Berdych okamžitě tušil, že nedohraje

13. 4. 2008, 18:55
Aktuality 3
Bezprostředně po svém zranění v pátém setu zápasu s Nikolajem Davyděnkem tušil Tomáš Berdych, že jeho boj o druhý bod pro český tým ve čtvrtfinále Davis Cupu skončil. S pochroumaným kotníkem ležel potom nešťastně v šatně na gauči přikrytý ručníky a neskrýval zklamání. Vždyť mohl poprvé v kariéře porazit čtvrtého hráče světa a udržet šance Čechů na postup z horké moskevské půdy do semifinále Davisova poháru.
Profily hráčů
Tomáš Berdych okamžitě tušil, že nedohraje

Berdych si v Lužnikách přivodil podle všeho těžký výron kotníku, své vůbec první vážnější zranění v kariéře. "Nikdy jsem nic takhle necítil. Jak jsem spadl, tak jsem cítil, jak mi v tom jakoby křuplo, a víceméně jsem byl rád, že jsem jen pomalu došel na tu lavičku. Kdybych ještě déle seděl na tom kurtě, tak už bych na tu lavičku ani nedošel. Tam nebyla šance," popsal momenty bezprostředně po zranění.

Navíc si po třech hodinách a devětatřiceti minutách tvrdé tenisové bitvy uvědomoval, že proti Davyděnkovi s jakýmkoliv zdravotním handicapem prakticky nemá šanci. "Když člověk vidí, že i když je stoprocentně ready, tak je to strašně těžký zápas, tak vůbec nemá cenu zkoušet nic takového," vysvětlil.

Jeho slova potvrdil i fyzioterapeut Pavel Kolář, který se o Berdycha hned na lavičce postaral. "Ani na chvíli nebyla naděje (na pokračování)," poznamenal. Společně s dvaadvacetiletým tenistou se hned vydal na cestu do Prahy, kde Berdych v pondělí ráno absolvuje další vyšetření. Zatím to vypadá, že ho čeká minimálně měsíční pauza.

Aktuálně devátý hráč světa dnes zažil hluboké zklamání. "Štve to strašně moc. Když se to stane na turnaji, tak se to stane a člověk se musí dát sám dohromady. Ale tady je to něco jiného, je to Davis Cup. Ještě navíc v Rusku. Navíc proti Davyděnkovi," svěřoval se.

Hledal příčiny, které mohly stát za nešťastným pádem při nezvládnutém skluzu ve chvíli, kdy už se ani nesnažil odehrát rozhodnutý míč. "Ukázalo se, že ten kurt opravdu není takový, jak by měl antukový kurt vypadat, že je to opravdu brambořiště. Určitě to neplánovali, ale na tomhle je ta šance (na zranění) větší a bohužel se to stalo. Ta noha asi zajela do nějaké měkčí antuky, rýhy nebo něčeho takového," řekl.

Určitou roli podle něj hrála i únava z dlouhého zápasu. "Už se mi párkrát stalo, že to člověk lehce ucítí, tak radši spadne nebo tomu nějak uhne. Ale teď už prostě to tělo je relativně unavené, tak strašně vypne. Myslím, že třeba v prvním setu by se to asi nestalo," dodal.

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to veliká škoda,ale co se dá dělat!!!!Tak bude odveta jindy!!!Hlavně rychlé uzdravení,to je nejduležitější!!!!!Ale Tome seš fakt super!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tome hrál si supeer, věřim, že bys ho dorazil. Škoda. Hodně štěstí a brzké uzdravení.
Reagovat
smazaný uživatel
skoda toho myslim si ze by ho porazil hlavne at se rychle uzdravi::::::je to borec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist