Berdych otočil zápas s Nišikorim. Teď ho čeká Murray

19. 4. 2012, 12:50
Aktuality 67
Sice s problémy, ale postoupil. Tomáš Berdych zvládl svůj dnešní osmifinálový zápas v Monte Carlu, přestože musel proti Japonci Nišikorimu otáčet nepříznivý vývoj, a na turnaji už je mezi nejlepší osmičkou. O semifinále si zahraje se čtvrtým hráčem světa Andym Murraym.
Tomáš Berdych

Šestadvacetiletý Tomáš Berdych do utkání s Keiem Nišikorim, s nímž prohrál oba předchozí vzájemné duely, vstoupil špatně. Stejně jako proti předchozím soupeřům i proti světové sedmičce vyrukoval Japonec s agresivní hrou, s níž dnes českého soupeře zaskočil. Pasivně hrající Berdych vyhrál z prvních dvaceti výměn pouhé tři, a než se rozkoukal, prohrával 0-4. Za celý set získal na příjmu jen dva body a úvodní sadu tak ztratil poměrem 2-6.

Pouhé dva Berdychovy vítězné míče a 11 nevynucených chyb v prvním setu byly jasným důkazem Nišikoriho převahy, ale ta už dlouho netrvala. Do další sady vstoupil rodák z Valašského Meziříčí o poznání koncentrovaněji a za stavu 3-2 se konečně dočkal brejku. Zatímco Berdychovo herní sebevědomí rostlo, japonský tenista začal dělat zbytečné chyby. Výsledkem byl další brejk, který znamenal srovnání na 1:1 na sety.

V rozhodující sadě viděli diváci v Monte Carlu nejvyrovnanější tenis. Nišikori ve druhé hře při svém podání zažehnal dvojité nebezpečí a až do stavu 4-4 držel s favoritem krok. V devátém gamu mohl dokonce Berdychovi sebrat servis, svoji šanci ale zahodil, a brzy následoval trest. Za stavu 5-4 si Berdych vypracoval tři mečboly, druhý z nich proměnil a po rovných dvou hodinách se radoval z vítězství 2-6 6-2 a 6-4.

"Těžko říci, jestli jsem měl pomalý začátek, spíš bych vyzdvihl hru Nišikoriho. Začal v obrovském stylu a kdyby takhle pokračoval, neměl bych co nabídnout," řekl Berdych Radiožurnálu. "Trochu jsem doufal, že to bude nad jeho síly, aby to vydržel, což se potvrdilo. Mně se pak dařilo hrát moji hru a zvládl jsem to," dodal.

O své druhé semifinále v Monte Carlu v kariéře se český tenista utká se světovou čtyřkou Andym Murraym. Pro britského tenistu je podnik v Monte Carlu prvním od turnaje v Miami, kde postoupil do finále i díky zdravotní indispozici dvou svých soupeřů.

Usnadněnou práci měl i dnes, kdy se pral o postup s Francouzem Julienem Benneteauem. Finalista letošního turnaje v Sydney Benneteau sice ztratil hned první podání, hned si ho ale vzal zpátky a až do stavu 5-5 byl Murraymu vyrovnaným soupeřem. V jedenácté hře si ale podvrtnul kotník; se zraněnou nohou a pravým zápěstím ještě zkoušel bojovat, krátce nato však zápas vzdal.

Jak pozdější vyšetření odhalila, Benneteau při pádu utrpěl nejen zranění kotníku, ale i zlomeninu v lokti. "Ten loket je horší. Je to zlomené, což znamená nejméně tři týdny nehybnosti," posteskl si Francouz, který zápas skrečoval za stavu 6:5 pro soupeře v prvním setu. Obává se, že nemá šanci stihnout Roland Garros. Doufá však, že nepřijde o olympijské hry.

 

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,744.225 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR) - Nišikori (12-Jap.) 2:6, 6:2, 6:4, A. Murray (3-Brit.) - Benneteau (Fr.) 6:5 skreč.

 

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Moc pěknej zápas. Wawroš chytil formu, hlavně jeho BH po lajně, záležitost nejvyšší kkvality pro labužníky.
Reagovat
gigin
nemohl jsem sledovat Djoka, nevím nic. Mohl byste mi někdo prosím Vás popsat průběh? Třeba i do vzkazu. Děkuju mockrát.
Reagovat
tommr
já ten zápas taky neviděl, ale tady máš aspon odkaz na fundovanej rozbor:
http://blogs.tennis.com/racquet_reaction/2012/04/monte-carlo-djokovic-d-dolgopolov.html
Reagovat
gigin
děkuji moc.
Reagovat
gigin
díky !!!
Reagovat
VlS
Neviděl jsem první set, viděl jsem většinu druhýho a celej třetí. Ve druhým se Dog hodně vyhazoval a likvidoval sám sebe. Ve třetím hráli oba dobře a Dog chvílemi nad svoje poměry až do devátýho gamu. Ten projel a Nole pak lehce brejk potvrdil, ale neměl to lehký.
Reagovat
gigin
Taky děkuji. Něco jsem už pročetl, aj na jeho stránkách a tady, co mi dali. I zkouknul to video. Bylo vidět, že to bylo poznamenáno tou pro něj smutnou událostí. Na konci radost, slzy, takové ty protichůdné emoce. Což by bylo divné, kdyby ne. Ale tak zabojoval a nakonec to zvládl a vyhrál. Vzhledem k okolnostem si toho cením dvojnásob ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bellucci je fakt pako....
Reagovat
tommr
Bellucci zase jednou ukázal jak jsou jeho výkony strašně nevyrovnaný. Nejdřív s velkou slávou vyřadí Ferrera a vzápětí vypadne s Haasem ...
Pamatuju se ještě dobře jak loni v Madridu senzačně vyřadil Tomáše Berdycha a spousta lidí mu hned prorokovala velkou budoucnost (pokolikátý už?). A pak o něm až do konce sezony pomalu nebylo slyšet ...
Reagovat
VlS
No, nezapomínej, že tam to neodnesl jen Tom, tam Belluci vyřadil několik výbornejch tenistů.
Reagovat
tommr
jasně, v tom Madridu hrál loni opravdu dobře. Jde ale o to, že on občas odehraje skvělej turnaj, ale nedokáže na to pak navázat. Proto je taky tam kde je - někde okolo padesátýho místa ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj tam vyřadil i Andyho a nad Djokovičem ved tušim 6:4,4:1. A je fakt, že ze zbytku roku se mi vybavuje už jen jeho zápas na US Open se Selou a to v dost negativním smyslu.
Reagovat
Roger_Federer
Hlavně včera mu vycházelo do čeho praštil a hrál nad svoje možnosti,Ferrer nevěděl co sním má vubec dělat..Dneska prostě hrál svuj standart.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas s Djokovicem si dobre pamatuju, tenkrat mohl prerusit tu jeho viteznou serii..hral
uzasne. Kdyby dnes dokazal navazat na svuj dobry vykon proti Davidovi, bylo by to hezky, ale bohuzel, zapas jsem nevidela, je to skoda, drzela jsem mu na dalku palce :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djokovič teda klobouček.
Reagovat
steve79
Dneska jak se podvrkl ten kotník to bylo děsivý co?:D Já jsem si musel zakrej oči z toho
Reagovat
smazaný uživatel
No po orvním setu už jsem si řikal že ten nesmyslnej japonec ho zase přejede, ale zaplať pánbu se vschopil a zvládl to.
Mimochodem opravte mě jestli se mýlim, ale tahle výhra by měla tomášovi stačit, aby byl po neděli šestý v ATP. Protože Ferrer byl loni ve finále a letos jen ve druhym kole tak by měl ztratit nějakejch 550 bodu ne?
Reagovat
tommr
už se to tu řešilo. Po dnešku ztrácí Tomáš na Ferrera 260 bodů. Tomáš by se tudíž musel dostat aspon do finále aby Ferrera předskočil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V tom se právě Tomáš hodně zvednul. Ještě tak před 3 rokama bych mu taky po prvnim setu nevěřil, protože Nishikorimu tam padalo skoro všechno a Tomáš byl dost rozladěnej a docela bezradnej.
Potom se ale ještě víc hecnul, nezpanikařil a přetlačil ho. Na konci měl i štěstí při tom poslednim servisu, ale stejně by to otočil.
Reagovat
gocii
jenže když se podiváš do ranking breakdown na atp tak tam se ferrerovi odepisuje tento tyden barcelona a berdychovi nic takže by se měl dostat už před něj
Reagovat
tommr
Momentálně má Ferrer 4160 bodů a Tomáš 3900 bodů. Dosavadní výsledky z Monte Carla a odpis za lonskou Barcelonu jsou v tom už zakalkulovaný. Za postup do SF v MC by Tomáš získal dalších 180 bodů což by mu ještě nestačilo, ale pokud by postoupil až do finále tak by získal minimálně dalších 420 bodů což by ho už před Ferrera posunulo ... :)
Reagovat
steve79
Jinak toho Djokoviče mi je opravdu líto. Souhlasím, že Dolgopolov si ten déšt vymodlil. Chudák Novak bude zase na to myslet a jeho myšlenky půjdou někam jinam. Než se do toho Novak dostane tak by mohl být konec.
Reagovat
steve79
Jsem zvědavej jak bude vypadat program. Vypadá to, že Rafa asi dneska nestihne sehrát svůj zápas, takže zítra bude hrát dva zápasy. Zítra má navíc zase pršet. Možná se bude hrát finále v pondělí.
Reagovat
tommr
no jestli bude zítra taky pršet tak se asi nedohraje ani to osmifinále - vždyt ještě chybí dohrát půlka zápasů. Čtvrtfinále by se pak asi muselo posunout na sobotu ...
Reagovat
tommr
z Ameriky se skoro nic nevysílalo a ted když se hraje v Evropě a tenis je v televizi tak zase musí pršet ...
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych, že si ten déšt Dolgopolov vymodlil...potom může zase na Djoku vlítnout a zaskočit ho...:-)
Reagovat
tommr
no většinou to tak bejvá, že tyhle vynucený pauzy znevýhodnujou lepšího hráče, kterej vypadne z rytmu. Nejhorší to je ale pro fanoušky ...
Reagovat
VlS
To nic, Janko jen spěchal, aby mohl vařit toho Krakonoša :-D
Reagovat
Heather_Fedex
chudak novak...divim se, ze vubec nastoupil na turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se divím, já bych asi nebyl schopný nastoupit.
Reagovat
Roger_Federer
tak světová jednička je vcelku ve formě.
Reagovat
Roger_Federer
omluva Djokovičovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Abyste se z té NOVY nepo... Novakovi zemřel dědeček, kterýmu bylo 83 let a komentátor Novy z toho udělá tragédii rovnající se masakru dětí v Norsku.
Reagovat
VlS
Už ti umřel někdo, koho jsi měl rád? Je přece úplně jedno, kolik je tomu člověku let.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, umřel, kamarádovi teď umřela matka, bylo ji 40, zničehonic, má dva mladší sourozence, vlastního otce v base - a musí jet dál. To je podle mě tragédie!
Reagovat
VlS
To přece nemůžeš srovnávat do nějaký objektivní škály. Objektivně je samozřemé, že lidi po osmdesátce umírají a není to tragedia ale života běh, ale to neznamená, že když to bude někdo tobě blízkej, že to nebudeš prožívat jako tragédii. Neobracej se na kamarády, to poznáš, až tě to trefí osobně.
Reagovat
smazaný uživatel
To s kamarádem byl samozřejmě příklad - čerstvej, proto jsem ho uvedl. Jinak jsem nemluvil o Nolem, ale o tom povyku, co se kolem toho děje, zvlášť Nova z toho dělá telenovelu.
Reagovat
Fandina
vyhráli a postoupili do QF ... gratulace
Tam čekají Bryani ..... tak držím palce a dejte je ... go go go
Reagovat
smazaný uživatel
Bryany už letos dvakrát porazili...věřím, že i do třetice je smáznou:-)
ale jinak velká gratulace...
Reagovat
Fandina
tak do třetice Bryany a pak ještě dvakrát výhra a titul pro štěpae je tady ... jeďte a "dobře tak"
Reagovat
Fandina
je to tak bratři Bryan porazili bratry Murray ... štěpae držím palce "přesně tak"
Reagovat
Fandina
samomluva ufuf příště si musím dát pozor co už jsem psala ... sorry ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Heh, Tipsarević si asi zase jednou vsadil :)
Reagovat
dadaft
Come on Jo (kamán Žo) ))
Reagovat
dadaft
tak teď jsem si všimnul, že Tsonga taky očmuchává míčky.
Reagovat
VlS
Třeba je to nová zbraň, oňuchat balón (pořádně) a on odskočí úplně jinak a ještě tě začne mít rád :-D
Reagovat
Madrileno
Gratulace Tomovi, ale zaroven smutek... na Japoncika pekny kurz 2,90.
Reagovat
tommr
dneska má Tomáš trojí důvod k radosti - vyhrál, postupil do čtvrtfinále a hlavně konečně zlomil komplex z Nishikoriho. Přiznám se, že po prvním setu jsem tomu vůbec nevěřil - Tomáš vypadal doslova na ručník ...

Jinak dnešní vítězství taky znamená, že si Tomáš mírně polepší v žebříčku - připíše si do něj dalších 90 bodů takže bude mít celkem 3900 bodů a upevní si tak sedmý místo. Trochu se taky přiblíží šestýmu Ferrerovi na kterýho po dnešku ztrácí už jen 260 bodů ...
Reagovat
Fandina
... jo zkontrolovala jsem Ti to ... úsměv
S Fererem si to může Tom rozdat příští týden v Barceloně ... když teď díky těžkému pavouku už nezaboduje ... fandíme Tome stejně ale ... úsměv
Reagovat
tommr
díky za schválení ... :)
Jinak Tomáš opravdu bude hrát i v Barceloně? Já myslel, že na příští turnaj pojede až do Madridu ... :)
Reagovat
Fandina
v Madridu a v Barceloně taky ... někde jsem to viděla ... úsměv
Reagovat
Fandina
Odkaz Tomáš je na singles list
http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/
Reagovat
VlS
A měl by být nasazený jako čtařka, protože tam nebude Novak a Roger ani Tsonga
Reagovat
tommr
já jsem ohledně účasti Tomáše v Barceloně trochu skeptickej. Loni i předloni tam byl taky přihlášenej a nasazenej a vždycky se z účasti na poslední chvíli omluvil (poprvý udal jako důvod cestování, podruhý chřipku). Takže já uvěřím teprve až ho tam skutečně uvidím na kurtu ... :)
Reagovat
Fandina
nevěřící Tomáš ? :-)
Reagovat
tommr
tak nějak ... :)
A pokud bude v MC i nadále pršet tak se může program dostat do takovýho skluzu, že to Tomáš do tý Barcelony nestihne ani kdyby chtěl ... :)
Reagovat
Fandina
vzdávám to ... úsměv
Reagovat
VlS
No, to by se do skluzu asi dostal i Rafan a další, ale jsem rád, že Tomovi věříš, že přejde až do závěru. Fandím, aby mu to vyšlo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to Tomáš udolal...menší shrnutí:
1.set: Tomáš hrál ve stylu "přepinknu to na tvou stranu a uvidíme, co s tím uděláš" - a Nišikori mu to tam mlátil a vycházelo mu všechno...nikdo se nemůže divit jak to dopadlo 2:6
2.set: to byl starý známý Tomáš...zlepšené podání, a vyvinutí velkého tlaku...pojd sem pojd tam a winner - jen škoda těch nevynucených chyb...
3.set: bitva jak se patří...množství brejkbolů, každý chvilku tahal za kratší konec...Tomáš zabojoval a ukončil to...
zmar při posledním gamu, kdy Nišikori podával byl vidět i na jeho "kumpánech"...ještěže Toma gem před tím neprolomil...

Pěkný tenis a Tome neboj se útočit a dojdeš daleko, ale s hrou co si předváděl v prvním setu tě porazí kdokoliv ze stovky a možná i níž...
Reagovat
Fandina
souhlas co píšeš, snad si to tu Tomáš přečteš ... fandíme fandíme fandíme Ti ........ krásně hraješ když útočíš ... jen tak dál
Reagovat
tommr
mě přišlo, jakoby si Tomáš v prvním setu na Nishikoriho vůbec nevěřil. A teprve když mu došlo, že s Nishikorim se dá normálně hrát tak začal hrát svojí typickou hru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
asi jo, nějaký ten komplex z minulých zápasů měl:-)...ale i tak to nemění nic na tom, že měl hrát hned od začátku...nenechat Nišikoriho hrát - naopak, to má vědět už ze zkušenosti z minula a hrát na winnery hned od začátku...
Reagovat
Fandina
důležité je, že to otočil ... takže úspěch
Reagovat
Heather_Fedex
tak's to dotahl. proti andymu nemusi bejt bez sance...
Reagovat
Fandina
fandit mu budem to bezesporu ... Tome ... pojď jeď go ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist