazí a to dělá Berdychovi velké problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska budou Tomáš s Radkem na streamu, už se těším kluci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak ráda bych je viděla ve finále proti M. a B. Brayen, to by mohl být zajímavý zápas, ne?
Reagovat
PetaM
Kluci budou na streamu? A kde? Mě se to neukazuje :( :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, ale když si rozklikneš turnaj na tenisportalu tak u zápasu kluků je televize :-) zkus fromsport.com, tam by mohl být..
Reagovat
smazaný uživatel
Nole sa zvyčajne pomalšie rozbieha. Ak to bude platiť aj v dnešnom zápase, tak s pánom Bohom Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Je hezký, že Štěpa fandí :)
Reagovat
Fandina
Nole Berda ... příště se zase domluvte na stejném oblečení ... super
Reagovat
smazaný uživatel
Mi čteš myšlenky, zrovna na to koukám a myslím si to samý :)I když to Djokovo se mi líbí o něco víc :)
Reagovat
Fandina
Koukám, že Ester má tmavé vlasy. Ale sluší jí to stejně. Kočka.
Reagovat
smazaný uživatel
já Ester moc nemusím, Lucka se k němu hodila víc..
Reagovat
smazaný uživatel
Já Ester nemusím taky, nicméně co je s ní, je Tom vyrovnanější, prostě je vidět, že je s ní spokojenej. Ale Lucce je moc pěkná holka, sympatická, určitě sama dlouho nezůstane, ovšem při její vytíženosti je to asi dost těžký.
Reagovat
Mayo
nech už ide Rafael Veľký do akcie (:
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kafe mám připravený, všichni a všechno odklizený, aby nerušili a jdeme na to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal turnaj v Římě jako dar shůry, je to až na děkovné modlitby Bohu, že má cestu vymetenou a Berdycha, Djokoviče, Nadala a Ferrera v druhé polovině. Navíc vypadá skvěle, tak věřím v teprve třetí finále v Římě v kariéře a třeba ještě víc. Pokud se v něm střetne s Nolem bude mít větší než malou šanci :)
Reagovat
Fandina
Finále Berdych Roger by se mi moc líbilo. Držím palce oboum. Berdo pojď Rogere go!
Reagovat
smazaný uživatel
No mně by se líbilo taky (i když Tomáše zvlášť nemusím), ale je to spíš z říše scifi, počítám s finále Fedex:Djokovič.
Reagovat
VlS
Fandino, taky by se mi to líbilo. Jen by to znamenalo porazit nejen Noleho, ale taky Rafu ( Davida v případě dnešního zázraku)
Reagovat
Fandina
VlS ... vždyť jo, proto by se mi to finále líbilo.
Reagovat
Mayo
Djokovič ide ponížiť Berdycha ako už tradične
Reagovat
VlS
že nemáš Berďu rád jsi tady už objasnil mnohokrát, tak už se s tím běž huknout.
Reagovat
Mayo
VIS ... však som napísal pravdu no...nejde o to, že ho nemám rád :)
Reagovat
dadaft
tak Samanthu s Vikou přesunuli na večer na centrkurt.
OK.
Reagovat
tommr
tak to je k vzteku - jedinej zápas WTA na kterej jsem byl dneska zvědavej a ted ho kvůli tomu přesunu neuvidím ...
Reagovat
smazaný uživatel
to je teda nářez...tak proto vyřadil Monaca.
Reagovat
tommr
copak Monaca - ten letos moc nezáří. Opravdová senzace byla až vyřazení Del Potra ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
proti Monacovi to byl dost jinej zápas, tam dal snad 30 drop shot winnerů, spoustu přímejch bodů.. dneska mu vlastně stačil ten BH.
Reagovat
Sonja
To je sranda, že z těch 19 UE, co nasbíral, nebyla nejspíš ani jedna z BH:-D...měl by si ten FH obíhat co nejčastěji:-D
Reagovat
tommr
Paire vyřídil Granollerse tak rychle, že jsem se na ten zápas ani nestih podívat ... :)
Nevíte někdo jestli zápas Tomáše začne okamžitě nebo jestli se bude čekat až do 14:00?
Reagovat
Sonja
Čeká se až do 14:00.
Reagovat
smazaný uživatel
NB 14:00, čas na kávu :)
Reagovat
tommr
no myslím, že s ohledem na počasí je taková přestávka zbytečnej luxus. Mělo by se hrát dokud to jde - pravděpodobnost srážek je prej dneska i zítra dost vysoká ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale to já přeci nerozporuju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maria se odhlásila z Říma!!! Důvod nedoléčená nemoc z minulého týdne...
Reagovat
smazaný uživatel
:-O:-O:-O
Reagovat
Mayo
aspoň ju zase Serena neponíži :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda :-(( Tak hlavně ať je zdravá na RG.. Na případný zápas s Vikou v SF jsem se hodně těšil, tak snad se potkají třeba na FO..
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak,hlavně ať je fit na RG
Reagovat
Sonja
Taky jsem se těšila na případné semi s Vikou:-((
Reagovat
dadaft
!!! zkuste nové máslo Granollers !!!
skvěle se maže na chleba.
právě jsem toho byl svědkem. ))))))
Reagovat
Sonja
Granollers může být rád, že se vůbec dopracoval do čtvrtfinále.
A dnes Paire fakt exceluje:-)) Radost koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
nádhera :-)
Reagovat
VlS
Paire hraje moc dobře, Roger to nemusí mít vůbec zadara, pokud si poradí s Janowiczem.
Reagovat
smazaný uživatel
To může být taky zajímavý zápas
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale u něj je to jak kdy. Dnes se mu daří, zítra může všechno vyházet...každopádně se na něj hezky kouká, když mu to jde:-)
Reagovat
VlS
Taky chytil Petravirus?
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. před dnešními čtvrtfinálovými zápasy v Římě (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že hráči se dostali do čtvrtfinále a ještě tudíž můžou v Římě získat další body):

1.Djokovic (+7790 bodů) *
2. Murray (+4150 bodů)
3. Federer (+3060 bodů) *
4. Ferrer (+2220 bodů) *
5. Nadal (+1555 bodů) *
----------------------------------
6. Berdych 4520 bodů *
----------------------------------
7. Del Potro (-200 bodů)
8. Tsonga (-725 bodů)
9. Gasquet (-1430 bodů)
10. Tipsarevic (-1880 bodů)
...
23. Janowicz (-2996 bodů) *
...
31. Paire (-3295 bodů) *
...
33. Granollers (-3375 bodů) *
...

Tomáš si včera postupem do čtvrtfinále definitivně zajistil šestý místo k čemuž mu pomohlo i nečekaný vyřazení Del Potra. V dnešním čtvrtfinále bude mít další příležitost k navýšení náskoku před Del Potrem a Tsongou. Pátý místo ovšem zůstává i nadále v nedohlednu ...
Za zmínku stojí i návrat Tipsarevice na desátý místo i když v Římě vůbec nestartoval ...
Reagovat
Mayo
Laco Borbély je oproti tebe šuvix
Reagovat
smazaný uživatel
Už keď sme pri rebríčku, dospel som k názoru, že pre Rafu bude v konečnom účtovaní vlastne lepšie piate miesto, než štvrté..Ale to len tak na okraj :)

Inými slovami turnaj v Ríme teda nemôže dopadnúť zle.
Reagovat
Roger_Federer
a Rafael vy, žes to tak rozhodl?
"dospel som k
názoru, že pre Rafu bude v konečnom
účtovaní vlastne lepšie piate miesto,
než štvrté."
Reagovat
tommr
nějakej překlad do češtiny by nebyl? Nemám nejmenší potuchu co nebo kdo je to Laco Borbély a šuvix ...
Reagovat
Mayo
Laco Borbély je legenda, ktorého by si rozhodne mal poznať
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem sa mu dovolať..Zrejme stále trénuje, aby bol aspoň tak dobrý ako Gulbis.
Reagovat
Roger_Federer
I tobe jo? Sem myslel, že tobe by si to nevolil, nebrat telefon..Co naplat je to rozmazlena hvezda..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak co mu zbejvá jiného, když nemá talent, že... Gulbisovi jsem se dovolal, říkal, že je v pohodě, leží s nahatejma modelkama u bazénu, slízává jim z bradavek šlehačku a zapíjí to dom perignonem přímo z lahve. Vždycky je lepší mít talent a prachy než muset trávit život tréninkem a v posilovně, dodal...
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz ... zapomněl si dodat, že Gulba už má dopolední trénink a posilovnu za sebou a Rafa byl u bazénu dopoledne a má před sebou zápas, takže zároveň potrénuje a platit za to nemusí, naopak inkasuje za kolo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Do semifinále postoupí Granollers a bude to stejnej vtip jak Andujar v Madridu.
Novak by si s Tomem měl poradit (ale nervy mít budu), Nadal x Ferrer- tam je to jasný a Roger-Jerzy- tady doufám v překvapení:-))
Co se týče žen, ani jsem si nevšimla, že hraje zas Maruš-Sara...no, přála bych výhru víc Saře, ale na druhou stranu bych moc chtěla vidět semifinále Maruš-Vika:-))
Jeca to s Halep bude mít těžké a i když přes ni přejde, na Sereně to je konečná. Ale i tak, čtvrtfinále/semifinále je úspěch;-)
Reagovat
Mayo
Jerzy nemá nárok proti RF ...v dvoch setoch
Reagovat
smazaný uživatel
Doufat snad smím;-)
Reagovat
Mayo
čo iné ti ostáva :) aj slováci dúfali včera v hokeji :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky doufám..:)) teda smím doufat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste mi ale fanoušci.místo aby se tady probíral Tomáš jak se mu daří a nedaří tak tady probíráte nadala gulbise federera a nějakého polaka janowice.ok beru to ale par diskuzí.co nám je po nich vždyt to jsou cizinci.a hned všichni vidíte vysledek že to tomáš projede asi jo ale šance je vždy a je to jen sport.Lidi jsme češi a diskutovat by se mělo především o berdychovi.Jste sakra češi tak se toho držte.klidně mně zkritizujte ale jednou jsem čech a tím take zustanu.je mi ponějakém nadalovi a spol putna.
Reagovat
Mayo
prečo by sa malo diskutovať len o Berdychovi ? :D čo chceš diskutovať ako neuhrá ani set proti Djokovičovi ?
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by se mělo psát o jednom z nejnesympatičtějších hráčů na okruhu? V tenise navíc platí úplně jiná měřítka než v jiných (týmových sportech) a myslím, že zrovna tady na TP jen minimum lidí fandí primárně Berdychovi. A když mu nefandí, tak proč se o něm bavit, když ještě není ani ničím nějak zvlášť zajímavý
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by se mělo psát o jednom z nejnesympatičtějších hráčů na okruhu? V tenise navíc platí úplně jiná měřítka než v jiných (týmových sportech) a myslím, že zrovna tady na TP jen minimum lidí fandí primárně Berdychovi. A když mu nefandí, tak proč se o něm bavit, když ještě není ani ničím nějak zvlášť zajímavý
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já teda Tomovi fandím, neberu ho vůbec jako nejnesympatičtějšího tenistu na okruhu, na to mám jiné adepty. O Tomovi jsem psala včera, dneska mu budu fandit, i když jeho hra proti Djokovi bohužel nestačí. Ale zázraky se ději a možná zrovna dneska jeden bude.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomeň, Granollers už musí ven!:-)
Reagovat
Fandina
Mě je Berda sympatický a ráda se o něm bavím. Je to fešák a dobře hraje tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
co Slovák může vědět o tenisu, chlubíte se jen Vajdou, který "trénuje" Djokoviče. tak vysoko postaveného tenistu jako Tom v životě mít nebudete.
Reagovat
Sonja
:-D Uvidíme...já to taky víc přeju Pairemu.
Reagovat
Mayo
Castor a kto sa chlubí kým ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je názor jak z praveku.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že jsem čech, neznamená,že nutně musím každému čechovi, pane bože, to je snad každého věc,ne? Fandi si komu chceš, Berdycha ráda nemám, klidně se k tomu přiznám, a nebudu mu fandit jen z povinnosti..Fandím Djokovicovi, a klidně se k tomu přiznám
Reagovat
Mayo
ja som sa nikdy nechlubil Vajdom ... už len trénerom sa budem...a po druhé slováci nebudú mať takého tenistu to je mi jasné ale je mi to jedno ja slovákom ani nefandím...od čias Hrbatého a Kučeru nemám komu fandiť v svk tenise
Reagovat
dadaft
no tak zatím se sice Granollers snaží, ale je mu to k .......
Paire je zdivočelý a maže si ho na chleba. ))
Reagovat
Sonja
Jen aby mu to vydrželo...tahle ucha jsou nepředvídatelná jak WTA:-D
Reagovat
VlS
já Tomášovi fandím, a když k tomu mám věcně co napsat tak to udělám. Místo divení se, proč o něm nikdo nepíše něco napiš a je to. Nemá smysl kritizovat o fandy jiných koní , že píší o těch svých, nebo o živém zápasu.
Reagovat
dadaft
gratulace Samanthě, tohle vítězství už vážně potřebovala jako sůl.
bohužel jsem poslední dva dny nic neviděl, jen útžky, takže stručně - porážka Petry je nemilá, ale zase potěšily příspěvky bajerce a rib - zřejmě neviděly zápas jen čistě očima zklamání a podle nich Sam hrála dobře. to slyším velice rád... - a co si budem povídat, její zápas s Azarenkovou je největší magnet čtvrtfinále a doufám, že se očekávání naplní a holky sehrajou "epic battle", tak jak to umí a jak to třeba ukázaly loni na USO (jeden z nejlepších zápasů roku, což jistě potvrdí každý, kdo to tenkrát viděl).
z toho kousku Azarenkové, co jsem zahlíd, šel ovšem strach - na to, že se hrálo na antuce, to byla vážně smršť sebevědomí a vynikajících úderů...

závěrem poznámku k Eurosportu - no, tak jste chlapci zrušili turnaje WTA a teď je celé týdny na ES International s výjimkou velkých akcí (MS ve snookeru apod.) naprosto kulové - jen donekonečna opakovačky víkendových věcí.
gratuluji. (dávka ironie v tomto slově je téměř smrtelná)))))))
(vím, mluví ze mě nespokojenost, ale čumět na počítač nebo čumět na velkou televizi s vymazleným stereem je zkrátka kujefský rozdíl)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.oranges.cz/ultima-htpc/home-theatre-pc.php
+ talíř od Broze
Reagovat
dadaft
janekda ... dík. )) - nicméně můj problém není, že bych si nebyl schopen pořídit satelit, ale že ho nemám kam dát...
Reagovat
smazaný uživatel
:)
jasan, jenom sám uvažuju nad htpc. Mám starý HDD recorder a nabídka nových je tak mizerná, že asi pudu do toho htpc.
EurosportPlayer má asi dost mizernou kvalitu proti tv vysílání, že?
To nejde ten SuperTennis vysílat přes inet?
Reagovat
dadaft
nemám s tím zkušenosti, jsem stará konzerva, třeba cdčka poslouchám na přehrávači Philips z roku 1989. ))
Reagovat
freeteepek
Eurosportplayer má kvalitu odpovídající rychlosti tvého internetu. Ale mám pocit, že i když to běží naplno, nikdy to není HD, natožpak full HD. V mém případě to mělo i výpadky.
Když zkusíš Slovak šport na internetu, tak ta kvalita je lepší, než eurosportplayer. I rychleji nabíhá. Včera ovšem místo Petry se Samantou dávali záznam Šarapovové - pitomci.
Jinak, obě stanice jsou multiplatformní a třeba na tabletu s kvalitním displejem to vypadá moc pěkně:-)
Reagovat
freeteepek
Můj příspěvek jsi nečetl? Já jsem také chválil Samantu za výborný výkon:-)
Reagovat
dadaft
freeteepek - jj, promiň. napsals to hezky. ))
Reagovat
steve79
Roger hraje na tomto turnaji zatím opravdu výborně. Má velkou chut. Takto výborné načasování úderu jsem u něj naposledy viděl loni v Cincinatti. Myslím si, že jeho povinností je minimálně finále. V jeho polovině žebříčku už není Del Potro ani Murray, ale stále tam jsou dobří hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den nevite mi niekto povedat či ak by rafa nadal vyhral nad davidom ferrerom či by ho preskočil na 4.priečku ??????? dakujem ak niekto odpise
Reagovat
smazaný uživatel
zatím hraje fakt parádně, asi ten sestřih :)
snad na finále dosáhne, los má solidní
Reagovat
George_Renel
Nadal půjde před Ferrera pouze v případě vítězství v celém turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den nevite mi niekto povedat či ak by rafa nadal vyhral nad davidom ferrerom či by ho preskočil na 4.priečku ??????? dakujem ak niekto odpise
Reagovat
tommr
dnešní čtvrtfinále Nadal-Ferrer rozhodne o čtvrtým místě jen pokud vyhraje Ferrer. Pokud by vyhrál Nadal, tak zůstane pátej, ale sníží ztrátu na Ferrera a může se ještě na čtvrtý místo propracovat pokud by v Římě obhájil titul. A já osobně si myslím, že to dokáže ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužiaľ, Ernesto to proti Hafanovi nezvládol, škoda toho, tenis jednoznačne v tom zápase prehral. Potenciál tam je ale neskutočný, ak by mal Rafa tak spolovice talentu čo Gulbis, myslím že práve jeho by bol titul "najlepší hráč histórie". Avšak nemá :)
Reagovat
Amputace
Dosti přehnaná tvrzení. Gulbisovi vyšel geniálně jeden set a už se z něj dělá dvakrát tak talentovaný hráč než je jedenáctinásobný grandslamový vítěz. Někdy člověk opravdu nestačí žasnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkedy sa talent exaktne rovná grandslamové tituly ? Osvieťte ma, pane. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den nevite mi niekto povedat či ak by rafa nadal vyhral nad davidom ferrerom či by ho preskočil na 4.priečku ??????? dakujem ak niekto odpise
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den nevite mi niekto povedat či ak by rafa nadal vyhral nad davidom ferrerom či by ho preskočil na 4.priečku ??????? dakujem ak niekto odpise
Reagovat
Mayo
títo ranari to je katastrofa..bum bum servis forehand 450 km/h :D proti ním sa hrá ťažko
Reagovat
smazaný uživatel
A bude hůř!
Reagovat
tito
Bum,bum, bum bez hlavy je jen střelba naslepo. Takových jsou plná pískoviště. I když zrovna v případě Jerzyho se bude jednat o výjimku. Hůř ne. Lépe Sonjo :-)
Reagovat
Mayo
Gulbis je totálny "trepač kobercov" ... Nadal sa s ním trápi v dueloch ale hlavne, že to vybojoval...vamos RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
Slovy Judy.

"Obviously the goal is to be in peak condition for Wimbledon," said Judy.

Of the injury, she said: "It's something to do with his back but the scan will let him see what the injury is and what needs to be done.

"Often you pick up niggles when you change surfaces. Each surface brings its own problems and challenges. This back issue has been rumbling for a week or so.

"It's not so easy on the clay. There is a lot more twisting and turning. He needs to be cautious and I'm sure Wimbledon will be his priority."

Správně, nic neuspěchat, na RG se nemusí zbytečně hnát, hlavní je Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=9IxWc8MYKug
...lepší než překlady z idnesu;-)
Reagovat
J.M.
No jenom potvrzuje co jsem psal. Je to o rozhodování v klíčových momentech, a ty prostě Rafa umí zvládat, na rozdíl od něj, který v nich kazil. Je to o sebevědomí, hlavně v několika nejdůležitejších míčcích v závěru.

Jinak jeho rozhovory se mi líbí, mluví přímočaře, k věci, bez diplomatického mlžení. Člověk se od něj něco dozví, na rozdíl od většiny ostatních hráčů, opakujících jen naučená klišé. Připadá mi jako rozumný člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumný nevím, ale mluví k věci, to je fakt.
Tady i rozhovor Rafy:
http://www.youtube.com/watch?v=veirps-fSvM
...taky mluví k věci;-)
Reagovat
J.M.
Pro mě rozumný je. Hodně se mi líbil i jeho rozhovor po tom zápase v IW:

http://www.bnpparibasopen.com/News/Tennis/2013/Interview-Transcripts/Ernests-Gulbis-Fourth-Round.aspx

Třeba jak mluvil o vztazích s ostatními hráči mimo dvorec, to je pro mě přímo klasický citát:

"Bohužel, všichni jsou trochu... Víte, pogratulují vám, ale v očích jim vidíte, že to nemyslí doopravdy. Já když někomu gratuluju, tak to myslím vážně. Obvykle lidem negratuluji. Upřímně. Protože když to nemyslím doopravdy, tak proč otvírat pusu?"

Jen více takových Gulbisů. A nejen v tenise.
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatá pani Jarmila s "Gratuji vám, ale vůbec vám to nepřeju" :)))
Reagovat
J.M.
Vy jste si to vymačkal...:-) Ale ta její upřímnost, která nebyla zlá, se mi líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle...za hráče, jakým je například Nadal, mluví hlavně jeho hra a činy. Gulbis si musí vypomoct těmi řečičkami:-)
Tak to vidím já.
Reagovat
smazaný uživatel
Ernie je svěží vítr mužského tenisu. Je jedno, jestli ho berete negativně nebo pozitivně. Ale vzbuzuje pozornost a mě ohromně baví. Snad se na to časem zase nevyprdne.
Reagovat
Vojtiik
ty rozhovory jsou opravdu zajimave, o erniem se vi, ze nema zapotrebi rikat klise, ze rika veci tak, jak si mysli, ze jsou a ony tak vetsinou opravdu jsou... ale prekvapil me nadal, ktery mluvil vetsinu taky z duse, coz se mi libilo na nem.. jen se mi nelibilo zase to, jak je pro nej uzasne, ze dosahl ČF a ze je neskutecne happy, ale to uz je takova klasika:)
Reagovat
smazaný uživatel
No nedá se mu upřít, že vzbuzuje pozornost. A už vůbec se mu nedá upřít, že ví, jak na to. Vytvořil si auru povaleče, který-kdyby chtěl-může být nevim jak dobrý a porážet ty nejlepší hráče. A na to lidi očividně letí.
Podle mě jiní- zvlášť ti nejlepší hráči se tolik na ty tiskovky nesoustředí, pohodlně použijou pár otřepanejch frází a nazdar. Nevidím na tom nic špatného, je to obvyklá rutina, která i pro ně kolikrát musí bejt otravná. Ale někdo si holt zaplká rád:-))
Reagovat
J.M.
No, já to zase vidím tak, že Rafa se snaží prosadit i na poli slova a myšlenek, ale jde mu to asi tak úspěšně, jako Ernestsovi ten tenis. :-) Každému jde něco jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá sa mi to, alebo sa tí dvaja nemajú radi ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je dost těžké vidět do Rafových myšlenek, když mu pořádně nejde angličtina:-)...pro něj jsou tuplem nějaké ty fráze vysvobozením. Samozřejmě když je nějaká speciální situace (jakože dnešní zápas s Gulbisem určitě speciální byl), vyjádří se, ale jinak se určitě nesnaží zapůsobit.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Je natvrdlé posuzovat myšlenky člověka, který mluví jazykem, jenž mu není vlastní a s nímž měl navíc odjakživa problém. Ale když odbočím, tak stejně pořád nemůžu pochopit, o jakých "klíčových momentech" všichni mluví. Gulbis ve druhém a třetím setu dělal chybu za chybou, hrál netrpělivě, neinteligentně, hloupě, byl horší a stejně všichni píší, že byl lepší, ale v "klíčových momentech" to Nadal zvládl. Skutečně jediné, co mě napadá, jsou ty první neproměněné brejkboly ve druhém setu, jinak tím, kdo si to v klíčových momentech komplikoval, byl spíše Nadal.
Reagovat
J.M.
Právěže (řekl bych "bohužel", ale každý má právo svoje myšlenky veřejně prosazovat) snaží. Ostatně o některých jeho myšlenkových lobbinzích (viz tenis je jediný sport, který se hraje na těchto površích atd.) se tu i psalo v článcích. A to je jen malý vzorek. Jinde jsou k přečtení i jiné perly, kterými se snaží mluvit "za všechny". Myšlení mu soudě podle nich opravdu moc nejde. A není to angličtinou.

Ale na druhou stranu, pro tenistu je samozřejmě podstatný ten tenis. Co se týče tenisu, a hlavně schopnosti a vůle bojovat a vyhrávat, tam hlavou převyšuje asi všechny ostatní. (V podstatě všichni ho mají v hlavě...)
Reagovat
Amputace
No dobrá, ale ten příklad, který ty konkrétně uvádíš, je spíše ukázkou nedostatku vzdělání, které nemusí jít s inteligencí vůbec ruku v ruce. A mnohé jeho názory, kterými se snaží mluvit za všechny, mluví samozřejmě především za sebe - to ale nedělá zdaleka on sám. Vždy budu deklamovat a propagovat především to, co se hodí mně a on jako osoba, která svým významem v tenisovém sportu zajisté může dosáhnout nějakého vlivu (viz jeho "vzpoura" s Djokovičem proti modré antuce v Madridu), si tedy koneckonců počíná velmi inteligentně. Přece by od něj bylo nanejvýš hloupé, kdyby se například zasazoval o zrychlování povrchů. Proč by to dělal, když jeho hře rychlé povrchy vyhovují méně?
Reagovat
smazaný uživatel
Človek si pred spánkom prechádza diskusie a opat naráža na zúfalu snahu J.M zhadzovať Rafovu inteligenciu..Hoci nepriamo, no predsa..

V poobedňajších hodinách to bola degradácia tenisových kvalít a a v tých nočných pre zmenu tých ľudských..Mať jeho problémy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor pozor, Forehand niekoho obviňuje z nepriamej snahy zhadzovania niečiej inteligencie :)

Forehand, ako ty sám vravíš, "neberte tak vážne každé podpichnutie..."

Zrazu to je "zúfalá snaha J.M. zhodiť Rafovu inteligenciu, zaujímavé že to píše človek ktorý nevynechá jedinú príležitosť rýpnuť si do Federera :)

Rafova neschopnosť vo vyjadrovaní sa v angličtine mu občas spôsobí väčšie trable ako by sám chcel, je na okruhu už 11-12 rokov, to je celkom dlhý čas ...

... inak dobré ráno :))
Reagovat
Roger_Federer
Vždyt nevetši zdejši Rafovi fanoušci(ty, marty24, amputace a dalši)..velmi radi použivaji ve spojeni z povahou Rafaela(obraz z televize) slova jako..bezelstny, skromny, prosty chlapec...takže jaky ma tvoje myšlenka opostatneni??
Reagovat
tito
Tak si pročítám diskuse a je to prima zábava. Trochu monotematická, ale je. Škoda, že jsem ten zápas neviděl. Vamos!!!
Dnes opět sázka na Jerzyho(--+) + Benoita(++-). Chlapci se opravdu vyplatí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podpichnutie tenistu neurazí, má zväčša ironický charakter, nie osobný..

R_F, skromný sa nemusí rovnať prostý, či sprostý...
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, sám si si odpovedal ..
Reagovat
Amputace
Nic takového nepoužívám. Hloupý demagog se zase ozval.
Reagovat
Fandina
super. Hra dobře, účes dobře, oblečení dobře, tak gratulka a příště zase Rogere go go go!
Reagovat
freeteepek
Taky jsem se chtěl vyjádřit k dnešnímu výkonu a zrovna mám příležitost:-)
Zápas byl plný breaků. Petra dobře začala. Potom se Samanta zlepšila a srovnala krok. Nakonec Petře trochu povolily nervy, prohrála vlastní servis a přišla o první set. Ve druhém setu Petra zabrala, v podstatě hrála tak dobře, jako na začátku zápasu a na Samantu to stačilo. Ještě začátek třetího setu vypadal nadějně. Pak se ale Samanta zlepšila. Už si nepamatuju, kdo jak podával. Nedělám si při zápase poznámky. Vzpomínám se ale, že Samantě tam při Petřiným servisu spadlo hodně těsných míčů, hrála tak trochu jako Nadal. Dnešní výkon Petry mohl být o něco lepší, ale nijak bych ho neshazoval. Neudělala žádnou velkou minelu až na 2 dvouchyby v jednom gemu ve 3.setu. Mezi nima dala eso. Es bylo tentokrát víc. Myslím, že až na to obvyklé množství dvouchyb Petra podávala dobře. Jenomže Samanta dobře returnovala.
Statistiky jsem neviděl, je to jen můj názor, ale neměl jsem pocit, že by Petra dnes nějak víc chybovala. Potvrdilo se, že ona není typem hráčky, která mohla dominovat na antuce. Byť se jí 2011 podařilo vyhrát v Madridu a loni došla na FO do SF. Samanta letos nehrála nic moc a už byla hrozně hladová po vítězství. Přitom je to skvělá hráčka, která když má svůj den, dokáže porazit i Serenu. Tak je potřeba se na to dívat. Pro Petru dnes na antuce moc těžká soupeřka:-(
Petra dnes zkoušela hrát chytře, trpělivě. Ve druhém setu to neslo ovoce. Nevyšlo jí pár kraťasů, hlavně ke konci zápasu, kdy se lámal chleba. Taky jí nevyšel jeden důležitej lob. Tyto údery nemá Petra tak dobře nacvičený, jako hračky typu Radwaňské, Eraniové. Ona trénuje jiný styl hry. Hraje bum bum tenis. Chci ale zopakovat, že dnes to od Petry byla snaha o trpělivou hru, o vypracovaný útok, akorát jí chyběly dovednosti zmiňovaných hráček. Asi taky proto, že nehraje čtyřhru. Dnes Petra neměla žádný větší výpadek, jako v jiných zápase. Nevypadala bezradně. Na Samantu si věřila. Styl její hry jí vyhovuje.
Reagovat
freeteepek
Výsledek třetího setu vypadá drsně, ale myslím, že to bylo o pár míčích při Petřiným servisu. Hra byla ve skutečnosti vyrovnanější. Je potřeba se na to dívat v kontextu ženskýho tenisu. Neodehrálo se vlastně nic zvláštního. Ten zápas měl úroveň i když skóre trochu jako na houpačce.
BTW. Nevíte co dnes vyváděl Nadal v prvním setu s Gulbisem? 1:6 - asi měl nějakej dost velkej výpadek:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za popis. Tak to jsem rád, že to nebylo nějakou Petřinou mega vlnou. Podle jiných reakcí to vypadalo, že brzy flákne s raketou.
Možná i dobře, že si zkoušela něco jiného. Vlastně to dobře je, než aby všechno bezhlavě vyházela, tak zkoušela na Samantu něco jiného.

Jenom nevím jestli to tommr dobře popisuje, že chodila jako tělo bez duše. To by bylo horší.
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale jak píšeš, tak vlastně hrála Petra dobře, jen Sam lépe. A tak to je přece normální. Peťa je podle mě v pohodě, hraje jak umí a držím palce, ať se daří a vyhrává. Peťo ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
smazaný uživatel
Mně taky dneska přišlo, že Petra vypadala tak nějak unuděně , jako by jí to ani netěšilo, proto asi vznikly ty komentáře, podle kterých to vypadá, že by Petra měla fláknout s raketou :))) Ale samozřejmě to určitě berete s nadhledem a víte, kdo to myslí vážně a kdo ne :))
Reagovat
freeteepek
Myslím, že Petře chybí víc sebevědomí, aby její výkony byly o něco víc konzistentní a aby neprohrávala důležitý míče. Jak mám ale jindy pocit, že Petra svými chybami soupeřce zvedá sebevědomí, dnes jsem takový pocit neměl. Byl to vyrovnaný boj dvou elitních hráček:-)
Reagovat
Fandina
Mě obecně tady komentáře co se týká Petry připadají přehnané. Jak už jsem psala, ona se tváří pořád podobně od roku 2010 kdy jsem jí viděla prvně hrád FED. A je to plus mínus. Takže já nějak tyhle komenty ohledně tváření se neberu vážně. A hlavně v tenise jde o výsledek. Škoda tedy, že Petra dneska prohrála, podle mě je Sam a už to předtím čtyřikrát dokázala pro ní porazitelná. Jestli hrála dnes Sam s míň chabami, nevyhazovala se jako obvykle a Peť neranařila, neriskovala a nehrála hodně agresivně proti ní, tak není divu, že prohrála. Jak říkám, nedávám tváření se nějaký význam. Škoda že Peťa prohrála, ale držím palce příště Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Někde jsem četla, že Sam je srovnávána právě s Petrou, kvůli labilitě, nejvíc kritiky asi dostala za svůj výkon v FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Samanta asi to vítězství hodně potřebovala. Stejně jako minulý týden Danka. Takže byly extra namotivované.
Osobně mi připadá, že motivace se trochu podceňuje. Sice se o ní mluví, že je potřeba. Ale podle mýho motivace dokáže z průměrného hráče udělat top. Podívejte se na Nadala.

Můžeš si 100x říct, že chceš vyhrát, ale to není ta pravá motivace.
Reagovat
smazaný uživatel
Od loňského roku jsem Petru xkrát viděl, kdy měla hoodně na krajíčku. To v sezoně 2011 neměla.
Reagovat
freeteepek
Já nevím, co byste po Petře chtěli! Při zápase je potřeba zachovávat poker face. Nebo by se snad měla usmívat jakože se hrozně baví? Zkuste se podívat na její finálový zápas s Eraniovou v Dubaji, kde ji ve třetím setu smetla. Měli jste z ní pocit, že se netváří unuděně? Pamatuju se na ten její klid až do proměněnýho mečbolu. A pak byla radost se na ní dívat:-) Já už jsem Petru viděl se na lavičce radovat a vzápětí projet dobře rozehraný zápas po vlastním kolapsu. Promiňte, tak to se radši budu dál dívat na ten její unuděný výraz:-((((
Reagovat
Fandina
Sam hraje konzistentně pořád stejně, někdy se vyhazuje, někdy jí nejde servis. Je to vyhraná tenistka i věkem. Pokaždé nevyhrává, ale je to hráčka se super ranami a desátá na světě.
Reagovat
Fandina
janekda ... v sezoně 2011 nebyla ještě herně přečtená. Teď už ano.
Reagovat
freeteepek
Stačí se podívat na její výkony v AO:-) Si piš, že Petra a Sam jsou podobné typy. Z mého pohledu ale Sam mnohem labilnější. A víš proč? Táhne jí na třicet. Už by se dávno měla srovnat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
nerozumím tvojí poznámce.
Reagovat
LukasH
Mně se naopak zdálo, že v důležitých chvílích dost selhala. Tušim, že jednou, když měla ve 3. setu výhodu při podání Stosurové, naprala to zas do sítě. Pak zase nepovedený kraťasy v důležitých momentech. Neříkám, že hrála dneska hrozně, ale neni to Petra. Prostě ne. Naposled to byla ona ve Fed Cupu s Errani ve 2. a 3. setu. Tam předváděla tenis na úrovni top 3. Serena taky není antukářka a přitom je schopná dominovat.
Jeden záblesk starý dobrý Petry byl v Dubaji. Na to jsem koukal s otevřenou pusou, co je schopná zahrát.
Reagovat
Fandina
janekda ... v roce 2011 se tak nerozebíralo jak hraje ani na forech ani mezi hráčkami, aby se mohy na ní připravit. I když podle mě buď Petře její agresivní tehdejší hra jde, nebo ne. A hlavně někde v roce 2011 vypadla také v prvním kole a jinde super výsledky. Je jasné, že to byl její nejúspěšnější rok, GS, TM několik titulů, na konci druhé místo na žebříčku. Ale nezapomneňme, že už v roce 2010 hrála Petra semifinále ve Wimbledonu se Serenou. A pak zase nic moc. Jestli dneska Petra hrála kraťasy a výměny, vlastně se moc nedivím, že prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já reagoval na tvoji větu "Jak už jsem psala, ona se tváří pořád podobně od roku 2010 kdy jsem jí viděla prvně hrád FED. A je to plus mínus. ". Napsal jsem že se párkrát málem rozbrečela na rozdíl od roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Já po Petře nic nechci, proč? Jen jsem tu poprvé napsala, že se mi dnes zdála taková unuděná, toť vše :) a vzpomínáš, jak Petra měla opravdu málem slzy na krajíčku když hrála s Laurou v AO? Nebo když jí dala vloni Bartoli kanára a Petra byla prostě bezmocná? Takže pokerface je fajn, já ho beru, ale Petra ho někdy prostě nemá a soupeřky to nabudí.. :) Tak na mě nekřič, nebo se rozsypu :)))))) Se Sam máš pravdu, nicméně já se taky srovnala až kolem 30, takže jsem taky labil..? :))
Reagovat
Fandina
janekda ... tak ono je to takové, že mi připadá, že se Petra může rozbrečet málem někdy i teď. Holky mi prostě máme k slzám nějak blíž co se týká těch neradostných slziček, smutných. Já vím, že vy muži to nemáte rádi a když jsou ty slzičky ženské, tak prý nevíte co máte dělat. Říkám, já neřeším, jak se kdo tváří na kurtu a to u nikoho, každý k tomu má nějaký důvod nebo je mu to přirozené a podle mě jde o výsledek v tenise ... úsměv
Reagovat
Fandina
Oprava ... holky my máme ... tvrdě ... y, hrubka ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Já i teď kolikrát brečím jak želva.. :)) I chlapi někdy zaslzí, i když panuje názor, že pravej chlap nebrečí, ale já tohle neuznávám, je to projev emoce, kterej pomůže, tak co. :) Jen si myslím, že když to vidí soupeřka, musí jí to nabudit nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já ten názor nezastávám. A třeba u http://www.csfd.cz/film/22975-vsichni-moji-blizci/ si zabrečím :´-|
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslela, žes pravej chlap:-(
Reagovat
Fandina
Já nevím, jak je to s tím nabuděním. Já to beru podle sebe. Já řeším vždycky sebe a snažím se za sebe a vím, že když někdo hraje tenis, tak druhého musí porazit tak se o něj tak nějak nestarám a starám se o sebe. Ať on se tváří jak chce. Já potřebuji vyhrát. Tak druhého neřeším ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Ten zápas se lámal na začátku třetího setu. Jakmile Sam vedla 4:1, tak Petra začala trochu panikařit. Resp. chybovala v důležitých chvílích. Momentum zápasu se otočilo na druhou stranu, Sam hrála moc dobře, než aby s tím Petra mohla něco udělat. A ona už to tušila:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy si musím dát voraz. To bych se asi zbláznil. A nemám problém si to přiznat, to je myslím cennější.
Reagovat
freeteepek
Ne, už nejsi labil:-) Takže myslíš, že Sam teď konečně dozrává a příští rok už konečně na AO zazáří?:-) Já bych jí to přál. Hlavně, abys zas nevyhrála Azarenka, Serena, Masha:-) Promiň, ale já na tebe nekřičel. Trochu kašlu. Jsem rád, že mluvím, natož abych křičel:-)))
Reagovat
freeteepek
Já tedy obvykle nebrečím. A musím říct, ani americký romantický slátaniny mě nijak zvlášť nedojímaj. Když ale Petra vyhrála Wimbledon, tak jsem měl slzy na krajíčku. A od tý doby jí miluju:-)
A ještě se přiznám, že to tak nemám jenom s Petrou. Letos se výjimečně dařilo naší biatlonistce Soukalový. Když si už po několikáté pustím ze záznamu její vítězný závod, kdy dosáhla zlatého hat tricku, znovu se mi stahuje hrdlo:-))Jsem divnej??
Reagovat
smazaný uživatel
Zabils mi vtip:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jde to se mnou holt s kopce :(
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, že jsi mi konečně vysvětlil, jak na tom jsem :))) Jinak já mám Sam ráda, když jí vydrží fyzička, tak by mohla zase zářit, když bereme labilitu podle věku :))) Jinak já bulím normálně, ani kolikrát nevím proč, třeba když dávali sestřih loňského finále DC, to mi tekly slzy, ale hlavně proto, že se zrovna hrálo DC v Kazachstáně a po Radkově prohře s Hájkem se psali o něm hnusný věci. A bylo mi líto, že neuvidím čtyřhru Tom a Radek, kterou prostě miluju. Nebo když ukazují Nagano, to taky bulím. No prostě jsem labil no :))) A když vidím u chlapa slzy, naopak si ho vážím, že dá najevo emoce, nedrží to v sobě kvůli nějakým hloupým názorům. Ono vůbec o důkazech "chlapství" jsou různé mýtusy..
Reagovat
J.M.
Roger se sice ani dnes moc nezapotil, stejně se však pro mě zase trochu vrátil zpátky na zem a pár zbytečných chyb předvedl. Tohle si může dovolit proti Simonovi, ale ne proti těm nejlepším.

Ale zaujala mě hláška komentátora, který se značnou část zápasu rozplýval nad jeho genialitou: "If you don't like him, you don't like tennis."

Na zápas s Jerzym jsem hodně zvědavý, vždycky mě hodně zajímá, jestli a jak si poradí s někým, koho ještě nezná. Navíc s takovým ranařem. To může být první vážný test.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Jerzy, na zítra se vyspi aspoň tak dobře jako Gulbis na dnešek:-)))
Jinak Nole, Jeco, Viko- IDEMO!:-)
Reagovat
tommr
Janowicz tady v Římě hraje opravdu dobře. Bejt na místě Federera tak nemám moc klidný spaní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
hrál skvěle už v Madridu a Tom tam měl co dělat, aby ho přešel. Celý ten zápas jsem viděl a pokud by to Jerzy zvládl lépe psychicky, mohl zvítězit! Takže pro mě osobně žádné překvapení a názor stejný - může potrápit ty nejlepší a Federera nevyjímaje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hm, tak Federer docela impozantním způsobem deklasoval Simona...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer zatím na turnaji jen trénoval, zítra snad přijde pořádný zápas:-)
Reagovat
spaniel
Zajimave, vcera jsem vsude cetl jak je Starace nikdo a ze ho proveri az dnes Simon, se kterym mel bilanci 2:2. Tak to vypada ze ho bude porad jen nekdo proverovat, az dokud jej nekdo neporazi..
Reagovat
smazaný uživatel
Cože? On si fakt někdo myslel, že ho prověří Simon?:-D:-O
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak zcela jistě víc než Fognini ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stan- Tak narozdíl od Fogniniho Simon aspoň netrucuje, hraje, co umí, i když je to bída:-D
Federer by při tomhle losu měl udělat finále, jeho jediná potenciální hrozba dnes vypadla s Pairem.
Reagovat
smazaný uživatel
6:1, 6:2 so Simonom sa určite počíta. Osobne som očakával omnoho vyrovnanejší zápas.
Reagovat
rod_laver
pěkný výkon od Rogera..teď zbývá jen doufat, že zítra po zápase s Jerzym uvidíme klepat vítěze rukou do výpletu a ne trhat tričko :))
Reagovat
spaniel
Taky doufam a myslim, ze to tak i dopadne. Rogeruv return je hodne oznacovany jako slaby v porovnani s Nolem nebo Andym, ale proti ranarum je podle me prave jeho blokovany return nejlepsi. A jeho slajzy by meli na Janowicze platit.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým blokovaným returnom súhlasím, Federer nikdy nemal s bombardérmi veľký problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakto, s takovým Tomášem nebo Delpem problémy vždycky měl:-)
Reagovat
spaniel
13:4 a 11:6 neni zas takova hruza. Ale ja spis myslel ranare na servisu, teda Roddick, Isner, Raonic...
Reagovat
smazaný uživatel
Forehanda musíš chápat v kontextu. On to myslí jinak než píše, právě v tom kontextu.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, ok.
Reagovat
smazaný uživatel
So Sonjou som sa nikdy nemal problém chápať.

Vidíš, znova ti uniká kontext :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je mi naprosto jasné, že ty nemáš problém chápat Soňu.
Kontext, chlape!
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou Soňu....:-/
A já taky nemám problém chápat Forehanda, aby bylo úplně jasno:-D;-)
Reagovat
Pe3k
Půjde do finále, kde proti němu bude doufám Djokovic...
Reagovat
LukasH
Všichni jí samozřejmě přejeme vítězství, ale kdy vlastně Petra naposled vyhrála jednoznačně? Letos jsou to samý tříseťáky i se slabýma soupeřkama. Navíc je tím svým výrazem vždycky nabudí k lepší výkonnosti. Je např. neuvěřitelný, že při svým podánní prohrává 15:40, pak to dotáhne na shodu proto, aby pak dala dvojchybu a ztratila to. A to se jí poslední dobou stává téměř pořád.
Podánní má čím dál pomalejší a mnohem hůř umístěné. Přitom to bývala její největší zbraň.
Asi to ale nemá cenu rozvádět. Snad přijde brzy změna.
Reagovat
misa
Píšete tady, že je nešťastná, možná bez motivace.

Je taky možné, že ji zmáhá zhoršující se astma. Letos měla v Austrálii velké problémy. Když jsem četl, čím si tam prošla, tak se divím, že vůbec hraje. To, že o tom teď nemluví, neznamená, že je to ok.

Motivaci ztratit mohla. Hodně toho vyhrála, peníze ji moc nezajímají a má jich dost. Navíc je Petra chytrá holka, kdyby nehrála, tak studuje VŠ. Stereotypní objíždění turnajů ji nemusí uspokojovat. Stejně si myslím, že i když bude všechno v pořádku, tak bude Petra hrát tak ještě 5 let. Když vidím, jak je rozzářená na fotkách s dětmi svého bratra, tak si myslím, že děti jsou její velký životní cíl. Pokud bude mít s kým.

Pokud prohraje v úvodních kolech French Open, změny asi přijdou. Nám fanouškům by pomohlo, kdyby Petra svolila k nějakému otevřenému rozhovoru do médií. Sama by pak osvětlila, co ji trápí. To určitě nepřijde, protože se nechce takhle všem svěřovat.

Držím ji palce do dalších turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
"Stejně si myslím, že i když bude všechno v pořádku, tak bude Petra hrát tak ještě 5 let."

Vzpomínám si na Petru, že v jednom pořadu v televizi říkala, že plánuje hrát tenis asi tak do 27 nebo 28 let, takže těch max 5 let by mohlo sedět. Tenkrát to podala takovým způsobem, jako by říkala, že se tím déle nechce trápit.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. Taky ti kdysi připadali třicátníci lidé nad hrobem?
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji zas jinde slyšel říkat, že plánuje hrát do 30, takže podle mě sama neví, jak dlouho vydrží hrát. Snad jen, že ne tak dlouho jako Kimiko. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo? Je to možné. On názor na život, kariéru atd se může měnit každou chvíli, to je jasné .)
Reagovat
misa
Do 30 říkala v dokumentu Boj o trůn. Těch 27, jak píše jovovichu jsem jsem asi neslyšel.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem se vrátil z tenisu. Jak dopadla Petra? Tedy asi prohrála, ale byl nějakej progres? Dalo se na ten zápas koukat anebo jenom fandit?
Reagovat
tommr
byla to bída. Ve třetím setu sice Petra začla brejkem, ale pak zbytek zápasu odchodila jako tělo bez duše a prohrála s průměrně hrající Stosurovou 6 her za sebou ...
Reagovat
freeteepek
Koukat se na to dalo, vydrž chvilku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík. Torcohu jsem to i prolít. No tak snad hlavně, že vyhrála jasně v druhém kole, ne? To se počítá. Kurňa to ste fanoušci nebo co? Holky, q
Nevíme
Reagovat
smazaný uživatel
Pokr:
Holky, queshi něco povzbudivého. Jedna porážka ještě nic neznamená! Navíc se Stosur.
To přece není možné,ona se Peťa z toho vylíže.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, teď máte za Peťu bojovat. Ne když prohraje Aga s Halep. Nebo Petra vyhraje s Lisickou.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti tu myslím říkal, aby ses nepokoušel být vtipný, protože ti to moc nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť za ni přece bojujeme ne? Až za to slízneme čoud :)) ale i fandové potřebují od ní nějakej doping, tak se těším na další turnaj a věřím v lepší zítřky. A tobě se to povídá, když jsi to prolil, já nemám čím, možná bych taky byla víc optimistická :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co kecáš, jde mu to.
Mrzoute.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vtipný? Ty tady pořád mluvíš o lepší Petřině hře oproti loňsku.
Hele já Petře zatraceně fandím, ale neměl jsem ty růžové brýle jako ty.
A jestli něco potřebuje tak je to opora. Byť je to tady nějaký zaprděný tenisový server, tak Petře se donese, třeba přes x lidí, co si o ní fanoušci myslí.

Takže místo diskuzi o Petře začínáš napadat mně. No, dobrý ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses tady do mě opřel jako první.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt nevím, jak hrála. Asi hodně bídně, když je tady takový smutek.

Vy asi fakt neděláte sporty. Teď je pro Petru výzva vyhrabat se z těch s..., ale výzva je to i pro její fanoušky. Tady se odděluje zrno od plev.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak opřel, kde to PROBOHA zase čteš? Volám, mobilizuju.
Reagovat
freeteepek
Nedívali jsme se každej na jinej zápas?? Průměrně hrající Stosurová seká jednu hrubku za druhou a nedopodává výborně rozehranej set. Letos prohrála co se dalo. Jenomže Stosurová je furt top 10 hráčka, vítězka US Open, kde ve finále porazila Serenu. Jako jedna z mála. BTW. S kým Serena prohrála naposledy ve finále velkého turnaje před Samantou? A tentokrát Samanta průměrně rozhodně nehrála:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
tommr
ano, Stosurová vyhrála US Open a Petra zase vyhrála Wimbledon. U obou šlo ale o ojedinělej úspěch, kterej se už nejspíš nebude nikdy opakovat. A současná forma obou hráček je mizerná. Myslím si, že Stosurová bude od Azarenkový pořádně bitá ...
Reagovat
Fandina
Kdo by za to co dal, kdyby jako Sam a Petra hrály, Petra kromě GS ještě vyhrála TM a dvakrát vyhrála FED a Hopman cup s ním v jedném roce. Takže super tenistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se někde zjistit dopředu který hráč nastoupí na jakém turnaji? Chtěl bych se vydat někam na turnaj kde bude i Berdych i Federer ale nevím jak to vymyslet...
Reagovat
tommr
oba najednou určitě potkáš na všech GS a na většině Masters turnajů. V nejbližší době to budou French Open a Wimbledon ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady máš rozvrhy hráčů top 50...
http://tennisbios.com/view/player-schedules-atp
Reagovat
rod_laver
bývá na stránkách turnajů předběžný seznam těch, kteří přislíbili účast (a Roger i Berdych mají ofic. webech seznam turnajů pro rok 2013), krom toho u těch dvou můžeš předpokládat účast na skoro všech Masters, GS a Turnaji mistrů. S Římem jsi propásl letos příležitost, vstupenky se dají sehnat na dobrá místa ještě začátkem dubna (byl jsem loni) a nejedná se o moc nákladný výlet.. stejně tak i do Stockholmu, ale tam Roger nejezdí. + už 2 měsíce jsou v předprodeji vstupenky na TM, ještě budou k mání, já už je mám od března..a na GS seženeš poměrně jednodušše na US Open..
Reagovat
rod_laver
* jednoduše, jsem prase :)
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje kde budú hrať spolu Federer a Berdych, mimo GS a Masters 1000 :

Nenašiel som žiadne. :) Takže len na masters, GS alebo možno v Baseli. Odporúčil by som Wimbledon/RG/Masters v Paríži, z geografických dôvodov pochopiteľne.
Reagovat
Paseka
Petra uz zase zacala prohraval se soupeřkami, se kterými nikdy před tim neprohrala-Hantuchova, Stosur. Co dodat. Sned se z krize dostane.Prohavat ve druhých kolech turnaju je trosku ostuda. Skoda.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenisove-turnaje-rim-sparta-prague-open-fd1-/tenis.aspx?c=A130516_143355_tenis_par
Reagovat
smazaný uživatel
Slová rozmaznaného fracka z pieskoviska.
Reagovat
spaniel
Tak to bylo fakt ubohe, jak trucovite decko. Nadal mu odpovedel pekne a s noblesou.
Reagovat
J.M.
To mi mimochodem připomnělo, že kdo si ještě v dnešní době myslí, že jedna přeložená věta z článku na iDNES je rozhovor s hráčem, respektive jakkoli reprezentuje to, co v něm hráč řekl, tak asi na internet zavítal poprvé v životě, protože jiná vysvětlení jsou méně lichotivá.
Reagovat
smazaný uživatel
A možno by ti nezaškodilo čítať tých článkov viac, nech pochopíš ich systém..Do článku sa vyčlení to najzaujímavejšie z priamej reči oboch aktérov. Ak Gulbis povedal, že bol lepší a Nadal nič neukázal, rozhodne ho neospravedlníš tým, že článok nie je v kompletnom znení..To je ozaj velmi trúfalé..Jeho slová sú dosť priamočiaré, čitateľ nepotrebuje na pochopenie významu ďalší text, takže tvoja definícia je ako obvykle úplne mimo misu..
Reagovat
J.M.
Právě proto, že Gulbis neřekl "byl jsem lepší, tečka", ale "podle mě jsem byl jsem lepší herně, ale Rafa zvládl líp důležité momenty, protože to je prostě Rafa", jsem napsal to, co jsem napsal. Jsou různé aspekty toho být lepší v čem, a Gulbis řekl, v čem byl podle něj lepší on a v čem Rafa.

Dál už bych jenom opakoval větu, kterou jsem napsal v předchozím příspěvku (ale vyloučil bych tu diplomatičtější verzi příčiny). Ta platí stoprocentně.
Reagovat
smazaný uživatel
I was the better player, I was the better player in second set, I still was the better player in third set.

Myslím, že tvoja rozlišovacia schopnosť vnímať jednoduché skutočnosti dosiahla práve to pomyseľné dno..S tými omáčkami, že byť lepší môže byť myslené v rôznych smeroch si samozrejme môžeš zaliať obed, pretože tu je myšlienka číra jak letné nebo..To, že sa vzápätí zmieňuje o big pointoch nijako neneguje jeho predchádzajúce slová..

Unikajú ti elementárne súvislosti chlapče, snáď ti dnešný deň bude viac dopriate.
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, tak Sam teď na Viku a Peťo škoda, tak držím palce na RG a ... pojď pojď pojď
Reagovat
PetaM
To bude neobhájených bodů na FO ... Hodně štěstí ... :(
Reagovat
PetaM
Na druhou stranu už jenom FO a konec antuky ... :D :D :D Přijde tráva a tam se uvidí, jak na tom Petra je ...
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že s tímhle přístupem může na obhajobu čtvrtfinále Wimbledonu zapomenout. Už to není ta stará Petra. Nejde o to, že prohrává, ale jak prohrává. Ta Jiskra je pryč..
Reagovat
PetaM
Některé údery jsou v pohodě a světové. Ale ten výraz ... Něco se prostě děje
Reagovat
Paseka
Presne tak !!
Reagovat
tommr
nemyslím si, že přechod na trávu něco vyřeší. Problém není v povrchu, ale v Petře. Dokud nějak zásadně nezmění přístup tak to bude pořád takovýhle trápení ...
Reagovat
smazaný uživatel
A co ty, kdy ty změníš přístup?
Reagovat
PetaM
Jde o to, že pokud Petra vypadne v prvním kole Wimbledonu, tak jí to snad konečně dojde, že se něco děje. Tráva je její nejlepší povrch, věří si na něm a má na něm nejlepší výsledky ... Snad by jí prohra ve Wimbledonu (pokud nějaká taková přijde) pomohla k nějaké změně, nebo vyřešení nějakého problému ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jerzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Reagovat
tito
O.K. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj tito,
gratuluju k dnešnímu vítězství:-))
Reagovat
tito
Myslíš Rafu? Bylo to bezpochyby těžké, neviděl jsem... Ernest, pokud nemusí, je fakt extremně těžký soupeř, který může kohokoliv,....každopádně pokud myslíš Jerzyho, jsem ve tvém fanklubu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasněže myslím Rafu;-)...
Reagovat
LukasH
Je utrápená, žádná bojovnost. Když se podívám na zápasy z Dubaje, je to nebe a dudy. Jakoby jí štvalo, že musí pořád jezdit po turnajích a hrát.
Ono je ale možná paradoxně dobře, že takhle prohrává. Ještě párkrát, třeba v Paříži - 1., 2. kolo a konečně provede nějakou změnu. Už v Madridu proti Hantuchový na ní Kotyza docela vyjel a ona mu jen odsekla nebo mlčela.
Teď to vypadá tragicky, ale možná se potřebuje propadnout, aby zas šla nahoru. Věřím, že to jednou přijde.
Reagovat
VlS
Sam hrála dobře, Petra bohužel znovu nesoustředěná, některé míče vyhozené úplně zbytečně. Už mě štve těmi kraťasy - proč je hraje, když je neumí? No nic, hodně štěstí na RG, fandím dál, i když nadšení už není nic extra.
Reagovat
PetaM
Protože kdyby je nehrála, tak všichni buzerujou, proč je nehraje, když jsou na antuce účinné :D Člověk si nevybere .. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
S kraťasy naprosto souhlasím..nejhorší stránka její hry dneska byly dropshoty a ona ho zahraje na brejkbol za tak nepříznivého stavu...fakt nechápu
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím ale tohle je už moc. Mrzí mě to :( Petra mě zklamala. Ať si říká každý co chce, ale tohle je už příliš. Jeden set celkem vyrovnanej druhej super třtí hrůza. Mám pocit že Petru něco trápí a jí to žere a svazuje. Měla by se víc uvolnit a hrát zas svou hru. Takhle to dál nepůjde :( A ti chytří co si myslí ať vyhodí trenéra ať si uvědomí, že to je pouze na ní a že jí musí vyhovovat spolupráce takže do toho nekecejte uvidíme na konci sezony. Teď je ještě brzo. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Mně taky připadá, jestli Petře něco není, chybí mi tam ta její bojovnost, hecování se za každou cenu, teď zkazí úder a rozhodí se, to vloni ještě takhle neměla.. ale slíbila jsem, že nebudu rozebírat, když o tom prd vím :) Držím jí palec, ať se dá dohromady, i když to bude trvat třeba dýl než bych si přála...:)
Reagovat
VlS
Fanyku, ale ta nenálada souvisí nějak s věcmi, ktere jsou nejspíš mimo kurt. Možná v soukromí, možná v týmu, nemá smysl spekulovat. Možná je to jen únava ze stereotypu trénink, zápasy, cestování, žádný velký soukromí - nevím, spekuluji. Možná by pomohlo rozbití stereotypu a změna trenéra by mohla být dobrá, ne proto, že je Kotyza špatnej, ale proto, že je součástí stereotypu. Je to jen spekulace, eventualita, ne rada nebo něco jinýho, ale ta otrávenost Petry je evidentní.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojim se, jestli neni neco blbe v soukromi...je mi to moc lito, ale taky doufam, ze se z toho nejak co nejdriv dostane, vzdyt ani ona nemuze sebe poznavat....drzim palce dal... (zapas jsem ale nevidela, takze nebudu nic vic k tomu zatim rikat)....
Reagovat
smazaný uživatel
já se jen bojím aby to nebyla ztráta motivace :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to měla být ztráta motivace, která povede třeba k nějaké dočasné pauze, která Petře pomůže a ona se vrátí zpět v pohodě, proč ne. Ale pokud by to měla být úplná ztráta, vedoucí až ke stagnaci a celkovému vypadnutí, to by bylo hodně smutné. Ale věřím, že tak zlé to nebude a Petra to zvládne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se tak nějak ekluje spekulovat o něčem, o čem nic nevím. Navíc mám dojem, že jste nějak pozapomněli, že Sam je hráčkou top 10..
Reagovat
tommr
Stosurová je jednoznačně nejslabší hráčka top-10 a moc dlouho už v tý desítce nejspíš nebude - semifinále na FO neobhájí stejně jako Petra ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je v top 10? Je. Ostatní jsou domněnky a spekulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Aaach jo...zdá se, že v antukové sezoně si chtějí hráčky (Hantuchová, Stosur) změnit tu hodně nepříznivou bilanci..a daří se jim...je to zvláštní...ale podle mě dneska Petra nehrála špatně..snad mi jen chvílemi přišla jak kdyby trošku bez energie, ale jinak mi údery špatné nepřišly...Sam hrála podle mě ve třetím setu fakt fantasticky..a nejvíc mě mrzí spíš než samotný vypadení to, že se ZASE nedočkáme zápasu proti Vice...:(
Reagovat
PetaM
Aspoň si s Vikou nepokazí bilanci ...
Reagovat
rib
jj, souhlas, nebylo to tak špatný. Chvílemi se mi Petra hodně líbila. Sam to tam padalo, i všechny kiksy skončily na lajně nebo jako prohoz Petry, obdivuju Petru, že zachovala klid. Škoda, ale co už... Fandím dále, Petru a její hru mám ráda, vždycky je to napínavé, lepší než si pustit nějaký film :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ani už ji nemam chuť fandit, protože ona nemá chuť hrát.
Reagovat
PetaM
Přesně. Její výraz v obličeji úplně signalizuje, že je snad na tom kurtu omylem a vůbec netuší, co má dělat ...
Reagovat
slacker
v takovy moment mam chut aby ji nekdo proplesknul za me
Reagovat
smazaný uživatel
zajímalo by mě jestli tam fakt Kotyza je, jestli se po tom Madridu třeba nepřihodila nějaka little změna..nebo jestli si od sebe zase jen na chvíli odpočinuli.
Reagovat
George_Renel
Více se k tomu zápasu Petra - Sam nedá říci....
Reagovat
slacker
Boze za zo?
Reagovat
smazaný uživatel
nééé
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je prostě nevyrovnaný ubo... bohužel.. je mi jí líto.. ale jí nejde pomoci..
Reagovat
smazaný uživatel
a konečně dvojchyby.. to je děs.. nedá se na to dívat..
Reagovat
petrulinka
A nutí tě někdo? Tak věc, u které sedíš má takové tlačítko, které když zmáčkneš, tak se ti ten obraz vypne :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a je vymalováno, slova jsou zbytečná, já osobně nemám potřebu rozebírat, jak a proč hrála blbě, je mi jí líto, protože ten potenciál v sobě má, ale momentálně hluboko ukrytej. No nic, jsou další turnaje, můžu jí jen popřát ať se jí daří. :)
Reagovat
gigin
Prohrál jsem sázku, O.K. Děkuji ti Ernie...
Reagovat
tito
Nemáš zač bratře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co tu děláš? Snad jsi měl být out měsíc ne?
Reagovat
tito
Sedí vedle mne, trápí se s Ernestem a mlčí...Údajně nebude Můra nikdy tak dobrý tenista jak Gulbis.
Reagovat
gigin
Prohrál jsem sázku, beru to.... Posral jsem to... Jediné, co můžu říct, že Gulba je to nejlepší, co jsem kdy viděl...
Reagovat
smazaný uživatel
:D Ach jo, jak děcko.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí se teda nechat, že teď hraje Sam fakt dobře...
Reagovat
slacker
Rychle prepnete prepinac
Reagovat
petrulinka
už jsem přepla :-)
Reagovat
petrulinka
Nějak se nám to komplikuje, co?
Reagovat
petrulinka
Petra v prvním setu jen 6 UE? Tedy, mně přišlo, že jich bylo víc. Zdání klame :-)
Reagovat
slacker
Kde ty statistiky UE/Winner se daji najit, i za minule zapasy? Ja je vidim jen obcas na obrazovce po setu ale na i-netu nejsou k nalezeni.
Reagovat
petrulinka
To nevím, já jsem to jen teď viděla po odehraném setu. Ale třeba ti někdo poradí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě přišlo, že jsem viděla 12 UE v prvním setu...ale jistá si nejsem...
Reagovat
petrulinka
Je sorry, měla jsem na mysli druhý set :-)
Reagovat
slacker
yupiii
Reagovat
PetaM
3. set jako vždy ... :D :D
Reagovat
petrulinka
Tak jinak bychom se nudili, že?
Reagovat
PetaM
Já jsem i rád, protože jsem si byl zahrát tenis a přišel jsem na konci 1 setu :D Takže si teď vychutnám ty 2 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já to už beru tak: Petra prostě nastoupí a já se jen dívám, nekomentuju, nekritizuju, prostě jí fandím, všechno ostatní je jenom na ni, já jí bohužel nepomůžu a sobě taky ne, když bych se u toho pořád stresovala, tak se jejích dalších zápasů taky nemusím dožít :)))
Reagovat
petrulinka
No konečně, už jsi mi tady chyběla, tak já mám opět u toho tu decku a dělám to taky v poslední době jako ty. Fandím, občas sice zakroutím hlavou, ale už se nerozčiluju, jelikož to stejně nemá cenu, Petra si to musí uhrát sama. Ale věřím!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, to jsi asi jediná, komu tu chybím, ale hezky se to čte :)))) Navíc jsi byla zvolená jako mluvčí "zoufalých" Petřiných fanoušků, tak to nechávám na tobě :)))) Mezi náma, zbývá nám něco jinýho?
Reagovat
petrulinka
No nezbývá, teď nám Petruška zase nepotvrdila brejk a je sama na sebe naštvaná. To si myslím, že by měla hodit za hlavu a bojovat. Jo to tu někdo psal, jestli jsem nějaká mluvčí, či co, že? Že by tommr?
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo si zarejpal, proč mluvíš za ostatní fanoušky, už nevím kdo a Fandina navrhla, proč ne, vzhledem k tvýmu nicku :)) Sam taky nic moc nepředvádí, připadá mi, že se tak přetahujou o míčky, tak nějak bez šťávy..Ale Sam to umí pokazit jako Petra, takže jsem zvědavá, která bude dneska mít prostě víc štěstí, věřím, že Petra :)
Reagovat
petrulinka
No jo, ale Sam bohužel vede. Já sice pořád věřím, že to Petra otočí, ale to by musela hodně přidat. A když už má brejk, tak to napálí do sítě. Ach jo :-(
Reagovat
petrulinka
No a je to 4:1. To jsem fakt nečekala po tom druhém setu, myslela jsem, že to bude hodně vyrovnané. Peťulo, Peťulo, ty nám dáváš :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No, je to volaké blbé. Leda pomůže další decka? :) Já jako nenapravitelná blbka opět nemám u Petry žádný alkohol, takže zase můžu jen závidět :))
Reagovat
petrulinka
Tak posledně jsem tě opustila před koncem, jelikož jsem se na to nemohla už dívat, ale dnes vydržím, ať tady nejsi sama. No nedá se nic dělat. Věřila jsem, ale teď už to nevypadá dobře.
Reagovat
petrulinka
No tak nic, ani fandění, ani decka, nic nepomohlo. Ráda bych Petře pomohla, když vidím, jak na tom není psychicky dobře, ale jen ona ví, co ji trápí a v čem to je. Je mi jí fakt líto. Ahoj zase někdy příště :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad se zase brzo uvidíme, i když jsi lakomá a necháš mě tu na suchu :))))))))) No nic, hokejky prohrály, Peťulín prohrál, zase ten zatracenej nafoukanec a arogantní Tomáš zbyl :)) Ještě že ho máme! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra mě dneska připadá celá unuděná hlavně aby to už dohrála. :) Péti Pojd a dem na to! Dnes máš na ni ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
a je tam vubec Kotyza? sleduju po očku sice jen zapasy ale neviděla jsme ho
Reagovat
PetaM
Já ho zatím taky neviděl. Ani si ho Petra (co vím) ještě nevolala ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska říkal taťka, že ho zahlídl v Brně...není si stoprocentně jistej ale je to docela možný..:D
Reagovat
smazaný uživatel
Break! Péťo podrž to!! :D
Reagovat
petrulinka
Ta Stosurka se ani moc nemusí snažit, Petra zahraje dobře má fiftýn, Petra udělá chybu, fiftýn Stosur. Ale věříímm!!!
Reagovat
petrulinka
Konečně!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasnej prohooz!
Reagovat
petrulinka
Tak teď doufám, že ten brejk konečně potvrdí!!!
Reagovat
petrulinka
Čelenka je dole :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nějak často teda -_- :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je děs.. je to zase utrpení.. kdy zahrala Petra zápas třeba 6:3, 6:3? Kdy vyhodí toho trenera.. to k bliti.....
Reagovat
petrulinka
Já se obávám, že to moc trenérem není. Mně přijde, že musí mít v poslední době nějaký osobní problém, jinak to není možné. To je psychika, ale věřím, že se to v dobré obrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě klasika.. už rupe 3:1.. vypadne Li-Na.. šance se posunout v žebříčku a Petra se nám rozsype.. zachvíli začne brečet
Reagovat
slacker
Aaach jo, zase prohrane podani cistou hrou
Reagovat
smazaný uživatel
prohrála..1.set
Reagovat
petrulinka
Proto jsem si nalila už dopředu tu decku, asi přidám druhou. Já to nechápu, 2x ji brejkne, a pak ji to na zlatém podnosu zase vrátí a nakonec chybama jí daruje celý set. Ach jo Peťule, proč nám to děláš?
Reagovat
petrulinka
Tak pro jistotu jsem si nalila decku :-)
Reagovat
kohlik
Kdybych měl pít při každým zápasu Kvitový, tak se rychle stanu alkoholikem :-).
Reagovat
petrulinka
To já si dám v klidu, ale tak zase to nepřeháním, že?
Reagovat
Vojtiik
J.M. koukal jsi na ten mač? nechce se mi číst cela diskuze, kdyztak mi tu neco o tom napis, nebo zkopiruj prosim, jestli to byla klasika, kdy nadal branil branil a celou dobu nič a pak to proste urval hlavou (aka ernests se podelal) nebo jak to vypadalo?:).. díky moc
Reagovat
J.M.
Já myslím, že nejlepší se bude na to podívat na vlastní oči, třeba na YouTube. :-) Názor na to má každý jiný. V prvním setu Ernie Rafu drtil, potom postupně odpadával, polevoval a Rafa zase klasicky narostl. Podle někoho za to může Ernieho kolaps, podle jiného Rafovo umění. Nebo obojí dohromady. Každopádně rozhodující momenty prostě jako vždycky rozhodly. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=602634393088202&set=a.452329094785400.108568.396202013731442&type=1
a dávájí Petru?
Reagovat
dadaft
ty streamy jsou katastrofa, dva rozmazané fleky - ne že by to jindy bylo super, ale co je moc, to je moc...
asi se budu dívat na Mášu, šmankote.
Reagovat
ludolf
Na Slovaksportu je výrazně lepší, ale přestože tam slibovali Petru, tak nakonec dávají Mashu.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně to mi vadí, chci vidět Petru ale ty streamy...
Reagovat
ludolf
Tak streamy s Petrou výrazně zlepšili.
Reagovat
slacker
PIETRANGELI
TIME ROUND MATCH SCORES
11:00 THIRD ROUND JELENA JANKOVIC (SRB) d [5] NA LI (CHN) | 7 - 6 (2) | 7 - 5 | MATCH DETAILS
13:00 THIRD ROUND SIMONA HALEP (ROU) d [13] ROBERTA VINCI (ITA) | 6 - 4 | 6 - 2 | MATCH DETAILS
15:00 - [8] PETRA KVITOVA (CZE) V [9] SAMANTHA STOSUR (AUS)
COURT 1
Reagovat
smazaný uživatel
bych mohl napsat taky :D třeba to je jenom WTA...
Reagovat
slacker
nevi nekdo proc se zacatek neustale odkladal? Mely hrat po skonceni Vince-Halep, to skoncilo uz pred nekolika hodinami. Rozumi nekdo tomu nekonecnemu cekani?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, měly začít hrát po zápase Chardy-Granollers, kterej skončil před "chvílí"...
Reagovat
gedzitka
Pokud jsem si všimla, tak na tom kurtu po Vinci-Halep hráli ještě Granollers-Pujol s Chardym.
Reagovat
smazaný uživatel
měli hrát po skončení Chardy-Granollers, ten skončil 7-5 ve třetím..
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Tady je schedule:
http://www.internazionalibnlditalia.com/Schedules/Live-OOP.aspx
Reagovat
slacker
Dekuji vsem za vysvetleni, holt sem veril ze na WTA to bude nejpresnejsi ale nedoslo mi ze ATP zapasy na stejnem kurtu zamlcuji
Reagovat
petrulinka
Asi byla chudák tak zděšená z dnešní hry Rusů v čele s jejím milým, že raději skrečovala :-)
Reagovat
smazaný uživatel
spěchala, aby ho mohla utěšit:))) Hezké:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som videl len tretí set, ale myslím, že Rafova výkonnostná krivka ide neúprosne hore. Oproti nevýraznému MC bol určite vidieť progres, v treťom sete bol lepším hráčom aj napriek stále nie stopercentnému servisu. Big pointy si vo veľkej väčšine uhral Rafa sám a to je veľký prísľub do blízkej budúcnosti. Gulbis hral svoj všetko alebo nič štýl, vo veľkej miere ho držal servis, každopádne zaujímavý hráč, ktorý by dnes možno proti komukoľvek inému mimo elitnú dvojicu oslavoval víťazstvo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem viděl první a začátek druhého a bylo mi víceméně jasné, jak to dopadne. Takový tenista, který by vydržel celý zápas hrát jako Gulbis po většinu prvního setu, se ještě nenarodil. Ale už ke konci prvního setu mu začal docházet dech, začal dělat nevynucené chyby. Kdyby měl Gulbis fyzičku Ferrera, vyhrál by pravděpodobně hladce 2:0. Takhle mne docela překvapilo, že ve třetím setu nedostal 6:1 nebo 6:2.
Reagovat
spaniel
Vy budete jeste v roce 2016 omilat, jak to jeste neni ono :)
Reagovat
Berny
Tak dneska se mi opet potvrdilo o cem ten tenis je. Ono to neni o podani, FH, BH, behani atd. Nejdulezitejsi je vedet kdy mate jaky uder zahrat, kdy zautocit, kdy se udrzet ve vymene atd. A predevsim jak silny jste od stavu 4:4 a dal. Gulbis technicky na to ma, vcelku mu fandim, nicmene rafa v poslednich 2 gamech ukazal ze prave on MA vyse uvedene.

Chce to asi zkusenosti a talent, Gulbis zkusenosti z takovychto situaci ma pomalu, predevsim kvuli sve lenivosti a zivtosprave. Mohl jet mit az az. Mohl mit za sebou tiebreaky ze semifinale GS, a finale masterů, mohl byt silnejsi. Misto toho se dal na chlast a uspokojoval se z penez bohateho tatika. Na rozdil od Nadala ktery byl multimilionar(ktere si poctive oddřel) ve 20ti letech a s pokorou a uctou k penezum si rekl ze dokud nevyhraje Wimbledon nekoupi si nove auto.

Ano pokora je dulezita vec, ktera Gulbisovi asi chybi a mozna znicila karieru, ikdyz stale je mu 25 a muze se jeste zvednout, nicmene dneska mohl hrat TOP 10 nebyt fracek.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hezky jsi to napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska nakonec s přehledem, i když to tak v prvním setu nevypadalo. NAkonec ale ukázal, že je stabilním hráčem světové desítky a s Andersonem (dneska trochu slabším na servisu) si poradil. Trochu to už vypadá na Andersonův komplex z Berdycha:))) Bohužel Tomáš s Nolem bude muset předvést výkon na hranici svého maxima, aby měl trochu šance, i když se obávám, že ani tak to nemusí stačit. Každopádně budu držet palce. Co se týče Gulbise s Nadalem, ať se na mě nikdo nezlobí, ale mě se prostě styl "fretka" nelíbí. A to nemám nic proti Nadalovi, ale tenhle zápas ukázal krásně rozdílnost pojetí tenisu a agresivní a hlavně aktivní projev Gulbise, to je prostě nádhera. A když mu to padá, nemá NAdal absolutně nárok. Tentokrát to teda i vinou hloupých chyb Gulbise v závěru opět "upinkal" a budiž mu přičteno, že nejlepší míče zahrál v nejdůležitějších chvílích. TO ho dělá obrovským hráčem. A nehledě na Gulbisův charakter, který není v tenise (ani v jeho historii) zcela výjimečným, hraje teď momentálně skvělý tenis a myslím, že bude velmi často zatápět těm nejlepším!
Reagovat
smazaný uživatel
nemůžeš hodnotit tak odlišné hráče. Rafa musel, Gulbis mohl. A to je veliký rozdíl. Stejně jak Rosol, ten do toho mohl při Wimbledonu mlátit, Rafa musel vyhrát. Když hraje Rafa proti Novakovi, je to úplně jiný tenis a mnohem útočnější tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale padat to tam může každýmu...důležitý je umět se přizpůsobit situaci. A jen velcí hráči vyhrávají, i když nemaj den.
Reagovat
smazaný uživatel
o tom jsem ale zas tak nemluvil a Gulbis předvádí skvělej tenis už několikátý turnaj a bude lépe:) A padalo mu to tam v prvním setu, pak už to nebyla taková sláva:) Spíš jsem mluvil právě o rozdílných hráčích a neatraktivitě Rafova tenisu. Nemyslím, že je na místě srovnávat Gulbise s Rosolem a už vůbec ne zápas ROsola na W s dnešním zápasem:) Já Rafu nijak nehaním a napsal jsem, že právě ve využívání šancí a hraní ve správný moment je velkým hráčem. A těším se na aktivnější Rafovo pojetí, jsem zvědav, protože jeho zápas s Nolem patrně velmi brzy uvidíme:)
Reagovat
Amputace
Nevím tedy, co jsi viděl za zápas, ale Nadal dnes hrál velice agresivně. Hrál dlouhé razantní údery, z FH i z BH, nebál se jít na síť, relativně dobře servíroval. Chápu, že někomu nemusí Nadalova hra připadat atraktivní, respektuji to, ale někteří tenisoví diváci už se měli naučit rozlišovat jisté skutečnosti. Jen proto, že Gulbis zahrál třikrát víc winnerů, nedá se ještě zdaleka tvrdit, že to Nadal "upinkal". Dobře, možná upinkal, ale jak? Vždyť v druhém a třetím setu se Gulbis v drtivé většině delších výměn bránil. Jestliže neukončil výměnu rychlým winnerem, byl často on tím pasivním, a i proto přicházely jeho chyby, kdy se pokoušel o winnery z ne ideálních pozic. Nadal není ranař, ale jeho herní pojetí je už pěknou řádku let jednoznačně útočné. Už dávno to není zatvrzelý obranář, spoléhající převážně na výborný přechod z obrany do útoku. Kdyby se krom statistiky winnerů ukazovala rovněž statistika vynucených chyb, tak Nadal naprosto dominuje většině svých zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
to byl asi stejný, který jsme oba sledovali (Nadal - Gulbis?:), ale každý viditelně svýma očima a přes jinou optiku:) A koukat na Nadalovu hru jako na agresivní nebo nedej bože útočnou mě asi nenaučíte:))) A kdyby byly součástí statistiky vynucené chyby, rozdíl by byl ještě více propastný. Gratulace Nadalovi, že zápas zvládl a hodně štěstí do dalšího průběhu turnaje!
Reagovat
Amputace
Jak by mohl být ten rozdíl ještě propastnější, když Nadal žádné vynucené chyby prakticky nedělal... Gulbis buďto zabil nechytatelným winnerem nebo vyhodil do outu. Jen málo kdy se stalo, že by si na Nadalovi vynutil chybu. Naopak Nadal tlačil soupeře k chybám (vynuceným) a to samozřejmě ne jinak než agresivní hrou. Jsem za to, aby se tato statistika uváděla také, koneckonců nechápu, proč tomu tak není. Možná by se potom mnohým lidem rozsvítilo.
Reagovat
smazaný uživatel
o naučení se jsem byl ještě ochoten žertovat, o rozsvícení může mluvit člověk, který je zaslepen nějakým bludem, což bude dle všeho spíše Váš případ:) Já neřekl ani půl slova proti Nadalovi, jen svůj názor na jeho hru, která se mi nelíbí a na zápas, který jsem viděl trochu jinak, než Vy, dle všeho jeho zanícený fanda. Tak nechápu, proč se mi snažíte neustále něco osvětlovat nebo vnucovat názor opačný. A pokud máte pocit, že když má někdo jiný názor, musí to zákonitě být špatně a Vy jste povinen ho přesvědčit o vlastní pravdě nebo do něj rýpat, tak je mi líto, ale to není má věc:)
Reagovat
spaniel
Skoda, lepsi a zajimavejsi hrac prohral. Herne ukazal, ceho je schopny, otazka je, zda se dokaze zlepsit psychicky. Kazdopadne si ho asi Nadal nebude prat na RG...
Reagovat
seshitec
přát si ho nemusí, ale na 3 sety ho může vyndat jedině Djokovic nebo zranění
Reagovat
Amputace
Zajímavý především tím, jaký je to spratek. Skutečně individuum k pohledání.
Reagovat
spaniel
Já mluvim o tenise, a v tom je Gulbisova utocna hra zajimavejsi. Zbytek je o osobnich sympatiich.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, je to ovšem neskutečné hovado. Komu může být tento exot sympatický, to opravdu nechápu. Spoustě lidem vadí Nadalovy rituály, gesta, jak se tváři, současně ale budou fandit člověku, který je schopen někomu míčkem upálit hlavu, který si neustále na něco stěžuje, neustále se mu něco nezdá, diváci moc hluční, kontrola zda byl dvaceticentimetrový out skutečně out atd. Z nezaujatého hlediska musím přiznat, že jeho tenis je zajímavější, v tom smyslu, že je útočnější, rozhodně ale nesouhlasím s tím, že "lepší tenista prohrál". První set jsem bohužel nestihl, ale tak patrně dostal Nadal výprask, ovšem ve dvou zbývajících už to bylo naprosto vyrovnané. Dole to dobře vysvětluje Berny.
Reagovat
spaniel
Jo, je to magor. A lepsi pro me byl dnes, je jasne, ze ne celkove, k tomu mu chybi nekolik svetelnych let.
Reagovat
Amputace
V druhém a třetím setu zcela jistě nebyl.
Reagovat
Rafaeoli25
jestli by si ten arogantní sprostej Lotyš, co je schopnej ve vzteku napálit míčkem do ksichtu kohokoli, dokázal vyšlápnout i na Noleho, kdyby postoupil, č...k jeden
Reagovat
Pe3k
Hekala bude muset o5 smáznout Djokovic, ale byl to dobrý zápas.
Reagovat
Rafaeoli25
o tom si nech zdát ty mudrlante..
Reagovat
smazaný uživatel
Gulba dal trochu drama na závěr 3. setu, škoda..
Reagovat
smazaný uživatel
Faktická otázka.

Keď Djokovič Nadala mázne, čo robí potom Nadal s Rogerom?

:)
Reagovat
Pe3k
Čo robí Nadal s Rogerem? Tak Nadal asi slaví se zbytkem své smečky a Roger se připravuje na zápas.
Reagovat
Amputace
A u Nadala s Rogerem je ta nadvláda dokonce daleko patrnější než u Djokoviče a Nadala, takže tady nemůže být řeč ani o mazání, to už je spíš zneviditelňování :D
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tě tu má někdo porazit, ať je to Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč Gulbis nezkusí podání spodem, když je Rafa 10 metrů za základní čárou?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pretože ho držal iba prvý servis.
Reagovat
Pe3k
Škoda, tak bude muset zase Nadala vyprášit Djokovic...

Btw. sranda je jak se tu nikdo z Nadalovců během prvního setu ani neukázal (když se schylovala k výprasku...).
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis zabral, teď jsem to přepla a viděla, jak Nadal doběhl kraťas, ale dal do autu.. bože ten se pak zatvářil, vražedně :) Snad to Gulba ještě vydrží, bylo by to fajn Rafu vyřadit. :)
Reagovat
Rafaeoli25
hahaha, vyřadit Rafu, leda tak s prvnim podánim..a když nejde, tak byl sprosták najednou v háji, dobře mu tak!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych měla reagovat na 1. set, tak tady napíšu Nadal cha cha, rozhodně mu Gulba dokázal zatopit, což je dobře. Dopadlo to jak dopadlo, ale nebyl to žádnej rozklepanej ustrašánek, kterej hrál s Nadalem a měl z toho plný gatě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opožděná gratulka Tomovi, bohužel jsem viděla jen 1. set. Ti dva už musí mít spolu ponorku ne? :)) Po debaklu našich hokejek a milionech blbých komentářů se těším na Petru, snad ještě i ona mi udělá dneska radost. Jinak Tomova noční můra Djok už by konečně mohla přestat bejt noční můrou a Tom by ho měl už vymazat z hlavy a nemít před ním blok. Ale ono se to lehce radí...:))
Reagovat
seshitec
Berda ani nemusí mít Djokra ani tak v hlavě, jako že na něj hlavně nemá hru, to především. No a o hlavě se bavit nemusíme že...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tom už pár dobrejch setů na Djoka měl, ale bohužel no... každej má soupeře, na kterýho neumí zahrát, ale Tom se zlepšil, třeba šanci ještě má...:)
Reagovat
tommr
Tomáš to má proti Djokovicovi podobný jako Anderson proti Tomášovi. At hraje sebelíp, at to má sebelíp rozehraný - nakonec stejně vyhraje Djokovic. Myslím si, že nejinak tomu bude i zítra ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taková věčná haluz co? ?:))) Co ty víš, zítra vstane Tom ve skvělé formě a budeme čubrnět.. já bych mu to přála, protože by určitě zvednul sám sebe, Djok taky není vždycky stoprocentní, ale je fakt, že ty závěry prostě umí ustát..
Reagovat
VlS
jsou v QF debla, ve dvˇou setech
Reagovat
Pe3k
Gulbis na to nemá psychiku, jinak by byl o parník lepší než Nadal...

Nadal se po Gulbisovému eroru radoval jak orangutan z filmu Povstání planety opic :D
Reagovat
J.M.
O psychice to je především. Z Nadala mají všichni takový respekt, že se jim dřív nebo později vždycky rozklepe ruka. Většina hráčů je z Nadala podělaná už v šatně a na kurt jdou proti němu jenom z povinnosti. Je jenom pár výborných a odolnějších hráčů, kteří proti němu začnou odvážně, aby se pak podělali až ve druhém setu a vyházeli se vlastními chybami. Gulbis, Federer, Del Potro... Asi jenom jediný hráč proti němu takovým psychickým blokem netrpí, a to je Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt máš pocit, že zrovna Gulbis má vůči někomu respekt nebo blok? Prostě mu přestala fungovat hra, už mu tam nepadá všechno jak v 1.setu, dělá víc chyb...a s Rafou si to nemůže dovolit.
Reagovat
Berny
Me fascinuje jak spousta lidi si mysli ze LEPSI znamena = vice winneru + vice mlaceni. Tenis je nastesti sport ve kterem clovek musi umet skloubit spoustu veci fyzickou odolnost, psychickou, technickou, taktickou a spoustu dalsich vlastnosti. Kdo nekterou z techto vlastnosti nema tak muze hrat vysoko ale nebude z nej legenda. Nadal ma vsechny vyjmenovane vlastnosti stejne jako Roger, Novak (kazdy ma jinou cast dotazenou do dokonalosti.. Roger technickou, Rafa fyzickou atd). A pritom se vzdy najedou radoby odbornici kteri si sveho casu mysleli ze Soderling je lepsi nez Rafa a Murray protoze to umi lepe zabijet.. ze Gulbis a Delpo jsou lepsi nez ti a ti.. Ti kdo tenis vytvareli nastesti meli tak dobre znalosti z matematiky a fyziky ze vedeli jak kurt musi byt siroky dlouhy a jak musi byt vysoko sit aby se z toho sportu nestalo neco jako střílená.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, hateri.

Naozaj, zábava vás sledovať. :)
Reagovat
J.M.
Ano, z Rafy má blok zcela evidentně. Vzájemná statistika 0:5 s Nadalem i přes to, že všechny ty zápasy byly těsné, o tom mluví. Já si dobře pamatuji ten poslední zápas z IW, který byl přesně o tomhle. Ernests na něj rozhodně měl, ale v závěru se prostě podělal a vyházel. Stejně jako v závěru 2. setu dnes. Pokud celý zápas Rafu válcuje, padá mu tam úplně všechno, a pak na konci setu prohraje 2 servisy po sobě tím, že se vyhází triviálními chybami, je jasné, že to je v hlavě, nikde jinde. Prostě klasický strach z vítězství nad šampionem. Je vidět, že hodně polevil v tempu, hraje opatrněji, bojí se do toho tak práskat jako v 1. setu. A tím mu ztěžkla ruka, z toho plynou chyby.
Reagovat
J.M.
Moje neomylná zkušenost za mnoho let je, že kdykoli kdokoli toto slovo použije, nemá co rozumného říct. Je to jedno z nejpitomějších módních slov v historii internetových diskusí a stoprocentně spolehlivý indikátor hlouposti příspěvku.
Reagovat
Berny
Panove uz dlouho kroutim hlavou nad tim jak tady kazdy uzivatel vi o kazdem tenistovi z koho ma kdo udajny blok.

1) vy jste se jich nekdy ptali ?
2) Nejaky tenista nekdo prohlasil (napr.berda o djokovicovi) ze je z nej podelany uz v kabine ?

Kde berete ty vedomosti ze ferrer s rafou prohrava uz v kabine, to same berdy s novakem, nebo dokonce roger s rafou.

To ze je nekdo lepsi a uspesnejsi automaticky znamena ze proste mam z nej blok ? wtf ?

Tady ty reci ze se nekdo vyhaze vlastnimi chybami proti Rafovi, kazdy kdo sleduje detailne cisla a hru tak vi jak technicky je narocne proti rafovi (na antuce obvlast) busit cely zapas. Micky letaji v jine vysce nez od jinych hracu, stojite na zakladni care a vyskakuje vam to k hlave.. a ano nekteri to par gamu vydrzi, nicmene nikdo to nikdy nevydrzel par setu nebo dokonce zapasu. Takze A) vsichni nejlepsi hraci z tohoto sportu kteri proti Rafovi kdy hrali jsou posrani protoze se ho bobi B) technicky je to tak narocne udrzet takovou hru vicero setu po sobe ze to neni spravna cesta k uspechu (daleko ucinejsi je co hraje novak, k cemuz potrebujete genialni backhand).
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že si sa identifikoval, bez toho aby som ťa konkrétne menoval ;)
Reagovat
Berny
Tady ty klasicke prispevky ze berdych, almagro, ferrer prohravaji s Rafou uz v kabine me vzdycky fascinuji. Ja si myslim ze vsichni tri, berda predevsim s rafou odehrali hodne dobrych zapasu, napr. Berda loni proti Rafovi v RIme tusim, nebo na AO z jeho strany uzasny tenis, zvladal hodne tezkych okamziku a proste hold Nadal je hrac ktery je v koncovkach s tema dalsima dvoma bohama nejlepsi a hold to umi urvat, coz ale prece neznamena ze by mu to berda dal zadarmo pac je z nej udajen posrany.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, moja dlhoročná skúsenosť naopak vraví, že Rafovi hateri hľadajú dôvody jeho Nadala v čokoľvek inom, len nie v jeho tenisovom umení. Klasická vlastnosť alibistov a zaslepencov, ľudia klamajúci samých seba, je to vskutku veľmi smutný príbeh..A hľa, 4:2, dobrú chuť :)
Reagovat
smazaný uživatel
* hľadajú dôvody výhry Nadala
Reagovat
Pe3k
Forehand nemá nikdy co rozumného říci :D
Reagovat
smazaný uživatel
Skutočnosť, že si to o mne myslí práve dvojica Pe3k a J.M mi v podstate lichotí.

Ďakujem.
Reagovat
Roger_Federer
Každy přece vy, že Nadal už 8 let nema na antuce konkurenci..
Pokud nekdo sleduje pohyby kurzu behem zapasu.. Tak Gulbis se dostal nejlepe na 2,25 a to za stavu 6:1 2:2
To jasne vypovida o tom, že pro sazkovky favorytem nebyl ani ve chvili, kdyby skym koliv jinym krom Nadala mel šanci dotahnout to do vytezneho konce..
Reagovat
Pe3k
Ne nelichotí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemyslím si, že by se Gulbisovi rozklepala ruka vlivem psychiky. Prostě je potřeba si uvědomit, že taková hra, jakou předváděl v prvním setu, je ohromně náročná na fyzický fond v tom smyslu, že jakmile začnete fyzicky jen nepatrně odcházet, přesnost úderů už není na tento styl dostačující. Stačí si uvědomit, že o tom, jestli míč dopadne k lajně nebo za ni rozhoduje několik málo centimetrů. Jednoduchou aplikací trigonometrických funkcí lze spočítat, že při délce úderu 10 - 20 m stačí v odchylka několika desetin milimetru na raketě, aby míč skončil v autu. Takže musíte vlastně dělat práci neurochirurga při současném maximálním fyzickém nasazení, v běhu. A to hodinu nebo dvě i víc.
Reagovat
J.M.
Aplikace trigonometrických funkcí je hezká teorie, ale s praxí nemá nic společného. Nebere v potaz to, jak tělo a mozek zkušeného tenisty únavu kompenzuje uzpůsobením úderů atd. Navíc Ernests nevypadal vyčerpaně. Zejména ale nebere v potaz to, že Ernie se vyhazuje v rozhodujících momentech zápasu, ne třeba v celé druhé půlce zápasu, jak by napovídala teorie o únavě. Závěr druhého setu vyháže, pak najednou zázračně zase ve třetím hraje celkem dobře, a pak v závěru 3. setu to zase podělá.

To je v hlavě. Ernie se prostě v těchto momentech sesypává psychicky, stejně jako 99,9 procent hráčů proti Nadalovi. Ten tyhle momenty umí zvládat, ví přesně, kdy po tom chňapnout, udělal to už milionkrát předtím, je to pro něj v podstatě rutina.
Reagovat
J.M.
Ještě bych dodal - ono se není moc čemu divit. Každý, včetně hráčů, viděl milion Nadalových zápasů, kdy tohle předvedl. Mnozí hráči to s ním i zažili na kurtu. Takže když mají v zápase šanci, a teď najednou přijde klíčový míček, který Rafa po náročné výměně vyhraje, oslaví to tím svým extatickým "Vamos!", tak už tento výjev sám o sobě každému značí "No jo, už je to tady zase, Rafa je zpět". Ten hráč tohle musí vidět a vnímat. Už právě proto, že to u Rafy viděl milionkrát předtím, s milionkrát stejným výsledkem. To jsou velmi signifikantní momenty. Člověk ví, že to je prakticky tutovka. Musí to být pro hráče velmi deprimující.
Reagovat
Amputace
Ale tak snad i průměrně inteligentnímu člověku dojde, že výkonnost - kdy každý kratší úder je okamžitě zabit, každá lepší příležitost z FH okamžitě končí winnerem, padá první servis - jen v naprostém minimu případů tenista dokáže udržet celý zápas. Herní styl jednoho dvou úderů s nevyrovnaností úderové jistoty přímo souvisí a tenista musí být připraven, že mu to tam nebude padat celý zápas, a musí být připraven na takovou situaci reagovat. Gulbis to nedokázal a ani to neumí, nejen proti Nadalovi. Není náhodou, že právě Djokovič takové problémy proti Nadalovi vůbec nemá a nikdy je neměl, ani v době, kdy byl kvalitativně pod ním - i když se mu právě v zápase nedaří, dělá chyby, netrefuje winnery, jeho celkový herní styl to nenaruší tak výrazným způsobem jako herní styl Gulbise, Raoniče, Dimitrova a těchto hráčů. Je pro něj tedy výrazně snadnější tyto těžké chvíle, kdy se právě nedaří, přestát a vyčkávat třeba na zaváhání soupeře (vždyť kolikrát jsme tomu byli svědky v těch jejich finále z roku 2011). To si ranař zkrátka nemůže dovolit, protože by byl okamžitě přehrán.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas.
Reagovat
J.M.
No samozřejmě, proto pro ranaře je psychika ještě mnohem důležitější než pro pinkálistu, protože potřebuje, aby to všechno, tělo i mysl, koncentrace, bylo vyladěné na milimetr. Takový Murray si může dovolit půlku zápasu pronadávat sám sobě, vyhazovat se hloupými chybami, a pořád bude mít spoustu prostoru zápas nějak v těch nekonečných výměnách urvat. U něj ta psychika není až tak zásadní, protože jeho hra není hra milimetrů a zlomků sekund, ale spíš metrů a hodin. Ale Gulbisovi stačí, aby se špatně vyspal...

Ale právě v těch chvílích, kdy to Erniemu nepadalo, selhal. nemyslím si, že nic jiného než do toho mlátit pořádně neumá, předvedl spoustu technických věcí, improvizace, které ukazují jeho talent (třeba ty míčky, kdy se musel vracet od sítě dozadu), ale pak jsou obyčejné rutinní údery, které nemá tak zažité a jisté. A ty v kllíčových momentech kazil.
Reagovat
Amputace
Ano, Gulbis se solidně bránil, držel se i v delších výměnách, ale není to Federer´, ten je nejkomplexnějším tenistou právě proto, že výborně ovládá obě fáze hry - je krajně útočným hráčem, proto je pro něj nejpřirozenější zakončovat na dva tři údery, ovšem on na rozdíl od Gulbise - v případě že úderová jistota chybí - dokáže improvizovat mnohem lépe a držet se i ve výměnách úplně jiného charakteru. To je ten hlavní rozdíl. Ano, ono je hrozně oblíbené pokaždé říct "je to labil; prohrál si to sám; už před zápasem byl poražen" atd., jenže to jsou dost neprůkazná tvrzení, zvláště pak u ranařů, jejichž úderová jistota se v průběhu zápasu neustále proměňuje, jen výjimečné fenomény jako právě Federer, dokáží tuto jistotu držet celý zápas a to opakovaně, hráčům jako je Gulbis, se to podaří třeba jednou dvakrát za kariéru (viz Rosol ve Wimbledonu; být to jeho optimální výkon, což zcela samozřejmě není, je nepochybně nejúspěšnějším tenistou všech dob).
Reagovat
Amputace
Další věc - je podle mě sporné používat u hráčů typu Gulbise výraz "rutinní" úder. Co to je pro něj rutinní úder (útočí-li), když každým máchnutím rakety usiluje o nehratelný winner? Nadal si výměny buduje, winner si připravuje mnohem méně odvážnými údery, než které dnes trefoval (či právě vyhazoval) Gulbis a častěji donutí soupeře k vynucené chybě, než aby se na jeho konto připsal winner. A když to vezmu čistě fakticky: krom dvou breakballů v druhém setu, které Nadal odvracel, které jiné důležité momenty Gulbis zazdil? Naopak - druhý set si zbytečně zkomplikoval právě Nadal, kdy nedopodával za stavu 5:3. V třetím také první breaknul Nadal Gulbise, aby hned záhy ztratil své podání - opět: zbytečná komplikace pro Nadala. Jistě, ve srovnání s prvním setem hrál Gulbis hůř, dělal velké množství chyb, ale to souvisí s tím, co píšu v předešlém příspěvku. O psychickém - takřka - zhroucení, se dá mluvit v případě semifinále mezi Nadalem a Ferrerem. Ferrer naprosto zazdil klíčové momenty (mohl mít matchbally atd.), dá se tedy říci, že psychicky odešel. Ale nic podobného se nedá vyvodit z dnešního zápasu o Gulbisovi.
Reagovat
J.M.
Nepsal jsem o zhroucení, ale o tom, že to prostě podělal. A tak to prostě vidím. V obou závěrečných setech udělal spoustu zbytečných chyb, zejména v závěru, kde je to především o psychice. Pro mě se prostě ukázala především psychická převaha (a léta obrovských zkušeností) Nadala víc než cokoli jiného.

Co je pro něj rutinní úder? V podstatě totéž, co pro každého jiného hráče. Určitě ne ty bomby na riziko. Pro všechny hráče jsou rutinní údery ty, co donekonečna hrají na tréninku, tedy obyčejné, neutrální údery od základní čáry. Tohle do zblbnutí trénují všichni hráči, včetně ortodoxních vyznavačů stylu servis-volej. Ernie měl podle mě v těch vypjatých chvílích paradoxně i větší probémy právě s těmi obyčejnými, konzervativnějšími údery. Ale dost možná proto, že se k nim vůbec, na rozdíl od prvního setu, uchyloval. A uchyloval se k nim proto, že si přestával věřit. A to pak ovlivňovalo i ty údery a jejich přesnost.
Reagovat
J.M.
(Respektive že "se" podělal, ale pro mě platí "to" i "se".)
Reagovat
Amputace
No nevím, vidím to zkrátka jinak. Zrovna u tohoto zápasu bych skutečně neprohlásil, že se Gulbis podělal - či lépe řečeno, že se zalekl výhry nad Nadalem. Žádný klíčově důležitý okamžik nezadrbal, dělal sice zbytečné UE, ale těch udělal na své poměry hodně také Nadal, navíc to byl Nadal, který nedoservíroval druhý set a v druhém neudržel vedení, takže ačkoli vyhrál, dá se velice snadno dokázat, že ty důležité momenty venkoncem zazdil Nadal. Nabídl Gulbisovi milión možností, jak zápas vyhrát. Gulbis je ale zkrátka nevyrovnaný hráč, nikdy (nebo velice málokdy) nebude hrát vyrovnaně celý zápas a je úplně jedno jestli hraje s Nadalem, Federerem, Djokovičem nebo Rosolem. Je to součást jeho hry. Je to spratek, který myslí na milión jiných věcí, jen ne na hru samotnou. A znovu opakuji: je úplně jedno, jestli hraje s Nadalem, Federerem, Djokovičem nebo Rosolem.
Reagovat
Pe3k
38:8 pro Gulbise :D

Už se těším jak mi tady bude zas někdo vykládat, že Nadal je vlastně útočník :D
Reagovat
Roger4EVER
Přesně tak je tu pár jedinců, kteří si budou pořád mlít svý :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proti jinému hráči jich může mít Rafa třeba 30...ale Gulbis mu žádné snadné míče, z nichž by mohl útočit, neposílá. Naopak furt to mydlí on- buď je z toho winner nebo UE (dnes spíš winner). Navíc narozdíl od Nadala, který netrefil ani jedno eso, má Gulbis na kontě asi 12 (nebo víc)...
Ale jinak jsem si nevšimla, že by tu někdo Nadala nazýval útočníkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbí že je defenzivní útočník :D
Reagovat
Berny
14:34 na nevynucene chyby

A kde Nadal ty winnery ma nasbirat ? Pokud se micek dostane do vymeny tak Gulbis vymenu na 2 udery ukoncuje (bud winnerem nebo chybou), neni prostor pro hru. Pokud se mic do hry dostane tak i Nadal ma vitezne udery + v 2.setu mel cca 10 vynucenych chyb (ktere vznikaji z jeho postupenho tlaku, ktere ale nikde zaznamenane nejsou, takove gulbis nema zadne).

Jakozto pravidelny divak jeho zapasu vis ze neutoci na 2 udery, to vyplyva uz ze slabsiho podani + pasivniho returnu. Postupne se ale na 4-6 uderu dostava do vymeny a UTOCENIM soupere predtlaci. DOnuti soupere ke spouste vynucenym chybam. Za posledni 2 sezony odehral nejakych 72 zapasu a v 65ti mel vice viteznych micu nez souper + obrovske mnozstvi uderu ktere soupere donutili k nevynucene chybe.

Nez zacnes urazet tak vyjmi vetu ve ktere se pletu :)

P.S. Rafa se ukazal jako spravny taktik a za stavu 5:3 servis nedoserviroval aby mohl v 3.setu podavat jako prvni. Chytry to kluk.
Reagovat
Roger_Federer
Každy rozumny tenista davno pochopil, že čim delši vymena z Nadalem, tim vetši jistota prohry v ni..
Jediny kdo to nechape a je Novak :):)
Reagovat
Jiri
Konecne nazor, co ma hlavu i patu. O tom uteceni uz jsem psal driv. Rafa je velice trpelivy a nezene se do utoku jak Gulba. Ten naopak musi, jelikoz hrat s Nadalem dlouhe vymeny nema moc smysl. To zvladne jen Nole (obcas). Zkratka souhlas, ze Rafič winneruje az na 6-7 uder. Ale ta snaha obihat si na forehand jasne ukazuje, ze chce diktovat tempo vymeny a ukoncovat ji, jako spravny utocnik.
Reagovat
Vojtiik
Spís proto, ze jeho BH je na urovni volandriho:)
Reagovat
smazaný uživatel
tvl to si snad dělá prd... ten gulbis zas
Reagovat
smazaný uživatel
berdych postoupil, delpo padl, jwt je už dávno pryč.. tak to vypadá, že berdych zůstane na šestém místě... a před sebou nemá významnou obhajobu, takže už jen samé pozitiva :))
Reagovat
tommr
jj zdá se, že Tomáš přežije antukovou sezónu bez úhony na šestým místě a na trávě si pak bude moct nahrát nějaký body. Další velká obhajoba čeká Tomáše až na USO ... :)
Reagovat
TheRoyalBlue
Ach jáj, ďalší zápas z kategórie Rosol, Monfils, Soderling, Blake, Tsonga.. Zrovna keď to vyzeralo, že Rafa sa po úpadku od IW postupne do toho dostáva. Dúfam, že na FO žiadny Gulbis alebo Dimitrov nenarobia takúto šarapatu.
Reagovat
Berny
Jojo cas od casu se ukaze nekdo kdo do toho hlava nehlava reze 150 km/h + skvely servis. Takovy hrac s takovou kurazi muze Rafu porazit, nikoliv porazet (dlouhodobe statistiky H2H s temito hraci ukazuji ze tomuto tak je).

Pevne verim ze to Rafa otoci.
Reagovat
kada.tom
doufám, že Serena nadělí Cibulkový 2 kanáry :-D
Reagovat
kada.tom
škoda :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A proč sis to přál?:-(
Reagovat
kada.tom
že by proto, že nesnáším Cibulkovou (stejně jako všechny Slováky? :-D asi proto, noo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to seš borec.
(puke)
Reagovat
VlS
na Malorku zastavil až těsně před pobřežím. Tak co v druhým? Pojď Ernie a zkus to.
Reagovat
viitak
bože ať to ten Gulbis nevyhraje, to zas bude mít po zápase keců... :D
Reagovat
J.M.
Tyhle chvilky mám nejradši. Bude kanár, nebude? Moc tomu nevěřím, ale ty chvilky naděje za to stojí. :-) Moc často se to nevidí, aby k tomu někdo s Rafou na antuce měl šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se moc často nevidí, aby proti Rafovi někdo nastoupil s odvahou. Jako na Wimblu Rosol, teď Gulbis...prostě odvaha, posílat tam pecky a když to tam padá, je vyhráno. Proti tomu nic nezmůže ani Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Go Go Go!!!
Reagovat
viitak
Ernest je ve formě... nebo Nadal z formy. Tohle utkání bylo velkou otázkou a ještě stále je... uvidíme co Nadal předvede. Víc to asi záleží na něm než na Ernestovi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Začátek náramný, jen aby to tempo vydržel...
Reagovat
J.M.
No, Paire vůbec nehrál marně. Agresivně, nebojácně, docela pěkný pohled. Škoda, že je tak nekonzistentní. Anderson už opravdu trpí komplexem Berdych, to je evidentní. Všechny důležité chvíle s Tomášem vždycky zazdí chybou. Teď ještě aby Gulbis konečně prolomil komplex Nadal, a Řím bdue hodně zajímavý.
Reagovat
VlS
skončil na Pairovi, Rafa prohrává s Erniem 0:2, no toto! Tommr Delpovo vypadnutí oslaví, mě jen utvrdí v tom, že Delpo je nejpřeceňovanější hráč na okruhu. Do osmičky se bude asi brzo tlačit Ríša.
Reagovat
Pe3k
Hned ze startu breaknul Nadala. Dneska by ho mohl konečně porazit :) Pod Pod Pod!
Reagovat
Pe3k
Ježíš co ten JMDP chce? Dostat 0:2 s Pairem? Nevyrovnané výkony jak Berdych za mlada...
Reagovat
smazaný uživatel
A Paire to dokázal, porazil Delpa:-)...papež nepomohl:-D
Tím pádem má Roger vymetenou cestičku až do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužiaľ len do finále. ;)
Reagovat
VlS
neviděl, takže mimo gratulace Tomovi bez komentů. Janekdo, to bych na tvém místě u tajného zdroje reklamoval :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V klidu, kurz 4. On mi to už hodněkrát vynahradil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist