Berdych o prvním zápase na US Open i o blížícím se Davis Cupu

28. 8. 2014, 08:28
Rozhovory 66
Tomáš Berdych vstoupil do letošního US Open třísetovým vítězstvím nad bývalým šampionem Lleytonem Hewittem. Cítím se velmi dobře. Hrát s Hewittem pro mě byla velká výzva a jsem moc rád, že jsem to zvládnul, radoval se před novináři sedmý hráč světa.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Hewitt může být na úvod grandslamu těžkým soupeřem, už to tu vyhrál a má hodně zkušeností. Zdá se ale, že jste to zvládnul bez problému, co říkáte?
Musím říct, že se cítím velmi dobře. Hewitt je těžký soupeř, byla to pro mě velká výzva. Hráli jsme v těžkých podmínkách, protože hodně foukal vítr, což mé hře příliš nesvědčí, ale naštěstí jsem se s tím popral a zvládnul jsem to. Byl jsem dobře připraven, ale očekával jsem náročné utkání. Naštěstí jsem ho vyhrál, což je skvělé, jsem opravdu spokojený.

Co bylo klíčem k vítězství?
Jak už jsem říkal, hráli jsme v těžkých podmínkách, ale ty byly pro oba stejné. Myslím, že jsem se i přes ten vítr dokázal rychle dostat do tempa. Hrál jsem poměrně dobře, jsou věci, které musíme ještě zlepšit, ale na první zápas to byl solidní výkon. Snažil jsem se proměňovat všechny šance, které jsem měl. Chodil jsem si pro body a hrál jsem agresivně. Nejdůležitější pro mě byla asi druhá sada, v níž jsem si hned na začátku prohrál podání a prohrával jsem už 0-3, ale snažil jsem se si vytvořit další šanci. Hodně mi pomohlo, že jsem to otočil.

Zmínil jste vítr - je hraní ve větru na centrálním kurtu Arthura Ashe jiné než na jiných kurtech?
Myslím, že je to téměř stejné, nebo aspoň hodně podobné. Někdy fouká vítr, který se pak nepříjemně točí kolem a je nepříjemné v něm hrát, dnes ale foukal jen jednosměrný vítr, což ujde. Je to nepříjemné, ale ještě se to dá zvládnout, rychle jsem si na to zvyknul.

Po skončení US Open se budete soustředit na další velkou akci, která se ale bude hrát v úplně jiných podmínkách a ještě k tomu všemu se bude hrát na antuce. Přemýšlíte nad tím už teď, nebo zatím vůbec ne?
Zatím vůbec ne, protože teď je hlavní prioritou US Open. Nemůžu být tady a přemýšlet nad tím, co bude potom, to by k ničemu nevedlo. Chci jít zápas po zápasu a pokusit se uhrát nějaký solidní výsledek. Navíc už jsem několikrát podobnou situaci zažil - hrál jsem tu semifinále a pak jsem hned letěl do Argentiny, kde nás čekal Davis Cup taky na antuce. Už s tím mám zkušenosti a věřím, že to zvládnu. Na Davis Cup se ale budu soustředit až po US Open.

Jaký je váš názor na Davis Cup - na to, že se musíte po grandslamu hned přesunout, musíte si zvykat na jiný povrch a na jiné podmínky?
To by byla debata na několik hodin. Můžeme se tu bavit o termínech, ale třeba i o formátu celé soutěže. Můžeme hodiny mluvit o tom, jak se mi to líbí, nebo nelíbí. Je to ale tak, jak to je. Musím to přijmout. Když už se jednou zavážu k tomu, že budu hrát, tak se s tím musím nějak vypořádat.

Bude pro Davis Cup výhodou, když tady v New Yorku dojdete až do závěrečných kol?
No, těžko říct.

Méně času na trénink, ale na druhou stranu budete rozehraný a budete si věřit...
Přesně tak. Vždycky je potřeba na všem hledat něco pozitivního - když se tady dostanu daleko, bude to úspěch a budu si věřit, když tu vypadnu brzo, bude mě to mrzet a nebudu si věřit.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

66
Přidat komentář
Mayo
džízs, počúvať ten glorykomentár to je des miestami
Reagovat
martinek37
To asi zrušili či co?
Reagovat
Fandina
super. Takže k poslednímu odstavci, dojdi na USO co nejdál, je to lepší, než vypadnout ze začátku a mít víc času na DC. Hezký rozhovor. Berďo pojď!
Reagovat
Roger_Federer
nebylo by treba lepsi a efektivnejsi, napsat tento prizpevek T.B. na facebook?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba má T.B. na FB Fandinu bloklou :)
Reagovat
J.M.
:-)
Reagovat
Fandina
Fandinu nemá bloklou, proč by si blokoval někoho, kdo mu fandí a má ho rád?
Reagovat
babolat.cz
fanatičky se blokujou automaticky, občas jim hrábne a mohou hráči ublížit,když se třeba jejich miláček ožení. Nechce dopadnout jak Seles.
Reagovat
Fandina
já mám dojem, že ty jsi můj fanatik, ať napíši co napíši, mám tě v patách. Mám se tě také bát a bloknout tě?
Reagovat
Roger_Federer
me jenom prijde ze velke mnozstvi prizpevku Fandiny by se proste hodilo na oficialni stranky tech tenistu..Jako jejich podpira od ni.
Reagovat
J.M.
Jenomže to by dávalo smysl.
Reagovat
Roger_Federer
jiste, nebo vyuziva anonimity zde..
Reagovat
Fandina
Proč ti vadí příspěvky ode mě, ale od x dalších tady ne?
Reagovat
Roger_Federer
Nevadi, konstatuji..Ale tento tip prizpevku, kdy mas monolok k tenistovi mas zde obrovske mnozstvi jen ty, tak me jen napadlo, proc vlastne to nepises taky na jejich ofiko stranky, facebook, twitter atd..?
Reagovat
Roger_Federer
Nevadi, konstatuji..Ale tento tip prizpevku, kdy mas monolok k tenistovi mas zde obrovske mnozstvi jen ty, tak me jen napadlo, proc vlastne to nepises taky na jejich ofiko stranky, facebook, twitter atd..?
Reagovat
Fandina
Zvláštní, že to nevyžaduješ u jiných. Není to normální, ty tvoje reakce, nezlob se na mě.
Reagovat
Roger_Federer
je tady jeste nekdo jiny kdo mesicne zde napise 100 prizpevku, v tomto zneni?, adresovanych primo tenistum? Cemu zase nerozumis.?
Reagovat
Fandina
to co píšeš není žádný důvod
Reagovat
Roger_Federer
duvod k cemu? vzdyt jsem se te(primo tebe) jen zeptal..uz mi zas leze do mysli to akvarko..
Reagovat
Fandina
Zbytečná diskuse s tebou. Sorry.
Reagovat
Roger_Federer
ano je, vzdy na primou otazku odpovidas jen otazkou, nebo omlacenou frazi, kterou si uz pouzila x krat..Kolem podstaty veci se kroutis jako had, fabulujes.ty sem diskuzovat nechodis.
Reagovat
Fandina
zbytečná diskuse s tebou ve smyslu, že tvoje argumenty pro moje opuštění TP nejsou relevantní.
Reagovat
Roger_Federer
:), Fandino dej si sprchu..Nikde jsem nepsal, nic o pusteni tenisportalu, podle me si cvok a vidis vsude certa.
Reagovat
Fandina
tak je to v pořádku, že si nepsal o mém opuštění TP, potom o nic nejde. Měla jsem dojem, že mě vyzýváš, abych ho opustila. Jinak zjevně nechápu, proč se tak angažuješ v tom, co tu píši a snažíš se mě přesvědčit, že bych měla psát na FB. Nerozumím totiž tomu, proč se neustále věnuješ tomu, co tu píši, nemá to logiku. Ani tvoje důvody, že sem nechodím diskutovat. Ani množství příspěvků, které tu píši. Není důvod, aby ses věnoval mému nicku. Po dehonestaci mé osoby, které ses tady vůči mé osobě dopustil totiž nemám důvod se ti věnovat.
Reagovat
Roger_Federer
urcite, kdyby si se nakonev rozhodla, sama a dobrovolne nas opustit, nasledovat Jirku a smerovat svoje smysluplne prizpevky na jine stranky kde by to asi chapali jini uzivatele lepe..jsem presvedcen, ze pocet sebevrazd v komunite tenisportalu.cz nestoupne.:):)
Reagovat
Fandina
Jestli někdo opouští tenisové forum kvůli jiným nickům, tak zjevně nerozumí smysl veřejného diskusního fora, které je přístupné všem. A také na mě píší různí lidé s různými motivy. Tvým argumentům nerozumím. Nejsou morální.
Reagovat
Roger_Federer
a nebo...tvuj satelit neni v poradku, je pokazeny.?
Reagovat
Fandina
Odhlédnuto od dehonestace mé osoby, která tu proběhla.
Reagovat
Roger_Federer
stradne smesne, jak dehonestovat osobu, kterou jsem vzivote nevidel.;)
Reagovat
Fandina
právě proto, žes jí v životě neviděl a přesto si o ní psal
Reagovat
slacker
Nemuze jim psat na FB, protoze by se prozradila :-))
Reagovat
smazaný uživatel
odehraje 1. zápas Us open a už ho trápí s Davic cupem :D GL Berďo tady na US!
Reagovat
a.magerova
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+Wilson+100+Year+Anniversary+x6U6H7ANIBtl.jpg
Reagovat
gigin
http://38.media.tumblr.com/81c3e8cb19888f0cfdd2c49f835adfd3/tumblr_nawezhBwh71qcedevo2_250.gif
Reagovat
gigin
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/601445-drz-hubu-okrikl-wawrinka-fanouska-na-us-open-uz-byl-asi-opily-vysvetloval-svycar.html#hp-sez
Reagovat
J.M.
No troufnul by si na tohle Ernie?
Reagovat
gigin
On furt pičkuje na lidi. Komunikuje s nima, někdy jen pohledem, ale aj se vykecává. Fogna to samé. Toho sem viděl na Wimblu a furt šmejdí v hledišti :))))
Reagovat
rod_laver
Potvrzuju, na W Gulba neustále někoho okřikoval, mluvil na lidi atd. :))
Reagovat
smazaný uživatel
No někteří lidi se chovají vážně uboze, palec nahoru jak se s tím naši vyrovnávají.
http://sport.idnes.cz/tenis-us-open-vzkazy-na-internetu-drq-/tenis.aspx?c=A140827_211542_tenis_rou
Reagovat
a.magerova
Njn.... každý vidí jen to pozlátko, ale to, že makaj od 5 let s výsledkem nejistým, to už se raději vidět nechce....

Zvláště se mi líbí toto:
"...učí se nečíst výplody mudrlantů na internetových diskuzích."
Reagovat
J.M.
No ano, bohužel tohle jsou přesně ty příležitosti, aby se všechno hodilo do jednoho pytle. Touhle lstivou oklikou, sloužící k výmazu mozku, se často nakládá opozici, když to nejde přímo. Tedy že jsou na internetu mezi fanoušky v zásadě dva světy - ti dobří, pozitivní ("super, pojď, pojď!" je jediný způsob komunikace dobrých), a pak ti ostatní, temné zlo mudrlantů. Přitom jsem si celkem jistý, že ani jednu z těch strašných věcí, o které tam jde (aby chcípli atd.) nenapsal mudrlant.
Reagovat
slacker
lekce zelezne logiky, dneska prvni:

Dve skupiny ... slunickari a mudrlanti. Chcipni nepsal mudrlant ergo kladivko musel to napsat slunickar.
Domyslel jsem si to spravne? :-)
Reagovat
J.M.
No vidíš, to ti to myslí ještě dál než mně. Možná tohle může být stopa pro vyšetřovatele... Hledat mezi sluníčkáři.

Ale mezi mudrlanty bych spíš zařadil autory těchhle článků. Nebo spíš mezi demagogy. Tyhle všeobecně srozumitelné náměty, které každého slušného člověka rozhořčí, jsou ideální platformou k tomu, jak uzmout téma a pomocí něj si za souhlasného potlesku mas přihřát polívčičku na něčem jiném. Běžný čtenář si té manipulace ani nevšimne.
Reagovat
a.magerova
Zajímavé myšlenkové pochody ;-)

Jj novináři s námi manipulují fest, kdesi jsem četla, že bulvární noviny vlastně kopírují strukturu Slabikáře pro 1. třídu čili hodně obrázků, velká barevná písmena, jednoduché věty v nadpisech a málo dalšího delšího textu.... jak jednoduché, k tomu hlavní téma lidstva - SEX a KREV čili která celebrita s kým a kdo koho zabil.... a o odbyt je postaráno ;-)
Reagovat
a.magerova
Jo a ještě je tam dobrá tato poznámka:
Berdychova maminka ? lékařka ? si v minulosti v ordinaci vyslechla řadu sázkařských stesků: ?Váš Tomáš mě stál balík!? ?Jenže to bylo spíš z legrace."

Je víc než jasné, že to bylo z legrace, bych chtěla vidět toho hrdinu, který by jí toto řekl zcela vážně a nasupeně přímo a pak si odvážně sedl do jejího zubařského křesla.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
zase si dovedu představit že jí to mohlo připadat vtipný tak jednou, ale jestli jí to tam furt dokola opakujou...
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba jít na to fikaně. "Ach jo, nechcete mi dát malou slevu, já si před týdnem vsadil zbytek výplaty na vašeho Tomáše a on to zrovna projel..." :D
Reagovat
a.magerova
A byl bys i takový Frajer a řekl: "Celou výplatu jsem vsadil na vašeho Toma a on vyhrál, dnes platím za všechny pacoše i s vysokohorskou přirážkou!" :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle by neudělal nikdo, protože paní doktorka by pak nejspíš volala své kolegy z jiného zařízení (kteří jako doplněk používají mj. svěrací kazajku) :)
Reagovat
gigin
Když si pustíte konec Ernieho tiskovky, mele tam o tom, že měli školení, co mají (mimo jiné) plkat hráči na tiskovkách? :-OOO

http://www.usopen.org/en_US/interactive/video/index.html?promo=subnav&category=latest
Reagovat
a.magerova
Ale tak doufám, že Ernie je charakter a dodrží co slíbil a na jeho pozápasová vyjádření typu: "Dnes jsem soupeři svou hrou natrhl prdel, proto on letí zaslouženě domů a já zůstávám!" se mooooc těším :-P
Reagovat
gigin
To bude mlet, až klepne Rožérka. Neboj, dočkaj času, jak husa klasu ;)
Reagovat
a.magerova
Jj, já věděla proč Tě mezi nás nechcu..... chudák tomasinho a Mut@demus :-/
Reagovat
gigin
:))))) Já bych stejně nešel, však mne znáš ;)) Už si to "doklepu" s tím mým pakem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nám velké huby nevadí. Vyfuckujem ho a půjde se dál :-))
Reagovat
J.M.
No ATP se nijak netají, že hráče školí, naopak se tím chlubí. Ale jde o to jak. Nějaké základní věci, to nemusí být na škodu. Nemělo by to ale dělat z hráčů neupřímné papouškovače neutrálních frází.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že o tom jednou mluvil tsonga, říkal něco jako že celý to školení byl naprosto ztracenej čas.
Reagovat
gigin
J.M, anakin 01 - však mi to přijde divné. Navíc každý je fakt jiný. Já chápu, že je ve hře hodně (sponzoři, kačky, sledují to aj děcka atd..), ale zase trošku "odlehčení" a odlišení je fajne :))
Reagovat
J.M.
Rozhodně by se měla respektovat individalita a odlišnost. Na ten stereotyp si stěžuje čím dál víc lidí. Ale pro mě je nejpodstatnější, aby hráč mluvil upřímně, a hlavně se nebál mluvit upřímně. Může to klidně zdvořile zaobalit, ale ta myšlenka, kterou chce říct, by měla zaznít. Ale to už není jen věc školení, ale toho, že v dnešní době se nejde nebát něco říct, protože každé slovo, které veřejná osoba řekne, dnes celý svět úplně absurdně pitvá.

Ale Ernie je myslím na tiskovkách docela krotký. Už je produktem dnešní doby. To třeba Andy, tomu bylo úplně jedno, co si o něm kdo pomyslí:

https://www.youtube.com/watch?v=hsyWIVmROJ0
Reagovat
gigin
Takhle nějak si to představuju!! :)))
To je přesně rozdíl těch 6 let, co je mezi nimi (oba se narodili 30.8.).. jiná doba, prostě..
Reagovat
Cico93
fakt suprovo tričko!
Reagovat
Lina
Tričko ano, ale kraťasy už mohly být bez pruhů. Sice již nepřispívám, jen čtu. ale s tímhle jsem se podělit musela, doma to nikoho nezajímá, i když ani tady možná ne. Jinak jsu ráda, že to zvládl, i když to hezké tričko propotil. :)
Reagovat
EllNino
no vypadá trochu jako velký sršeň :D ...ale jinak se mi to zdá celkem stylový, pruhy jsou nějak u Toma v módě :)
Reagovat
a.magerova
Tady tenisová móda nebo spíš to co maj tenisté či tenistky na sobě, zajímá hodně lidí.
Jj souhlasím s Tebou, kraťasy mohly být jednobarevný, triko je pěkný i když po těch kytkách jsem čekala větší divočinu, ale tu mi předvedl né na kraťasech, ale pod nimi, to je božíííí :-)))
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Tomas+Berdych+US+Open+Day+3+eByNjFwemvvl.jpg
Reagovat
Lina
Já zase souhlas se spoďárama, jinak jsem se teda obávala s čím přijde po těch kytkách, jestli to nebude třeba sluníčko sedmitečné :D.
Reagovat
babolat.cz
super triko, má to někde HM k prodeji?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist