Berdych odstoupil z Madridu. Bolí ho stehenní sval

12. 5. 2010, 09:21
Aktuality 2
Tomáš Berdych se na poslední chvíli odhlásil z turnaje v Madridu. Českou jedničku a jedenáctého nasazeného hráče trápí stehenní sval a nechtěl riskovat další zranění. Do hry nezasáhne kvůli zranění ani jeho plánovaný soupeř Argentinec David Nalbandian, který dostal divokou kartu.
Tomáš Berdych

Berdycha začal bolet pravý stehenní sval po nedělním tréninku. Český fyzioterapeut ATP Michal Novotný diagnostikoval problém přitahovače stehenního svalu. "Proto jsem se rozhodl s ohledem na další nabitý program neriskovat a z turnaje jsem se odhlásil," citoval Berdycha daviscupový mluvčí Karel Tejkal.

Podle serveru tn.cz Berdycha s Nalbandianem, kteří se měli utkat dnes večer, v pavouku turnaje v Madridu nahradí Američané Michael Russell a Mardy Fish.

Český daviscupový reprezentant řeší v krátké době druhý zdravotní problém a opět kvůli tomu vynechá turnaj ve Španělsku. Začátkem dubna si zranil kotník v Monte Carlu a pak nemohl nastoupit v Barceloně.

Berdych má letos skvěle rozjetou sezonu. Hrál finále turnaje Masters v Miami, byl v semifinále v Brisbane a ještě čtyřikrát ve čtvrtfinále. V žebříčku dvouhry je na šestnáctém místě.

Pokud bude čtyřiadvacetiletý Berdych v pořádku, měl by být příští týden hlavní postavou českého týmu na Světovém poháru. Při nemoci Radka Štěpánka tým doplní Jan Hájek a Lukáš Dlouhý.

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lebo tam by sa to ukazalo ked je jeden z ich dvoch zraneny, resp. ako teraz ze Stepanek nehra. By v Chile mozno aj Berdych spravil tie dve dvojhry lebo Gonzalez vyzera byt z formy ale aj tak by ste tam prehrali takto v juli ked bude Stepanek snad fit tak simysliim ze postupi CR.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ja si myslim ze uz nemame jenom stepanka...hajek je docela kvalitni a hlavne na antuce takze si myslim ze muze 1 bod uhrat i hajek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist