Berdych o zápasu s Karlovičem: Bude to o náhodě

7. 8. 2008, 14:41
Aktuality 5
Velmi nepříjemného soupeře dostal na úvod olympijského turnaje český tenista Tomáš Berdych. Dvaadvacetiletý hráč se v prvním kole utká se čtrnáctým nasazeným Chorvatem Ivem Karlovičem, jenž na konci července porazil Rogera Federera a z části se postaral o to, že švýcarská hvězda po více než čtyřech letech opustí trůn pro světovou jedničku.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Jméno svého soupeře se Tomáš Berdych dozvěděl dnes odpoledne po prvním tréninku v Pekingu a radost rozhodně neměl. "Není to moc příjemné. On teď asi formu bude mít a bude hrát dobře. Zkusím se s tím nějak poprat. Uvidíme, jak to dopadne," řekl Berdych.

Podle jeho trenéra Jaroslava Navrátila má Karlovič momentálně nejlepší servis na okruhu ATP. "Určitě. Těžko na něj něco vymýšlet. Takových hráčů jako on nyní moc není," souhlasil Berdych, který sledoval i poslední duel Karloviče s Federerem. "Viděl jsem už asi tři jejich souboje. Dvakrát vyhrál Federer 7:6 ve třetím setu, teď prohrál. Proti němu je to o náhodě a je jedno, jestli na druhé straně stojí Federer, Nadal nebo někdo horší," podotkl.

V Cincinnati byl prý povrch rychlejší
Karlovič se prezentuje výborným servisem, díky kterému většinou získává bezpečně své gamy. "Vždy je to proti němu těžké a je to i o tom, jestli se to sejde a já dokážu servírovat. Musím si udržet servis. Pak ta šance může přijít," mínil Berdych. Jeho soupeře prý nahrává i teplé počasí. "A on toho moc nenahraje. Drží si svůj servis a výměny moc dlouhé nejsou. Bude to náročné," tuší prostějovský tenista.

Olympijský turnaj se hraje na tvrdém povrchu, který výborně podávajícím hráčům ještě nahrává. Extrémně rychlý však podle Berdycha není. "Třeba v Cincinnati, kde jsem hrál naposledy, byl dvorec daleko rychlejší. Tady to ale o trošku výše skáče," uvedl. Podobné jsou i vysoké teploty. "Počasí mě nijak nepřekvapilo. Jen ten zdejší smog je jiný. Člověk si na to ale zvykne," řekl.

Tenista, jenž se před čtyřmi lety v Aténách zviditelnil senzační výhrou nad Federerem, si zatím podmínky v Pekingu po středečním příletu pochvaluje. "Jsem překvapený, že je to výrazně lepší než v Aténách. Alespoň z mého pohledu. Organizace je lepší, člověk je lépe informovaný. I vesnice pro nás sportovce je lepší," uvedl Berdych.

Ubytování pro sportovce si ale stihl prohlédnout jen letmo. "První den jsme se byli proběhnout, blíže si to prohlídneme později," řekl Berdych, jenž by měl v Číně bez ohledu na výsledky zůstat celý příští týden.

Vzhledem k tomu, že v olympijském turnaji startuje i jeho přítelkyně - tenistka Lucie Šafářová - bydlí společně. Nejsou ale součástí tenisové skupiny. "Bydlíme v apartmánu společně s plavkyněmi," uvedl. Původně měli druhou část jejich objektu obývat Radek Štěpánek s Nicole Vaidišovou.

ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
karolvic je pica
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič se odhlásil z olympiády :-) ( no je nemocnej :-( )
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič porazí toho Rusa 7-6 5-7 7-6
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jasny že Karlovič vyhraje. Vsadím si na něho a budu mít radost ať to dopadne jakkoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty nejen nahodně prohraješ:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist