Berdych oplatil letité porážky Zverevovi, Šafářová i duo H+H končí

10. 3. 2013, 07:57
Aktuality 45
INDIAN WELLS - Tomáš Berdych vstoupil do prvního letošního turnaje Masters 1000 v Indian Wells očekávanou výhrou a potvrdil tak dobrý začátek sezony. Na úvod si poradil s Němcem Zverevem, kterému tak oplatil porážky z roku 2009. Naopak dál se trápí Lucie Šafářová a deblová dvojice Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si během posledních 14 dnů zahrál finále v Marseille a Dubaji, odkud odletěl se skalpem Rogera Federera na první turnaj série Masters 1000 do Indian Wells, kde se mu příliš nedaří. Maximem české jedničky v Kalifornii je čtvrtfinále z roku 2010. Letos však musí myslet při nejmenším na semifinále, neboť po nečekané porážce Ferrera s Andersonem je ve své čtvrtině pavouka nejvýše nasazeným hráčem.

Do soutěže český tenista vstoupil duelem s Mishou Zverevem, se kterým před čtyřmi lety prohrál na antuce v Římě i na trávě v Halle. V Indian Wells ale rodák z Valašského Meziříčí potvrdil roli favorita, i přes dva ztracené servisy v druhé sadě vyhrál 6-2 6-4 a bilanci vzájemných zápasů s o dva roky mladším Němcem vyrovnal na 2-2.

Berdych v zápase s trpělivě hrajícím soupeřem získal 14 fiftýnů při hře na síti, u které pouze šestkrát chyboval. Nastřílel 26 winnerů, ale udělal také 29 nevynucených chyb.

Ve 3. kole se Berdych utká s dalším Němcem Florianem Mayerem, s nímž na okruhu ATP vyhrál všechny čtyři vzájemné souboje. Naposledy 27. hráče světa porazil předloni v Miami v tie-breaku třetího setu. 

V případném osmifinále světová šestka Berdych narazí na Gasqueta, nebo Janowicze, ve čtvrtfinále pak může z nasazených soupeřů čelit už pouze Simonovi, ale také nebezpečnému Andersonovi. Až v případném semifinále může dojít na bitvu s Federerem, nebo Nadalem.

V letošní sezoně se naopak nedaří Lucii Šafářové. Poté, co na konci loňského roku výhrami nad Ivanovičovou a Jankovičovou zařídila českým tenistkám triumf ve Fed Cupu, prohrála v novém roce už 7 z 12 utkání. Třetí porážku v řadě utrpěla se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a letos tak už počtvrté skončila hned po svém úvodním vystoupení. V Kalifornii přitom obhajovala osmifinále a v žebříčku tak zřejmě vypadne z Top 20.

Podobně jako Šafářová se trápí i Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, kterým se navíc nedaří ani ve čtyřhře. V té sice v Indian Wells jedno utkání vyhrály, ve druhém kole už ale nasazené dvojky překvapivě prohrály 4-6 6-7 s ruským párem Věra Duševinová a Alexandra Panovová. Duo H+H letos na třetím ze čtyř turnajů končí v úvdních dvou kolech, v Kalifornii neobhájí loňské semifinále.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
sobotní výsledky českých tenistů (09. 03. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Zverev (Něm.) 6-2 6-4

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
sobotní výsledky českých tenistek (09. 03. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Rybáriková (SR) - Šafářová (16-ČR) 6-2 4-6 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Duševinová/Panovová (Rus.) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
hranol
Lucie...opet nevyrovnana.....nevim co ma v hlave.....potreba mozna psychologa...H+H.....primadony...po OH velke hvezdy a dale ho.no...me nezajima,ze tam ma Itala,nebo otec Hlavy je sladek...tam at predvedou neco....nebo je to uz ostuda...nebo si snad z nas delaji kozy...samozrejme vetsi nez maji samy.....
Reagovat
smazaný uživatel
JAK VIDÍTE pETRY ŠANCE DNESKA?? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomino ... preju vše nej...protože jsi náš borec...chybí Ti jen málo, abys porážel Djoka...VÍCE SI VĚŘ...SÁM JSI TO ŘÍKAL !!!CHYBÍ JEN MÁLO....ZA MOMENT TADY JE ZPET NADAL....to same...GRAND SLAM FOR YOU!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes ked nevyhraju
Radwanska
Sharapova
Tsonga
Del potro
o Djokovi a Andymu ani nepisem

Tak tu niečo nesedí:DDD
Reagovat
tommr
souhlasím až na toho Del Potra. U toho by mě porážka s Davydenkem nijak nepřekvapila a velice by mě potěšila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že tam nič take nehrozí Del potro to da v pohode
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, zdá se mi, že s tou tvojí paranoiou bys měl radši vyhledat odbornou pomoc..
Reagovat
smazaný uživatel
Clovek si uz ani tipy nemoze napisat sa uvedom
Reagovat
smazaný uživatel
To je nuda tipovat favority...navíc ty to nepíšeš jako tip, píšeš, jako by to mělo znamenat něco velkého, pokud nevyhrajou všichni favoriti. Proboha, jde o sport, v něm se překvapení rodí...sa uvědom.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomovi, teď když odpadl David F. by vypadnutí před semifinále byla velká škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, v QF může narazit na Simona, který je pro něj bohužel dost nepříjemným soupeřem...
Reagovat
smazaný uživatel
co si budeme povídat, Berdych padl i s horšími, ale přála bych mu SF, když ještě větší překážka v podobě Ferrera je z kola ven :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych mu SF (případně i F) samozřejmě taky přála, ale ten Simon je celkem strašák, protože jeho hra Tomovi fakt nesedí. No uvidíme, co se ještě vyvrbí, zatím je na IW celkem dost překvapení:-)
Reagovat
SubOptikT
Víc bych se teda bál Andersona. Pokud se teda Andersona nebude bát Toma ještě víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Simona jsem se včera díval s Lorenzim a takový hráč prostě Berdycha v Top formě nemůže porazit. Bez ohledu na negativní bilanci. Myslím, že Serena by ho smázla z kurtu...Mimochodem nevěřím, že Anderson se dovleče až do QF
Reagovat
tommr
trochu zapomínáte, že Tomáše ještě předtím čeká Gasquet což je velice těžkej soupeř a Tomáš s ním nemá dobrou bilanci. Takže já čekám mnohem větší potíže v osmifinále než ve čtvrtfinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet nebo Jerzy:-)))...Ale jinak máš pravdu, s Ríšou by si Tomáš taky pořádně máknul.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda. Toho zápasu jsem se trochu obával už dopředu, a bohužel to i špatně dopadlo. Ale neviděl jsem to, nemohu tudíž vůbec nic soudit. Alespoň že jsi urvala jeden set! V Miami už to snad bude lepší, a chytneš se! Vzpomeň si, jakou jsi měla třeba jízdu loni v Charlestonu!:-))
Reagovat
tommr
porážka s Rybárikovou je pro Lucku jakožto hráčku první dvacítky ostuda a ten 1 vyhranej set to nezachrání. Lucka je letos bohužel úplně z formy a pokud se urychleně nevzpamatuje tak velmi brzy z tý první dvacítky vypadne. Zatím se tam drží jen díky tomu, že hráčkam, který jsou v žebříčku těsně za ní se taky moc nedaří ...
Reagovat
smazaný uživatel
To já vím, ale víš, jak to s ní je. Potřebuje se na nějakém turnaji chytit. Vzpomeň loni třeba Charleston. A tenhle pomalý povrch jí určitě opravdu nevyhovuje. V jejím případě nezbývá, než jí prostě tlačit dál a počkat, jak se to bude vyvíjet na dalším turnaji. Kdo chce fandit Lucce, musí si na to zvyknout a čekat, až se zase objeví pistolnice.:))
Samozřejmě že vypadnutí z první dvacítky by nebylo příjemné, ale pokud bude hrát špatně, nemá cenu řešit žebříček.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Normalne som uz mohol byť za vodou nebyť tých stupidnych vysledkov v poslednej dobe
Federer prehra vyhraty zapas s Berdychom
Isner nepochopitelne prehra s Rogerom W
Gasquet prehra s Mullerom 3 set za stavu 5:3 a 30:0 na podani
Raonic prehra nepochopitelne so Sockom
Del potro so Simonom ktory hral vcera jak zena!
a o H+H radsej pomlcim k ucte ku Bratom cechom:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
na nikoho uz ich mam plne zuby
Reagovat
smazaný uživatel
No ale to je super, že tě to odnaučili:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Divala ksem se soucasne na vice zapasu, priznam se, ze jsem tentokrat trochu dala predbost Ernymu, ale Toma jsem videla take, Vysledek super, mel to pod kontrolou, ale ztratit dve sva podani po sobe, je trochu varovani, ale snad se silnejsim souperem si da pozor a byl to prvni zapas, takze se musi rozehrat. Takze Floriana prejet ryclosti blesku a bude v osmifinale, jak vloni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Peťku dneska zase neuvidíme. Možná je to nakonec dobře, čeká ji dneska moc těžký zápas s hráčkou, která se veze na vítězné vlně a hraje moc pěkný útočný tenis. Kdyby se hrálo v poledne, asi bych spíš favorizoval Tsurenko.. teď to vidím tak padesát na padesát.
Reagovat
smazaný uživatel
Péťu neuvidíme? Vždyť byla včera psaná na streamu... sakra, už mě fakt štvou. To samý včera Novasport, dává živě Féďu a pak místo dalšího zápasu opakuje Janowicze s Davidem, fakt nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli bude Petra dneska(resp. zítra) k vidění?? :)
Reagovat
smazaný uživatel
nebude :)
Reagovat
lasseklus
ja myslim ze jo, protoze zapas Monaco-Matosevic, ktery se hraje na stejnem kurtu jako hraje Petra na streamu je.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda, ale z kurtu 3 se budou vysílat pouze zápasy ATP.. WTA pouze z kurtů 1 a 2. Odkaz: http://www.bnpparibasopen.tennistv.com/?WT.mc_id=iw7
Reagovat
Fandina
Gratulace Tomovi a jen tak dál! Pojď!
Reagovat
Fandina
Holky nevadí, příště musíte zabrat, ale už opravdu. Máte na to!
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, i v singlu je to letos dost udesne. Cestuji na druhy konec sveta a skutek utek. Drive mivaly alespon uspesne vystoupeni v deblu, tak se jim to jakz takz vyplatilo, ale ted je to psycho, vcetne Lucky. Po Fedcupu, kde hrala svetovy tenis, dva mesice a nemohou se chytnout.Kde je chybicka?To tak vedet!
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je chyba?To je stále pořád stejné,špatný trénink,program,ztráta koncentrace,sebeuspokojení,naivita..
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za gratulaci, budu se snažit i dále, tvé povzbuzování mě posilňuje. Jsi fakt láska v elkým L :-)
Reagovat
VlS
Ó, kdyby to bylo tak jednoduché, to by se vše snadno napravovalo. Naivní je leda tvé vidění problému.
Reagovat
smazaný uživatel
Co v tom hledáš za složitosti?Chceš vyhrávat musíš více trénovat a méně mluvit,to je v každém sportu,pokud tedy chceš něco dokázat.Tady u těch tenistek se právě více mluví než maká...
Reagovat
VlS
A jak to víš?Chodíš trénovat s nimi? Mě fascinuje, jak se vždycky najde někdo s hypertrofovaným sebevědomím, kterej ví realitě kulový a začne dávat hraběcí rady na dálku.
Reagovat
Fandina
Není zač. Ale nevím, jestli si si něco nespletl. Já fandím Berdovi a je to také moje velká láska. Tobě zatím ne. Až budeš hrát tenis na nějaké úrovni, tak možná. Nicméně. Jsi sympatický nick, tak aspoň toto. A někdy se i od tebe poučím, když napíšeš něco ze zápasů. Vy kluci to vidítě nějak lépe než holky a hlavně jinak. Ale jestli tě baví tady psát, že jsem tvoje láska, tak můžeš. Mě to nevadí. Lásky není nikdy dost ... úsměv
Reagovat
PetaM
Tomáš - super. Gratulace a jen tak dál. Ferrer je z cesty a cesta do SF až do F je skoro naprosto otevřená ... :)
Lucka Š. a H+H, velká škoda. Nedaří se nedaří. Háčka měla otevřenou cestu, řekl bych, až k titulu, po vypadnutí Errani s Vinci. Ale pořád věřím, že se začne dařit :) Netřeba lámat hůl na začátku sezóny :) Budu dál fandit a věřit ve zlepšení :) Do toho! :) :)
Reagovat
Roger_Federer
Pokud Hradecka a Hlavackova budou hrat i singli(budou, musi z neceho žit:) ), a pořad prohravat, tak to určite nepřidava na klidu a psichycke pohode ani jedne znich, takže ani jako debl paru..Tady je zakopany pes.
Reagovat
PetaM
Já vím, v tom je ten problém. Kdyby se H+H věnovaly jen deblu, mohly by být nejlepší na světě a vydělaly si více, než teď, kdy vypadávají v 1. kolech ... Ale tak třeba na to časem přijdou :) A nebo prostě zase nasednou na vítěznou vlnu :) Kdo ví :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdřív si zjisti, jaké jsou prize money v singlu a jaké v deblu, pak teprv hodnoť, co je výhodnější ;-)
Reagovat
VlS
holky ne. Luci, už začni zase hrát, moc se těším na pistolnici s ledovejma očima, tak v Mia, jo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist