Berdych: Párkrát jsem sebou fláknul, ale drama jsem odvrátil

22. 6. 2010, 08:50
Aktuality 2
Nejlepší český tenista Tomáš Berdych byl rád, že se mu podařilo v prvním kole Wimbledonu zvrátit nepříznivý vývoj v prvním setu zápasu s Kazachem Andrejem Golubjovem a nemusel hned na úvod absolvovat vyčerpávající bitvu jako někteří favorité.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Ten den byl náročný pro všechny. Spousta lidí mělo v začátcích docela problémy," řekl v narážce na těsné výhry Rogera Federera, Novaka Djokoviče nebo Nikolaje Davyděnka, kteří se jen těsně vyhnuli vyřazení. 

Berdych ale připomněl, že důležitý je konečný výsledek. "Výsledek dramatického utkání může naopak takového tenistu, jako je Federer, posílit," mínil.

"Jsem rád, že se mi podařilo to zvrátit, získat jeho podání a dotáhnout set do vítězného konce," řekl čtyřiadvacetiletý Berdych, který v úvodní sadě ztratil jako první servis, ale nakonec Golubjova porazil 7-6 a dvakrát 6-2.

"V začátku hrál hodně nepříjemně a agresivně. Chtěl rychle ukončovat výměny a to se mu dařilo," řekl o výkonu Golubjova v prvním setu. "Pak jsem už chytnul ten správný rytmus a už to šlo tak, jak mělo."

Berdych připustil, že průběh zápasu byl podobný jeho utkání v prvním kole na květnovém Roland Garros. "Vůbec bych se nezlobil, kdyby to pokračovalo takhle dál jako v Paříži," dodal s úsměvem semifinalista French Open.

V druhém kole Wimbledonu bude hrát s Benjaminem Beckerem. S Němcem se utkal čtyřikrát a třikrát vyhrál, včetně zápasu na trávě v německém Halle před čtyřmi roky. "Je to nepříjemný soupeř. Má poměrně dobrý výsledky hlavně na trávě," řekl Berdych s tím, že se bude soustředit na jeho servis.

Dvanáctý nasazený tenista před Wimbledonem nehrál na trávě žádný turnaj, ale přes týden v Londýně trénoval a absolvoval dva vítězné exhibiční zápasy. Je ale přesvědčen, že mu vynechaný turnaj v Halle nechyběl. "Mohl jsem si vzít po Paříži volno a pak se připravovat tady," uvedl.

Berdych si myslí, že jeho hře vyhovuje fakt, že v posledních letech se wimbledonská tráva zpomaluje. "Asi bych se s tím trápil, kdyby to bylo jako před nějakýma sedmi, osmi lety," prohlásil.

"Myslím, že pokračuje trend posledních pár let, kdy se ta tráva zpomalila, ale oproti loňsku v tom nevidím větší rozdíl," dodal. "Už jsem si na trávu zvykl, i když je to jen pár týdnů v roce," prohlásil Berdych, podle něhož si ale přechod na trávu vždy vyžádá svou daň. "Svůj standard, abych sebou aspoň dvakrát třikrát fláknul o zem, to jsem si taky splnil," řekl Berdych, který se ve Wimbledonu dosud dostal nejdál v roce 2007 do čtvrtfinále.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
nando
Druhý kolo bude rozhodující, ptž třetí a 1/8 by mělo být v pohodě. Ten Becker může pozlobit, ale nevěřím, že by Berďu dal, možná mu veme set, když bude dobře podávat. Spíš je otázka, jestli se do toho 1/4 dostane Roger, po tý hrůze co včera předvedl. V 1/8 může mít Lopeze nebo Melzera, to bude muset výrazně přidat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Teď, když Murray porazil Hájka, mne nepřekvapí už vůbec nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist