Berdych nezvládl koncovky setů a v Malajsii dohrál

1. 10. 2010, 15:13
Aktuality 17
Tomáš Berdych se svého prvního letošního titulu nedočká ani v Kuala Lumpuru. Český hráč v Malajsii zůstal před branami semifinále, když v dnešním vyrovnaném zápase nestačil na Davida Ferrera. Utkání, které se pro Berdycha vyvíjelo slibně, Španěl otočil a po dvou a půl hodinách zvítězil 4-6 7-5 6-4.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Třetí nasazený Tomáš Berdych sice s Davidem Ferrer prohrál poslední tři zápasy, ale dnes několik desítek minut potvrzoval roli mírného favorita čtvrtfinálového duelu.

V prvním setu se českému tenistovi dařilo při vlastním servisu, po kterém ztratil jen tři fiftýny. Ani Ferrer si nevedl špatně, ale Berdych proti němu proměnil jeden ze tří brejkbolů a sadu získal v poměru 6-4.

Podobný obraz hry viděli diváci v Kuala Lumpuru i ve druhém setu, ve kterém sedmý hráč světa hrál při svém podání jistě. První slabší moment si Berdych vybral až v závěru sady, kdy za stavu 5-6 nabídl Ferrerovi první brejkbol, který Španěl okamžitě využil a srovnal na 1:1 na sety.

To rodáka z Valašského Meziříčí na kolena nesrazilo. I ve třetím setu si ze začátku bez problémů držel servis a za stavu 3-3 dokonce znovu prorazil Španělův servis. V koncovce setu ale Berdych opět selhal: okamžitě přišel o podání a za stavu 4-5 ho servis zradil znovu. V klíčových momentech se nemohl spolehnout na první podání, Ferrer proměnil i svůj třetí brejkbol v zápase a po téměř dvou a půl hodinách zvítězil 4-6 7-5 6-4. Na mečbol Berdych zahrál dvojchybu.

"Odehrál jsem možná nejlepší zápas v sezoně," radoval se Ferrer na webu ATP. "Jsem opravdu nadšený. Byl to těžký zápas, ale já výborně returnoval a využil pár Tomášových chyb v závěru," řekl Španěl. 

Wimbledonský finalista Berdych od srpnového turnaje v Cincinnati vyhrál jediné utkání. S Ferrerem prohrál pátý ze sedmi soutěžních duelů, nedávno na něj navíc nestačil na exhibici v Macau.

Český tenista ale nebyl jediným favoritem, který dnes v Kuala Lumpuru skončil. Krátce po něm vypadl i nejvýše nasazený Robin Söderling.

Švédskou turnajovou jedničku má na svědomí Andrej Golubjov z Kazachstánu. Ten dnes dobře nejen servíroval, díky čemuž neztratil za celý zápas ani jednou podání, ale navíc se mu dařilo i při servisu jeho soupeře. Söderlingovi o něj jen v prvním setu přišel dvakrát a stejně se mu vedlo i ve druhé sadě. Největší překvapení turnaje se tak zrodilo za 71 minut, během kterých Golubjov vyhrál hladce 6-3 6-2.

"Já nepředvedl, co umím, a on hrál výtečně," konstatoval Söderling.

Výsledky - Kuala Lumpur (dotace 850.000 dolarů, tvrdý povrch):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (5-Šp.) - Berdych (3-ČR) 4:6, 7:5, 6:4, Golubjov (8-Kaz.) - Söderling (1-Švéd.) 6:3, 6:2, Južnyj (4-Rus.) - Baghdatis (6-Kypr) 6:7 (5:7), 7:5, 6:1, Andrejev (Rus.) - Raonic (Kan.) 6:1, 3:6, 6:3.

Semifinálové dvojice: Južnyj - Andrejev, Ferrer - Golubjov.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc by me zajimalo, kam se podel Broz. To jeho vecne kritizovani zdejsich redaktoru, nebo jeho posmesky na adresu tech, kteri nemaji skvostne prenosy z tenisovych turnaju ze satelitu mi uz vazne chybi.

Dovolte mi tedy, abych alespon zavzpominal na nektere clanky, kde Broz perlil nejvic:

http://www.tenisportal.cz/zpravy/video-soderling-paroduje-nadala-3473/pridat-komentar/

http://www.tenisportal.cz/zpravy/pristi-souper-ceskych-reprezentantu-francie-2307/pridat-komentar/?id=6369

http://www.tenisportal.cz/zpravy/murray-opet-zdolal-federera-zitra-se-utka-s-nadalem-2840/

http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-oznamil-svuj-program-na-pristi-sezonu-2750/

http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-zacal-suverenne-nadal-ztratil-set-1948/

Tohle je jen vyber z toho, cim nas Broz obohacuje. Doufam, ze se brzo najde a bude pokracovat v tom, co ma tak skvele nacate.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
smazaný uživatel
V přezdívkách uživatelů na tomhle portálu se moc nevyznám, ale není náhodou Broz a ten magor Barney jeden a ten samej? Každopádně z článků, které si sem hodil se mi Broz nejvíc líbil v tom, kde nemůže vydejchat, že Česká Republika musí mít všude v názvu to "republika". Pobavila sem se. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
dala jsem si tu praci a nahledla tvym okenkem do historie...:-) Mne chybi precizni nepofata, vlastne to byl on, glosatorka carolyn a kat Broz, kteri me pred lety "prinutili" ke cteni zdejsich komentaru, bezne je nikde nectu.....
Reagovat
carolyn
Fakt i já? :-))
Nadruhou stranu, ano, kdysy to tu bývalo super a i s věčně nespokojeným panem Brožem. Poslední měsíce (řekla bych i poslední rok) se to tu číst nedalo, i když pořád sem chodím a čtu články, komentáře už pěkou dobu přehlížím, jen sem tam něco zahlédnu.
Ale spíš se ptám: Najednou když většina provokujících lidí tu nějaký čas není? Kde jsou všichni ti, kterým vadili a proč ted nepíší komentáře k tenisu? Nemají snad najednou o čem mluvit? Když se zběžně podívám vidím všude max. 1 - 5 příspěvků, nebo někde dokonce žádný! Kde jsou ty časy kdy tu bylo 200 komentářů skoro u každého článku a to tu nebývalo více jak 7 lidí??!
Reagovat
smazaný uživatel
On uz to tady jednou psal skott. Lide, co se tady rozcilovali nad Barnym, byli ve skutecnosti radi, ze tady nekdo takovy byl, protoze jinak nemeli, cim by do diskuze prispeli. V tom ma skott naprostou pravdu, vetsina lidi se tady chodila jen hadat s Barnym, kdyz ten odesel, sli s nim.
Reagovat
carolyn
Ty odkazy co jsi sem dal, to je hoooodně starý, to tu byli ještě dobrý časy a Brož byl jedinej kdo tu tak rýpal - byla to mezi náma všema jen taková hra Brož vs ostatní.:-))) ale bylo fajn!Navíc nikoho jsme nechutně neuráželi.
To co se tu dělo nedávno(Barney a jiní) nemělo s tímhle absolutně nic společného bylo to laciné a hlavně sprosté jen lidská ubohost nic víc, proto taky většina fajn lidí odešla.

A co se týče Brože ted, můj názor je takový že :
1) už tu nebyl jediný kdo byl střed pozornosti - trochu ho přdběhl Barney
2) jeho vtípky už neměli takový náboj jako před lety, spíš už se jen opakoval a to už lidi přestalo bavit, takže už na něj tolik nereagovali
3) takže si nejspíš šel hledad jiné webky kde by se na jeho provokace zase chytili jiní lidi a on byl zase střed pozornosti :-)
Reagovat
carolyn
A ještě něco: asi ano, s tím Barnym máš pravdu, v době kdy tu exeloval tu najednou bylo plno nicků, které tu předtím vůbec nepřispívali a najednou zas zmizeli.
Jen škoda že kůli takýmto hlupákům odejdou i lidi kteří tu dokázali napsat něco kvalitního k tenisu, a pak se nechají otrávit provokatéry a jdou pryč. Takhle ale kdyby to udělal každý zůstane z webu jen forum na urážky. Proto chce taky něco vydržet a hned se nevzávat - sice to trvalo ale jak vidíme, většina tech provokatérů je pryč! JE tu klid ale tím že odešli i fajn lidi taky najednou moc prázdno:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Mela jsem moznost sledovat druhy set a zacatek tretiho.Hra nebyla tak spatna, ale servis co jsem videla ho moc nepodrzel. Ted jsem prisla domu a divam se na vysledky vsech utkani a o prekvapeni neni nouze. Robin, Verdasco, Kolja,ale to neni takove prekvapeni. Tomu se nedari taky uz douho. Ale Tom me mrzi nejvic. Ted ho bude ohrozovat Misa Juznej a David. No jeste neni nic ztracene, ale uz by mel zacit ty konce zapasu zvladat,aby nebylo pozde.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych patří do TOP40
Reagovat
smazaný uživatel
Jak uz jsem psal drive, Berdych si na Turnaji Mistru tento rok nezahraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Výjimečně s tebou souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
A to chce hrát turnaj mistrů jo?
Reagovat
smazaný uživatel
on se snad zblaznil... presne takove zapasy by mel diky svemu postaveni na zebricku zvladnout, jenomze vyhravat 4-3 a podavat v rozhodujicim setu by se asi zahodit nemelo... takove porazky ho srazi jen dolu... tezko rict co snim je, ale tahne se to od prohry s Federerem v Torontu... moc mu fandim ale tohle neni nejlepsi zpusob jak se dostat na turnaj mistru...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim to má pořád dobře rozehraný, ale nesmí vyhořet v Šanghaji a v Paříži.
Ale dneska ten třetí set fakt posral! A to měl na svoje poměry dost vysokou úspěšnost na servisu..
Hold Roger ovládá nejenom celej tenis, ale i Berdycha. V Miami ho nastartoval, v Torontu uzemnil. Ale on se zvedne
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to v sobě má... ale vis jak to snim je :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist